Publicitat

Fòrum

Finalment no es posarà Castelló en valencià; els socialistes canvien d'opinió i s'abstenen per ''falta de consens''.

cobertor1.055 2👍 845
El PSPV es desmarca en el canvi de nom de Castelló i obre una crisi amb Compromís.

Els socialistes es neguen a recolzar la denominació monolingüe de la ciutat per no haver-hi consens amb el PP i C's.
 

El PSPV se desmarca en el cambio de nombre de Castelló y abre una crisis con Compromís


Ahir va saltar la sorpresa en la comissió plenària de l'Ajuntament de Castelló quan el PSPV es va desmarcar de la recuperació del nom històric de Castelló de la Plana que proposa el seu soci de Compromís. Els socialistes es van abstenir per no haver-hi consens amb el PP i C's. No descarten votar afirmativament en el ple del proper dijous però ho condicionen a un improbable pacte amb els grups de l'oposició. El desacord entre socialistes i Compromís obre una bretxa en el si de l'equip de govern de resultats impredictibles.

Des de Compromís van negar una crisi interna malgrat el malestar que li ha generat la decisió del PSPV. La mostra del seu disgust va quedar constatada amb el silenci que va mantenir la formació valencianista en el dia d'ahir. El dimecres, el regidor de NormalitzacióLingüística, Ignasi Garcia, defensava en un comunicat l'aprovació del nom de «Castelló de la Plana» amb una majoria simple. El regidor, que en els últims mesos ha recaptat dos informes tècnics i un manifest signat per experts de diferents ideologies, va eludir fer declaracions, encara que fonts de Compromís van assegurar que el canvi de nom es portarà al ple malgrat mancar dels suports necessaris per ser aprovat.


Els socialistes portaven dies advocant per consensuar el topònim per garantir la seva perpetuïtat però ningú esperava la seva abstenció, ja que al mateix temps s'han mostrat partidaris d'aquesta iniciativa. La proposta de normalització de la denominació de la ciutat va explicar en la comissió del ple amb dos vots favorables de Compromís i Castelló en Moviment, l'abstenció dels dos representants del PSPV i el rebuig dels tres del PP i C's.

http://www.levante-emv.com/castello/2018/02/16/pspv-desmarca-cambio-nombre-castello/1680343.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.205.606 missatges
  • 217.890 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat