Fòrum

Mireia Boya no anirà a la presó

__32480__414 1👍 195
A veurà si els demés tindran el valor de no abjurar de les seves idees.

Respostes

Configuració
 • AviVicenç15.149 5 128👍 1.880
  A qui interesaba dins del unionisme que una dirigent menor cupaire anés a la preso? si en molts aspectes en son d'ells uns enemics SI pero alhora involuntaris col·laboradors necessaris a la hora de reventar el procés
  • Aquest missatge ha estat esborrat
   • AviVicenç15.149 5 128👍 1.880
    Poses en boca meva coses que no he dit pas, ni se'm han passat remotament per el cap.

    No soc jo qui menysprea a la Mireia Boya, es el jutge Llarena i el unionisme en general que ja els esta be la seva actitud de no negar l'evidencia perquè saben que decisius no ho son de cap manera i poden arribar inclús entorpir el procés com ja han fet en el passat

    Tampoc defenso al senyor Santi Vila convençut això si que la seva tibiessa i espantada a la llarga pot ser més decisiva que determinades actituts cupaires.


    Podre ser curt al teu parer i se'm refot i que em qualifiquis de I-----l (tot impresentable, sectari, maleducat, imbecil, groller, ignorant  creu que tots son de lla seva condició)  prefereixo callar-me el que penso dels teus comentaris .

    Ara be la menció que fas a la meva familia ultrapasa totes les linees vermelles que puc admetre i que també tindria que admetre el Racó. Per exigeixo tant suprimeix el paràgraf i admet que has comés un greu error.
  • Segon_usuari_Bob5.593 10 385👍 6.168
   Com en fa de mal que hi hagi gent que us posi en evidència, eh?
  • Sam Belluga3.869 4 531👍 9.381
   Aviam si toques terra com els llamps.
  • antropòfag10.046 9 212👍 2.680
   Fastigós comentari propi d'un sectari.
 • cathalà22.534 11 58👍 5.510

  Malauradament les seves declaracions seran utilitzades en contra dels que estan a la presó.
 • grava3.038 1 642👍 4.548
  Per si no us en heu assabentat, voldria remarcar la novedosa idea defensada per molta gent al Racó segons la qual els polítics de la CUP són els únics dignes servidors del pobble que el portaven amb el seu noble lideratge de pet cap a la independència i el socialisme, i així hagués estat indefectiblement de no restar la decisió (com sol passar en aquest podrit món) en mans de politicastres d'altres partits cagats covards indignes traïdors regionalistes processistes. No en soc expert però com que s'ha comentat i repetit poc, m'ha semblat important assenyalar-ho per a que no passi desapercebut.  • Buitraker2.740 2 685👍 3.999
   Sóc en Sherlock i pel teu comentari dedueixo que quan eres petit el teu pare et pegava fort, sobretot cops de puny al cap. 
   I és clar, això deixa seqüeles en forma de comentaris que no venen a tomb, o de votar el PSOE.
   Ànims!
   • grava3.038 1 642👍 4.548
    Comentari ad hominem amb flaire a autocritica de Gran Purga, per suposadament replicar una ironia sobre la repetició fins a la nàusea, també en aquest fil, d'un eslògan mes que dubtós 
    • Buitraker2.740 2 685👍 3.999
     És a dir, que en aquest tema la teva única opinió és deixar anar el teu mantra.
     Rectifico: la alcohòlica de la teva mare també et pegava. I si no ho feia vol dir que ets gairebé tan curt com l'avi vicenç.
     PD. Tant de bo la Marta Rovira, la Pascal o en Mas facin una defensa política dels Fets d'Octubre com la feta ahir per la Boya, l'actuació de la qual hauria de ser la normalitat, i no un rara avis per aplaudir-ne el valor i remarcar-ne l'excepcionalitat, o fer comentaris irònics sobre treure'n avantatge d'aquest fet. 
     Davant atacs polítics calen estratègies polítiques de defensa dels Fets d'Octubre, no tacticismes jurídics de curta volada, com hem vist fins ara, per desgràcia.
     I no és qüestió ni de valors, ni de collons, ni d'ovaris ni res d'això. És qüestió de maduresa política: davant atacs polítics a l'independentisme, cal una estratègia política independentista, i no indepes acatant el R78 de cara a estovar el cor del Reyno.
     • grava3.038 1 642👍 4.548
      Resulta que aquí cadascú deixa anar el seu mantra, i el que ja comença a fer-se més que pesat és el que venim discutint.

      Quant a tota la resta, opino que l'estratègia "política" que cal és deixar que les persones que estan essent castigades individualment a causa de les aspiracions col·lectives, diguin i defensin davant la repressió feixista el que més creguin convenient i assumeixin el cost que vulguin o puguin assumir. I qui necessiti dignitats, herois, màrtirs i en definitiva, veure patir algú per compensar la frustració que li ha provocat la reculada, que comenci per ell mateix i doni exemple.
  • Roderic16.553 14 105👍 8.082
   És positiu que ho vegis així, llàstima que tenir el cul llogat t'evita actuar en conseqüència.
   • grava3.038 1 642👍 4.548
    No confonguis tenir el cul llogat amb no besar-li el cul a determinats plantejaments. No cal que et paguin o deure favors  per veure les coses diferents a com les veus tu
    • Roderic16.553 14 105👍 8.082
     Fer el ploramiques no et salvarà de la ignomínia.
     • grava3.038 1 642👍 4.548
      Si els pot evitar multes, temps de presó i en definitiva patiment, quant a mi tenen llicència per "ignominiar-se" tot el que vulguin. Obviament tampoc criticare qui es reafirmi en tot. Fer-ne cavall de batalla es bastant diferent, però.
      • Buitraker2.740 2 685👍 3.999
       Et convido a arraconar aquesta concepció que tens sobre la lluita antirepressiva com abans millor. És nociva, perillosa, irreal, ingenua i no ajuda en res als presos.
       Raons per les quals aquesta concepció que defenses és falsa n'hi ha moltes, tantes que se'm fa dificil ordenar-les i dir-les totes. 
       - No hi ha cap manera de defensar els interessos materials dels  presos i encausats que no estigui "contaminada" d'estratègia política. I encara diré més, no hi ha manera de defensar els presos i encausats que no sigui mitjançant una estratègia política de ruptura independentsita. A més, que no hi ha cap defensa que sigui purament jurídica (això ho desenvolupo més avall). Això és el que, al capdavall, fas quan defenses i justifiques que les baixades de pantalons de Forn, Junqueras, Forcadell són justificables perquè el que volen fer és mirar de rebaixar les peticions de pena del fiscal, multes, anys de presó i patiment humà. Dintre del Cavall de Troia que és la teva retòrica d'insultar els independentistes que demanem aquest mínim de dignitat política com a hipòcrites partisans d'internet al saló de casa nostra, insensibles al patiment humà que pateixen els presos i encausats, hi ha una cosa perillosa: presuposes que SI que existeix una via purament jurídica per evitar aquests càstigs. 
       Em sap greu, camarada Grava. Aquesta via és inútil. Qui ens ataca són els aparells de l'Estat, que han reaccionat d'una forma 100% previsible: veuen de forma clara que els seus interessos estàn sent atacats i per tant s'enfronten al seu enemic: per això apliquen la llei penal de l'enemic, per això hi ha una coordinació entre tots els aparells de l'estat (Judicatura, Govern, Administració, Forces de Seguretat....) i si cal saltar-se la separació de poders, es fa i punt. Estàn actuant politicament per atemorir, acollonir, domesticar, esclafar, esterilitzar, desfer el moviment nacional català. Estan instruint una Causa General contra l'Independentisme Català, i el Codi Penal només és una eina. És veritat que si hi ha una escletxa legal cal aprofitar-la, en això hi estem d'acord, però els arbres no ens podem tapar el bosc. Els aparells de l'estat no són neutres, ni apliquen la llei amb puresa. No hi ha cap mena de garantia legalista que pugui ajudar substancialment els presos (els quals són utilitzats com a ostatges contra l'independentisme català). Ja veus com si cal presentar les manifestacions massives de la Diada com a actuacions potencialment violentes tant sols per poder acusar els Jordis dels delictes de rebel·lió i sedició, doncs es fa i punt. Que això és una parida jurídica? Si, però si politicament cal fer-ho, ho fan i punt.  Veient que si nosaltres fem servir eines unicament jurídiques de cara a millorar la situació dels presos no en traurem res, la teva defensa del comportament mesell dels encausats és hipòcrita: defenses una  via que NO serveix de cap de les maneres per millorar la seva situació, per tant, no la pots justificar. I si serveix d'alguna cosa, de què ha servit.

       - El moviment anti-repressiu no pot ser l'eix que determini la política catalana. Tots els moviments socio-polítics del món reeixits ( i bona part dels fracassats) han tingut molt clara una cosa: el valor més important és l'estratègia política del seu moviment, i la linea anti-repressiva s'hi ha de sotmetre de forma coherent. És a dir, que hi ha moltes linees polítiques antirepressives, i aquestes resten determinades al moviment polític. Què vull dir amb això? És possible i coherent portar a terme una política rupturista de lluita independentista i que els presos i encausats segueixin una linea i un comportament rupturista i de lluita independentista; també és possible i coherent portar a terme una política de retorn autonomista i de rendició al R78, i que els presos independentistes segueixin una actitut mesella i liquidacionista. Però el que és impossible és seguir una linea rupturista amb uns presos que es rendeixin, i també viceversa (moviment autonomista i presos cardant canya). Per tant, sota la teva justificació de les  baixades de pantalons dels presoners i encausats amb l'excusa que només  serveix per millorar la seva situació, s'hi amaga una cosa perillosa: no veure la relació que hi ha entre moviment polític i linea antirepressiva, com si fossin departaments aïllats entre ells. Els presos són ostatges en mans de l'estat per pressionar l'independentisme, per alterar-ne la seva linea. Hem de cedir al xatantge o no.

       - Parteixes d'una fal·làcia liberal, el liberalisme militant. És a dir, que cadascú faci el que cregui convenient segons les seves idees, interessos i manera de fer. Això és fals, camarada Grava. Per fer canvis socials i polítics (en el nostre cas, la República Catalana), cal que el Bloc Històric Republicà Català, dintre de la seva diversitat i contradiccons internes, actui contra l'Estat unit com una pinya, de forma ferma i combativa (com varem fer l'1O). I si en algun lloc aquesta necessitat és més forta és en l'àmbit antirrepressiu: no pot ser que hi hagi presos i encausats vagin per una banda i que d'altres hi vagin per l'altra. Tard o d'hora, molts presos poden rebre caramels verinosos com prometre un alliberament i una absolució si abandonen l'independentisme, i es dediquen a difamar-lo. Què faràs si veiessis en Forn al carrer fent mitings amb Societat Zivi, cagant-se en el moviment independentista català? Justificar-ho perquè com a mínim ha sortit al carrer i que cal entendre la seva situació i no cal que siguem fanàtics combatents de sofà? 
       A banda d'això, tots els militants independentistes ens hem de subordinar al moviment i a una estratègia independentsita. Del primer a l'últim. Des del mecànic encausat fins a Junqueras. Cal assumir els costos de la repressió i de les conseqüències que suposa enfrontar-se a l'estat. Cal estar psicologicament predisposats. La repressió en totes les seves formes, fins i tot la mort, cal posar-la en el nostre horitzó mental -tal i com han fet i faràn molts moviments polítics del món. Si Forn o Junqueras no ho havien previst, és un error seu. Però tots ens hi  hem de subordinar, per bé o per mal. I si no hi estàs predispossat, no et possis al capdavant, honestament. Els presos i encausats han de ser conscients que són una eina en mans de l'estat per fer  xantatge, per tant, han de ser forts i valents, és una obligació. De la mateixa manera que tots els independentistes ens hi hem de solidaritzar políticament i de forma humana. En Mandela va subordinar la seva situació vital durant anys i panys a la presó a la lluita contra l'Apartheid, i no pas al revés (la lluita contra l'Apartheid no es va subordinar a l'alliberament de Mandela).

       - El que determinarà una millora pels presos són les victòries tàctiques i estratègiques de l'independentisme català. I per guanyar cal abandonar les linees polítiques neo-autonomistes i derrotistes, i aplicar linees rupturistes, que si bé no ens asseguren la victòria, garanteixen que la derrota no sigui la única opció (cosa que si que seria si seguissim la linea contrària). Com que amb una linea de treball juridicament pura és impossible fer res de profit pels presos i encausats, i tenim tots els números per ser derrotats políticament (per no estar a l'alçada de les circumstàncies històriques que vivim), cal entendre com més aviat millor que el més important de tot plegat és la correlació de forces que hi hagi entre el Poble Català i l'Estat el que determinarà quin serà el resultat final (que només pot ser República Catalana i final del R78 a Espanya, o victòria de la Corona Espanyola i mort del Poble Català), el que dona i treu marge de maniobra a l'actuació a cadascú dels seus contrincant per acumular forces i tal són les actuacions polítiques. Com més fort sigui l'independentsime català, millor pels presos i encausats, com més debil sigui, pitjor pels presos i encausats. I ja t'he dit que no hi ha cap mur que separi la linea general de l'independentisme català de la feina antirepressiva, mutuament es reforcen: els presos polítics sempre tenen una gran referencialitat en tots els moviments polítics: uns presos que ens animin a organitzar-nos per controlar el territori i tot plegat ajuden a reforçar l'independentsime (reforç que ajudarà a treure¡ls del talego). Uns presos que prediquin victimisme, legalisme i tot plegat ajuden a debilitar l'independentimse. I presos que segueixin linees contradicòries (tal i com es desprèn de la teva defensa, que es compatible comportament com els de la Boya i en Forn) només poden ajudar a dividir i debilitar tard o d'hora el Bloc Republicà Català - i no per fanatisme purista, com et pensaries, sinó perquè a mig termini esclatarien les contradiccions entre quina linea política ha de seguir l'independentisme català.

       Hi ha altres raons, però porto massa estona escrivint. I a sobre ho he fet dos cops, perquè el primer escrit ha segut esborrat.

       Per cert, amb 19 anys vaig ser detingut i vaig passar una nit a la comissaria de la Policia Nazionà de Via Laietana, on vaig rebre les caricies de la pasma, em van obligar a menjar-me una bandera catalana i vaig perdre un 25% de l'audició a l'orella esquerra, i vaig tirar-me cinc anys esperant un judici on em demanaven deu anys de presó. I al Judici només vaig negar al fiscal que hagués participat en aldarulls: però vaig argumentar coses que només em podien perjudicar juridicament, però ajudaven a reforçar el moviment: Vaig dir que no només era independentista, sinó que a més a més n'era militant, vaig dir que havia participat en aquella manifestació i que més endavant també n'havia participat en d'altres i que no pensava deixar dde fer-ho. Em van demanar quina utilitat tenia per a una persona jove com jo fer aquelles coses, si no m'en penedia (preguntes polítiques, com pots observar). I encara que em pogués perjudicar: vaig fer un alegat polític, al costat de les altres tres persones. No em vull ficar medalles, i fins ara no ho he fet. Però arran d'això vaig començar a militar en l'ambit antirepressiu i per això tinc tant clares aquestes coses. I és una llàstima que només els militants de l'EI tinguem clar això. Tant de bò la resta d'independentistes també ho tinguessin! 
       • grava3.038 1 642👍 4.548
        Quina és la "millor estratègia" és bastant discutible i el que cas que estem discutint en concret, aigua de borraines a la qual se li vol ha volgut donar transcendència, per raons òbvies. La meva posició és i sempre serà que cadascú aporti al moviment el que en llibertat pugui i vulgui aportar, ans que el sotmetiment a una estratègia de martirologi obligatori i vies suposadament úniques determinades per no es sap molt bé qui.
        • Buitraker2.740 2 685👍 3.999
         Els presos no sortiran fins a una victòria del republicanisme català, a no ser que canviin de bandol. Per tant, no sé on pots veure la discussió, a no ser que afirmis que es pot separar tranquilament la linea polítca antirepressiva de la linea política general, cosa que no només es discutible, sinó que ha de ser obertament combatut per liquidacionisme.
         I això de "vies suposadament úniques determinades per no se sap molt bé qui" és molt fàcil de demostrar:per l'experiències d'un fotimer de moviments socials i polítics del món, des de l'ANC sudafricana liderada per Nelson Mandela, a qualsevol moviment d'esquerres xilè, o el mateix moviment antifranquista a casa nostra. Em pots dir quin moviment ha reeixit seguint la linea que tu defenses (permetre febleses i rebaixes en el moviment antirepressiu? Si ho saps, fes-m'ho saber. Si vols un exemple te'l cito: ETA pm, els quals, el ferms seguidors d'aquesta via que tu defensa van acabar... al PSOE.
         • grava3.038 1 642👍 4.548
          És tot el contrari, tots els moviments estan plens de febleses, de mesquineses, de contradiccions, d'interessos personals, de traïcions als principis, de racionalitzacions del que han fet obligats per les circumstàncies o per decisions errònies, i el contrari només és veritat en les vides de sants redactades i purgades pels mateixos interessats, que fan les delícies dels que prefereixen creure en la infal·libilitat de la teoria o del líder. Alguns reïxen i d'altres no i això depèn de moltes coses.

          I repeteixo: això que tu veus una feblesa inadmissible és una qüestió a qui només donen rellevància aquells que fan per donar-li rellevància, i en canvi un poble intel·ligent hauria d'entendre que a una colla de fills de puta que actuen impunement, si la víctima entén que els ha de cantar el carasol els canta el carasol, perquè és el seu cul el que està en dubte. Només caldria que al damunt que t'estan crucificant, t'hagin d'escarnir els teus des del seu arriscat fòrum d'internet perquè no ets prou "digne". Molt bé Mireia Boia si decideix declarar com va declarar, no veuràs que jo em posi amb ella per això, però tampoc em posaré si demà o més endavant canvia d'idea. Qui sap què pot arribar a passar pel cap d'una persona quan porta X temps a la presó, per molta convicció i molts de principis que es tinguin? Ni Mandela ni Gandhi ni històries d'èpica suïcida, que diguin el que vulguin i quan se'ls pugui fer mal d'alguna manera, cosa que no és tan fàcil, es retorna el favor a aquesta merda de gent que hauria de concentrar tots els insults.
          • Buitraker2.740 2 685👍 3.999
           Deixa d'insultar els independentistes que no som derrotistes, i que veiem que hi ha una relació directa, i no atzarosa, entre els intents d'ERC i el PDECAT d'apaivagar la lluita independentista i retornar a l'autonomisme, per la via de ser fidel al R78, amb la linea antirepressiva consistent en acatar i no plantejar problemes per part dels presos.
           A no ser que estiguis d'acord en abandonar el camí de la República i centrar-nos en "recuperar l'autonomia" com a mal menor. Fet i fet, potser hi estás d'acord, això de la independència és impossible, un somni de fanàtics i puristes de sofà, i que el més inteligent que podem fer és autonomisme. Aleshores, coherència total, però tu mateix t'expulses de l' independentisme.
           No nego que els moviments polítics tinguin contradiccions, però el que els salva no són les falàcies que defenses. 
           Què et penses, que en Mandela es va tirar bona part de la seva vida entalegat per una pulsió sadomasoquista? Segur que penses això.... 
           Saps que en feia l'ANC sudafricana dels qui mostraven feblesa davant la repressió? Els lligaven, els hi cardaven un neumatica lligat al cos i els cremaven. Ho feien per masoquisme?
           No.
           Per cert, si Junqueras era un lider independentista com a vicepresident del Govern tant en allò bo cpm en allò dolent, ara mateix també ha d'entendre que com a pres polític també te responsabilitats polítiques.O sigui que si, se li poden exigir coses.
           A banda d'això, ja t'asseguro que el que és esteril es espersr alguna millora pels presos si aquests són bons subdits. Al contrari, només amb un independentisme fort poden millorar. Per tant, si els vols veure al carrer, pregunta't, què puc fer jo per avançar cap a la República? I què poden fer els presos per fer el mateix? Perquè en tots els moviments d'alliberament els presoners són un referent, i quan aquests s'arronsen, el moviment es debilita (i viceversa). O sigui que això que critiques com a "martirologi" és la millor ajuda que es poden fer.
           Prou que se que d'aquestes coses encara no en saps massa. Amb el temps canviaras d'idea.
 • Indecomuner3.880 2 529👍 3.892
  Ara no ens creguem el relat que parlar clar ens evita la repressió. Res evita la repressió.

  La repressió no s'esquiva, s'assumeix, s'afronta i es passa per damunt quan aquesta acaba intoxicant el mateix repressor i el derrota moralment.

  Necessitem 500 presos polítics pacífics i de fermes conviccions, i un moviment civil pacífic dempeus disposat a seguir implantant la República.
 • ansar17.576 12 94👍 6.546
  Canvia el títol: no anirà a presó ... de moment
 • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
  En l'entrevista que li va fer el Bassas i hui a TV3 portava una pulsera... m'han semblant els colors de la bandera republicana espanyola, però no crec que siga... algú sap quins colors eren i que missatge representava?
  • Xicoira3.830 2 537👍 3.126
   Bandera LGBT?
  • __32480__414 1👍 195
   A la entrevista no se, però al anar a declarar era la republicana
   • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
    Cal sempre especificar ESPANYOLA, la que reivindica la República espanyola, perquè el senyal de la República catalana ja en construcció o el senyal que reivindica la República valenciana no són.
    M'ha estranyat que cap periodista li ha preguntat per aquesta polsera.
    (...)
    Al País Valencià els sobiranistes valencians republicans fem molta cura de posar adjectiu a les RepúbliqueS que es reivindiquen.
    • __32480__414 1👍 195
     jo ni idea de com es la catalana republicana.
     Però suposo que així  unifica estelades.. aranesa ..occitana.. la de Les.. ves a saber
     No es res que em preocupi a mi especialment.
     • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
      Depèn del subjecte de sobirania a que cadascú és lleial.
      - Entenc que per a la majoria de catalans republicans independentistes el subjecte de sobirania al que són lleials és el poble català, entès aquest com ho entenia Macià, Carretero o ara Puigdemont, els independentistes per damunt d'altres absoluts.
      - Per als de la CUP o ERC el seu subjecte de sobirania seria allò que ells anomenen la Nació catalana sencera o PPCC, que per cert Arrimadas i Albiol preferirien a la de Macià, perque la correlació de forces en eixa República els seria més favorables.
      - Per als sobiranistes valencians republicans el nostre subjecte de sobirania és el poble valencià, entés, a l'igual que els catalans, com els residents de l'actual CAV.
      (...)
      Crida l'atenció que una partidària de la nebulosa proposta del PPCC defenga la República espanyola. De fet som uns quants que ens ensumem que la reivindicació de PPCC de molts fusterians va unida a una refundació d'Espanya.
      (...)
      Amb tot caldria escoltar a Boya perquè donara una explicació del perquè de la polsera. Tal vegada TÀCTICAMENT podríem estar d'acord al País Valencià. Cliqueu en http://www.coordinadorarepublicana.org Coordinadora on conviuen les dues sensibilitats republicanes: l'estatal i la valenciana.
      • __32480__414 1👍 195
       No puc pas parlar ni per la Mireia ni per tors els habitants de era Val d' Aran.
       El únic que puc constatar es que Aran esta esperant que es defineixi la situació. Després Aran decidirà.
       • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
        Ja... però estem parlant d'una independentista que porta una polsera reivindicant la República espanyola... i m'agradaria saber el rerefons d'això.
        • __28656__3.444 3👍 3.106
         Suposo que defensar una altra causa justa. No crec que se li hagi de donar més voltes a l'afer.
         • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
          Ací al País Valencià cap força republicana espanyola dóna suport a la República Valenciana ni a la República Catalana. Sí que 'diuen' defensar el dret d'autodeterminació però ja veiem com ho fan a Catalunya.
          Ací al País Valencià el seu dret d'autodeterminació se'l poden posar per on millor els càpiga, fet que el que volem els sobiranistes valencians republicans és que els republicans espanyols coadjuven a assolir la República Valenciana en el parlament valencià. Però com es veu al parlament català no estan per la faena.
          Una altra cosa és que al si de la Coordinadora, la CPVR, convivint les dues sensibilitats republicanes, però de cap manera anem a fer propaganda d'una República que no reconeix a les nostres.
          (...)
          En conseqüència si Mireia Boya dóna suport com tu dius a 'una altra causa justa' ens agradaria saber si hi ha quelcom més del que ja sabem i, en principi, no ens agrada.
        • __32480__414 1👍 195
         I per defensar la República cat.es pot saber quin collons de bandera ha de portar?
         • Miquel Tarrida3.349 8 603👍 1.245
          El que estem plantejant no és que Mireia Boya haja de portar cap senyal. No estem dient això, no estem demanant que porte res. El que estem preguntant són les raons o el rerefons del perquè porta un senyal que reivindica la República espanyola.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.208.336 missatges
 • 217.997 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat