Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

[Enric Vila] La deriva falangista (o com n'és d'important d'investir el president Puigdemont)

Rigel63.374 10 6👍 31.738

La deriva falangista

Enric Vila 
Barcelona. Divendres, 9 de febrer de 2018
2 minuts

La resistència de Puigdemont Mad Horse ha plantat el germen d'una discussió europea que té tots els números per acabar com la Guerra de Successió, dividint el continent entre burocràcies cortesanes i països comercials. Tot i que és gairebé impossible que l'onada creada pel president exiliat arribi a ser prou forta per desbordar l'Estat, de moment ja ha servit per ferir de mort el Tribunal Constitucional i per seguir empenyent  Espanya cap al falangisme.


El creixement de Ciutadans posa en risc la democràcia espanyola perquè va contra l'essència de l'imperi, que és justament el que els defensors de l'autodeterminació miren de preservar de l'antiga unitat. Amb l'ajut dels partits processistes, Madrid està ficant Espanya en un pou de demagògia. Com si s'hagués intoxicat amb la por de les seves víctimes, la cultura espanyola va degenerant i els discursos cada cop són més demencials.   


Alhora que l'Estat reprimeix els dirigents independentistes, també neteja la política de les ambigüitats que havien sostingut l'autonomisme. A Madrid van descobrint que els interlocutors que tenien a Catalunya no pintaven gaire, a l'hora de la veritat. Les declaracions de Jordi Sànchez confessant que havia parlat amb Enric Millo i que esperava que l'1 d'octubre seria una mena de 9-N, farien riure si la situació del president de l'ANC no fes plorar. 


Espanya castiga els seus interlocutors inútilment, perquè les nacions no es poden esborrar del mapa a voluntat. Els catalans sempre perdonen els enganys dels seus líders nacionals i això es presta a confusions i fa que alguns polítics els prenguin per idiotes. Com que molts creuen que en tenen prou de no canviar d'identitat per destruir, a poc a poc, les mentides que han articulat Espanya, han pogut votar Puigdemont sabent que no compliria la promesa de tornar a Catalunya. 


Després d'haver pres el pèl als seus electors, els dirigents d'ERC i PDeCAT es troben, doncs, en una situació terrible: o bé moriran defensant la independència o bé moriran traint-la. Els espanyols volen que morin després de trair-la perquè una vegada ho hagin fet els serà més fàcil convocar eleccions amb qualsevol excusa i provar, un altre cop, que guanyi l'unionisme. L'Estat necessita que Ciutadans governi Catalunya per establir una dialèctica amb el PP que contingui el seu creixement a la resta d'Espanya.


Per això la investidura de Puigdemont és important i fer un govern autonòmic no té cap sentit, com a mínim de moment. Encara tenim marge per deixar que l'ogre espanyol s'emborratxi més amb la seva pròpia bilis, i que la feblesa que els líders processistes han demostrat davant de l'Estat desperti una mica més l'odi contra Catalunya. Mentre el nostre PIB pugi més que el d'Espanya, només hem de patir perquè no ens cremin les fàbriques, sobretot quan vegin que ells s'enfonsen i nosaltres no.
https://www.elnacional.cat/ca/opinio/enric-vila-deriva-falangista_237327_102.html

Respostes

Configuració
 • Canyadesucre9.844 3 216👍 15.506
  Li has fet el salt a en [Partal]!
 • Rackoonaire439 1👍 494
  No entenc perquè tanta gent li té mania a l'Enric Vila i col·legues com el Bernat Dedéu, etc...
  Ell i altres com el Salvador Sostres són dels pocs que deien en veu alta el que molta gent pensàvem deu anys abans que ells ho escrivissin.
  • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
   Perquè ell, en Dedéu i el Sostres són uns friquis del cunyadisme.
   • Rackoonaire439 1👍 494
    Sort d'internet i dels cunyats perquè si no lo políticament correcte ens mena a una mena de violenta explosió social de mala llet. Amb els cunyats i els friquis hom diu moltes veritats.
    • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
     És que d'en Dedéu i en Vila, encara t'ho accepto, perquè al cap i a la fi són independentistes i catalanistes.

     Però en Sostres és un verm espanyolista nefast que duu les insígnies del "pensament cunyat" a la sang – neoliberalisme exacerbat de retòrica populista, conservadurisme, xenofòbia, anticatalanisme...
     • Rackoonaire439 1👍 494
      En Sostres és un dels pocs articulistes que deien les coses clares i amb noms i cognoms. Que se'n fotia dels socialistes essent ex-socialistes. Malgrat que ara se'n foti de convergents o altres. Té les seves raons.

      Moltes de les coses que diu tornen neuròtiques a moltes persones que tenen por a pensar sobre segons què.
      Estic d'acord amb moltes de les coses que pensa. No tant en com les expressa.
      En Sostres fa falta a Catalunya.

      • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
       Diu el que pensa, passa que el que pensa són animalades sense sentit, i ho fa enfotent-se d'altra gent pel mig. I si es pot generalitzar fins a arribar a conclusions que estiguin prop de la seva línia, encara millor.

       El que passa és que en Sostres representa el cunyadisme espanyol total. O el "trumpisme" i merdes de "dreta alternativa" mixtes amb superioritat moral. 

       Ials seus articles, què vols que et digui, tens raó que és directe i s'expressa d'una manera "políticament incorrecta" que agrada a molts, però li manca rigor i respecte. Però vaja, qui el vulgui llegir té tot el dret a fer-ho, sense dubte.

       Sobre el seu èxit a Catalunya, no t'ho sabria dir perquè el seu "relat" el compren més aviat a Espanya. És completament cert que a Catalunya hi ha un periodisme de wishful thinking i llirisme exacerbat, però el que tu esmenes opino que és l'extrem diametralment oposat
       • Rackoonaire439 1👍 494
        En Sostres no representa el cunyadisme espanyol perquè li és impossible al ser català.
        Vulgui o no a en Sostres li dol Catalunya.
        Ha estat molt valent dient coses clares moltes vegades i durant molt de temps.

        De superioritat moral la dreta no en té l'exclusiva precisament...

        Sobre la falta de rigor no hi estic tant d'acord(algun cop sí no ho negaré...)
        Encara recordo quan va insinuar lo del Maragall i se li van tirar a sobre mentre temps després els mateixos socialistes van emmerdar Maragall amb l'Alzheimer per fotre'l fora.

        El que no m'agrada del Sostres són els atacs personals barats que els trobo estúpids.
        De les bestieses no ja d'ell sinó de tothom passo i no m'hi entretinc.

        Els articles i articulistes que no diuen res que no sàpiga i semblen fets per a adormir la gent són els que em molesten més.
      • Petruccio662 1👍 742
       No volem pederastes ni falangistes a Catalunya.
  • Tobies19.984 14 75👍 11.594
   En Bernat Dedéu és un imbècil de campionat. Si en tens algun dubte llegeix aquest article i després llegeix aquest altre.
   • Rackoonaire439 1👍 494
    Estic d'acord amb els dos articles. Què vols que et digui. 
    • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
     És molt cínic i dispara als seus articles, però això no el fa bo.

     Què ha fet en Dedéu a part d'escriure articles? Parla sempre dels defectes dels altres quan es va candidar a l'Ateneu (va fracassar), no ha publicat cap llibre, i es passa el dia publicant al seu blog.

     Em recorda a un professor que vaig tenir a la universitat, que era un mileurista endollat, que es passava el dia fent vídeos sobre "com ser bon emprenedor". I a classe feia passar el seu Rolex fals, tot fardant que era fals i el va comprar a Tailàndia, però que tant li feia perquè la gent es creia que era de veritat.

     Collons, si vius a un pis de 10 m² i ets un puto inútil que viu del "cuento" dels blogs i articles, no ets la persona més adient per donar lliçons de moralitat, o de com fer-te ric.

     Això mateix s'aplica an Dedéu, que es veu d'hora lluny que està ressentit (moltes 'baralles' amb altres periodistes i clatellots que ha rebut, suposo) i que ho amaga sota una falsa vena d'egocentrisme dandi.
 • willybarna11.367 10 182👍 3.057
  Lamentablement, aquest forum esta prés tranquilament per un 90%(i potser em quedo curt) de mercenaris amb carnet de partit, hooligans, i innocents(un bon percentatge sobre el total de raconaires) que van a remolc del que fan els de dalt.

  Tenim una societat que es va degradant dia a dia, evidenciant que el sistema educatiu és una absoluta porqueria, i ací gairebé tothom enganxat als fils de politiqueta barata de curta volada, mentre que els fils en els quals es tracten de fer propostes en positiu tenen 4 comentaris.

  Anem de putíssima mare com a societat i com a colectiu nacional, el que diguin els pastors és sagrat i qui denuncia la estafa dels polítics processistes catalans és un heretge.

  Bravo companys, bravo!!!
   • ansar18.064 12 89👍 6.767
    acabo de veure aquesta imatge, no se ni qui son, el que se es que tenen rao.

     enlloc de tractar de fer propostes en positiu per millorar els catalans a mig i llarg termini com a societat.

    la proposta meva per millorar els catalans a mig i llarg termini com a societat es la independencia. Quina es la teva? mes processisme?

    hooligan de partit? De quin partit? Si tenim un president convergent i proclama la independencia, l'aplaudire. Si tenim un president d'ERC o la CUP que no la proclama, el criticare
    • willybarna11.367 10 182👍 3.057
     No et volia ofendre, simplement dir-te que desde l'actual classe política no es fara rés per assolir la independencia, apart de que aquesta va per llarg, que s'ha de potenciar la societat civil desde abaix, i en el maxim d'ambits possibles, i l'educatiu ara mateix és el més important i ademés també podria ser arrebassat parcialment de les mans dels polítics si es comences a treballar desde abaix en forma d'associacions municipals independents de pares d'alumnes per una escola 100% en catala, en per exemple, totes les capitals comarcals catalanes i en totes les poblacions de més de 5000 habitants.

     Com abans es comenci a crear teixit social perdurable en el temps, abans arribarem els catalans a estar en condicions per a poder, primer incrementar la catalanitat, posteriorment incrementar el suport social a la independencia, i per ultim lluitar com a poble per assolir-la, passant si cal per sobre dels polítics processistes.

     Als catalans encara ens queda un llarg camí per a recorrer com a societat, si volem realment aconseguir els nostres objectius nacionals. Ara, com a poble organitzat, estem en bolquers, ni tan sols estem en la infantesa i ja no et dic rés d'adolescencia. Ens falta molt ..... i ho saps prou bé
     • ansar18.064 12 89👍 6.767
      tenim un referendum guanyat, el moment es ara.
      Jo conec gent que es va fer independentista l'1 d'octubre.
      Quan mes ho allarguem, pitjor
      • willybarna11.367 10 182👍 3.057

       ansar escrigué:
       tenim un referendum guanyat, el moment es ara.
       Jo conec gent que es va fer independentista l'1 d'octubre.
       Quan mes ho allarguem, pitjor
       Convenc als diputats de JxC i ERC de que tirin endavant, a veure si et fan cas.

       Bona sort company!
       • ansar18.064 12 89👍 6.767
        convençuts ja estaven: quan Puigdemont va dir que proclamaria la independencia 48 h despres de saber els resultats, tothom va aplaudir. Ara ens cal un president que ho faci
        • willybarna11.367 10 182👍 3.057

         ansar escrigué:
         convençuts ja estaven: quan Puigdemont va dir que proclamaria la independencia 48 h despres de saber els resultats, tothom va aplaudir. Ara ens cal un president que ho faci
         Ho fies tot a un sol home. Que innocent i bonifaci que ets company, sense acritut.

         Desperta ja d'una vegada ........ home de bona feeeeeeeeeee!!!!
         • ansar18.064 12 89👍 6.767
          ho fio al poble.

          Pero el poder executiu el te un home (o dona). Aixo no es pot canviar. Sense un president que digui: "ara es el moment de desobeir, tots a una" poc es pot fer.
          • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
           Doncs si ho fies al poble que ha votat en massa a qui no va declarar la independència (et recordo que JxCat és la llista més votada), no hi ha res més a afegir.

           No es pot "fiar" la independència a un "poble" que no la vol.
      • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
       Un referèndum guanyat amb 45% de participació i 90% de sí

       Tens meitat del teu "poble" en contra teu, ja em diràs com collons assoleixes res. Tots els països que s'han independitzat ho han fet amb el 80% de persones a favor per motius ètnics o religiosos i amb armes o guerres civils.

       Passa que vosaltres voleu fer la independència del Kumbaià i això no passarà avui, ni demà, ni demà passat, ni mai de la vida. Perquè no s'aconsegueix amb actes simbòlics i engrunes.

       I no, no s'aconseguirà aquest any ni el que ve. O bé agafem les armes i fem una insurrecció literal, cosa que veig absolutament no factible, o fem el possible perquè l'independentisme sigui total. O ens resignem a que som un país colonitzat, i que a menys que no deportem els colons a un altre lloc, mai no serem independents.

       Aquesta és la crua realitat que no us voleu empassar perquè viviu al món del iupi
       • ansar18.064 12 89👍 6.767
        Un referèndum guanyat amb 45% de participació i 90% de sí es l'equivalent matematic a un 60% de participacio i un 67.5% de SI.
        Una victoria incostestable de la independencia. Hi ha paisos que s'han independentzat (o podrien haver-se independitzat) amb aquestos resultats.

        En octubre, si Puigdemont hagues proclamat la independencia i cridat el poble a defensar-la ni estariem en aquesta situacio 
        • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
         aEl 90% del 45% és un 40.5%

         Cap país s'ha independitzat amb un 40.5% de persones a favor.

         Si hi ha països que s'han independitzat amb aquest nombre, espero que en facis una llista. Suposo que els sabràs, donat que en parles, oi?

         Et poso l'exemple de Croàcia que al referèndum va tenir un 80% de participació i 90% de sí, això és un 72% sobre el total.

         Al referèndum d'Escòcia tenen una proporció semblant d'independentistes a la nostra i encara no s'han independitzat (últims resultats 44-55).

         A més, sobre aquest 40.5% un 20% no és realment independentista, com tu dius, donat que vota partits que no proclamen la independència. Coi, es podria dir que fins i tot aquest percentatge sencer no la vol
         • ansar18.064 12 89👍 6.767
          el que vull dir es que si l'1-O hagues votat el 60% (i tots els "nous votants", el 15% de mes comparat amb el 45%, haguessin votat NO), el resultat hagues estat 67.5% pel SI. 

          45% participacio amb 90% de SI= 40.5% de l'ectorat ha votat SI
          60% participacio amb 67.5% de SI= 40.5% de l'ectorat ha votat SI
          50% participacio amb 81% de SI= 40.5% de l'ectorat ha votat SI

          Amb aquestos resultats (que son equivalents), a ulls del mon, estem legitimats per pendre el pais. Amb aquestos resultats al Quebec i Escocia ningu els hagues discutit res.
    • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
     Doncs que no es pot proclamar la República, atès que no hi ha exèrcit i tota la població catalana està cagada.

     No és un problema només dels polítics, es un problema del ramat català, un ramat que es deixa portar a on vol per falses promeses de coses que esdevindran realitat en un futur immediat, però que encara no ho són.

     Hem passat del "creem estructures d'estat" (primer mite) al "proclamem la República" (darrer mite).

     El proper què serà, conquerim el món? Fem una revolta dels somriures? Fem xocar trens? Implementem la república (sense saber com, ni quan, ni qui, ni on)?

     A aquestes alçades hauries de veure com una proclamació no ens ajuda en res. Els polítics proclamaran la independència i la gent es quedarà mirant esperant el proper "gest" polític, o la propera acció simbòlica.

     L'1 d'Octubre va estar fenomenal. Però no es pot fer un país amb gent sense armes i sense res, només amb promeses i sentiments. Calen coses materials.
     • ansar18.064 12 89👍 6.767

      aixo es el que cal, hi ho tenim:


      Resultat d'imatges de 11s barcelona manifestacio
     • Rackoonaire439 1👍 494

      No és cert. Només cal determinació.
      Amb el nostre pes econòmic i estratègic en tenim prou.
      Ara,  cal estar disposat a engegar la merda tot el sistema i això vol dir que si Europa i Espanya no són raonables cauran amb nosaltres.
      Continuar igual és caure. No perdem res.
      Ens han fallat els nostres líders i els hem de canviar.

  • Ohtar17.661 7 95👍 8.591
   ??? Tu pots proclamar el qur vulguis que si no ho implementes no serveix de res. 
   • ansar18.064 12 89👍 6.767
    Implementar una republica dins del marc autonomic es sinonim de processisme
    Primer es proclama, i despres es defensa

    llegeix el meu fil "La política de “només la punteta” porta al fracàs. El que cal fer és fotre un bon clau i patir l’embaràs"
    • Xicoira4.496 2 472👍 3.562
     Doncs explica'ns com "fotre un clau" sense exèrcit i sense una massa popular ingent disposada a lluitar físicament.

     Ah no, que segons tu, si tots ens imaginem que som independents, ho esdevenim per miracle. O que si dius "Catalunya és un estat a partir d'ara!" ho és. Doncs la cosa no funciona així. Les coses o te les donen, o les prens, no imagines que les tens i vas construint el relat

     Tant criticar en Rigel i companya i després combreges amb el mateix discurs processista
     • ansar18.064 12 89👍 6.767
      Doncs explica'ns com "fotre un clau" sense exèrcit i sense una massa popular ingent disposada a lluitar físicament.

      tenim una massa popular ingent disposada a lluitar físicament, nomes cal que el president (recolzat pel govern) ho demani. En octubre era el moment.

      Tant criticar en Rigel i companya i després combreges amb el mateix discurs processista
      processista es qui vol gestionar una autonomia, jo vull la independencia
 • Rigel63.374 10 6👍 31.738
 • autokrator12.779 3 163👍 8.513
  Les declaracions de Jordi Sànchez confessant que havia parlat amb Enric Millo i que esperava que l'1 d'octubre seria una mena de 9-N, farien riure si la situació del president de l'ANC no fes plorar. 

  Única cosa interesant de l'article. La resta res a comentar. 
  • Rigel63.374 10 6👍 31.738
   Hi ha coses encara més interessants:

   Després d'haver pres el pèl als seus electors, els dirigents d'ERC i PDeCAT es troben, doncs, en una situació terrible: o bé moriran defensant la independència o bé moriran traint-la. Els espanyols volen que morin després de trair-la perquè una vegada ho hagin fet els serà més fàcil convocar eleccions amb qualsevol excusa i provar, un altre cop, que guanyi l'unionisme. 

   [...]

   Per això la investidura de Puigdemont és important i fer un govern autonòmic no té cap sentit, com a mínim de moment. Encara tenim marge per deixar que l'ogre espanyol s'emborratxi més amb la seva pròpia bilis, i que la feblesa que els líders processistes han demostrat davant de l'Estat desperti una mica més l'odi contra Catalunya.
   • autokrator12.779 3 163👍 8.513
    Tot això seria interessant si fos cert, cosa que no. 

    Porto dos anys al fòrum i t'he vist sempre enganyat. Encara és hora que alguna de les coses que t'has cregut sigui certa, jo he discutit molt amb tu i només he aconseguit guanyar-me descalificacions teves i acusacions de troll i espanyolisme. Al final tinc raó en tot, a hores d'ara quina credibilitat pots tenir per dir-me que això que tu et creus sigui o no important?

    Hi haurà un govern autonòmic presidit pel PDCAT. Igual que et vaig dir que ni els 18 mesos, ni el referèndum, ni la LTJ, ni la DUI, etc. 
    • Rigel63.374 10 6👍 31.738
     La part de l0article que he remarcat no és una predicció de què passarà (per a això caldria que l'hagués escrit el Mag Fèlix), sinó la situació en què estem i què espera als partits catalans: o ho donen tot per la independència o s'enfonsaran després d'haver-se venut.

     Mentre tu t'aferes a la suprema realidad de España, la realitat de Catalunya (la de debò) ha superat els partits i els líders polítics. Per això, malgrat trobar-nos en unes condicions tan difícils, vam frustrar l'operació 21 de desembre que havien preparat els espanyols. Si hi ha partits que es pensen que els vam votar per a què es rendeixin és que tenen el mateix problema que tu: que no han entès què ha passat en aquest país a partir de l'1 d'octubre.

     PD: I parlant de prediccions, la bona, la del pèndol del Mag Fèlix, no et dóna pas la raó.
 • Anakin Skywalker769 2👍 829
  I quin pla de govern hi ha? Cal articular la millor fórmula per reactivar el govern legítim, però mantenint-ne l'efectivitat. Estem tardant massa a fer-ho i del primer punt ni s'ha parlat.
 • Rigel63.374 10 6👍 31.738
 • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
  BLABLABLA PUIGDEMONT PRÄSIDENT

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.538 missatges
 • 219.075 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat