Fòrum

Sobre la patacada electoral que se se'n durà ERC.

autokrator12.262 3 168👍 7.965
Darrerament hi ha una tesi molt generalitzada que considera que si es repeteixen les eleccions ERC se'n durà la pitjor part i perdrà molts vots en direcció a JxCat. La lógica és molt evident i molt plana: ERC no investeix Puigdemont. No hi ha investidura. Es repeteixen eleccions i la gent castiga ERC votant JxCat.

En una lógica processista això seria així i potser ho és al final, qui sap, però aquesta lógica no té en compte diresos elements de la realitat que es veuen molt clars. Es clar que això no vol dir res perque el procés mostra una gran habilitat per moure's fora de la realitat i potser no afecta al resultat perque la gent vota fora de la realitat. Veiem aquests elements:

1. Si ERC no investeix Puigdemont i anem a una repetició d'eleccions cal veure qui forma part de la candidatura de JxCat, el més possible és que Puigdemont ja estigui inhabilitat, els consellers del PDCAT igualment i realment n'hi ha que ja han plegat ells solets. Passaria igual amb el Jordi Sánchez segons sembla. La candidatura possible de JxCat seria un absurd polític donat que aniria a les eleccions per no haver investit a un que ara ja no només no serà investit sino que no serà ni diputat. 

2. S'està donant per fet que Puigdemont i els seus fidels del JxCat podran fer el que vuilguin al marge d'un PDCAT que està dirigit per Pascal-Bonvehí fins i tot en el cas que ni es puguin presentar a les eleccions, quan el PDCAT té desenes de quadres que sí podrien ser candidats i diputats. 

3. Certament ERC vol una legislatura autonòmica però el PDCAT també, el problema és qui ho confesa abans davant el seu electorat. Podria passar que el PDCAT amb la seva estructura territorial no tanqués files amb JxCat, especialment tenint en compte que els líders totèmics exiliats o a la presó ni tan sols anirien a les llistes. 

4. S'està donant com a cert que tots els votants d'ERC que deixesin de votar pel fet de veure que anem a una legislatura sense full de ruta per la independència votarien a JxCat o a la CUP. No té lógica, bona part podrien no votar ningú donat que tampoc JxCat té cap full de ruta per la independència i el full de ruta de la CUP es limita a presionar els altres, no té full de ruta propi. 

5. No s'està considerant els efectes que la paràlisi política i estar sota el 155 podrien ocasionar en el vot independentista que podria anar des del creixement de l'abstenció a el vot al "mal menor" com CeC fins a provocar la reaparició de fenòmens com SI o similars. 

Be, com dic tot això és agafant els elements de la realitat que ja se sap que en molts casos no influeixen en el pensament de la gent processista. 

Respostes

Configuració
 • costaroja1.517 3 982👍 1.840
  Ahir els diputats encausats de JxC es van negar a firmar la petició de canvi de reglament , però la culpa es del Torrent que no s' atreveix a no se què

  En fi...
  • autokrator12.262 3 168👍 7.965
   Correcte, es fa veure que JxCat és un bloc pro-Puigdemont però tampoc. I no ho sé però m'extranyaria molt que els diputats membres del PDCAT la signesin. 

   De fet la petició de canvi de REglament ha estat molt fàcil de deixar de banda per la Mesa perque està mal redactada jurídicament. Es nota que darrera hi ha la ma de l'Artadi o el Pujol i no un partit amb estructura i que sap que fer. Són persones sense experiència política que ni tan sols saben fer les coses a nivell tècnic. JxCat és una closca buida que viu d'una imatge irreal d'un "President a l'exili" que se suposa que ha de tornar i no tornarà. 

   Darrera JxCat no hi ha res sólid, no té futur i s'anirà diluint a no ser que el PDCAT en sí faci una aposta per articular aquest espai, cosa difícil perque se sap que no volen a Puigdemont. 
   • Ballester7.585 7 284👍 2.491
    En Puigdemont hauria de ser valent i disputar-li el lloc al PDCAT, aprofitant el cas Palau proposar refundar l'espai convergent com a Junts per Catalunya. I de pas, absorbir l'ANC (que ja només li fa seguidisme igualment; Òmnium hauria de substituir l'ANC de fa uns anys) per reforçar el volum independentista a dins del partit, estil Nacionalistes d'Esquerra amb ERC. Sense un partit al darrere, una llista parlamentària és molt fràgil.
  • Rigel62.763 10 6👍 31.111
   És evident que aquests no poden repetir a les llistes.
 • ocelldefoc4.105 5 514👍 1.451
  No veig que ERC se n`hagi de dur cap patacada. Perquè? A més, les enquestes li donen empemta.
 • Rigel62.763 10 6👍 31.111
  Fas una anàlisi totalment enmmarcada en l'autonomisme. D'entre els molts errors que comets i les moltes que oblides hi ha la pèrdua del factor del vot útil independentista, tant pel fet que la primera plaça de l'independentisme la té JxC com pel fet que l'escenari que C's quedi en primera posició ja no és un possibilitat, sinó una realitat comprovada (la qual cosa estimularà encara més el vot útil).

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.571 missatges
 • 218.507 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat