Fòrum

Intelectuals tabarnesos ens presenten el projecte "Movimiento Naranja".

autokrator12.280 3 168👍 7.991
No es pot discutir que des del seu inici el projecte de Cs va comptar amb l'impuls d'alguns intelectuals crítics amb el nacionalisme català i/o el pujolisme. Recollint aquesta tradició la proposta política associada a la creació de Tabarnia ha trobat algunes ments preclares que -tot i la distància política i filosófica que m'hi separa- s'ha de reconeixer que tenen una facilitat d'expresar el projecte i facilitar la seva comprensió amb puntuals concrecions. 

Dos dels més prestigiosos artífex del projecte han fet un esforç per baixar del nivell acadèmic i -a vegades- elitista en que sol caure la intelectualitat per mirar d'apropar el missatge al poble més senzill. S'ha de reconeixer l'esforç que fan en parlar amb conceptes de fàcil comprensió popular, el to desenfadat i la senzillesa del missatge. És important observar la "crida a l'acció" al segón 24 de clar orígen marxista, l'apelació a la corona en una línea molt popular d'arrel probablement carlista -segón 48- amb un discurs que, no obstant, no exclou les bondats d'un capitalisme de rostre social -segon 56 a 1:02- en potser la més brillant i elaborada part del parlament. Al marge de les reiterades crides a "tallar llaços" en una línea molt d'alliberament popular i d'empoderament ciutadà que té orígens simbólics en la Revolució Cultural maoista. Cal cridar l'altenció també sobre la representació paritària en tot moment molt en la línea de la política actual. 

Un vídeo, en resum, molt ben acoseguit i molt esclaridor que, si no fos jo independentista convençut, segurament m'hauria convençut.

https://www.youtube.com/watch?v=iJ07ymMMOpw

https://www.youtube.com/embed/iJ07ymMMOpw

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.342 missatges
  • 218.559 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat