Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La mentida número 1 del Feminisme

Tombatossals3.932 12 535👍 2.648

No és la més greu, ni la més surrealista, però si que és la més estesa, malgrat la seua patent absurditat. La trobem pertot, a dreta i a esquerra, als mitjans de comunicació, entre el poble i entre els experts, que saben o haurien de saber que és mentida. Fins i tot persones habitualment crítiques amb la correcció política s’han empassat la bola de que les dones cobren menys que els homes per fer la mateixa feina.

Posem que hi ha un amo o ama d’un supermercat, contracta uns caixers i caixeres, que fan la mateixa feina, i els paga mil euros. I ara va que als homes, pel fet de ser homes, decideix de donar-los 200 euros extra cada mes. Per la cara. O, en aquest cas, per la polla.

Per quina raó l’empresari hauria de fer tal cosa? Si pot pagar menys a les dones, contractaria només dones i augmentaria els seus beneficis. I si el problema és que és un misògin recalcitrant, contractaria només homes.

«Però els estudis diuen...» No. Els estudis no diuen res d’això. El que hi ha son operacions de propaganda en que una vegada i una vegada i una altra se’ns vol fer creure l’existència d’una suposada discriminació salarial. Els mateixos que fan eixos informes saben que és mentida, i s’aprofiten que la gent mai va més enllà dels enganyosos titulars.

Els homes, en conjunt, cobren més que les dones, en conjunt, perquè treballen més, més hores, en feines més dures i competitives. Els propis «informes» sobre la bretxa salarial ho reconeixen. Per exemple, més dones que homes treballen a temps parcial, de manera que si sumem tots els sous de uns i altres tindrem que les dones cobren menys. El que seria discriminatori és que cobraren igual treballant menys hores.

Però, algú podria dir, les dones no treballen a temps parcial perquè volen. En realitat voldrien estar tot el dia amb el jefe, però es veuen obligades a treballar a mitja jornada perquè han d’estar l’altra mitja amb els fills que el Patriarcat els ha obligat a tenir i elles no volien. Bé, podria ser. Però això no és el que se’ns havia dit. Se’ns havia fet creure que a les dones se’ls paga entre un 20 i un 30% menys de sou que als homes per fer la mateixa feina, pel simple fet de ser dones. Aquesta és la idea de bretxa salarial que té la gent. Abans d’explicar altres històries caldria explicar perquè se’ns ha mentit de forma tan descarada. Per què i per a què es fomenta l'odi entre homes i dones que sovint formen una mateixa unitat econòmica i familiar.

«Les dones cobren un 30% menys que els homes, moltes vegades per fer la mateixa feina»«Les dones deixen de percebre 6568 euros anuals»«Les dones haurien de treballar 116 dies més per equilibrar el salari amb els homes»«A partir d’avui les dones treballen gratis». Una allau de titulars desinformatius d’aquest estil envaeix els mitjans de comunicació cada dos per tres. Però, què tal si ens llegimels estudis que ens presenten? Per exemple, en aquest (PDF), de CCOO i UGT s’afirma que

- La taxa d’activitat femenina és inferior a la masculina (pàg. 9)

- El 75% dels ocupats a temps parcial son dones (pàg. 11)

- Els homes que treballen ho fan 8h19m diaris, les dones 6h55m (pàg. 16)

- «El tipus de contracte (definit/indefinit) és una de les variables més influents a l’hora d’analitzar la bretxa salarial» (pàg. 20)

- «En termes generals, el menor salari de les dones en relació als homes entre els segments de població que presenten menor guany salarial és degut a una major presència de la jornada a temps parcial entre les dones» (pàg. 21)

- «Una part de la diferència salarial és imputable a la major presència de les dones en el treball a temps parcial» (pàg. 22)

- «Les ocupacions que gaudeixen d’un salari superior al salari mitjà estan masculinitzades (pàg. 25) És a dir, en aquelles professions amb salaris més alts, un alt percentatge dels que hi treballen son homes.

- «Vora la meitat de la bretxa salarial (44%) és degut als complements salarials» que «retribueixen aspectes «masculinitzats» de la feina, com ara l’esforç físic, la penositat, la nocturnitat o la disponibilitat horària» (pàg. 27) És a dir, que la meitat de la famosa bretxa salarial, que se’ns vol fer creure que és deguda a una discriminació masclista, en realitat és deu a que els homes fan més hores extres i fan tasques més dures. Cal prendre nota del cinisme de les senyoretes pijo-feministes menyspreant la duresa de les condicions de la classe obrera, i això, en un informe signat per CCOO i UGT, per entendre a quin punt hem arribat.

En definitiva, els homes cobren més perquè treballen més, més hores, en sectors més competitius, en condicions més dures i fan més hores extra. La bretxa salarial és mentida, i els que la promouen saben perfectament que és mentida.

 

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.286.675 missatges
  • 220.704 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat