Fòrum

Bildu encén el senat amb la defensa del govern legítim: ‘Hi ha res més supremacista que governar des de Madrid?’

oprimit 17.789 14 90 👍 7.418

‘Vostès van imposar el 155, van convocar unes eleccions il·legítimes i les han perdudes. Ho han d’assumir.’ Amb aquesta duresa es va dirigir ahir Jon Iñarritu (EH Bildu) al senat espanyol. El senador va instar PP, PSOE i Ciutadans a acceptar la derrota i va defensar el dret a governar del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

‘Va ser el senyor Méndez de Vigo qui va animar Carles Puigdemont a presentar-se a les eleccions. Què passa ara? Quin problema tenen que sigui el president legítim?’, els va etzibar. La intervenció d’Iñarritu va estar marcada per les interrupcions i les mostres d’indignació.

I va continuar: ‘Senyories, hi ha res més il·legítim, autoritari, colonial i supremacista que intentar governar Catalunya des de Madrid amb l’oposició de la societat catalana?’ El senador va recordar que el govern espanyol podia haver optat per la via negociada, tal com van fer el Canadà i el Regne Unit, però finalment es va decantar per la ‘via turca’: la repressió, la violència i la vulneració de la superació de poders.

A més, Iñarritu va defensar l’existència de presos polítics, en referència a Junqueras, Sànchez, Cuixart i Forn, i en va demanar l’alliberament, mentre se sentien crits de malestar dels senadors espanyols.

https://www.vilaweb.cat/noticies/bildu-encen-el-senat-amb-la-defensa-del-govern-legitim-hi-ha-res-mes-supramacista-que-governar-des-de-madrid/

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.141.539 missatges
  • 215.663 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat