Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Consum deixa d'etiquetar en català

Respostes

Configuració
 • alexpv2.409 2 748👍 1.425
  Era uns dels pocs supermercats on sabies que hi havia un poquet de respecte lingüístic. 
  Espere que reverten la decisió i de pas que Mercadona empre una altra vegada el valencià en l’etiquetatge. 
  Pregunta: Creieu que a la ciutat de València un Bonpreu podria tondre èxit?
  • __32331__3.226 1👍 2.836
   És clar que Bon Preu pot reeixir en una ciutat com València, és gran hi han, en nombre total, molts catalanoparlants.
  • elbruixot3.155 13 629👍 1.181
   recordem que Consum va passar-se al valencià quan va fusionar-se amb Eroski,els bascos si respecten l'etiquetatge en català als seus productes. Ara que els supermercats Eroski pràcticament no existeixen al País Valencià, doncs pensen que poden llevar-ho dels seus productes... igual les botigues valencianes ho noten menys per la manca d'oferta alternativa però a Catalunya hi ha on fer la compra en català.

   Espere que Eroski i Bonpreu puguen obrir botigues a València. Mentre pots anar al Eroski de Burjassot, al parc Alban

 • joan cf3.879 13 532👍 1.102
  Fins a un canvi recent de domicili havíem concentrat les compres de casa en una de les seves botigues.  No era la més propera però hi compravem pel poquet  etiquetatge i per què portaven les compres a casa a partir d'una quantitat de compra no massa alta. A això s'hi afegia el retorn en cupons de descompte que podien passar de l'1 o 1.5 % de les compres mensuals.
  El poquet etiquetatge en la nostra llengua hi va haver alguna època que no estava massa acurat, i em sembla que va ser objecte d'alguna campanya de cooperació amb la Generalitat pepera. Encara recordo l'"escapula guarida".
  Si han calculat que els compensa perdre compradors preocupats per la seva llengua, ja s'ho faran.
 • Indesquerra19.658 9 77👍 6.383
  Recordem que el "problema" ha vingut quan Consum s'ha expandit fóra dels Països Catalans. Tenia supermercats al País Valencià, va pujar a Catalunya i no va haver-hi cap problema i quan han decidit anar cap a ponent i eixir dels Països Catalans han vingut els problemes. Aquesta és l'enèsima prova de que no és el mateix "anar cap a Madrid que anar cap a Barcelona" per molt que el tercerviísme (diríem ara que politico-econòmic) no vulga vore, perquè acabes anant contra els interessos dels valencians.

  I això val també per als empresaris patriotes de la CAC, cas de Bon Preu, però desgraciadament perquè opten per l'opció de no eixir d'allí per evitar-se eixos problemes quan el que hauríen de fer és eixir d'allí però per expandir-se a la resta dels Països Catalans. Això si realment són patriotes de veritat.
 • Picany7.361 11 291👍 1.932
  Hi ha algú que deu pagar o cobrar perquè el català sigui invisible en l'etiquetatge. En un hipotètic català independent, on les lleis no depenguin dels manaires madrilenys, el primer que cal revertir és fer obligatori  l'etiquetatge en català a tot arreu.
 • RexMontcada706 3👍 766
  CONSUMO
 • Carles Martell3.007 1 648👍 5.125
  Per a ofrenar...!
 • cathalà22.831 11 57👍 5.989

  Doncs que siguin coherents i passin a dir-se Consumo.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Aquest és tot l'etiquetatge que feien en català? • cobertor1.168 2👍 896
  De veritat compreu per l'etiquetatge?? Jo al elegir un supermercat em fixe en:

  - La relació qualitat/preu
  - La quantitat de productes que tinga.
  - Si els productes de marca blanca que tenen m'agraden.
  - Lo lluny que em queda de casa.
 • EPS61.034 13 8👍 9.839
  Deuen haver valorat que guanyaran més fent això que no seguint igual.
 • Fabreu24 1👍 18
  Només farà que perdre clients arreu: a les Espanyes, ja els deuen tenir clissats com a catalufos; a casa nostra (Catalunya i País Valencià), que és probablement on tenen més clients, això és una falta de respecte. 

  Una cosa és no haver etiquetat en català mai (com la majoria d'empreses) i adduir-hi que no hi ha pressupost per contractar un traductor, per exemple. Una altra cosa és haver etiquetat en català fins ara i deixar-ho de fer. Per què? Ha canviat la normativa dràsticament? Hi ha un munt de productes nous que han d'etiquetar en català i no n'hi ha pressupost?

  La realitat és claríssima: deixen d'etiquetar en català perquè això resulta ofensiu als ulls d'alguns. I això que només traduïen el nom del producte (i en petitó, perquè no fos gaire cridaner). No em puc imaginar si el català i el castellà hi fossin presents en peu d'igualtat (que no era això, el bilingüisme tan enriquidor?).

  Els hauria sortit més a compte de fer doble etiquetatge.

 • Publicitat

  Fòrums

  • 9.237.628 missatges
  • 219.007 temes
  Fixa la barra dreta
  Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

  Fils
  més votats

  Accedeix als fils més votats
  Publicitat