Fòrum

Matança en un institut als EUA

Tobies19.808 14 75👍 11.241
UN EXALUMNE DE 19 ANYS CAUSA UNA MASSACRE EN UN INSTITUT DE FLORIDA


Els Estats Units han viscut un dia de Sant Valentí tacat de sang, amb una altra massacre amb armes automàtiques, aquest cop en un institut de Florida. Un exalumne de 19 anys que havia estat expulsat del centre ha obert foc contra l'escola de secundària Stoneman Douglas de Parkland, a Florida. El balanç fins ara és de 17 morts i 15 ferits i l'agressor ha estat detingut. Les autoritats no han precisat quantes de les víctimes són menors ni el mòbil de l'assassí. L'episodi supera ja la matança de Columbine en un institut de Colorado el 1999, que va deixar 15 morts inclosos els dos tiradors, també alumnes del centre.

L'assaltant a nava armat amb fusell semiautomàtic AR-15, el mateix que es fa servir en la majoria de matances al país. També portava una màscara antigas i bombes de fum. De mitjana, hi ha un tiroteig cada setmana en alguna institució d'ensenyament dels Estats Units.

Cap a les 14.30 h, hora local (20.30 h a Catalunya) van començar els trets, quan les classes estaven a punt d'acabar al Marjory Stoneman Douglas High School de la ciutat de Parkland, al comptat de Broward, a uns 70 quilòmetres al nord de Miami. El centre va donar l'alerta i diversos cotxes patrulla de la policia i equips mèdics s'hi van desplaçar. L'institut va quedar tancat en activar-se el 'codi vermell'.

Nombrosos alumnes han registrat amb els seus telèfons mòbils el moment en què estaven confinats a les classes fins que les forces especials han arribat a evacuar-los.

Després d'una hora de tiroteig, l 'agutzil del comtat de Broward, Scott Israel, va confirmar que el presumpte autor té 19 anys d'edat, i ha estat identificat com a Nicolás Cruz.


Shooter is now in custody. Scene is still active. #stonemanshooting

— Broward Sheriff (@browardsheriff) 14 de febrer de 2018


Les imatges de televisió van mostrar cinc agents de policia emmanillant i introduint en una patrulla un sospitós, que persones coneixedores del fets diuen que es podria tractar d'un antic alumne del centre, segons CBS.

Tant el governador de Florida, Rick Scott, com el president dels Estats Units, Donald Trump, han seguit de prop la investigació al centre, que té uns 3.200 alumnes, per saber de primera mà els detalls de l'operació. Trump ha lamentat a través de Twitter el "terrible" tiroteig i diu que "cap nen, mestre ni ningú més hauria de sentir-se mai insegur en una escola nord-americana".My prayers and condolences to the families of the victims of the terrible Florida shooting. No child, teacher or anyone else should ever feel unsafe in an American school.

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 14 de febrer de 2018

Enllaç

Respostes

Configuració
 • Anònim1016.497 6 106👍 15.407
  L'accés a les armes hauria d'estar restringit atès que la normalització de la tinença d'armes augmenta exponencialment que un boig o una persona normal a la qual en un moment determinat se li creuin els cables o tingui una forta discussió,  mati algú. A banda que promouen un model de societat més autoritari. 

  De vegades he llegit arguments absurds com "aleshores que prohibeixin també els cotxes que també poden servir per matar", evidentment es pot matar amb infinitat d'objectes, però no és el mateix un estri fet per matar, senzill de portar allà on vulguis i amb un fort potencial, que un 'estri' com un cotxe (poc pràctic) o un ganivet (molt menor potencial) i que a diferència de les armes de foc, tenen una funció diferent a la de matar útil per la vida de la gent.
 • ocelldefoc4.093 5 514👍 1.436
  País de bojos amb un psicòpata al capdavant.
  Vides de joves innocents arrasades perquè certs lobbies d´armes puguin fer negoci.
 • the_west_rulez14.772 3 133👍 13.808
  EPD 

  Mare meva.... 
 • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
  En molts d'aquests casos el mòbil de la massacre sol ser: 'lligo poc o gens, ningú riu les meves gràcies quan sóc collunut, la gent que m'envolta diu imbecilitats, m'han vexat al passadís de l'insti més cops que barres de pà he comprat i el món és una merda que em diu freak per vestir rar i jugar massa a la play'.

  Coses dels temps moderns. Aqui no passa d'un pensament i pataleta. Allà, potser el pare mateix té 3 fusells automàtics i 500 bales mal amagades i apa, dia de rauxa.......

  Si tinguessim l'accés a les armes aqui rodarien caps també. Una arma automàtica permet saltar-se moltes pantalles de defensa personal i de reflexió mental.

  Aqui un exemple d'un paio que es grava abans de matar no se quantes dones i ferir-ne més. Es queixa al video d'haver-ho fet tot per agradar les noies i ser guapo però...amb 22 anys encara ser verge. (Serà aquell famós 'llop' del racó?).


  https://www.youtube.com/watch?v=G-gQ3aAdhIo

 • Nester921 1👍 1.089

  El sospitós, expulsat de l'escola l'any passat per motius disciplinaris, va ser detingut a una hora després de fugir dels terrenys escolars. Les autoritats creuen que el sospitós tirador treballava sol. Les autoritats van dir que Cruz usava un rifle AR-15: un rifle d'assalt semiautomàtic que s'ha utilitzat en nombrosos trets de massa - en el rodatge.

  Un líder d'una milícia supremacista blanca de Florida, anomenada la República de Florida, va dir a Associated Press que Cruz era membre de l'organització i que havia participat en un exercici de formació amb el grup supremacista blanc. El líder de la milicia va dir que el sospitós va actuar sol i va suggerir que el moment de l'atac del dia de Sant Valentí era intencional a causa del "problema amb una noia" d'en Cruz, va informar l'AP.

  Els estudiants de l'escola van descriure a Cruz com un "solitari" i un "noi amb problemes" en entrevistes després que el sospitós tirador va obrir foc al seu antic batxillerat. Alguns diuen que Cruz era un silenci "marginat". Uns altres ho van descriure com algú que actuaria quan estava enutjat i descrivia el tipus d'armes que posseïa.

  "L'única cosa que podria parlar és d'armes de foc, ganivets i de caça", antic company de classe Joshua Charo, 16, va dir a The Miami Herald . "No puc dir que em va sorprendre. A partir d'experiències passades, semblava un tipus de nen que faria alguna cosa així ".

  http://time.com/5159134/who-is-the-florida-shooter-parkland-nicolas-cruz/

 • Biel Torrens6.695 11 316👍 1.523
  Estic molt a favor de la idea de base de la segona esmena. Però l'aplicació actual és ridícula i disfuncional. Poder comprar un fusell d'assalt al wallmart protegeix 0 de la tirania i en canvi és una font constant de morts, violència i crim.

  Que diferent seria si recordessin l'esmena sencera, on parlen de dret a portar armes, però també de milícies regulades. Si tota persona major d'edat tingues formació militar i una arma assignada, però aquestes estiguessin a la caserna del poble vigilades per les milícies ciutadanes, la circulació d'armes de foc es reduiria, els homicidis es reduirien i la possibilitat de fer efectiva la motivació de la segona esmena (garantir la democràcia davant d'un govern tirànic) augmentaria enormement.
  • maori13.842 3 145👍 6.645
   Els homicidis per armes es reduirien, però buscarien mitjans més simples com un ganivet.

   Em sembla que la resposta es troba en el model d'ensenyament, la classe política, la dieta i els mitjans de comunicació.
 • Nester921 1👍 1.089  EUA és líder mundial en "assassinats relacionats amb armes" en comparació amb altres països "desenvolupats"  L'estudi també posa de manifest que a USA hi ha molts més suïcidis amb armes de foc que homicidis

  Els homes negres es van revelar com els més nombrosos en participar en homicidis amb armes de foc 

  D'altra banda, els homes blancs tenen més probabilitats d'implicar-se en un suïcidi amb arma de foc i el nombre de morts augmenta amb l'edat  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2879650/Study-shows-annual-gun-deaths-United-States-catching-killed-car-crashes.html
 • Roderic16.516 14 105👍 8.079
  El simple fet que hom s'interessi per tenir una arma de foc hauria de ser motiu suficient per negar-li el permís aplicant el principi de prevenció.
 • Ballester7.530 7 285👍 2.466
  És molt inquietant el que passa als EUA. Aquesta matança ha sigut la més grossa, però en el que portem de 2018 ja hi han hagut 8 atacs amb armes de foc en escoles: 
  https://edition.cnn.com/2018/02/01/us/school-shootings-in-2018/index.html

 • Nester921 1👍 1.089

  Nikolas cruz era un noi molt problemàtic, a instagram feia ostentació de diverses armes, però Trump ha dit que només es tracta d’un problema de salut mental.

  Segons SOMATEMPS, els que diuen que la catalanitat és hispanitat, el tal Cruz era un jove corromput pel comunisme, han fet una descoberta exclusiva i sensacional, i a més tothom ho amaga,
  bé, ells també amaguen que es va entrenar formant part d’un grup de supremacistes blancs,
  de fet, tothom amaga i ensenya el que els interessa, però n’hi ha que fan recerca minuciosa : 


  SOMATEMPS
  16 FEBRER, 2018

  EL QUE LA PREMSA CALLA:
   la matança de Florida, perpetrada per un "Anitifa" marxista ... com Rodrigo Lanza  La matança en un institut de Parkland (Florida), on l’exalumne Nikolas Cruz sembrà les aules de 17 cadàvers amb un rifle AR-15 que havia adquirit amb extrema facilitat, ha reobert la confrontació ideològica nacional sobre el control de les armes de foc.

  Però EL QUE LA PREMSA CALLA. és que l'assassí era un marxista, antifeixista, antisistema, ... això que ara en diuen pacifistes; com a Rodrigo Lanza l'assassí de Víctor Láinez. La facilitat d'ocultar el moll de les notícies és increïble.

  A la foto, apareix l'assassí amb la seva samarreta lluint falç i martell i les figures de Marx i Lenin. Déu n'hi do, que això ho callin.


 • Turanga_Leela29.359 6 33👍 7.513
  De mitjana, hi ha un tiroteig cada setmana en alguna institució d'ensenyament dels Estats Units. • __32519__170👍 88
  Dubto que mai arribin  a prohibir les armes a Estats Units.
  La majoria saben, com avui mateix ha dit algun en una fira d'armes, que no es la primera desgracia i que no serà l'ultima.
  La tinença d'armes es una cosa que tenen molt arrelada en el seu ADN.
  Alguns ho podem entendre i altres no.

 • maori13.842 3 145👍 6.645

  El problema no és les armes, el problema és que la societat nord-americana és una fàbrica d'eixelebrats des de les farmacèutiques  Cada vegada és el mateix i tenint en compte el rol global hegemònic dels Estats Units (que malauradament no ha cessat), aquestes discussions sempre afecten la resta del món. Massacres a escoles, universitats o altres llocs públics, amb desenes de morts i ferits.

  L'enfocament de tots està en les armes. Restringeix o deixa fer encara més. Tothom ho tracta com la dualitat, però la clau de la qüestió és: aquells que defensen la moderació, o fins i tot la prohibició, semblen ignorar la immensa quantitat de països violents que porten una arma prohibida; aquells que pensen que la solució és suavitzar encara més les lleis i que circulin més gent armada, ignorant els riscos.

  El cas americà és únic, sí, i les excepcions no són res més que copiadores. Finlàndia i Suïssa són els dos països amb la major proporció de ciutadans armats després dels EUA i no hem sentit parlar de les massacres escolars en aquests països. Es troben entre els països més segurs del món.

  No es tracta de si la legislació nord-americana és perfecta o que mereix un canvi. Aquest no és el punt. Sembla gairebé unànime que hi ha d'haver algun tipus de canvi en les lleis. El punt és que el problema no està en les armes de foc. Els desarmaments sovint citen el cas britànic, però oculten que els delictes en general i, especialment, els assassinats de ganivets s'estan disparant allà.

  En una declaració general, a més, estem parlant d'un tema de menor importància. Només el 0,3% dels homicidis als Estats Units estan relacionats amb aquestes massacres. I tenint en compte que només el 0,6% de les morts a Estats Units són per homicidi, es tracta d'un fenomen l'impacte del qual es deu principalment als mitjans de comunicació i la seva capacitat d'espectacularització de cada tragèdia.

  L'essencial de la qüestió és que els EUA són una fàbrica lunàtica.

  La resta del món pot haver tingut aquesta impressió durant molt de temps, a causa del cinema, la música, les celebritats i altres persones estranyes que generalment provenen dels Estats Units. Però això és un fet clínic en si mateix. Tots els implicats en massacres escolars o crims similars als Estats Units, en els últims anys eren ocasionades per malalties mentals, psiquiàtriques i drogodependents, generalment antidepressius o antipsicòtics.

  Estem parlant de fàrmacs que acceleren i intensifiquen el procés canviant de l'estat de l'usuari, a més de ser provocadors de brots psicòtics i trastorns de la personalitat.

  Això és un fet que el govern dels EUA i els mitjans de comunicació es neguen a abordar a causa de la pressió de la indústria farmacèutica i el lobby psiquiàtric sota la mateixa excusa que augmentaria els "prejudicis" contra les persones amb trastorns mentals.

  Però no hi ha "prejudici" quan es tracta de fets, i la prevenció de massacres és més important que "lluitar contra els prejudicis".

  Nick Cruz, autor de la darrera massacre nord-americana, era un consumidor d'antidepressius, segons un familiar. Stephen Paddock, que va matar a 50 persones des de la finestra de l'hotel a Las Vegas, va prendre un diazepam uns mesos abans de la massacre. Els efectes secundaris del diazepam inclouen "confusió inusual, al·lucinacions, pensaments o conductes, comportament arriscat, inhibicions reduïdes, pèrdua de la por al perill, estat deprimit, pensaments suïcides, hiperactivitat, agitació, agressió i hostilitat".

  James Holmes, que va cometre una massacre en un cinema  l'any 2012, va ser un consumidor de l'antidepressiu Sertralina, els efectes secundaris dels quals inclouen "reaccions agressives, canvis de comportament o estat d'ànim i converses ràpides amb accions d'excitació o fora de control". Gavin Long, veterà que va cometre una massacre a Louisiana, consumia Lunesta i Ativan, que tenen una gran llista d'efectes secundaris, incloent agressions, agitació, canvis conductuals, al·lucinacions, pensaments suïcides i idees homicides.

  Els estudis sobre els riscos d'aquests i molts altres recursos han estat extensius, especialment a la Unió Europea. No obstant això, l'ús d'aquests medicaments ha augmentat un 400% des de 1988. Actualment, l'11% dels nord-americans majors de 12 anys prenen antidepressius, que és més que en cap altre país".

  El poder de la indústria farmacèutica és immens, especialment als Estats Units, el seu cor i on durant dècades ha estat experimentant i provant. Els soldats nord-americans lluiten i maten amb drogues i drogues, i quan tornen a casa, generalment traumatitzats, es converteixen en clients lleials.

  La joventut americana, desacreditada, endeutada, sense somnis, sense ideals, sense valors o creences sòlids, juga en un escenari de competència salvaje de prestigi, en una societat que només valora l'estat i els diners, és la més deprimida, ansiosa, autista i neuròtic al planeta.

  Traieu les armes i els lunáticos d'aquesta societat malalta i aprendran a fer bombes. Trobeu una manera d'aturar-ho, i faran massacres amb ganivets.

  És fàcil trobar un boc expiatori, un tipus de culpable l'enfrontament solucionarà tots els problemes. Tant si es tracta d'armes, música, jocs, pel·lícules, religions, polítiques, els mitjans siempre intentaran dirigir l'atenció del públic a algun tipus de fals problema. Perquè l'alternativa és admetre que els EUA han fracassat. El "somni americà" ha mort. La societat nord-americana està en declivi, una decadència a partir de la qual no hi ha cap retorn possible, i fins a l'últim final, encara hi haurà molts cossos innocents disparats a terra.


  https://www.fort-russ.com/2018/02/the-problem-is-not-guns-problem-is-that.html?m=1 


Publicitat

Fòrums

 • 9.207.184 missatges
 • 217.957 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat