Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La mentida número 1 del Feminisme

Tombatossals3.932 12 535👍 2.648

No és la més greu, ni la més surrealista, però si que és la més estesa, malgrat la seua patent absurditat. La trobem pertot, a dreta i a esquerra, als mitjans de comunicació, entre el poble i entre els experts, que saben o haurien de saber que és mentida. Fins i tot persones habitualment crítiques amb la correcció política s’han empassat la bola de que les dones cobren menys que els homes per fer la mateixa feina.

Posem que hi ha un amo o ama d’un supermercat, contracta uns caixers i caixeres, que fan la mateixa feina, i els paga mil euros. I ara va que als homes, pel fet de ser homes, decideix de donar-los 200 euros extra cada mes. Per la cara. O, en aquest cas, per la polla.

Per quina raó l’empresari hauria de fer tal cosa? Si pot pagar menys a les dones, contractaria només dones i augmentaria els seus beneficis. I si el problema és que és un misògin recalcitrant, contractaria només homes.

«Però els estudis diuen...» No. Els estudis no diuen res d’això. El que hi ha son operacions de propaganda en que una vegada i una vegada i una altra se’ns vol fer creure l’existència d’una suposada discriminació salarial. Els mateixos que fan eixos informes saben que és mentida, i s’aprofiten que la gent mai va més enllà dels enganyosos titulars.

Els homes, en conjunt, cobren més que les dones, en conjunt, perquè treballen més, més hores, en feines més dures i competitives. Els propis «informes» sobre la bretxa salarial ho reconeixen. Per exemple, més dones que homes treballen a temps parcial, de manera que si sumem tots els sous de uns i altres tindrem que les dones cobren menys. El que seria discriminatori és que cobraren igual treballant menys hores.

Però, algú podria dir, les dones no treballen a temps parcial perquè volen. En realitat voldrien estar tot el dia amb el jefe, però es veuen obligades a treballar a mitja jornada perquè han d’estar l’altra mitja amb els fills que el Patriarcat els ha obligat a tenir i elles no volien. Bé, podria ser. Però això no és el que se’ns havia dit. Se’ns havia fet creure que a les dones se’ls paga entre un 20 i un 30% menys de sou que als homes per fer la mateixa feina, pel simple fet de ser dones. Aquesta és la idea de bretxa salarial que té la gent. Abans d’explicar altres històries caldria explicar perquè se’ns ha mentit de forma tan descarada. Per què i per a què es fomenta l'odi entre homes i dones que sovint formen una mateixa unitat econòmica i familiar.

«Les dones cobren un 30% menys que els homes, moltes vegades per fer la mateixa feina»«Les dones deixen de percebre 6568 euros anuals»«Les dones haurien de treballar 116 dies més per equilibrar el salari amb els homes»«A partir d’avui les dones treballen gratis». Una allau de titulars desinformatius d’aquest estil envaeix els mitjans de comunicació cada dos per tres. Però, què tal si ens llegimels estudis que ens presenten? Per exemple, en aquest (PDF), de CCOO i UGT s’afirma que

- La taxa d’activitat femenina és inferior a la masculina (pàg. 9)

- El 75% dels ocupats a temps parcial son dones (pàg. 11)

- Els homes que treballen ho fan 8h19m diaris, les dones 6h55m (pàg. 16)

- «El tipus de contracte (definit/indefinit) és una de les variables més influents a l’hora d’analitzar la bretxa salarial» (pàg. 20)

- «En termes generals, el menor salari de les dones en relació als homes entre els segments de població que presenten menor guany salarial és degut a una major presència de la jornada a temps parcial entre les dones» (pàg. 21)

- «Una part de la diferència salarial és imputable a la major presència de les dones en el treball a temps parcial» (pàg. 22)

- «Les ocupacions que gaudeixen d’un salari superior al salari mitjà estan masculinitzades (pàg. 25) És a dir, en aquelles professions amb salaris més alts, un alt percentatge dels que hi treballen son homes.

- «Vora la meitat de la bretxa salarial (44%) és degut als complements salarials» que «retribueixen aspectes «masculinitzats» de la feina, com ara l’esforç físic, la penositat, la nocturnitat o la disponibilitat horària» (pàg. 27) És a dir, que la meitat de la famosa bretxa salarial, que se’ns vol fer creure que és deguda a una discriminació masclista, en realitat és deu a que els homes fan més hores extres i fan tasques més dures. Cal prendre nota del cinisme de les senyoretes pijo-feministes menyspreant la duresa de les condicions de la classe obrera, i això, en un informe signat per CCOO i UGT, per entendre a quin punt hem arribat.

En definitiva, els homes cobren més perquè treballen més, més hores, en sectors més competitius, en condicions més dures i fan més hores extra. La bretxa salarial és mentida, i els que la promouen saben perfectament que és mentida.

 

 

Respostes

Configuració
 • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
  A la meva empresa es contracten homes pels llocs de treball més ben remunerats i han de demostrar que són uns inútils per treure'ls d'allà. A les dones ens agafen pels llocs més baixos i hem de demostrar que ho valem molt per aconseguir un lloc de responsabilitat. Hi han hagut com cinc homes i una dona als llocs alts. Només la dona s'ha mantingut més d'un any al càrrec (després de passar més de dos a sota) i encara dura. Ningú de l'empresa creu que passi res d'estrany.
  • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
   És possible que algunes empreses estiguin comandades per gent sexista que a igualtat salarial dóna preferència als homes. Aleshores això cal denunciar-ho. Però siguem rigorosos assenyalant on són o on poden ser les discriminacions (tasques de la llar desiguals, de mitjana, que impossibiliten les dones optar als mateixos nivells de competitivitat que els homes, masclisme cultural d'alguns empresaris), i altres motius de la diferència com vocacions diferents o accentuació del fenomen en la gent d'edat més avançada atesa la major desigualtat social i acadèmica en aquella generació.

   Però si hi ha arguments reals el que no han de fer alguns és deixar anar la xifra sensacionalista descontextualitzada fent creure el que no és: que hi ha una escletxa del 25% de cara a la mateixa feina. Coi, això ni és legal ni, llevat d'algun raconaire, el més masclista dels empresaris sacrificaria tal benefici per satisfer el seu masclisme, un petit benefici sí que em crec que alguns estarien disposats a sacrificar-lo per prioritzar la jerarquia del mascle interioritzada.
  • JNS4.380 13 493👍 1.648
   I em pots dir qui contracten a la teva empresa per dur a terme les feines més dures físicament i més arriscades? Homes o dones? Homes. Però d'això no te'n queixes, i tant que no. Només voleu llocs on es cobri bé sense trencar-vos cap ungla. L'esquena que se la trenquin els homes, però ei, volem cobrar igual que ells! Quines penques que teniu.
   • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
    Aquí la responsabilitat és que es contracti sense discriminació. Si les dones majoritàriament no volen aquest tipus de feina (jo tampoc xD) és la seva decisió. No les pots obligar, així com si els homes no volen fer, majoritàriament, un tipus de feina doncs tampoc se'ls contractarà. Aquí allò essencial és que allà on sí que hi ha varietat, no hi hagi criteris sexistes i que es contracti el més vàlid sense prejudicis ni jerarquitzacions per raó de sexe, com diu la Sònia que ocorre a l'empresa on treballa. Ara bé, vull pensar que aquesta no és una actitud habitual...
    • JNS4.380 13 493👍 1.648
     "Si les dones majoritàriament no volen aquest tipus de feina (jo tampoc xD) és la seva decisió."

     D'acord. Però si resulta que aquestes feines estan millor pagades i els homes sí que estan disposats a fer-les, que després no es queixin que cobren menys. Si volen cobrar igual que els homes, que treballin igual que els homes i facin les mateixes feines.

     "Aquí allò essencial és que allà on sí que hi ha varietat, no hi hagi criteris sexistes i que es contracti el més vàlid sense prejudicis ni jerarquitzacions per raó de sexe, com diu la Sònia que ocorre a l'empresa on treballa"

     Clar, perquè contractar només homes per a les feines més dures i arriscades no és cap criteri sexista ni cap prejudici sexista ni cap jerarquització per raó de sexe.
     • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
      "D'acord. Però si resulta que aquestes feines estan millor pagades i els homes sí que estan disposats a fer-les, que després no es queixin que cobren menys."

      D'acord, una part de l'escletxa salarial és a causa d'això i aquí no hi ha res a reclamar. No es pot atribuir tot a la discriminació i s'ha de ser rigorós. Però la Sònia no es queixava d'això, sinó de que, per un mateix càrrec, a l'empresa on treballa, donen preferència als homes i són més flexibles amb els seus errors.

      "Clar, perquè contractar només homes per a les feines més dures i arriscades no és cap criteri sexista ni cap prejudici sexista ni cap jerarquització per raó de sexe." 

      I qui ha dit que contractin només homes per les feines més dures i arriscades (i en tot cas si això passés els afavoriria respecte les dones que hi volguessin accedir)? Una cosa és que hi hagi molts més homes a causa del mercat laboral on la immensa majoria són homes, això evidentment no és jerarquitzar ni discriminar, és el que hi ha, i una altra cosa és prioritzar arbitràriament els homes allà on l'oferta és variada, com diu la Sònia que passa a la seva empresa, que no sé si és una percepció errònia seva o si és realment així, però en cap cas pots comparar que en un ofici arriscat o no la mà d'obra sigui gairebé en la totalitat masculina per una qüestió d'estadística i de mercat laboral amb aquest supòsit d'una discriminació entre individus per raó de sexe.
      • JNS4.380 13 493👍 1.648
       "Però la Sònia no es queixava d'això, sinó de que, per un mateix càrrec, a l'empresa on treballa, donen preferència als homes i són més flexibles amb els seus errors."

       La Sònia, com tota femellista, es queixa només d'aquells càrrecs que els hi interessen/convenen. A la seva empresa també donen preferència als homes per a les feines més dures físicament i arriscades, però ella d'aquestes no se'n queixa. Per què? Perquè ella, com totes les femellistes, només vol tenir les coses "bones" que tenen els homes sense renunciar al seu privilegi femení. Vol ser igual que els homes en allò bo, fàcil i còmode, però vol seguir sent desigual en allò no tan bo i més difícil i menys còmode. Perquè la Sònia, com totes les femelistes, és una hipòcrita que només es queixa de la poca presència femenina en les feines "bones", mentre que la que hi ha a les "dolentes" ja li està bé; l'esquena i la vida que se la trenquin els homes. A elles només els importen els despatxos, que a la mina no hi hagi cap dona ja els hi està bé.

       "I qui ha dit que contractin només homes per les feines més dures i arriscades (i en tot cas si això passés els afavoriria respecte les dones que hi volguessin accedir)?"

       Ho diuen les estadístiques: el 97% de morts en accidents laborals són homes, simplement perquè són els únics que fan aquestes feines, no perquè no les deixin sinó perquè simplement no volen fer aquestes feines (lògicament, digue'ls-hi ximples).

       "una altra cosa és prioritzar arbitràriament els homes allà on l'oferta és variada, com diu la Sònia que passa a la seva empresa, que no sé si és una percepció errònia seva o si és realment així, "

       És una percepció interessada d'ella, com ja t'he dit només es queixa del que li interessa, com totes les femellistes.

       "però en cap cas pots comparar que en un ofici arriscat o no la mà d'obra sigui gairebé en la totalitat masculina per una qüestió d'estadística i de mercat laboral amb aquest supòsit d'una discriminació entre individus per raó de sexe."

       I tant que ho puc comparar. O és que resulta que contractar només homes és només una discriminació de gènere quan ens interessa, és a dir, quan els contracten per a les feines "bones" que ens agradaria fer però en canvi no ho és quan els contracten per a les feines "dolentes" que, què vols que et digui, l'esquena millor que se la trenquin ells, oi?

       Ai aquesta doble moral, que no la podem dissimular.

       • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
        Doncs no, no ho pots comparar. No és el mateix contractar només homes en una feina dura perquè només hi ha homes, que prioritzar els homes respecte les dones en base a una jerarquització conscient o inconscient d'un cap, en comptes de valorar els individus en funció de la seva potencial validesa. Si els homes estan més disposats a fer feines dures i arriscades, amb tot allò bo (plus salarial) i tot allò dolent que comporta (riscos, cansament) és decisió personal seva, no una discriminació laboral. Per descomptat com deies, si això genera una part de l'escletxa, no hi pot haver motiu de queixa en aquest sentit, però no pots fer un raonament tal com "si els homes es foten fent aquestes feines que no es queixin les dones en feines més mixtes perquè prioritzen arbitràriament els homes", no, perquè en el primer cas no hi ha discriminació sinó vocació i en el segon sí
        • JNS4.380 13 493👍 1.648
         "Doncs no, no ho pots comparar. No és el mateix contractar només homes en una feina dura perquè només hi ha homes, que prioritzar els homes respecte les dones en base a una jerarquització conscient o inconscient d'un cap, en comptes de valorar els individus en funció de la seva potencial validesa"

         I tant que ho puc comparar i ho comparo, i tu no ets ningú per dir-me què puc fer i què no. Ningú, entens? És el mateix, i a les feines dures només hi ha homes perquè les dones no les volen fer, perquè elles només volen igualtat només allà on els interessa.

         "Si els homes estan més disposats a fer feines dures i arriscades, amb tot allò bo (plus salarial) i tot allò dolent que comporta (riscos, cansament) és decisió personal seva, no una discriminació laboral."

         No és que els homes estiguin més disposats a fer-les, sinó que les dones NO LES VOLEN FER. I el fet que les feines més ben pagades siguin aquelles que les dones NO VOLEN FER no és una discriminació laboral.

         " però no pots fer un raonament tal com "si els homes es foten fent aquestes feines que no es queixin les dones en feines més mixtes perquè prioritzen arbitràriament els homes"

         Clar que el puc fer. Jo faig els raonaments que em dóna la gana i tu no ets ABSOLUTAMENT NINGÚ per dir-me el que he de fer, en aquest sentit ets un zero a l'esquerra, et queda clar o necessites que t'ho expliqui d'una altra manera?

         "no, perquè en el primer cas no hi ha discriminació sinó vocació i en el segon sí"

         I tu què cony saps si hi ha vocació? No, el que hi ha és una doble moral segons la qual discriminar les dones està malament però discriminar els homes està bé.
         • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
          "I tant que ho puc comparar i ho comparo, i tu no ets ningú per dir-me què puc fer i què no. Ningú, entens?"

          Ets molt desagradable amb la gent. Hauries d'aprendre a entendre que les frases no tenen només un sentit literal i que quan algú et diu "no pots fer això", en funció del context ni t'està dient que no tinguis poder per fer-ho, ni t'està prohibint fer-ho, sinó que t'està dient que és equivocat fer-ho, el perquè ja l'he argumentat.


          "És el mateix, i a les feines dures només hi ha homes perquè les dones no les volen fer, perquè elles només volen igualtat només allà on els interessa."

          Els homes tenen el mateix dret a no voler fer-les, no hi estan obligats. Per tant, no hi ha discriminació. Impossible d'equiparar això amb el supòsit que en una empresa donin prioritat als homes.


          "No és que els homes estiguin més disposats a fer-les, sinó que les dones NO LES VOLEN FER. I el fet que les feines més ben pagades siguin aquelles que les dones NO VOLEN FER no és una discriminació laboral." 

          No he dit pas el contrari jo, a veure  si em llegeixes perquè això t'ho he comprat en cada missatge. Tampoc és una discriminació laboral que hi hagi molts més homes perquè amb tots els pros i contres, les volen fer.

          "I tu què cony saps si hi ha vocació? No, el que hi ha és una doble moral segons la qual discriminar les dones està malament però discriminar els homes està bé."

          N'hi ha més d'oberts a aquestes professions, digues-li com vulguis. No sé de quina doble moral em parles però jo no l'he fet servir pas, jo et nego la major, que hi hagi molts més homes en aquestes feines per voluntat pròpia no és una discriminació laboral, en canvi el supòsit (real o no) que la Sònia citava, en què un empresari donava prioritat i més marge d'error als homes per raó de sexe sí que ho és.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "Ets molt desagradable amb la gent."

           Tracto la gent com em tracta a mi, ni més ni menys.

           "Hauries d'aprendre a entendre que les frases no tenen només un sentit literal i que quan algú et diu "no pots fer això", en funció del context ni t'està dient que no tinguis poder per fer-ho, ni t'està prohibint fer-ho, sinó que t'està dient que és equivocat fer-ho, el perquè ja l'he argumentat."

           Hauries d'aprendre que no ets ningú per dir què és equivocat i què no.

           "Els homes tenen el mateix dret a no voler fer-les, no hi estan obligats. Per tant, no hi ha discriminació. Impossible d'equiparar això amb el supòsit que en una empresa donin prioritat als homes"

           Les dones tenen el mateix dret a no fer les feines menys qualificades per les quals paguen més. Per tant, no hi ha discriminació si a elles els hi paguen menys precisament perquè fan feines que no estan tan ben pagades. Impossible d'equiparar això amb el supòsit que en una empresa donin prioritat als homes.

           "Tampoc és una discriminació laboral que hi hagi molts més homes perquè amb tots els pros i contres, les volen fer."

           És una discriinació perquè els homes, encara que no les vulguin fer, aquesta societat femellista i matriarcal els hi obliga a fer-les.

           "No sé de quina doble moral em parles"

           De la que tens.

           "que hi hagi molts més homes en aquestes feines per voluntat pròpia no és una discriminació laboral"

           I jo et repeteixo que molts no hi són per voluntat pròpia. Si no, el fet que les dones facin voluntàriament feines més mal pagades no és una discriminació laboral, ningú les hi obliga a fer-les, les fan perquè volen.

           "en canvi el supòsit (real o no) que la Sònia citava, en què un empresari donava prioritat i més marge d'error als homes per raó de sexe sí que ho és."

           Però en canvi quan un empresari dóna prioritat als homes en feines que a elles no els hi interessen aquesta "discriminació" ja no és important perquè a elles ja els hi està bé. Elles només protesten quan els homes tenen prioritat a les feines que a elles els interessa, perquè són femellistes i hipòcrites.

           "en canvi el supòsit (real o no)"

          • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
           "Tracto la gent com em tracta a mi, ni més ni menys."

           No pas, tu la tractes pitjor, almenys en aquest cas, ja que jo no t'he faltat el respecte i tu vas llançant dards personals i menyspreus.


           "Hauries d'aprendre que no ets ningú per dir què és equivocat i què no." 

           I tant que sí, es tracta de llibertat d'expressió i d'opinió. En tot cas tu no ets ningú per limitar-me-la.


           "Les dones tenen el mateix dret a no fer les feines menys qualificades per les quals paguen més. Per tant, no hi ha discriminació si a elles els hi paguen menys precisament perquè fan feines que no estan tan ben pagades. Impossible d'equiparar això amb el supòsit que en una empresa donin prioritat als homes."


           Només saps repetir el que et diuen capgirant el missatge, d'acord, però és que jo en cap moment he dit que en aquest aspecte hi hagi queixa possible (una altra cosa serien els hàndicaps socials que influeixen en la vida laboral) sinó que el motiu de la discussió era la teva justificació de l'escenari discriminatori que citava la Sònia tot dient que els homes han de fer les feines més dures, com si això es tractés d'una discriminació laboral equiparable i no pas d'una qüestió de mercat laboral. A partir d'aquí a fugir d'estudi en comptes d'admetre la comparació desafortunada, una cosa impossible en tu, que l'orgull et pot, bé, això i la obsessió malaltissa envers X col·lectiu, i el fet que sempre vas a la defensiva en qualsevol discussió, que jo també sovint, però tu ho fas fins i tot quan l'interlocutor va de bones i sense una posició inflexible.


           "És una discriminació perquè els homes, encara que no les vulguin fer, aquesta societat femellista i matriarcal els hi obliga a fer-les."

           No. Els homes poden declinar, potser en alguna família obrera sí que pressionaran abans un home que una dona a l'hora d'agafar una feina així, la qual cosa em semblaria malament, però vaja, no serà precisament per mentalitat matriarcal. Sinó per l'associació home=fort/resistent dona=feble Però en general, un home té la capacitat absoluta de comportar-se laboralment amb les preferències d'una dona mitjana, el que passa és que molts estan disposats a fer feines més arriscades i de força si això comporta un sobresou, per motius biològics o pel que sigui.


           "De la que tens."

           Font?


           "que les dones facin voluntàriament feines més mal pagades no és una discriminació laboral, ningú les hi obliga a fer-les, les fan perquè volen."

           D'acord, i és que jo no ho he dit això, jo he criticat la comparació/justificació que tu has fet a l'inici de la discussió, ets tu qui ha derivat en altres arguments per embolicar la troca, no facis homes de palla ja que jo no estava parlant d'això (diferència ocupacional), sinó de la discriminació laboral concreta de la qual parlava la usuària a qui has respost. En qualsevol cas, ja que parles d'això, jo defenso que, evidentment la diferència vocacional que comporta diferència salarial no és una discriminació laboral, però almenys parcialment prové dels majors hàndicaps socials que tenen encara, generalment, les dones (maternitat, responsabilitats domèstiques etc.)


           "Però en canvi quan un empresari dóna prioritat als homes en feines que a elles no els hi interessen aquesta "discriminació" ja no és important perquè a elles ja els hi està bé."

           No és el cas que tu apuntaves (feines de risc), que és una qüestió de mercat laboral. I si s'hi donés prioritat als homes (sense cap motiu objectiu) en tot cas seria una discriminació contra les dones amb aquelles aspiracions! En cap cas un privilegi femení. Discriminació ho seria en tot cas un empresari que donés prioritat a les dones només per ser dones.


           "en canvi el supòsit (real o no)"
           El parèntesi és perquè  jo no puc saber al 100% si la seva interpretació es correspon amb els fets, aquí allò important ja no és si l'afirmació de la Sònia és real o no, sinó que has donat arguments (i comparacions) injustificables de cara a la hipotètica (o no) situació.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "No pas, tu la tractes pitjor, almenys en aquest cas, ja que jo no t'he faltat el respecte i tu vas llançant dards personals i menyspreus."

           Hi ha moltes maneres de faltar al respecte més dissimulades.

           "I tant que sí, es tracta de llibertat d'expressió i d'opinió. En tot cas tu no ets ningú per limitar-me-la."

           Jo no sóc qui va dient "No pots dir", "no pots comparar" etc. Qui vol limitar la llibertat d'expressió aquí ets tu.

           "Només saps repetir el que et diuen capgirant el missatge, d'acord"

           No pas. Però sí que va bé per rebatre-us tot el que dieu, és molt fàcil fer-ho de fet, els vostres dogmes me'ls conec molt bé.

           "A partir d'aquí a fugir d'estudi en comptes d'admetre la comparació desafortunada, una cosa impossible en tu, que l'orgull et pot,"

           Fugir d'estudi seria no argumentar. El que passa és que tu vols que et doni la raó, però jo segueixo sense donar-te-la i argumento per què. Com que no t'agrada que no et doni la raó només et queda dir que fujo d'estudi.

           "això i la obsessió malaltissa envers X col·lectiu,"

           En sinó tens raó. Eb tant que madculinista, odio els i les femellistes.

           "sempre vas a la defensiva en qualsevol discussió, que jo també sovint, però tu ho fas fins i tot quan l'interlocutor va de bones i sense una posició inflexible."

           A la defensiva no. Tinc uns principis i uns valors molt clars als quals no penso renunciar. I anar dient a la gent  què poden dir o no dir no és anar de bones sinó d'autoritari.

           "No. Els homes poden declinar, potser en alguna família obrera sí que pressionaran abans un home que una dona a l'hora d'agafar una feina així, la qual cosa em semblaria malament,"

           En alguna família? 

           "no serà precisament per mentalitat matriarcal. Sinó per l'associació home=fort/resistent dona=feble"

           Mentalitat matriarcal perquè la vida d'un home val molt menys que la d'una dona, per això els homes són els encarregats de fer les feines que comporten més risc de perdre la vida, perquè si la perden no importen. Els homes són només productors d'esperma i caixers automàtics

           "Sinó per l'associació home=fort/resistent dona=feble"

           Doncs això, mentalitat matriarcal.

           "Font?"

           Els teus comentaris.

           "ets tu qui ha derivat en altres arguments per embolicar la troca,"

           Clar, ara d'argumentar amb arguments que no ens interessen se'n diu embolicar la troca.

           "no facis homes de palla ja que jo no estava parlant d'això (diferència ocupacional), sinó de la discriminació laboral concreta de la qual parlava la usuària a qui has respost."

           Jo l'únic que faig és rebatre el que dius amb arguments. Una altra cosa és que no t'agradi.

           " però almenys parcialment prové dels majors hàndicaps socials que tenen encara, generalment, les dones (maternitat, responsabilitats domèstiques etc.)"

           Es nota que coneixes pocs nois que s'han trobat amb obstacles similars.

           "No és el cas que tu apuntaves (feines de risc), que és una qüestió de mercat laboral."

           Sí que l'és, una discriminació laboral.

           "I si s'hi donés prioritat als homes (sense cap motiu objectiu) en tot cas seria una discriminació contra les dones amb aquelles aspiracions!"

           No. És i seria una discriminació envers els homes en tant que se'ls obliga a ells a arriscar la seva vida pel sol fet de ser homes. Però tranquil, el cas invers no passarà mai. Les dones mai no voldran ser paletes o mineres. A elles només els hi interessa la igualtat en segons quines feines, recorda-ho. Però la vida que se la juguin els homes.

           "En cap cas un privilegi femení."

           I tant que és un privilegi femení. Les dones tenen el privilegi de no haver de fer aquestes feines dures i arriscades gràcies a la societat femellista i matriarcal que les protegeix.

           "aquí allò important ja no és si l'afirmació de la Sònia és real o no, sinó que has donat arguments (i comparacions) injustificables de cara a la hipotètica (o no) situació."

           Ah no, aquí el que importa no és si ella menteix i s'ho treu tot de la màniga, i ara, aquí el que importa és que jo no penso com tu voldries ni et dono la raó, I com que no t'agraden els meu arguments no et queda una altra que acabar dient que són injustificables, perquè tu ho vals, clar que sí. Ep, però de bones, eh?


          • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
           No vull entrar en bucle en tot allò que ja ha quedat respost, simplement no tinguis la poca vergonya de dir que he començat jo faltant el respecte, no obviïs les parts dels missatges que t'interessa obviar com si no les haguessis llegit (com quan aclareixo el sentit no literal, com qualsevol persona normal d'altra banda entendria, d'una expressió, o com quan repeteixes reiteradament els mateixos arguments sobre assumptes que abans d'introduir-los tu, o bé poc tenien a veure amb l'origen de la discussió -fugir d'estudi- o bé insinuen una posició meva que jo no he adoptat prèviament).


           Tu no m'has rebatut res, ans al contrari, t'he rebatut jo a tu, i a mesura que et rebatia anaves introduint nous elements per embolicar la troca. Ara bé, quan dius "els vostres dogmes" als dogmes de qui et refereixes?

           I respecte els arguments aliens al bucle, només diré que és ridícul dir que vivim en una societat matriarcal en base a que els homes fan, generalment, les feines més arriscades o que a la seva vida se li dóna menys valor (suposo que també pel tema militar) per femellisme, aquests elements també estaven vinculats a l'home fa 50 anys, i fa 100 anys, i suposo que no tindràs els pebrots de dir que la societat era matriarcal, en tot cas forma part de la inèrcia dels rols de gènere més aviat patriarcals (home fort i dominant, i antigament dona feble i sotmesa), i també, trencant una llança contra el que diu part del feminisme, per motius vocacionals, perquè sí, homes i dones tenen de mitjana inèrcies diferents per motius biològics i psicològics, no totes les diferències són culturals.

           Ah, i jo no nego que hi hagi homes amb moltes responsabilitats domèstiques i paternals, com pots veure clarament, he escrit 'generalment', per mostrar la predominància social que pot explicar part d'un fenomen com ho són les diferències salarials en l'àmbit laboral.


           Dit això, l'origen de la discussió ha estat respost fa molt de temps ben rotundament: "Una cosa és que hi hagi molts més homes -a les feines de risc- a causa del mercat laboral on la immensa majoria són homes, això evidentment no és jerarquitzar ni discriminar, és el que hi ha, i una altra cosa és prioritzar arbitràriament els homes allà on l'oferta és variada, com diu la Sònia que passa a la seva empresa".
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "No vull entrar en bucle en tot allò que ja ha quedat respost,"

           Doncs mentre em segueixes responent jo et seguiré responent també, així que tu mateix.

           "implement no tinguis la poca vergonya de dir que he començat jo faltant el respecte,"

           Hi ha moltes maneres de faltar al respecte. 

           ", no obviïs les parts dels missatges que t'interessa obviar com si no les haguessis llegit (com quan aclareixo el sentit no literal, com qualsevol persona normal d'altra banda entendria, d'una expressió, o com quan repeteixes reiteradament els mateixos arguments sobre assumptes que abans d'introduir-los tu, o bé poc tenien a veure amb l'origen de la discussió -fugir d'estudi- o bé insinuen una posició meva que jo no he adoptat prèviament)"

           No obvio res, et rebato tot paraula per paraula, però evidentment no t'agrada.

           "Tu no m'has rebatut res, ans al contrari, t'he rebatut jo a tu, i a mesura que et rebatia anaves introduint nous elements per embolicar la troca"

           No. Jo t'ho he rebatut tot a tu. D'embolicar la troca res. Ara, de donar arguments que no et donen la raó evidentment que sí.

           "Ara bé, quan dius "els vostres dogmes" als dogmes de qui et refereixes?"

           Als dogmes sobre els quals se sustenta la vostra doble moral femellista.

           "I respecte els arguments aliens al bucle, només diré que és ridícul dir que vivim en una societat matriarcal en base a que els homes fan, generalment, les feines més arriscades o que a la seva vida se li dóna menys valor (suposo que també pel tema militar) per femellisme, aquests elements també estaven vinculats a l'home fa 50 anys"

           És el que penso, i a meva opinió és tan respectable i vàlida com la teva, t'agradi o no.

           ", i fa 100 anys, i suposo que no tindràs els pebrots de dir que la societat era matriarcal,"

           Sempre ho ha estat d'una manera o d'una altra, la vida d'un home sempre ha valgut menys que la d'una dona. Per tant, sí, tinc els "pebrots" de dir-ho perquè és el que crec.

           "Una cosa és que hi hagi molts més homes -a les feines de risc- a causa del mercat laboral on la immensa majoria són homes, això evidentment no és jerarquitzar ni discriminar, és el que hi ha,"

           Això sí que és jerarquitzar i discriminar.

           i una altra cosa és prioritzar arbitràriament els homes allà on l'oferta és variada, com diu la Sònia que passa a la seva empresa".

           És una percepció interessada d'ella, com ja t'he dit només es queixa del que li interessa, com totes les femellistes.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Permet-me un consell. Deixa-ho córrer. L'espiral es pot fer eterna, i la teva manera pacient i respectuosa de raonar només serà percebuda com un atac.
           Ho sé.

           També sé que ets prou intel•ligent per a haver-ho vist sense el meu prescindible consell. Tot sigui dit.
   • Lur2.773 9 681👍 728
    Tens un problema molt greu.
   • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
    No hi ha cap feina especialment dura i es contractes homes i dones per igual.

    Bé, sí n'hi ha una, la dona de la neteja. És la que més esforç físic i de risc (manipulació de productes químics) fa de l'empresa. No crec que un milenial ressentit com tu aguantés mitja jornada del que fa ella. 
    • JNS4.380 13 493👍 1.648
     Ja, és clar. I quan s'espatlla alguna cosa qui ho ha d'arreglar? Tot el que té a veure amb electricitat per exemple, o tot el que impliqui fer obres i esforç físic i un risc real. Ho fan les dones això? Em sembla que no, oi?

     "Bé, sí n'hi ha una, la dona de la neteja. És la que més esforç físic i de risc (manipulació de productes químics) fa de l'empresa."

     Surt d'Espanyistan i vine al primer món. Aquí veuràs homes de la neteja a cabassos.

     "No crec que un milenial ressentit com tu aguantés mitja jornada del que fa ella."

     Jo he aguantat jornades de 9 hores rentant cotxes a mà amb productes químics, pallussa.
     • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
      Això de fer obres ja és competència d'altres empreses. A la meva empresa:
      Es va posar a un home i una dona per un projecte. L'home directament com a responsable. Al cap d'un temps es va veure que no havia fet res, que tot s'ho havia carregat la dona. El va treure a ell del càrrec però no va posar la dona perquè "millor no tenir responsables". Total ell va estar un temps cobrant més, no va fer res i ella no va tenir la oportunitat de tenir un càrrec alt tot i haver-se responsabilitzat ella de la feina.

      Ja pots començar a dir que l'home lluitava contra tigres amb el tors nu per intentar justificar això. La majoria d'homes no tenen feina de risc, i en canvi hi ha molts homes i moltes dones que tenen feines dures. I la majoria d'homes grans amb mentalitat masclista que encara manen ascendiran abans a un home perquè simplement creuen que és millor per ser home.
      Al laboratori que vaig fer pràctiques també passava una cosa semblant. Era una empresa gran, amb molts treballadors. Al meu laboratori hi havia una dona que semblava ella la cap, ho savia tot, portava tot el control, se'n carregava de resoldre els problemes ràpidament, donava la cara... i resulta que el cap era un home, un dels pocs homes que hi havia. Recordo un cop que hi va haver un problema bastant greu, la dona aquesta va estar allà des del minut zero i quan ja estavem tots mobilitzats apareix el cap i pregunta que què passava i com ho estàvem resolent. No sé si al final la dona serà cap, però se'ns dubte s'ho mereixia. I no, l'home no estava caçant lleons ni picant diamants, estava a un despatxet la major part del temps. Hagués ascendit la dona si fos un home? Doncs segurament sí. Era molt competent. Ara, que li donguin la oportunitat algun dia els amos dels laboratoris... ja és una altra cosa.

      El sostre de vidre existeix, no tots els homes automàticament fan feines de risc i les dones no com tu intentes fer veure. De fet si algun cop ve un paleta és home sí, però inmigrant... vaja. Els blanquets masclistes no hi sou, allà. El perfil és un home inmigrant massa gran ja per fer una feina així mentre els joves es queixen de la inmigració i de les dones.
      • JNS4.380 13 493👍 1.648
       "Això de fer obres ja és competència d'altres empreses."

       Sí, clar, i qui contracta aquesta empresa? La teva empresa, per tant la teva empresa contracta només homes per fer les feines més dures i arriscades.

       "A la meva empresa:
       Es va posar a un home i una dona per un projecte. L'home directament com a responsable. Al cap d'un temps es va veure que no havia fet res, que tot s'ho havia carregat la dona. El va treure a ell del càrrec però no va posar la dona perquè "millor no tenir responsables". Total ell va estar un temps cobrant més, no va fer res i ella no va tenir la oportunitat de tenir un càrrec alt tot i haver-se responsabilitzat ella de la feina."

       Ja, i a la meva feina va passar just a l'inrevés, i què?

       "La majoria d'homes no tenen feina de risc, i en canvi hi ha molts homes i moltes dones que tenen feines dures."

       Les feines de risc les fan només homes i la gran majoria  de víctimes mortals d'accidents laborals (97%) són homes. Els homes en general tenen feines molt més dures que les dones, i saps què, pallussa? Que a ningú li importa el que els passi. Així que no ploreu tant i poseu-vos a pencar com els homes sí realment voleu cobrar el que ells cobren.

       "Al laboratori que vaig fer pràctiques també passava una cosa semblant. Era una empresa gran, amb molts treballadors. Al meu laboratori hi havia una dona que semblava ella la cap, ho savia tot, portava tot el control, se'n carregava de resoldre els problemes ràpidament, donava la cara... i resulta que el cap era un home, un dels pocs homes que hi havia. Recordo un cop que hi va haver un problema bastant greu, la dona aquesta va estar allà des del minut zero i quan ja estavem tots mobilitzats apareix el cap i pregunta que què passava i com ho estàvem resolent. No sé si al final la dona serà cap, però se'ns dubte s'ho mereixia. I no, l'home no estava caçant lleons ni picant diamants, estava a un despatxet la major part del temps. Hagués ascendit la dona si fos un home? Doncs segurament sí. Era molt competent. Ara, que li donguin la oportunitat algun dia els amos dels laboratoris... ja és una altra cosa."

       Doncs on jo vaig fer pràctiques va passar tot el contrari, i què?

       "El sostre de vidre existeix, no tots els homes automàticament fan feines de risc i les dones no com tu intentes fer veure."

       Sí, i el terra de vidre també existeix, però aquest ja us està bé, oi? Les feines que no ens agraden, que les facin els homes. L'esquena que se la trenquin els homes. La vida que se la juguin els homes, oi? Nosaltres només volem les feines còmodes, on es cobra molt i es remenen les cireres sense trencar-nos una ungla, oi? Ui, espera, que cal fer obres. Trucarem un HOME perquè ho faci. Ai, que s'ha de pintar la façana. Trucarem un HOME perquè es pengi amb un arnés a 100 metres d'alçada perquè la pinti. És que nosaltres només volem ser igual només en allò que ens interessa.

       " De fet si algun cop ve un paleta és home sí, però inmigrant... vaja. Els blanquets masclistes no hi sou, allà"

       Pocs paletes has vist tu, pallussa. Per cert, em pots dir quantes paletes hi havia?     • llevantdemallorca18.792 13 84👍 4.392
      Rentaves cotxes movent el cul com fan a les pel·lícules? 
    • Canyadesucre10.354 3 208👍 17.256
     A les fàbriques on he estat la majoria de personal de neteja són homes, i es neteja sobretot a la nit.
     Ara, si vols dir "dones de neteja" domèstiques si que no he conegut cap home que en faci, a excepció del Toni Montagutí.
  • alexpv2.605 3 706👍 1.579
   Eixe és el problema!!!! No la bretxa salarial: les dones, encara que ho volgueren, els costa més accedir a un llocs de treball millor remunerats per prejudics socials o per milions de situacions diferents.
 • Canyadesucre10.354 3 208👍 17.256
  Quan vegi dones fent de paleta, instal.lador, manteniment industrial, camioner, mecànic, etc... Per descomptat que defensaré que cobrin el mateix que els homes.
  • __32382__2.202 1👍 1.584
   I quan vegis homes netejant pisos?
  • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
   Em pots dir per què un mecànic té més mèrit que una dona que treballa dotze hores al dia cuidant d'ancians, per exemple? O un camioner?
   • Canyadesucre10.354 3 208👍 17.256
    Jo no he dit que tingui més mèrit, però a les residències d'avis també hi ha molts cuidadors homes, que espero que tinguin el mateix sou que les dones que hi treballen (I una gran feina que fan, molt més útil que tota aquesta colla de dissenyadors gràfics, educadors socials i merdetes en vinagre de la societat actua)l.
    En canvi, encara no he vist cap dona treballant a un taller.
   • __31148__2.584 2👍 3.317
    els sous no es decideixen en funció d'impressions subjectives de què té mèrit o és més dur. Els sous en tot cas es decideixen per la rendibilitat què en pot traure un empresari, de la capacitat sindical dels treballadors d'un treball en qüestió o de l'escassetat de la mà d'obra. És a dir, per variables on la majoria d'homes blancs tenim poc a dir encara que el feminisme burgès ens assenyale covardament com si no fórem també víctimes de les arbitrarietats del mercat. 
   • JNS4.380 13 493👍 1.648
    D'entrada i només per començar té molt més mèrit (i per això està més ben pagat) perquè la feina de mecànic o camioner és molt més dura físicament i comporten un rísc físic que la feina de cuidar ancians no comporta.
    • Canyadesucre10.354 3 208👍 17.256
     Aquí trencaré una llança en favor de la feminazi. Vaig tenir una àvia 15 anys a una residència i la feina de cuidador/a és molt dura i mal pagada, més que res perquè fan moltes hores i han d'aguantar gent gran amb problemes mentals molt greus.
     • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
      Doncs sí. T'he votat perquè tens tota la raó, llevat de dir-li feminazi a la Sònia.
      • JNS4.380 13 493👍 1.648
       "llevat de dir-li feminazi a la Sònia."

       No fos cas que s'emprenyi amb tu i et foti un clatellot oi, covard?
       • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
        A mi, només em pot fer pam pam al culet un altre home. I sempre que em vingui de gust, valent.
        • JNS4.380 13 493👍 1.648
         Segur que sí, mosqueta morta.
         • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
          I tant. Amb un home puc fer-hi tot el que ens vingui de gust. A ell i a mi. En dubtes? Tinc molta experiència en els plaers, que fer anys ja ho té, això d'aprendre de les experiències. A tu també et passarà, ja veuràs que sí. 
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           Segur que sí, mosqueta morta.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           Segur que sí, mosqueta morta. No t'amoïnis, la pastilleta i ja veuràs que bé que t'anirà.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Compra't un diccionari d'insults, que aquest ja avorreix.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           No és un insult, és una definició del que ets.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           A tu no et cal que ningú te la faci, la definició. Tu solet ens la mostres a cada paraula que escrius. 

           Per cert, que ets dels que editen missatges canviant paraules per a fer passar l'altre per un orat, oi? On és el pam pam al culet? Clatellot t'ha agradat més? 
           Molt elegant. I molt simptomàtic.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           Tu demostres que ets una mosqueta morta en cada intervenció, cada vegada que els teus insulten algú que no et cau bé i quan aquesta persona s'hi torna i aleshores obres la bocassa per dir-li que no insulti quan els altres fa molt de temps que l'estan insultant i tu has estat callat com el putes i la mosqueta morta que ets perquè ja t'estava bé que l'insultessin.

           "Per cert, que ets dels que editen missatges canviant paraules per a fer passar l'altre per un orat, oi? On és el pam pam al culet? Clatellot t'ha agradat més? Molt elegant. I molt simptomàtic."

         • Senienc21.982 11 61👍 7.088
          Hòstia puta, després dius que faltes al respecte per que et falten primer, quins collons...
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           Evidentment, faig el que fa molt de temps que fan amb mi. El respecte ha de ser mutu. Si tu m'insultes, jo em defensaré i faré el mateix que tu em fas a mi.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           M'és igual pel que sigui famós o no. És una mosqueta morta -molt diplomàtica, això sí- que calla quan insulten la gent que no li cau bé però quan aquesta gent s'hi torna amb la mateixa moneda aleshores obre la boca per dir-los que no insultin, quan sap perfectament que si aquesta gent està insultant ho està fent en defensa pròpia perquè a ells els han insultat abans. És una mosqueta morta falsa, covarda i cagada que només s'atreveix amb l'atacat i no amb qui ataca. Llença la pedra i amaga la mà tot deixant que els altres li facin la feina bruta, i només obre la boca quan qui és atacat comença a defensar-se per retreure-li que ho faci, i això és molt pitjor que ser un bronques.

           Jo sóc amable i educat amb qui és amable i educat amb mi. El respecte és mutu. I vaig de cara, cosa que altres no poden dir.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Menteixes. Més d'un cop he sortit a defensar usuaris que em són antipatiquíssims si algú els manca el respecte sense solta ni volta. 
           Mai no t'he insultat. Ni recordo haver insultat ningú, aquí. I no perquè sigui diplomàtic, ans perquè m'hi miro molt, abans d'insultar ningú. 

           Aquí tots tenim enemics. I és lògic que en tinguem si defensem posicions irreconciliables, però aquesta enemistat, quan esdevé obsessió ja té un altre nom.

           Au, que passis un bon dia.

          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Vols brega? On vols que ens vegem les cares?
          • Senienc21.982 11 61👍 7.088
           A Oslo a les 12 del migdia, t'espero 
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "Mai no t'he insultat"

           Tu no saps llegir, oi? Tu calles quan m'insulten i només obres la boca quan em defenso, perquè ets una mosqueta morta covarda i cagada.

           "I no perquè sigui diplomàtic, ans perquè m'hi miro molt, abans d'insultar ningú."

           Sí, com a bona mosqueta morta covarda i cagada que ets, t'hi mires molt a l'hora de riure les gràcies a segons qui.

           "aquesta enemistat, quan esdevé obsessió ja té un altre nom."

           Tu t'ho has buscat. Saps perfectament que sí em busques em trobes. Però tu segueixes burxant i després et fas l'ofès quan s'hi tornen i et diuen unes quantes veritats.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Encara estic esperant que acceptis les meves disculpes al comentari que vaig fer sobre allò de netejar.
           Les mosquetes mortes covardes, de vegades, acceptem els errors.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           Quan et disculpis per les tantes vegades que m'han insultat i tu has callat com la mosqueta morta covarda i cagada que ets i després has obert la boca per retreure'm que em defensi. Jo a tu no t'he d'agrair absolutament res.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Ho acabes de dir ben clar. Sóc l'esca.
           Ara m'haig de fer responsable de tots els mals que et puguin arribar a esdevenir? I per què? Qui sóc, jo? Si no t'importa una merda qui sigui, què opini, perquè, ara, hauria de disculpar-me d'insults que mai t'he adreçat? 
           Podriem obrir un fil on tots o totes ens disculpessim entre nosaltres. Seria interminable.


          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "Ho acabes de dir ben clar. Sóc l'esca."

           No. Ets una mosqueta morta covarda i cagada.

           "Ara m'haig de fer responsable de tots els mals que et puguin arribar a esdevenir?"

           Ets responsable de tots els cops que ataquen algú i tu calles i després, quan la persona es defensa, obres la boca per retreure-li que es defensi.

           "Qui sóc, jo?"

           Una mosqueta morta covarda i cagada.

           "perquè, ara, hauria de disculpar-me d'insults que mai t'he adreçat?"

           Que no parlo d'insults, pesat, sinó de totes les vegades que m'insulten i tu calles com un putes i només t'atreveixes a parlar quan jo em defenso per retreure'm que ho faci, ho saps perfectament, pesat.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Ja ho saps, però no t'ho vols creure, que per molt que intentis fer-me sortir de polleguera no ho aconseguiràs. Pots dir-me tantes barrabassades com vulguis, que l'única cosa que en treuràs és posar-te tu de més mala llet.

           Relaxa't i no pretenguis que surti a defensar-te quan ataques qui sigui de la manera que ho fas. 

           Això sí, estaré atent per veure si algú pretén degradar-te sense motiu, a partir d'ara. Si ho veig, potser m'hi posaré. Però només si no has estat tu el primer a faltar. 

           I una altra cosa: que no s'estigui d'acord amb les teves tesis no vol dir que se t'estigui insultant. O sí?
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "Ja ho saps, però no t'ho vols creure, que per molt que intentis fer-me sortir de polleguera no ho aconseguiràs."

           Jo no només dic el que ets: una mosqueta morta covarda i cagada. Ho has estat sempre i sempre ho seràs.

           "Pots dir-me tantes barrabassades com vulguis, que l'única cosa que en treuràs és posar-te tu de més mala llet."

           Barrabassades no, veritats. I te les diré tants cops com calgui, i no seré l'únic.

           "Relaxa't i no pretenguis que surti a defensar-te quan ataques qui sigui de la manera que ho fas."

           Quan jo ataco és perquè a mi m'han atacat abans I tu has callat com la mosqueta morta covarda i cagada que ets, i ho saps perfectament. No espero res de tu. I després encara vas de bona persona i et disculpes esperant que et donin les gràcies per ser-ho, cosa que demostra que les teves disculpes no són sinceres. Quan un es disculpa ho fa sense esperar res a canvi. Ets una mosqueta morta covarda i cagada falsa i miserable.

           "Això sí, estaré atent per veure si algú pretén degradar-te sense motiu, a partir d'ara. Si ho veig, potser m'hi posaré. Però només si no has estat tu el primer a faltar."

           Tu no faràs una merda com mai no l'has fet. Faràs com fins ara, obrir la boca només per retreure'm que em defensi dels qui m'han atacat primer.

           "I  una altra cosa: que no s'estigui d'acord amb les teves tesis no vol dir que se t'estigui insultant. O sí?"

           Que no parlo d'insults, pesat, sinó de totes les vegades que m'insulten i tu calles com un putes i només t'atreveixes a parlar quan jo em defenso per retreure'm que ho faci, ho saps perfectament, pesat.
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           Com diuen les padrines garrotxines: verge santa.
          • Makhnovtchina1.477 2 995👍 4.394
           A veure, JNS, aquest és un fòrum obert a tots els seus usuaris registrats i em fa l'efecte que no saps entomar com cal que cadascú digui la seva. Que insultis o et posis agressiu quan t'ataquen és normal, jo també solc fer-ho si em ve de gust trolejar. Però que només en aquesta pàgina hagis repetit no sé quants cops els insults contra qui no t'ha insultat en cap moment com és en Toni Montagutí ho trobo molt fora de mare, la veritat.

           I no, no sóc cap amic personal d'en Toni. Ni personal ni especialment tampoc com a raconaires. Cadascú diu la seva quan li sembla i a voltes coincidim i a voltes no. Però mai no ens hem faltat al respecte obsessivament com fas tu ara i aquí amb ell.

           I no, tampoc no sóc un femelliste acomplexat que se sent culpable per ser home, ni ho seré mai perquè em sembla una mostra més del pensament postmodern i líquid que només mira de que la classe treballadora ens enfrontem entre nosaltres desviant l'atenció d'allò important, la unitat d'acció d'homes, dones i migpensionistes contra els nostres enemics reals. 

           Relaxa't una mica i defensa les teves postures amb serenor, però mira de no errar el tret cap a l'adversari com ho estàs fent ara per ara.

           PS. Sí, ja sé que m'hi he ficat per la cara en una controversia aliena. Però repeteixo que aquest és un fòrum obert a tots els usuaris registrats. 
          • Toni Montagutí37.708 8 18👍 24.750
           He votat per error. Més que per error, per voler tafanejar qui votava, tot sigui dit.
           Mai no m'ha agradat votar comentaris que parlin tan directament de mi, tot i que agraeixo el teu, clar.
          • JNS4.380 13 493👍 1.648
           "A veure, JNS, aquest és un fòrum obert a tots els seus usuaris registrats i em fa l'efecte que no saps entomar com cal que cadascú digui la seva."

           Estàs equivocat. A mi em sembla perfecte que cadascú digui la seva. Són els altres que comencen a insultar-me quan dic alguna cosa políticament incorrecta que no els hi agrada.

           "Però que només en aquesta pàgina hagis repetit no sé quants cops els insults contra qui no t'ha insultat en cap moment com és en Toni Montagutí ho trobo molt fora de mare, la veritat."

           Saps què passa? Que hi ha una cosa pitjor que insultar: veure com insulten algú només per pensar diferent, callar com un putes perquè en el fons ja s'està bé que l'insultin, i després, quan la persona insultada s'hi torna i es defensa de la mateixa manera, aleshores obrir la boca per retreure-li a la persona que es defensa que es defensi, quan saps perfectament que aquesta persona l'únic que està fent és defensar-se, mentre has callat tota l'estona quan l'estaven insultant. És de miserables, i això és el que fa ell.

           "Però mai no ens hem faltat al respecte obsessivament com fas tu ara i aquí amb ell."

           T'ho acabo d'explicar.

           "Relaxa't una mica i defensa les teves postures amb serenor, però mira de no errar el tret cap a l'adversari com ho estàs fent ara per ara."

           Jo seguiré sent educat i respectuós amb qui ho és amb mi, i no ho seré amb qui no ho és. El respecte és mutu. I seguiré dient el que penso i retreint l'actitud de les mosquetes mortes covardes i cagades, agradi o no.

           "PS. Sí, ja sé que m'hi he ficat per la cara en una controversia aliena. Però repeteixo que aquest és un fòrum obert a tots els usuaris registrats."

           Evidentment.     • JNS4.380 13 493👍 1.648
      Els cuidadors no arrisquen la seva vida amb la seva feina, els mecànics i els camioners sí.
 • KasatKa7.646 13 282👍 1.118

  Jo el que veig sempre poc després de sortir un estudi d'aquestes és que, si no ho agafes general, la bretxa està en les generacions anteriors on existia un masclisme "general" i prou. La resta és per fer malament els estudis (suposo que intencionadament) però fan coses tipus:

  Dones - vigilant = 1.000€
  Homes - vigilant = 1.600€

  Els homes cobren 60% més!

  Mirem-ho en detall.

  Dones - vigilant -de nit = 4%
  Homes - viligant -de nit = 35%

  Dones - vigilant - llocs molt perillossos = 2%
  Homes - viligant - llocs molt perillossos = 19%

  Dones - vigilant - 20+ anys o més d'experiència = 9%
  Homes - viligant - 20+ anys o més d'experiència = 38%

  Dones - vigilant - 10+ anys a la mateixa emrpesa = 12%
  Homes - vigilant - 10+ anys a la mateixa emrpesa = 28%

  etc.

  Oh, veiem que això de comaprar els sous d'una "mateixa feina" no és tan senzill i molt enganyós. El sou base al final acaba sent el mateix i el que canvia és, dins la mateixa feina, el tipus de feina que es fa i per tant els complements.

  (són dades 100% inventades per posar l'exemple ja què no em posaré a buscar ara la informació i menys pel racó, són sol per fer pensar i no per creure-les)

  PS. On jo treballo veig els sous de centenars de persones, i puc dir que les dones no cobren menys en cap cas i que els complements són part molt important dels sous (reforçant l'exemple que he donat abans). L'únic que sí es veu, i d'això en som conscients tots, és que hi ha molts més homes en càrrecs directius. Però això ve del passat i això no es pot canviar. En la nostra generació homes i dones pugen igual i creen noves empreses igual, amb el que quan la generació antiga hagi passat a millor vida, poca diferèncai hi haurà, si és que n'hi ha, entre els càrrecs directius, per tant la feina està feta ja. Perquè el que espero que no pretenguin és que ara com fa 30-50 anys hi havia més masclisme i eren els homes els que manaven a les empreses, ara aquesta gent, ja grans la gran majoria, dimiteixi en favor de dones joves així perquè sí.
  El mal aquell està fet, la cosa era canviar-ho en la nostra generació, i en la nostra generació sembla que ja s'ha canviat.

  • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
   No sé si s'ha canviat, encara es veu els fills com responsabilitat de la mare i és el principal motiu que s'estanqui la carrera de les dones. Va sortir un gràfic amb la diferència de dones que eren mares i les que no, i les mares cobraven molt menys. En homes no afectava tenir fills. També cal tenir en compte que els homes de 50-60 anys que encara estan al càrrec tenen restes de la mentalitat masclista i això pot portar a que ascendeixin abans als homes, desconfiin de les dones en edat fèrtil per si tenen fills, amb el que el problema persisteix. Crec que ha de passar molt de més temps abans no s'equilibrin les coses, venim d'una dictadura i no canvia el món en 40 anys. 
   • JNS4.380 13 493👍 1.648
    "desconfiin de les dones en edat fèrtil per si tenen fills"

    Ja, és que les femellistes inspireu molta confiança.
    • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
     Jo tinc feina fixa i estan contents amb mi. I el cap té més de 50 anys i tot i tenir encara masclisme interioritzat ho és menys que tu. Només espero que rebis la part masclista que vomites amb la seva corresponent homofòbia. Van agafades de la mà, així que segurament la majoria de gent masclista amb la que estàs d'acord et considera una aberració per ser gay.

     Només perquè ho sàpigues, com a dada...
     • JNS4.380 13 493👍 1.648
      "Jo tinc feina fixa i estan contents amb mi."

      No parlo de confiança a la feina, tanoca, parlo de confiança en general.

      "I el cap té més de 50 anys i tot i tenir encara masclisme interioritzat ho és menys que tu."

      Doncs la meva cap, tot i tenir encara femellisme interioritzat, és molt menys femellista que tu.

      "Només espero que rebis la part masclista que vomites amb la seva corresponent homofòbia. Van agafades de la mà, així que segurament la majoria de gent masclista amb la que estàs d'acord et considera una aberració per ser gay."

      Doncs pots començar per agafar una cadira i esperar asseguda. De sexismes i d'homofòbia en sé força més que tu. Per cert, és de miserables emprar l'orientació sexual d'una persona per atacar-la quan ja no et queden arguments. Vols dir que l'homòfoba no ets tu? Mmm, no sé, no sé. No deu ser que et fa una miqueta de pupa que hi hagi nois a qui ni tan sols pots dominar ni entabanar amb l'únic que et quedaria -el sexe- i que algun d'aquests com ara jo et rebati absolutament tot el que dius, paraula per paraula?

    • KasatKa7.646 13 282👍 1.118
     Posant-te en el mateix nivell de subnormalitat que les femellistes i acusant a qualsevol cosa de femellista no ajudes a acabar amb el femellisme igual que les femellistes acusant a tot de masclisme i insultant i fent l'imbècil no ajuden al femenisme.
   • KasatKa7.646 13 282👍 1.118
    Però llavors el problema no és que es pagui menys a les dones, sinó que és un problema de rols "a la vida" que fa que les dones estudiïn menys o treballin menys o el que sigui. S'ha d'atacar el problema real o no se solucionarà res.

    És una mica (i aquí potser em fico en un tema delicat) el que passa amb la "violència masclista". Es diu que hi ha 50.000 agressions masclistes a l'any (número inventat) però si t'ho mires de prop veus que 48.000 és "violència" sense res més, per gent molts cops amb antecedents d'algun tipus, i veus també que entre les parelles homosexuals hi ha el mateix nombre d'agressions, amb el que al final tan atacar la violència masclista (la d'avui en dia, és clar) i els casos no fan més que pujar. Per què? Perquè no és el problema, el problema és la violència, els casos de violència per masclisme entre gent no-gran són baixos. Llavors et deixes el 90% de l'esforç en evitar el 5% dels casos al final.

    Si ens deixem de postureig i ens posem a analitzar les coses fredament, podrem solucionar moltes més coses.
    • Sònia91Usuari sumador16.777 11 104👍 2.847
     Problema de rols i també hi ha casos en que es cobra menys sobretot quan el tema del sou és subjectiu (antiguitat, càrrecs diferents però mateixa feina, etc). I no, el problema no és "violència" quan busques un col·lectiu concret per aquesta violència. Per exemple si jo escupo a una parella gay després que hagi vist deu heterosexuals i no hagi fet res, el problema no és violència, el problema és que seria homòfoba. En els casos de violència masclista, l'agressor acostuma a ser una persona normal en tots els àmbits menys en la relació amb les dones. La gent s'imagina que el maltractador és un cani tatuat però pot ser un company de feina amb qui vas a prendre birres. 
     Actualment a més només es considera violència de gènere si hi ha una relació entre la víctima i l'agressor. Si un amic viola a una amiga no s'hi considera (o un tiet a una neboda, un cap a una treballadora, etc). O un client mata a una prostituta perquè no vol accedir a fer tot el que vol. Casos que per mi sí que ho són perquè la violència s'exerceix perquè la persona agredida és una dona i l'agressor un home.
     Hi pot haver altres motius pel qual s'adoptin els dos rols (agressor i víctima), com per exemple persona sana maltracta a persona malalta, una persona jove una gran, i per la víctima és igual de traumant; el problema de la violència de gènere i el masclisme és que és un problema social degut a la cultura que tenim. Per exemple si durant centenars d'anys es considerés a la gent gran inferior, s'assassinés sense problemes, perdessin drets, segurament tindriem un problema de discriminació a la gent gran encara que legalment s'hagués canviat. Per això ara hi ha parelles homosexuals que tenen por d'anar agafades de la mà pel carrer i a les dones encara ens diuen que no tornem soles mai de nit i no estem segures ni en carrers il·luminats, perquè existeix un problema social. En canvi a un avi no li diràs que no es quedi sol amb gent jove perquè, tot i haver algun cas d'assasinats d'avis, no és un problema tan extés. Aquí seria la diferència entre violència en general i violència amb un origen cultural.
     • Anònim1017.104 6 100👍 16.589
      Sí, però si un home embogeig, surt al carrer, i comença a agredir tot aquell qui es troba pel mig, i resulta que agredeix dues dones, abans de ser detingut, no creus que no es pot considerar violència de gènere fins que sapiguem si la intenció de l'agressor era agredir dones o agredir qualsevol persona que pogués? Que la violència de gènere és una realitat és indiscutible, però també és cert que de vegades es pot prejutjar com a violència de gènere casos on hi ha una dona agredida i un home agressor sense aprofundir en el context, en el mòbil i en si hi ha un rerefons de domini de gènere o si aquesta variable és irrellevant.

      I pel que fa al sexisme o a la seguretat, siguem sincers, les grans onades migratòries aguditzen el problema, ja sigui per situació social o per qüestions culturals. És normal que vulguin immigrar, però de vegades es parla d'"augment del problema sexista" obviant que pot ser degut al fenomen migratori, sense intenció de criminalitzar-los i com a simple explicació estadística, més que a un increment dins la mateixa societat.
   • llevantdemallorca18.792 13 84👍 4.392
    Et recordo que:

    Primer, fins ara, només les dones podeu engendrar

    I després, que les superfeministes defenseu l'alletament matern.

    Tot això implica alguna cosa .. 
  • Hades28.154 9 36👍 20.500
   Estant encara a la universitat vem haver de fer un estudi economètric per a mesurar si realment hi havia una discriminació salarial cap a les dones, i després d'aïllar diferents variables, ens sortia que en efecte hi havia una discriminació d'un 1% o 2%, no recordo la xifra exacta. Això sí, les dades de la mostra eren antigues, de salaris als Estats Units, de finals de la dècada dels 70 i principis dels 80.
 • dumis1.934 6 856👍 1.189
  L'home blanc occidental heterosexual viu immers en una crisi degut a que progressivament ha anat perdent el seu poder, veient-se  obligat a compartir-lo amb dones, negres (homes d'altres races) i homosexuals. 
  Mark Greif analitza molt bé com queda reflectit aquest procés en l'actual societat americana amb la fascinació que tenen per una família, les Kardashan, on es mostra un matriarcat en el qual es homes no tenen cap utilitat. Les filles, que tenen físics amb molts trets de raça negra,  es casen amb negres i els únics que homes blancs que hi apareixen o són expulsats del clan o bé es fan transexuals (com el cas del pare de la família). 

  Sigui com sigui, i deixant de banda l'anàlisi del fenòmen americà, fils com aquests evidencien que alguns, acostumen a ser els mediocres, no ho porten gaire bé. 

  Gràcies a Deu poc a poc es va fent justícia. Però queda molt camí.

Publicitat

Fòrums

 • 9.286.674 missatges
 • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat