Publicitat

Fòrum

Irlanda retira el seu candidat a la vicepresidència del BCE i deixa via lliure a De Guindos

maori13.788 3 148👍 6.616


El ministre de Finances irlandès, Pascal Donohoe, ha anunciat aquest dilluns a la tarda que retira el nom de Philip Lane de la candidatura a la vicepresidència del Banc Central Europeu.

Amb la seva retirada, el governador del Banc Central d’Irlanda deixa via lliure al ministre espanyol d’Economia, Luis de Guindos, l’altre únic candidat a ocupar la plaça a Frankfurt. L’irlandès ha assegurat que De Guindos “farà una feina excel·lent si és escollit”.

Previsiblement, l’Eurogrup proposarà aquest dilluns el ministre espanyol d’Economia com a vicepresident del l’entitat bancària. Tot i que la posició al BCE està pràcticament garantida, el candidat encara ha de passar alguns filtres burocràtics. L’Ecofin adoptarà dimarts una decisió formal sobre el candidat i l’elevarà al Consell Europeu, que tindrà l’última paraula després de consultar les opinions de l’Eurocambra i del BCE.

El perfil marcadament polític de De Guindos va provocar la setmana passada el rebuig de la majoria de grups del Parlament, que van mostrar-se partidaris de Lane després que tant ell com De Guindos compareguessin davant del Comitè d’Afers Econòmics.

En un comunicat el president del comitè Roberto Gualtieri va afirmar que “la majoria de grups polítics van considerar el governador Lane més convincent”. A més, va remarcar que alguns partits “van expressar reserves sobre el nomenament del ministre De Guindos”. Els eurodiputats també van lamentar que no es presentés cap dona candidata pel càrrec, tal com s’havia demanat des de la cambra.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1343229-irlanda-retira-el-seu-candidat-a-la-vicepresidencia-del-bce-i-deixa-via-lliure-a-de-guindos.html?utm_source=facebook&utm_medium=xarxes&utm_campaign=xarxes 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.205.608 missatges
  • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat