Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Així desplega Espanya una estratègia clara de ‘lawfare’ contra Catalunya

oprimit19.063 15 82👍 9.287

Així desplega Espanya una estratègia clara de ‘lawfare’ contra Catalunya

El concepte de justícia com a arma de guerra política, nascut als EUA, és aplicable en aquest conflicte

La repressió de l’estat espanyol contra l’independentisme a Catalunya té la forma i el propòsit d’allò que s’anomena lawfare, és a dir, ‘guerra judicial’, un concepte d’origen nord-americà que es refereix a l’ús de la llei com a arma política. És una forma de guerra desigual, perquè qui la promou és qui té el control de la llei, per més que això vulgui dir forçar-la, tergiversar-la o àdhuc incomplir-la. ‘Qui ha fet que avui ERC i JxCat no tinguin líders perquè estan escapçats? Mariano Rajoy i el PP’, es vantava la vice-presidenta espanyola, Soraya Sáez de Santamaría. Una operació d’estat amb un mateix propòsit: la inhabilitació de l’adversari polític, la persecució judicial de l’enemic, i la justificació –mitjançant les lleis– de la vulneració de drets fonamentals. ‘La llei estava per damunt de la convivència ciutadana’, va dir el cap del dispositiu policíac de l’1-O, Diego Pérez de los Cobos. Un cas evident de lawfare, de guerra judicial.

Continuar llegint...

Respostes

Configuració
 • Sau de Treviac5.049 2 425👍 5.769
  És així. Ells tenen EL PODER. I l'exerceixen de forma desvergonyida, sense aturador, perquè ells són el PODER, ells són l'ESTAT, ells són ESPANYA. Ara sí que es veu a les clares que Espanya no és una altra cosa que una dictadura disfressada de democràcia amb un sol únic objectiu, eliminar la dissidència separatista, per això ens volen eliminar políticament i culturalment. i faran servir totes les eines del poder per aconseguir-ho. Totes. Per això aviso el govern de la República a l'exili: aneu amb compte, protegiu-vos molt, físicament, vull dir. Perquè si la nostra lluita continua ells continaran amb el seu objectiu d'eliminar-nos... i no descarto l'aparició d'un nou GAL.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Modestament, crec que s'acosta el moment de la revolta.
  • cristinon25.536 9 44👍 1.336
   Hi haura revolta?
   • __32382__2.202 1👍 1.584
    Si no n'hi ha amb el que ha fet Espanya, estem acabats.
    • Jaume_I15.359 10 123👍 7.757
     hi haurà revolta però encara no estem socialment a punt. Hem avançat molt i molt, però encara queda per tenir la societat disposada a una revolta.
     Ahir mirava aquest vídeo, per fer-me una idea del que és capaç l'estat espanyol. Cal ser molt fort per resistir i encara ens falta més preparació i conscienciació social. Però arribarà, cal seguir treballant.

     https://www.youtube.com/watch?v=Dwm2SqTRA3A

     No només son capaços de fer servir l'estat per eliminar gent sinó que pode arribar a evitar l'enterrament pels familiars.

     El poble català enganyat pels polítics es pensava que això era bufar i fer ampolles ara s'ha vist que caldrà molt més per ser lliure.

     Temps i paciència.
     • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
      L'exemple que poses és l'abertzale i el nacionalisme basc. Territori privilegiat dins el reino de espanya. A efectes pràctics quasi un Estat lliure associat amb Castella. Amb la raó a la mà (inclús amb la raó dels nacionalistes espanyols) el seu privilegi fiscal és una aberració, com ja va condemnar tímidament C's, però són poca gent, no cauen malament i si se'ls hi passa pel cap i s'enfaden poden assassinar 150 persones en un any a qualsevol punt de la península ibérica sense por a la presó, la mort o la tortura.

      Evidentment que no està preparada Catalunya per quelcom així. El Principat sospira durant dècades per un tracte similar o que s'hi apropi a canvi de enterrar sota 7 claus qualsevol aspiració sobiranista, però per nosaltres hi ha rancúnia i fàstic profund, és violència gratuïta alimentada per la candidesa del conjunt hostigat que ho esperona.

      El nacionalisme espanyol va perpetrar un intent de calúmnia massiva contra el sobiranisme basc amb els atemptats de l'11-M de Madrid, suposo amb la intenció no només de casrtigar electoralment els 'tous' del PSOE, sino vull pensar una campanya politico-militar en territori basc aprofitant una ETA ja força malmensa i atonyinada, però ves per on els va sortir el tret per la culata, l'independentisme allà està semi-ilegalitzat, però es viu de puta mare a Euskalherria, des de Biscàia fins Suberoa. Ells han patit, han perdut gent, famíles destrossades i també espanya té per qui plorar i força, però ni en somnis sembla que puguin tenir mai 'Ajuria Enea' amb governadors espanyols i reduits a una colònia.
      • Jaume_I15.359 10 123👍 7.757
       No estic gent d'acord amb tu. Només calen 20 anys de no lluitar per destrossar tot un moviment i convertir-lo en folklore. Els bascos hi van de cap, el pnb actual ho sap i està fent un Pujolisme 2.0, desmobilitzant als abertzales i convertin la revolució en un moviment social tranquil que poc a poc va perdent força. El següent pas serà l'augment immigratori per les bones perspectives ecnonòmiques que tenen, l'enderreriment de la llengua i la cultura i el pnb gestionan les engrunes. Els presos que era el factor dinamitzador de l'Esquerra Aberzale ja te escletxes importants i dins el moviment polític ja hi han veus que veuen el camí de la pau com un camí d'autodestrucció. Els veig un futur molt negre si no canvien ràpid. A nosaltres ens ha costat 40 anys recuperar-nos.

       Catalunya ha començat fa 12 anys un camí invers, mobilitzant la població, fracturant la societat i forçant la gent a definir-se. Els programes dels partits han canviat, i s'ha forçat a Madrid a empresonar polítics i líders dels moviments social per tal d'evitar la independència. Tot apunta cap a un augment de la confrontació social i nacional. Lluitant Catalunya pot sobreviure i els polítics catalans ho saben. Callant només hauríem durat una generació, la nostra. Els bascos veuen atònits com nosaltres anem de debó i en aquest moment no els canviava la situació ni de broma. És cert que no tenim autonomia, que no tenim policia, ni diners però 2.100.000 han votat independència. Si només el 25% decideixen anar a per totes, tens un exercit social imparable. Cal apretar , continuar i no defallir.
 • willybarna11.327 10 182👍 3.040
  Jo crec que Castella, a mig termini busca la ilegalització de la llengua catalana.
  • __29878__1.919 2👍 1.949
   Legalment no pot fer-ho explícitament, però és evident que fa segles que ho volen això. I hi seguiran treballant de manera més o menys subtil fins que ho aconsegueixin
   • willybarna11.327 10 182👍 3.040

    noietcanadenc escrigué:
    Legalment no pot fer-ho explícitament, però és evident que fa segles que ho volen això. I hi seguiran treballant de manera més o menys subtil fins que ho aconsegueixin
    Doncs fem que el "que se consiga el efecto sin que se note el cuidado" els hi surti per la culata. La millor manera, escoles 100% en catala, es a dir creant en cada municipi de més de 5.000 habitants i en cada capital comarcal una Associació de Pares d'Alumnes per un Escola 100% en Catala, entitat que ha de ser dirigida pels pares d'alumnes, sense intervenció de polítics i actuar d'una manera descentralitzada.

    O aixo o ens quedem sense opcions mínimes la societat catalana per protegir la nostra llengua i el nostre model educatiu del supremacisme imperialista de Castella. Perque si esperes alguna cosa dels actuals partits polítics catalans, sense acritut company, es que ets un ilús.
  • Aufrany4.493 3 471👍 4.342
   busca la ilegalització de la llengua catalana.

   La pressió social brutal que hi ha sobre la nostra llengua, unida a la manca total de garanties d'us en l'administració estatal a Catalunya ja la fa ilegal "de facto".
   • willybarna11.327 10 182👍 3.040

    Aufrany escrigué:
    busca la ilegalització de la llengua catalana.

    La pressió social brutal que hi ha sobre la nostra llengua, unida a la manca total de garanties d'us en l'administració estatal a Catalunya ja la fa ilegal "de facto".
    Doncs tocara revertir-ho "de facto" primer, per a poder fer-ho "de iure" despres.

  • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
   Serien ben rucs si ho fan. Desgraciadament no calen tals mesures per que reculi i tots ho veiem. Ilegalitzar encara esperonaria el maltret interès pel català.
 • Calidoscòpic20.720 14 70👍 13.556
  Vistes les intencions espanyoles, il·lícites i il·legals, és imprescindible que el govern de Catalunya estigui ben lluny de les urpes de la jurisdicció espanyola. És molt important lluitar des de fora i no posar-se a mercè de l'enemic. És l'única manera d'aconseguir que la comunitat internacional es trobi en una veritable situació d'incomoditat i es vegi obligada a prendre partit.

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.628 missatges
 • 219.007 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat