Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Julio Anguita al FAQ "Los ilusionaron y después habia humo"

Respostes

Configuració
 • BlackOps114 1👍 146
  Té més raó que un sant, només cal recordar la cara que feien tots (menys els de la Cup) quan van """declarar""" la República. Uns tenien les maletes a casa per fugir cames ajudeu-me i els altres a veure-les venir per acabar presos com uns passarells. 
  Si una cosa fa molt bé el processisme és vendre relats èpics de la improvització constant i l'infantilisme. I qui ho qüestioni és un espanyol brau brau enemic del poble brau brau.
 • cathalà22.848 11 57👍 6.030

  L'Anguita aquest quan estava al capdavant d'IU deia que els nacionalistes catalans eren uns "paletos"  
  • maori14.791 3 133👍 7.312
   Quan ho va dir? No ho recordo.
    • Foc de Fènix1.687 9 930👍 974

     El que diu de Pujol té tota la raó, i el lloc que ocupen avui Roca i Pujol en l'ambit polític reafirma que tant mal encaminat no anava Anguita. 

      

     Parla del nacionalisme Català Pujolista, monàrquic i autonomista, carrincló i fonamentat mes en el folklore que no en seduir les classes populars catalanes. Elements com la llengua eren defensades també per tota l'esquerra llavors(incloent IU), i cal recordar que la immersió lingüística va ser una proposta de els pares i mares de santa Coloma de Gramanet recollida pel PSUC...i adoptada per CDC(que inicialment volia escoles separades com el PNB) 

      

     El nacionalisme Pujolista va ser incapaç d'integrar gran part dels nouvinguts al i fills de nouvinguts del Baix LLobregat i tot el cinturó....que va  fer polítiques que van desactivar la bona tasca fet pel PSUC i per contra van alimentar un espanyolisme dins el PSC-PSOE que quan va ser mes gran i caspós va generar d'un cagarro sociata el germen que avui es C'S...tot això pactant amb el PSOE-GAL mateix i el PP...

     Per cert Pujol confonia molt els interessos de CIU i el que representa amb els de tot Catalunya...i per molts innocents va ser un gran líder, fins el dia en que es va descobrir de quin peu calçava...malauradament encara masses busquen cabdills entre els deixebles de la seva tribu. 

 • EstatpropiUsuari sumador163.910 11 1👍 26.909
  Quina mania a convidar espanyols.   Ens importa un rave les seues opinions. 
  • Ballester7.678 7 279👍 2.556
   Per això cada dia tinc més clar que es des dels municipis i la societat organtizada des d'on s'ha de continuar la construcció republicana, i el primer pas, i per mi bàsic es canviar el relat de l'1 d'Octubre, abandonar el victimisme i exposar la veritat: Que l'estat espanyol amb tots els seus gossos, no són res i no poden res, davant d'un poble auto-organitzat.
   Molt d'acord. Cap polític investit president ens guiarà cap a la independència. Això sempre ha estat el poble empenyent el carro i els polítics reaccionant a remolc quan s'han vist desbordats. En aquest sentit, les coses han canviat poc: simplement hem de seguir fent el que hem fet aquests últims anys.

   Però penso que, després de l'octubre, la pressa que ens corre no és tanta com per haver d'intentar el següent assalt tenint tota la Generalitat gestionada pel PP. Perquè el poble pot forçar Convergència i ERC a posar-se les piles, però no podrà fer el mateix amb els ministeris del PP.
  • Foc de Fènix1.687 9 930👍 974

   Per això cada dia tinc més clar que es des dels municipis i la societat organtizada des d'on s'ha de continuar la construcció republicana, i el primer pas, i per mi bàsic es canviar el relat de l'1 d'Octubre, abandonar el victimisme i exposar la veritat: Que l'estat espanyol amb tots els seus gossos, no són res i no poden res, davant d'un poble auto-organitzat. 

    

   Potser tractar de traïdors Puigdemont i Junqueres es excessiu, però NO de mals líders, NO de venedors de FUM(ni estructures d'estat, ni suports....res ), mentiders, i covards camuflats d'un paternalisme repugnant de cara l'independentisme al carrer per no deixar que el poble organitzat defenses la república posposant la proclamació el 10-O o no aplicant-la el 27-O a la nit.

   Si es defensava la estratègia Gandhiana s'assumia la violència de l'estat( i afirmar que aquesta va sorprendre es o demostrar estupidesa o tractar-nos a tots d'imbècils).

    

   Totalment d'acord des dels municipis i la societat organtizada , però anirà per llarg i calen relleus disposats a TOT en la direcció de l'independentisme. 

  • dumis1.861 6 876👍 1.135
   Pots concretar més això de que "s'ha de fer des dels municipis i amb la societat civil organitzada?" Omnium o ANC no era  "societat civil organitzada?" i cada vegada es mullen i parlen menys ja que estan amenaçats amb querelles i presó. Aixi doncs,  ja han trobat la fórmula, a cada cosa que fem querella al canto, per tant no entenc què podríem fer diferent... pots concretar amb algun exemple a què et refereixes?
   • caçadornegre1.307 10👍 1.030
    Per mi es vital, que a partir d'ara, agafem com exemple i com a punt de partida per qualsevol proposta de futur, el 1-O, potenciar degudament els seus punts forts i analitzar al detall les febleses.

    Però a nivell general, podem veure que l'Estat Espanyol es va desbordar totalment, i els seus tentacles i xarxa d'interessos, no van arribar, en 3 punts:
    1- Quan més de 700 ajuntaments van anunciar que donaven suport polític i logístic al Referendúm
    2- Quan les organitzacions (ANC i Omnium) van organitzar la xarxa de voluntaris i urnes per el Referendúm
    3- Quan els CDR's agafem forma, defensen els col.legis, i encapçalen la vaga general del 3-O.

    L'espiral guanyadora es va produir quan vam superar els nostres partits i les nostres institucions, superant així a la vegada, a l'Estat i el seu poder.

    El 1-O marcarà la història d'aquest país a nivells que ara no podem acabar de tenir clar. De moment els nostres polítics s'han dedicat a plorar per dir que dolenta es la justicia espanyola, que brutals són las fuerzas de seguridad, i sobretot que ens volien matar. Tot això es cert, però aquest discurs amaga la realitat en que ells no poden ser la vanguarda de l'independentisme.
   • Foc de Fènix1.687 9 930👍 974
    Entenc que vol dir sobretot CDR's. ANC i OMNIUM, carregats de bona gent com estan, de gent disposada a lluitar, s'han de desfer dels submarins d'ERC i PDCAT que tenen a dins DIRIGINT i rivalitzant per controlar les entitats en benefici del seu partit, hab de deixar de ser un apendix de Junts x SI per tornar a ser una eina al servei del poble català. 
  • Calidoscòpic20.721 14 70👍 13.558
   Una explicació crítica i alhora constructiva, no simplement crítica.
  • EstatpropiUsuari sumador163.910 11 1👍 26.909
   Au va, si és un Carrillo dels nostres temps. Comunisme espanyol=gentola.
 • rotllan11.001 5 191👍 10.367
  No tenim un lideratge digne. Jo sempre parlo de'n Macià. Sempre hi ha la típica resposta que va fracassar militarment i que políticament va renunciar a la República, en el meu parer equivocadament, tot i que a temps vista és molt fàcil de dir sobretot tenint en compte que no va estalviar una guerra sinó retardar-la.
  Però no parlo tant d'encerts i èxits sinó de personalitat i responsabilitat. Un líder no pot demanar al poble el que ell no està disposat a assumir, vet aquí perquè els nostres líders ena van dir estigueu quiets. Aquí rau la diferència, l'emprèsit Pau Claris, els fets de Prats de Molló.
  No ens demanarà que prenguem el fusell algú que no està disposat a prendre'l.
  No ens demanaran assumir presó algú que no està disposat a anar-hi.
  Uns polítics íntegres i amb lideratge no s'arronsarien serien a la presó i ens dirien, ens poden tancar però no ens arronsaran, perquè després de nosaltres en vindran més que tornaran a declarar la independència, i tot radera hi haurà tot un poble per defensar-la. Ja ho veieu, ens diuen no feu res que volem sortir.
 • independentista993.226 8 618👍 1.277
  Hagués estat bé que argumentés perquè no entén a la CUP. El senyor parla bé i diu veritats però com a líder del PCE no va ser pas una meravella i en moltes qüestions se li hauria de posar encara avui la cara vermelleta. No li tinc especial amor. 
 • Picany7.361 11 291👍 1.932
  Ni cas.
 • català_vilanoví1.798 1 897👍 2.270
  Estic fart del FAQ's, quina merda de programa, hauria de dir-se "What the FAQ"

  Per cert, Julio Anguita: FAQ you  Almenys nosaltres lluitem per les nostres il·lusions.
 • Roderic17.202 14 98👍 8.487
  Les declaracions d'Anguita són vergonyants i el seu discurs no té res d'esquerres: excusar la violència de l'Estat amb la cantarella del "poble ignorant", i la manera com surt per peteneraes quan li pregunten per la CUP...

  CARRILLO 2.0
 • eestlaasedcatalà10.702 3 198👍 2.202
  Els nostres polítics han fet coses malament. Ell ni cap espanyol no és ningú per criticar-ho.
 • Roderic17.202 14 98👍 8.487
  Anguita: excusant les pròpies mancances programàtiques en les debilitats de PSOE, quan el seu partidet n'ha estat sempre la crossa.

  En fi, decepcionant que un poplític de la seua alçada i formació no sigui capaç de veure més enllà de la metròpoli ara que està jubilat i no té responsabilitats institucionals.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Les veritats fan mal, però algú les ha de dir. A nivell personal, respectable el que faci cadascú i més a la presó o a l'exil·li, però a nivell polític i històric ha estat un desastre. Un altre.
  • Roderic17.202 14 98👍 8.487
   Sí, però això ja ho sabíem i ja ens ho diem nosaltres. Anguita s'ha limitat a repetir el discurs de Potemos a Catalunya, i jo personalment esperava més d'ell.
   • __32382__2.202 1👍 1.584
    Sí però l'Anguita ho ha elevat, si no a primera  línia a segona. A Catalunya en primera línia hi ha el discurs del sacrifici personal i la protecció del poble. Al Racó podem dir que és una collonada però fins que no surt per la tele no existeix.
 • Roderic17.202 14 98👍 8.487
  Inclús mira de negar l'estatus de presos polítics a Cuixart i companyia. Anguita: fàstig.

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.544 missatges
 • 219.075 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat