Fòrum

Neix una nova plataforma sobiranista: patriotes.cat

Corpetit18 103 👍 21
QUI SOM?

Patriotes.cat, neix com una plataforma sobiranista amb la voluntat d'aglutinar tots els partits i les entitats sobiranistes catalanes de cara a les eleccions europees i municipals del 2019. Així mateix no descartem la possibilitat de constituir-nos en un partit polític en el futur.

Després d'uns quants anys de procés on pareixia que l'independentisme estava unit i que l'objectiu d'assolir un estat propi estava cada vegada més a prop amb la culminació del referèndum de l'1-O, hem arribat a un punt on; just després que el govern espanyol apliqués el 155 i convoqués eleccions autonòmiques, els principals partits sobiranistes decidiren anar per separat a les eleccions del 21 de Desembre. En aquell moment tothom va pensar que seria una estratègia per aconseguir més rèdit electoral però d'aquesta manera van facilitar la victòria de C's, un partit nacionalista espanyol que aspira al fet que el govern central tingui encara més poder i més control sobre les CC.AA. O sigui, tot el contrari als nostres interessos.

Tot i això, la victòria en escons del bloc independentista, feia pensar que l'estratègia havia aconseguit els seus fruits i que els tres partits catalanistes no tindrien cap problema per arribar a un acord i formar govern. Però ara estem veient que l'estratègia no era tal i les diferències ideològiques i els interessos partidistes estan pesant més que els interessos nacionals.

Per tant, des de patriotes.cat, entenem que l'única manera d'assolir les aspiracions històriques del nacionalisme català, avui dia, implica superar l'eix esquerra-dreta i construir entre tots un Front Nacional Català, sense etiquetes, simplement amb l'objectiu clar i decidit d'aconseguir que Catalunya esdevingui en un estat propi.

L'OBJECTIU

El nostre objectiu final és aconseguir la independència política, econòmica i militar d'Espanya i d'Europa. Considerem que els catalans som un poble oprimit i humiliat per Espanya com ja s'ha demostrat en nombroses ocasions al llarg de la història i que avui dia, per desgràcia, son circumstàncies que hem de continuar patint.

Actualment, amb l'intent de proclamar la República Catalana, hi ha hagut una proliferació del nacionalisme espanyol anticatalanista i això ha esdevingut en l'augment d'agressions tant físiques com verbals i humiliacions per part de la gent més intolerant d'Espanya però també pels aparells del mateix Estat Espanyol, on cal destacar el paper que fan els mitjans de comunicació. Agressions i humiliacions que sempre s'han donat però que ara hi han augmentat en un nombre considerable. Les pallisses de l'1-O, el "a por ellos", "que nos dejen actuar", les rodes punxades dels vehicles més propers a les fronteres d'altres CC.AA., els atacs a Catalunya Ràdio o obligar a besar la bandera espanyola al legítim president són tan sols alguns dels exemples.

També la situació dels presos polítics, prejutjats i empresonats avanç de tenir el judici sols per les seves idees i no per les seves accions. Tot això demostra un clima bel·ligerant contra Catalunya i el poble català que tan sols va en augment. Emparat per la impunitat del sistema judicial, el qual demostra que també és bel·ligerant en mantenir a la presó, preventivament, a quatre actors polítics catalans tot i que, com ja han apuntat molts lletrats, no hi ha base per a mantenir-los a la presó.

Tot açò està passant sota la passivitat de la Unió Europea, que tan sols s'ha limitat a repetir que el "conflicte de l'Estat Espanyol amb Catalunya és un assumpte intern" legitimant així tots els abusos, les agressions i les humiliacions que els catalans patim diariament. És per això que en patriotes.cat ens declarem obertament euroescèptics. Enfront de les amenaces de la UE que s'han cansat de repetir el mateix mantra: "Una Catalunya independent no formarà part de la UE", nosaltres li diem: Gràcies. Des de patriotes.cat no volem que Catalunya formi part de la UE a causa de com han encarat les aspiracions del poble català. I els considerem contraris als nostres interessos. És per això que dins dels nostres objectius està demanar també un referèndum per a sortir, al més aviat possible, de la UE.

L'ESTRATÈGIA

Dit tot açò, hi ha que assumir la realitat en la qual ens trobem ara mateix. Amb el procés en hores baixes, el 155 en marxa, la intervenció dels comptes de la Generalitat i dels Mossos d'Esquadra, la situació dels presos polítics, els continus processos judicials, les inhabilitacions que tot apunta que han de venir, un president que no pot prendre el càrrec perquè està exiliat i la nul·la ajuda exterior fan que ara mateix pensar en una República Catalana sigui una utopia.

Però els catalans com hem persistit durant tants anys, continuarem fent-ho. Tal vegada no aconseguirem ser independents enguany, ni l'any vinent, ni l'altre. Però de segur arribarà el dia que sí que ho aconseguirem, si fem les coses bé.

En patriotes.cat pensem que s'ha de canviar l'estratègia. No podem, amb la situació actual, passar de 0 a 100. O sigui, de l'autonomisme a la plena independència. És la realitat que hem d'acceptar des de ja. Si no, no avançarem i ens quedarem estancats sense govern i amb la generalitat intervinguda eternament pel 155. Podem dir que Catalunya ha donat molts passos en aquests últims anys per a assolir el seu històric objectiu, però de vegades cal fer un pas enrere, per poder després donar tres endavant.

Això vol dir, que ara mateix cal treure alguna cosa positiva que millori el nostre autogovern encara que no sigui la independència. L'estratègia que nosaltres pensem que seria la millor, és la de transformar la Comunitat Autònoma de Catalunya en l'Estat Federal de Catalunya. Un Estat Federal, que tindria una constitució pròpia per garantir la seva plena autonomia. Això vol dir poder reformar la constitució catalana sense l'aprovació del govern central. També disposaríem de la nostra pròpia hisenda per recaptar impostos, una de les reivindicacions històriques del nacionalisme català.

DE L'ESTAT FEDERAL A L'ESTAT LLIURE ASSOCIAT

Per aconseguir aquesta transformació s'obrin dues vies. Una, negociar amb l'Estat Espanyol de manera bilateral la intenció de què Catalunya passi a ser un Estat Federal i especificar el límit de les competències. I l'altra, transformar tota Espanya en una Federació, on totes les actuals CC.AA. puguin passar a ser un estat federal si així ho decideixen. La nostra idea és treballar en les dues vies. Per tant, d'una banda formar un Govern de Catalunya amb tots el partits catalanistes units per a negociar aquesta transformació amb l'Estat Espanyol. I d'altra banda, a les eleccions generals, concórrer tots els partits catalanistes amb tots els partits arreu de l'Estat Espanyol que com nosaltres vulguen assolir l'objectiu de ser un estat federal o que simplement vulguen que Espanya passi a ser una federació. Formant així una gran coalició amb els demòcrates espanyols que pugui disputar la victòria als partits autonomenats constitucionalistes.

Molta gent quan sent parlar del federalisme, automàticament l'associa amb el republicanisme, però hem de deixar clar que en patriotes.cat no ens decantem ni per la república ni per la monarquia. Així doncs, Espanya podria passar perfectament de ser una Monarquia Parlamentària a ser una Monarquia Federal. Llavors, tant se val, si Espanya és una monarquia o acaba sent una república, el que ens interessa a nosaltres és que sigui federal.

Una vegada Catalunya sigui un Estat Federal, i amb la possibilitat que el Parlament de Catalunya pugui legislar sense que una modificació del nostre estatut (que ara seria la nostra constitució) haja de passar l'aprovament del Congrés dels Diputats, el que caldrà és incloure en la nostra constitució, poder fer un referèndum per a passar a ser un Estat Lliure Associat.

Llavors d'aquesta manera aconseguiríem una quota d'autogovern semblant a la que tenen estats com Puerto Rico, Groenlàndia, les Illes Fèroe o Escòcia. Aconseguint de pas una altra reivindicació històrica del nacionalisme català com és el reconeixement internacional de les seleccions esportives catalanes.

En resum, sent un Estat Lliure Associat funcionaríem com un estat independent en quasi tot menys en l'àrea militar, que continuaríem dependent d'Espanya i en matèria d'exterior.

CONCLUSIONS

Aquest pas de gegant en quota d'autogovern hauria de refermar la pau social per a les properes generacions. Sense renunciar en el futur a ser un estat completament independent, o si es donés l'oportunitat prèvia en algun moment abans.

Des de patriotes.cat tampoc ens oblidem dels nostres germans del Rosselló, de la Franja, del Principat d'Andorra, del País Valencià, de les Illes Balears, de l'Alguer i d'El Carxe. Per tant, no renunciem a incloure dins del territori català a totes les regions esmentades, sent ja Catalunya independent o sense ser-ho encara. Això sí, sempre que ells ho decideixin.

Per als germans catalans d'aquestes regions, que per haver triat la majoria de la població dins de la seva regió no pertànyer a Catalunya; Caldrà que des del govern català, es faciliti i es promogui un pla per a la immigració d'aquests catalans a les nostres fronteres per no quedar desprotegits i en una situació de vulnerabilitat en terres que podrien acabar sent hostils.

Aquesta és l'estratègia actual avui dia, això no vol dir que depenent de com esdevingui tot, l'estratègia pugui canviar. Sabem de sobra les dificultats que podem tenir fins i tot renunciant a la unilateralitat i anant per la via constitucional. Per això hem d'estar alerta als moviments que des de Madrid es puguin donar. Però per a poder estar alerta hem d'estar units. Si ens barallem entre nosaltres, li ho estarem posant fàcil als que són contraris als nostres interessos.

Per tant; Unitat, persistència i dignitat. Llum als ulls i força al braç!

Visca Catalunya Lliure!
patriotes
.cat

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.028.494 missatges
  • 212.096 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat