Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Reconeixement a Puigdemont, i Elsa Artadi com a candidata de consens

JNS4.297 12 495👍 1.537

Reconeixement a Puigdemont, i Elsa Artadi com a candidata de consens

  • La fórmula de l’independentisme passa per un text sense efecte polític que reconegui simbòlicament la figura de Carles 

La fórmula escollida per resoldre la quadratura del cercle és la de combinar els dos corrents de l’independentisme, és a dir legitimisme i pragmatisme. Això passa per reconèixer la figura de Carles Puigdemont a través d’una proposta de resolució, un text sense efecte jurídic però que sí serviria per restituir simbòlicament el càrrec del president de la Generalitat.

A efectes legals, però, el Tribunal Constitucional podria fer-hi ben poca cosa perquè una proposta de resolució és més un text de posicionament polític que no pas d’efectes pràctics. Això vol dir que el Parlament reconeixeria que voldria que el president de la Generalitat sigui Carles Puigdemont però legalment no hi hauria cas.


Artadi, l’escollida

Desbrossat aquest entrebanc jurídic, el president del Parlament convocaria un nou ple d’investidura amb un nou nom. A hores d’ara tot apunta que serà Elsa Artadi, la portaveu parlamentària de Junts per Catalunya i que ja té el vist-i-plau d’Esquerra i de la CUP. En aquest sentit, les negociacions entre Junts per Catalunya i Esquerra republicana estan tant avançades que ja està decidit bona part del govern i en què les dues formacions es partirien a mitges les carteres de l’executiu.

Un executiu amb cares noves

A més de la paritat entre Junts per Catalunya i Esquerra també es busca la paritat home dona. El nou govern també combinaria la presència de consellers de l’anterior govern Puigdemont amb cares absolutament noves i també es busca un equilibri territorial amb destacats dirigents locals de totes dues formacions.

Font: http://www.rac1.cat/programes/el-mon/20180208/44617815790/reconeixement-de-puigdemont-i-elsa-artadi-com-a-candidata-de-consens.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.238.995 missatges
  • 219.056 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat