Fòrum

Un àrbitre amenaça en expulsar als jugadors que parlin en euskera

EPS60.481 13 8👍 9.316

L'àrbitre amenaça amb expulsar a qui parli euskera!

  • Ha succeït en el Idiazabal-Elgoibar de Regional Preferent i els dos clubs presentaran una denúncia."Si algú parla euskera, se'n va al carrer". Així, en aquests termes inusuals, ha començat la reunió prèvia al partit de Regional Preferent que han disputat aquest tard Idiazabal i Elgoibar a casa dels primers. L'autor d'aquestes lamentables paraules ha estat el col·legial de la trobada, Manuel Sarrión González, del comitè andalús, que d'aquesta manera ha volgut erigir-se en protagonista d'un duel que s'ha hagut de desenvolupar íntegrament en castellà davant la mena d'expulsió. Tal qual. L'encontre, per cert, ha acabat sense gols i sense incidents.

Matías Aranburu, president de l'Idiazabal KE, ha explicat un MD els esdeveniments amb detall. "Abans del partit, l'àrbitre ens ha comunicat que no volia sentir una sola paraula en basc durant el partit. Que entenia algunes paraules però que no era un ser capaç d'entendre insults i altres. Ho ha dit amb una actitud xulesca i ens ha amenaçat amb expulsar a qualsevol que parli euskera ", relata. "Va intentar explicar que aquí sempre es parla euskera i que els insults i faltes de respecte els va ser a entendre tant en un idioma com en l'altre però ha estat en vano", prosegueix.

En els mateixos termes s'expressa Omar Aizpuru, jove entrenador de Elgoibar que no podia ocultar el seu sentiment de ràbia durant el viatge de tornada en autobús. "És la primera vegada que em passa una cosa semblant i és inaudit. Ens sembla inacceptable que el col · legiat hagi arribat amb aquestes amenaces i que ens ha obligat a comunicar-nos a tots en castellà. Jo i diversos jugadors som d'Azpeitia i no ho dominem, el que ha dificultado les comunicacions durant tot el partit ", explica per telèfon a MD.

Els dos clubs han decidit jugar el partit sota aquesta realitat distorsionada per evitar problemes majors i no enfrontar-se a sancions, però es prenen cartes en el tema a partir d'ara. "Ens anem a reunir els dos clubs i anem a enviar cartes de denúncia, tant a la Federació com al Comitè d'àrbitres. És una vergonya ", compte Aranburu.

http://www.mundodeportivo.com/guipuzcoa/20180217/44862515481/el-arbitro-amenaza-con-expulsar-a-quienes-hablen-en-euskera.html

En fi, l'Espanya real.

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.208.509 missatges
  • 218.003 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat