Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Fil Actualitzat): Membres d'Oxfam haurien organitzat orgies amb prostitutes durant el terratrèmol d'Haití...

EstatpropiUsuari sumador163.709 11 1👍 26.784

Membres d'Oxfam haurien organitzat orgies amb prostitutes durant el terratrèmol d'Haití

Una investigació del diari "The Times" assegura que l'ONG en tenia constància i ho hauria tapat

Redacció 10 Feb 2018 - 13.32

 

220.000 persones van morir durant el terratrèmol del 2010 (Reuters)

Membres d'alt rang d'Oxfam haurien organitzat festes amb prostitutes durant la missió pel terratrèmol d'Haití del 2010, que va deixar 220.000 morts, 300.000 ferits i 1,5 milions de persones sense casa. Així ho revela una investigació que publica aquest divendres "The Times", en què s'assegura que l'ONG en tenia constància i ho hauria tapat.

Segons el diari, Oxfam hauria permès que tres membres de l'organització dimitissin i quatre van ser acomiadats després d'una investigació interna per "conductes inapropiades". Un dels que hauria dimitit sense cap mesura disciplinària va ser el director d'Oxfam a Haití, Roland van Hauwermeiren.

Tot i que Van Hauwermeiren va admetre la contractació de prostitutes a la casa que Oxfam li pagava, el director general de caritat de l'època, li hauria ofert segons la investigació "una sortida gradual i digna", davant les "implicacions potencialment greus" que els fets podrien tenir per la reputació de l'ONG.

L'ONG ho va investigar

Segons "The Times", en l'informe confidencial de l'organització fet el 2011, s'admetia que hi havia hagut una "cultura d'impunitat" entre membres del personal d'Haití. El mateix informe advertia que algunes de les prostitutes contractades podien ser menors, però aquest punt no es va arribar a confirmar mai, segons ha especificat Oxfam al diari.

 

 

Una de les fonts del mitjà defineix les festes com a "orgies dignes de Calígula", on les noies duien samarretes de l'organització.

"Les noies duien samarretes d'Oxfam, corrien mig despullades, eren com orgies de Calígula".

 

Segons "The Times", Oxfam no ho va comunicar mai a les autoritats haitianes perquè era "altament improbable que prenguessin cap tipus d'acció".

Un portaveu de l'organització va assegurar aquest dijous que "es prenen molt seriosament qualsevol acusació de comportament inapropiat". També diuen que tan bon punt van tenir indicis dels fets van obrir una investigació i que els membres van ser suspesos. A l'Agència France Press, el portaveu ha negat un intent "d'ocultar" els fets per preservar la reputació de l'ONG.

Sobre la dimissió del director d'Haití han dit: "El director local va assumir la plena responsabilitat pels esdeveniments que es van produir sota el seu lideratge, i se li va permetre renunciar perquè havia donat suport i cooperat en la investigació sense reserva.

En una piulada aquest divendres qualifiquen els fets com a "inacceptables" i es mostren "profundament consternats".


Contractar prostitutes és il·legal a Haití i va en contra del codi de conducta de l'ONG internacional, que rep més de 300 milions d'euros anuals de fons del govern britànic.

Respostes

Configuració
 • AviMarcelinero11.429 6 179👍 5.232
  Els creadors de "Em faig l'indignat quan el violador és immigrant i així puc vomitar xenofòbia fins l'extenuació" presenten "Em faig l'indignat perquè es trafega amb el cos de dones i així puc vomitar l'odi que em produeixen les ong's".

  Ergo, "M'importa una merda que es violin dones o que se les prostitueixi, però quan em convé ho utilitzo per vomitar intolerància extrema"

  Tot en ordre.
 • Jaume_I15.359 10 123👍 7.757
  Resultat d'imatges de simpson mina de diamantes
  Imatge relacionada

  Quina gent més vomitiva!
 • EstatpropiUsuari sumador163.709 11 1👍 26.784

  Oxfam Catalunya demana confiança als 60.000 socis i condemna els fets d'Haití

  Els responsables de l'ONG a Catalunya temen que l'escàndol provoqui baixes entre els socis i faci desconfiar de la feina de les organitzacions humanitàries
   

  Oxfam Intermón a Catalunya tem una crisi de confiança en el sector de les ONG després del'escàndol pels alts càrrecs que van pagar prostitutes amb fons de l'ONG a Haití després del terratrèmol del 2010.

  El director d'Oxfam Intermón a Catalunya, Francesc Mateu, assegura que han endurit els controls i filtres interns i demana als socis que els facin confiança perquè no acabi pagant les conseqüències d'un fet aïllat la població més vulnerable:
   

  "És molt dur per a nosaltres reconèixer que ha passat això. Sabem que al costat de gent amb aquesta actitud tan negativa cap als drets humans hi ha milers de treballadors que s'estan deixant cada dia tota la seva força per atendre situacions que ningú sabrà mai."

  A Catalunya, Oxfam Intermón té actualment 60.000 socis, i és una de les quatre associacions sense ànim de lucre amb més seguidors. Però els responsables de l'ONG temen que l'últim escàndol provoqui baixes i faci créixer la desconfiança en la feina de les organitzacions humanitàries.

  Al seu web, Oxfam Intermón ha publIcat un comunicat en què condemna i es disculpa pels fets d'Haití i en què assegura que es treballa en mecanismes de control i coordinació perquè no torni a passar res semblant.

   

   

  Els fets es remunten al 2011, quan set alts càrrecs d'Oxfam enviats a Haití per la delegació del Regne Unit després del terratrèmolt que va arrasar el país van contractar prostitutes, algunes menors, i van muntar orgies amb fons de l'entitat. Tots els implicats en aquells fets es van desvincular de l'ONG mesos després, però cap d'ells va ser denunciat davant les autoritats.

  A més, quan es va acabar la investigació interna, l'ONG va modificar els protocols de funcionament. Ara, tots els treballadors han de firmar un codi ètic de conducta i tenen un sistema d'informació intern en què qualsevol empleat pot denunciar anònimanent tot tipus d'abús. També s'estan coordinant amb d'altres ONGs:

  "En aquest moment estem intentant posar en marxa un sistema de llistes de persones que han estat acomiadades per raons d'aquest tipus de cara a que ni internament es pugui contractar cap altra Oxfam, ni externament cap altra entitat."

  Oxfam nega haver amagat el cas en el seu moment. Malgrat les disculpes i les explicacions de l'ONG, el govern del Regne Unit ja ha anunciat que retirarà les subvencions públiques a les entitats humanitàries vinculades amb qualsevol mena d'escàndol sexual. Els implicats en l'escàndol sexual d'Oxfam eren de nacionalitat britànica.

  La ministra de Desenvolupament Internacional del Regne Unit, Penny Mordaunt, ha exigit garanties sobre el comportament i les activitats dels cooperants a l'estranger, amenaçant de tancar l'aixeta de les ajudes i subvencions, fins i tot si els directius no acrediten una línia moralment acceptable.

  D'altra banda, el diari "The Sunday Times" amplia el radi d'abast de l'escàndol i assegura que més de 120 treballadors de diverses entitats  humanitàries britàniques van ser acusats d'abusos sexuals durant l'any passat.

 • catalàamallorca40.911 7 14👍 16.898
  Arran de la notícia de l'orgia ha sortit a la llum que uns 120 cooperants d'ONGs britàniques estan acusats de cometre abusos sexuals.

  Oxfam: 87 casos.
  Save the Children: 31 casos.
  Christian Aid: 2 casos.
  Creu Roja: diu que hi ha "una petita quantitat de casos". Segons The Sunday Times en són 5.

  El diari The Observer ha publicat les declaracions d'un antic cooperant d'Oxfam que afirma que l'any 2006 també es contractaren prostitutes al Chad. De fet el cap d'aquella missió dimití el 2011 després de reconèixer que hi havia casos d'explotació sexual dins l'organització a la missió haitiana.

  http://cadenaser.com/programa/2018/02/11/hora_14_fin_de_semana/1518346701_277390.html 
  https://www.thetimes.co.uk/edition/news/charities-reel-as-120-workers-accused-ofsexual-abuse-in-last-year-alone-tcqcm8zb2 
 • maori14.694 3 135👍 7.229

  Detinguts el president d'Oxfam i l'expresident de Guatemala per corrupció  El president de l'ONG Intermon Oxfam i exministre de finances, Juan Alberto Fuentes, ha estat detingut a Guatemala per un cas de corrupció local, segons han avançat diversos mitjans com Euronews. En la mateixa actuació també ha estat detingut l'expresident del país, Álvaro Colom, i vuit persones més, entre elles diversos ministres. El presumpte cas de corrupció està vinculat a la implantació d'un nou model de transport públic.

  L'operació, confirmada per la Fiscalia i per la Comissió Internacional Contra la Impunitat a Guatemala (Cicig), ha implicat també les detencions de l'exministre de Finances Juan Alberto Fuentes Knight i l'antic responsable de Governació Salvador Gándara, segons Prensa Libre.

  Les autoritats investiguen les suposades corrupteles en la implantació del Transurbà durant el govern de la Unitat Nacional de l'Esperança (UNE).

  https://www.naciodigital.cat/noticia/148517/president/oxfam/detingut 

 • Ius Novum2.587 3 706👍 4.982
  Aquesta tarda llegia un comunicat de Metes sense fonteres en què deien que els casos d'abusos sexuals que s'han descobert en la seva ONG no són tan greus com els d'Intermón-Osfam...

  Amb dos collons!

  També que Unicef està esquitxada, a part de les ONGs que un company ha posat un parell de fils més amunt.

  I els que poden sortir.

  Bravo, ONGs, a aquest pas cada cop semblareu més l'Església Catòlica...que fins ara té el rècord mundial d'encobriment de la pederàstia i els abusos sexuals contra menors.

  Les ONGs fa temps que són un xiringuito opac que funcionen com un estat paral·lel.

  Potser la part positiva de tot això només sigui el fet que es descobreixi tot perquè d'una vegada per totes la gent s'adoni en mans de quina colla de pervertits i d'hipòcrites han regalat els seus diners.

  Desitjo que els responsables d'aquestes ONGs acabin entre reixes si es demostra que han encobert i tapat abusos sexuals, de debò.
Publicitat

Fòrums

 • 9.237.627 missatges
 • 219.007 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat