Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Neix una nova plataforma sobiranista: patriotes.cat

Corpetit18270 1👍 90

Com veig que se està generant confusió, edite i copie aquí també el nou manifest:

Patriotes.cat és una plataforma sobiranista, euroescèptica i transversal que té com a objectiu, aglutinar tots els partits i les entitats sobiranistes catalanes per a aconseguir la independència política, econòmica i militar del poble català.

Catalunya és una nació. I com a nació té el dret a esdevenir en un estat propi si els seus ciutadans així ho decideixen, com és el cas. Ara bé, per a poder aconseguir aquest objectiu cal superar l'eix esquerra-dreta i construir entre tots un front nacional català. Aquest és l'objectiu prioritari pel qual neix Patriotes.cat, la unió de tot el catalanisme sota un mateix paraigües amb un programa de mínims clar i concís, la independència de Catalunya.

Després de tots els abusos, les agressions i les humiliacions rebudes pels catalans durant i després de l'1-O del 2017 per part de l'Estat espanyol. Amb la Generalitat intervinguda pel 155, un Govern exiliat i amb polítics catalans a la presó; la UE mira cap a un altre costat i és converteix en còmplice directe de l'Estat espanyol. Això ens fa desconfiar d'Europa per la seva manca de valors democràtics i ens declarem obertament euroescèptics.

També ens posicionem a favor de la legalització de la pertinença d'armes. La democràcia és incompatible amb el monopoli de la violència per part de l'estat, i el poble té el dret de rebel·lar-se contra un estat quan aquest es converteix en un estat opressor.

No descartem la unió puntual o pactes amb altres partits, entitats o associacions arreu de tot l'Estat espanyol, que com nosaltres desitgen el dret d'autodeterminació per als seus territoris o projectes semblants que puguin afectar el conjunt de l'Estat espanyol. Sempre que Catalunya ixi ben parada pel que fa a una millora d'autogovern que facilités després l'assoliment del nostre objectiu final.

Per últim tampoc ens oblidem dels nostres germans del Rosselló, de la Franja, del Principat d'Andorra, del País Valencià, de les Illes Balears, de l'Alguer i d'El Carxe. No renunciem a incloure dins del territori català a totes les regions esmentades, si així ho decideixen els seus habitants.

Per als germans catalans d'aquestes regions, que per haver triat la majoria de la població dins de la seva regió no pertànyer a Catalunya; caldrà que des del govern català, es faciliti i es promogui un pla per a la immigració d'aquests catalans a les nostres fronteres per no quedar desprotegits i en una situació de vulnerabilitat en terres que podrien acabar sent hostils.

Davant els intents desmesurats per fer-nos desaparèixer; Unitat, dignitat i pàtria!

Visca Catalunya lliure!

Barcelona 03/03/18
Patriotes.cat


Twitter: https://twitter.com/patriotes_cat
Facebook: http://www.facebook.com/patriotescat-175226976424962
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCQbPiTy9M9N01sipNTZgB8Q

Respostes

Configuració
 • rgb772 6👍 356
  Una plataforma , que preten ser unitaria i ja comença per posar objectius i estrategies partidistes???? No, gràcies
  • Corpetit18270 1👍 90
   Respecte a l'objectiu crec que tothom aquí tenim el mateix. El que pot variar és l'estratègia a seguir, però això és precíssament el que té que aportar cadascú. Després entre tots, triarem la que més convingui.

   El més important aquí és la intenció d'unir al sobiranisme, després cadascú dirà la seva obviament.
   • rgb772 6👍 356
    El que cal és una plataforma per vertebrar social, econòmica i culturalment al poble català, estimular el creixement de la natalitat, la recuperació d'espais  on desenvolupar-se plenament, enfortint la nostra economia,  organitzant-nos en xarxes socials...
    I l'acció política sota el regim d' okupació ha de ser de Resistència clara, unitaria, i sense treva....
    Les formules transitories per pactar amb l' enemic només ens duen de derrota en derrota.
    • Corpetit18270 1👍 90
     Molt bé, estic d'acord amb tu. Però de tot el que has dit menys "organitzar-nos en xarxes socials", tota la resta és feina d'un Govern. Per tant exigim-li tot això al pròxim Govern elegit i no a una plataforma que acava de néixer. És més, podem utilitzar aquesta plataforma, o una altra, per fer força i exigir-li tots aquests punts més altres.
     • rgb772 6👍 356
      No. Ni de bon troç. Quan el govern és clarament hostil a l 'enfortiment d' una colectivitat, com ara el poble català,  han de surtir de la propia base  els instruments necessaris per enfortir-la, estimulant la solidaritat entre catalans, la natalitat, la fidelitat al consum de productes propis, la creació de cooperatioves, empreses, al servei de la comunitat, concentrar població catalana  per crear espais urbans, clubs socials, casals,  activitats ,  etc, etc
      • Corpetit18270 1👍 90
       Doncs perfecte, que cadascú faça la seva, que ens està anant de meravella. No paren de sortir cooperatives, empreses al servei de la comunitat, la natalitat entre catalans està pujant com l'escuma... etc.
       • rgb772 6👍 356
        Si cadascú fa la seva tot segueix igual com ara. El que cal és una plataforma apartidista que comenci a treballar de manera unitària per tal de conscienciar, articular, estimular, coordinar, impulsar, .......
        Més capelletes per dividir l' espai politic NO. El que cal es acabar amb les capelletes.
        • Corpetit18270 1👍 90
         Crec que no has llegit res. La intenció d'aquesta plataforma és UNIR al sobiranisme i no dividir. Diu també en l'últim paràgraf de "Qui som":

         "Per tant, des de patriotes.cat, entenem que l'única manera d'assolir les aspiracions històriques del nacionalisme català, avui dia, implica superar l'eix esquerra-dreta i construir entre tots un Front Nacional Català, sense etiquetes, simplement amb l'objectiu clar i decidit d'aconseguir que Catalunya esdevingui en un estat propi".
         • rgb772 6👍 356
          També solidaritat.cat va nèixer amb aquest propòsit i al final es va descubrir que havien vingut per dividir
          • Corpetit18270 1👍 90
           No sé realment fins a quin punt solidaritat.cat divideix al sobiranisme català, això seria una altra discussió. Però utilitzar un exemple d'una altra plataforma ho trobe un argument bastant fluix. Vull dir que no té res a vore una cosa amb l'altra.
         • rgb772 6👍 356
          El que cal es convèncer els partits actuals des de la base, que es disolguin per crear una estructura unitaria, i no des d' un altre partit
          • Corpetit18270 1👍 90
           No cal que és dissolga cap partit. Es pot crear una estructura unitària formant una coalició de partits per exemple.
          • rgb772 6👍 356
           Potser si.  O almenys que durant un temps aparquin les seves politiques partidistes i actuin sota una marca electoral unitaria amb objectius  compartits quan es tracti d' anar al Parlament espanyol
          • Corpetit18270 1👍 90
           Això mateix, i no sols al parlament espanyol. A les europees, a les municipals i a les autonòmiques també. Estem parlant de més de 2 milions de vots sobiranistes. Això no ha passat mai en cap país que s'hagi independitzat ni que ho hagi intentat. Ni tan sols en Escòcia o el Quevec. El que passa que allà si van tots sota el mateix paraigües.
          • rgb772 6👍 356
           Però treu això del federalisme, sisplau
          • Corpetit18270 1👍 90
           Bé, es pot contemplar la possibilitat. Simplement es una estratègia per arriba al mateix fi. Però clar, el problema que hi veig és la manca d'estratègia per una altra via. Es tracta també de treure alguna cosa possitiva després del procés i no quedar-nos igual o pitjor del que estàvem.
           Però sí tot es pot raonar, el més important és la unitat.
          • rgb772 6👍 356
           Amb els nyols no es raonar. El que cal fer és unir el màxim de catalans sota un mateix aixopluc i anar fent via. I si cal pactar amb l 'Islam l' entrega d' espanya ,amb molt de gust.
           Tot sigui sumar aliances.
          • Corpetit18270 1👍 90
           Amb l'Islam??? 
          • willybarna11.327 10 182👍 3.040

           rgb escrigué:
           Amb els nyols no es raonar. El que cal fer és unir el màxim de catalans sota un mateix aixopluc i anar fent via. I si cal pactar amb l 'Islam l' entrega d' espanya ,amb molt de gust.
           Tot sigui sumar aliances.
           En l'ambit educatiu, i fora de la política, és a dir a dins de la societat civil, l'aixopluc que pot unir a un maxim de catalans podria ser associacions municipals de pares d'alumnes per una escola 100% en catala, descentralitzades pero actuant coordinades. Es maten varis ocells d'un tret, vertebraria a gran part de la societat catalana fora de l'ambit polític i podria servir per atreure a catalanistes light cap a les nostres posicions.

           Desde abaix ara mateix es desde on es poden comencar a moure les coses, ja que la politiqueta de curta volada que impera al nostre parlament ara mateix només serveix per tenir-nos entretinguts per tal de que ni tan sols ens plantejem pensar per nosaltres mateixos.

           Ara mateix CDC i ERC son tan inutils com els Comuns.
          • rgb772 6👍 356
           Podria ser l' embrió d'  alguna cosa molt més gran?
          • willybarna11.327 10 182👍 3.040

           rgb escrigué:
           Podria ser l' embrió d'  alguna cosa molt més gran?
           Sens cap mena de dubte. Una associació de pares d'alumnes en cada municipi de més de 5.000 habitants i en cada capital comarcal.

           Els membres, els pares d'alumnes amb edat escolar(primaria), que previ assessorament, primer definirien consensuadament diferents models educatius, despres escollirien el més adient pels seus fills, suposo que tambe el farien flexible. També haurien de definir les normes de conducta, i evidentment, els pares impresentables no hi tindrien cabuda.

           En principi seria per aglutinar al maxim als pares d'alumnes de primaria catalanoparlants. Cada entitat seria independent i només tindrien dret a vot els pares d'alumnes en edat escolar que hi formessin part, i sempre que estiguessin empadronats al municipi en questió.

           Els politicastres, sindicalistes professionals i intelectuals a sou de la partitocracia, no hi tindrien ni veu ni vot, i jo recomanaria que ni tan sols sel's deixes assistir a cap reunió de treball o assemblea per decidir res.

           Només que en sorgis una en una capital comarcal fortament catalanista, despres es podria produir un efecte Arenys, i que sorguixin com bolets, fora del control dels polítics.

           Aixo fins i tot podria tenir més potencial que el fenomen de les consultes iniciat a Arenys de Munt, perque el tema de les consultes per la independencia va ser molt útil en el seu moment, pero estava limitat en el temps, ja que un cop fetes les consultes, la cosa ja quedava aturada en el temps, i la societat civil no podia continuar endavant en aquell ambit, el de les consultes. Aixo que proposo, té una continuitat en el temps, ja que el funcionament del sistema educatiu és continu, no s'atura mai, i del que es tracta es de que els pares catalans que així ho dessitjin puguin escollir el model educatiu que vulguin pels seus fills i si la entitat a la qual pertanyen té suficients estudiants per emplenar una escola en el seu municipi, doncs que ho solicitin a la administració, previa recollida de signatures de suport entre persones empadronades en el municipi en questió.

           Si que en té de potencial, i molt, sobretot perque és una cosa que no estaria limitada en el temps, perque podria ser a duta a terme per part de la societat civil, perque podria millorar la educació i l'ambient escolar de molts estudiants, perque estaria descentralitzada cada entitat o associació de pares d'alumnes i també, com no, perque serviria(com molt bé tu deies) d'aixoplug per a molts catalans en un ambit molt important de la societat.

           I ademés el potencial d'aixo, apart de la capacitat d'atreure gent, ja que no només seran els pares d'alumnes, també li donarien suport els familiars i amics dels pares(sempre que fossin realment catalanistes) i molts veins; un altre gran potencial seria la presentació davant la opinió pública de tot el mon d'una iniciativa educativa totalment respectuosa amb la llibertat individual de les persones, que qualsevol institució mínimament defensora dels drets humans no s'hi podria possar en contra de cap manera, ja que els integrants d'aquestes associacions de pares d'alumnes hi serien per propia voluntat, i el model educatiu que escollissin pels seus fills no el voldrien imposar a altres pares que no pertanyessin a les esmentades associacions de pares d'alumnes. Ademés podem també afegir l'argument a favor nostre de que l'estat castella vol imposar el castella com a llengua vehicular en totes les escoles, no en les que els pares d'alumnes vulguin, sinó en totes, i sels podria acusar de voler aniquilar la nostra llengua, pregonant-ho per tots els altaveus internacionals, acussar-los, sense pels a la llengua, de voler perpetrar un genocidi linguístic amparats per la Unió Europea.           *********************

           Si s'arribés al punt de que hi haguessin centenars de municipis amb la seva corresponent associació escolar independent dels poders públics, aixó, gracies al fet de que hi hauria bastanta gent implicada directament en aixo, i molts més simpatitzants recolzant-ho, en centenars de municipis catalans, aixo podria despres donar peu a la creació d'entitats noves en altres ambits, en els esmentats municipis, i tot aixó gracies al teixit associatiu ja existent previament, es a dir gracies a la existencia previa d'aquestes "Associacions Municipals per una Escola 100% en Catala".


           Aixó és molt més productiu que no pas una plataforma o nou partit sobiranista totalment centralitzat per una cúpula a sou dels partits processistes.

           Ademés amb aixo molts catalans(almenys en l'ambit educatiu) no aniran a remolc de ningú, ni de Castella, ni dels polítics processistes, ni dels intelectuals/tertulians/periodistes/opinadors a sou de la partitocracia processista catalana.
   • MLC11.211 4 185👍 8.858
    Cap independentista s'unirà a un moviment federalista. Sort per negociar amb Espanya!
    • Corpetit18270 1👍 90
     És un moviment sobiranista, que aspira a la independència . Però, això sí, passant primer pel federalisme i/o el confederalisme.
     • MLC11.211 4 185👍 8.858
      Doncs és una estratègia fatal, perquè la independència és molt més realista que el federalisme. Ser independentista és com voler escapar d'una presó. És difícil, però molts ho han fet abans, només cal veure la història d'Europa.

      Però els federalistes sou com uns il·lusos que aspireu a fer-vos amics dels carcellers i convertir la presó en un hotel en que visqueu fraternalment. Doncs em sembla molt més difícil. 
      • Corpetit18270 1👍 90
       Analitzem si vols els paisos que s'han independitzat recenment en Europa, que és l'exemple que has possat. En quina situació geopolítica es trovaben? Disposaven d'algun exèrcit? Quins interessos externs existien?

       El problema de Catalunya, és que les coses o el camí del procés no ha estat malament del tot. El problema real és que quan hem arribat al final del camí i hem declarat la independència ningú ens ha reconegut i ara ens encontrem en una situació en la que l'Estat opresor té totes les de guanyar perque ens hem quedat sols.
       • MLC11.211 4 185👍 8.858
        El problema és que Espanya no té cap intenció de fer cap República federal ni ara ni mai. És més fàcil aconseguir la independència que aconseguir que el PP, C's i el PSOE ho acceptin. 

        La única manera d'aconseguir una República federal és justament la contrària. Primer fem la independència i un lliures els hi proposem una federació. Potser llavors.
        • Corpetit18270 1👍 90
         No té perquè ser una república, com diu el text al segon paràgraf de la part "De l'estat federal a l'estat lliure associat":

         "Molta gent quan sent parlar del federalisme, automàticament l'associa amb el republicanisme, però hem de deixar clar que en patriotes.cat no ens decantem ni per la república ni per la monarquia. Així doncs, Espanya podria passar perfectament de ser una Monarquia Parlamentària a ser una Monarquia Federal. Llavors, tant se val, si Espanya és una monarquia o acaba sent una república, el que ens interessa a nosaltres és que sigui federal".
      • willybarna11.327 10 182👍 3.040

       MLC escrigué:
       Doncs és una estratègia fatal, perquè la independència és molt més realista que el federalisme. Ser independentista és com voler escapar d'una presó. És difícil, però molts ho han fet abans, només cal veure la història d'Europa.

       Però els federalistes sou com uns il·lusos que aspireu a fer-vos amics dels carcellers i convertir la presó en un hotel en que visqueu fraternalment. Doncs em sembla molt més difícil. 
       No és cap estrategia, és directament una estafa com una casa de pagés.
    • anseso20.954 8 69👍 3.837
     Els n'hi caldrà molta, sí.
  • Corpetit18270 1👍 90
   En les conclusions diu: "Sense renunciar en el futur a ser un estat completament independent, o si es donés l'oportunitat prèvia en algun moment abans". O sigui que no es renúncia a prendre una altra via si es donen les condicions.
   • __29878__1.919 2👍 1.949
    L'objectiu hauria de ser arribar a la independència sense merdes federalistes pel mig
    • Corpetit18270 1👍 90
     Per mi perfecte. Ara, com ho fem això?
     • Benfresc12.810 5 161👍 11.605
      A través de la desobediència. En tot cas la ruptura amb espanya i la independència completa són més fàcils que la reforma federal d'espanya o que independitzar-nos per passos, o et penses que el règim espanyol es quedarà de braços creuats mirant com ens independitzem poc a poc? No ens cediran ni un centímetre de sobirania, sembla que no hagueu après res aquests últims mesos.
     • __29878__1.919 2👍 1.949
      Mira com han aconseguit independències tots els països que abans estaven sotmesos a una força considerable i dominant. Exactament com ho han fet ells ho podem fer nosaltres. Prenem nota de eua el 1776, eslovènia el 1991, entre d'altres, i vinga
      • Corpetit18270 1👍 90
       En els dos casos que has citat, tant els EE.UU. con Eslovènia disposaven d'un exèrcit. A més, en el cas eslovè, la població practicament no havia patit cap barreja i quasi tots eren autòctons d'allà. Ja disposaven també d'una estructura d'estat dins de l'antiga Iugoslàvia. Això sumat als interessos externs per desestabilitzar un país de l'òrbita soviètica els va facilitar moltíssim les coses.
       En el cas americà, van ser els propis colons anglesos els qui es van revelar contra l'Imperi Britànic pel fet dels impostos d'aranzels que volia imposar la corona britànica. En aquest cas, també van ser ajudats externament per França i per societats secretes. I impulsats sobre tot pel nou sistema socio-econòmic que acava de néixer, el liberalisme.
       El problema que tenim nosaltres, ho he dit moltes vegades, és que no tenim exèrcit ni ajuda exterior. Per això tindrem que fer el nostre propi procés cap a la independència.
 • ansar18.037 12 89👍 6.763
  voleu deixar de fer servir les paraules "sobiranista" i "sobiranisme"?  

  No volen dir res. I es com es defineixen els unionistes que volen fer descarrilar el moviment independentista des de dins.
  P.ex. Mas sempre es va definir com sobiranista (mai com independentista) i va fer tot el que va poder per que no arribessim a la independencia.

  Podeu fer una plataforma d'INDEPENDENTISTES????  

  per cert, és    http://www.elspatriotes.cat (no http://www.patriotes.cat)
 • independentista993.226 8 618👍 1.277
  Seguiu posant el focus en partits polítics o jornades electorals i no en els CDR's que ens anirà tot de puta mare. 
 • Ius Novum2.587 3 706👍 4.982
  Directe a la paperera.

  No hi perdeu ni un segon. Ni un.
 • Aufrany4.493 3 471👍 4.342
  Catalunya ha donat molts passos

  A qui els ha donat?
 • anseso20.954 8 69👍 3.837
  Ressuscitar el follet del fadaralisma?, sona a tàctica socialista pesecera
 • botifarradepagès5.699 3 376👍 5.128


  Benvinguts a la nova capelleta, ara amb més sectarisme!!! 
 • Taujà13.640 8 148👍 5.348
  #parlem #hablemos?

  Primer entregueu les porres, allibereu tots els hostatges, demaneu perdó i, aleshores, potser parlarem.
  • Corpetit18270 1👍 90
   El problema que hi veig es que ni entregaran les porres, ni demanaran perdó. El fet d'alliberar els presos tal volta sí, no descarte que ho facen. Igualment nosaltres, ara mateix per poder avançar i treure alguna cosa positiva de tot açò hem de canviar l'estratègia. Si no, com ja li he dit abans a algun company, no només ens quedarem igual que abans de començar el procés, sinó que podriem acavar pitjor.
 • dumis1.861 6 876👍 1.135
  Ui no, quan he llegit "transformar Espanya en" he deixat de llegir. Ho sento però Espanya que es transformi sola, o millor dit, per mi que mai es transformi,  no mereix millorar. Per aquí no em tindran em sap greu.
 • Jaume_I15.359 10 123👍 7.757
  El que cal es un moviment català d'alliberament nacional

  Amb molt d'amor i pb
 • Blau_910 1👍 447
  Espanya podria passar perfectament de ser una Monarquia Parlamentària a ser una Monarquia Federal./ Paraules d'en Verstrynge (faqs)dites per Puigdemont. Si recordes qui va donar suport al 155 veuràs que Espanya mai acceptarà això.
  • Corpetit18270 1👍 90
   Llavors què fem? Si no acepten ni una cosa ni l'altra, entren aquí per la via militar i ni la UE ni cap país del món diu res. Quina opció tenim? Propostes per favor.
   • Blau_910 1👍 447
    Si la UE no fos la U€.Si no deixés morir milers de persones ofegades i aquí no passa rès...Aleshores tindriem una petita esperança...Qui va preguntar: A partir de quin número de morts un país pot assolir la independència? .Ho va clavar. Ara ni així l'assoliriem, doncs no podem comptar amb ningú. I el pitjor de tot, tenim l'enemic dins de casa.
 • Gínjol16.180 3👍 6.589
    Porteu segles intentant alliberar el país pel cantó que no toca i essent incapaços d'una autocrítica amb redreçament.
    El resultat és un oceà de sang vessada i un reguitzell interminable de fracassos més o menys desastrosos.
    Mireu si hi ha hagut intents fracassats, com ara:
    Els tres presidents oblidats
  http://historiavibrant.cat/els-tres-presidents-oblidats/

    Ja va essent hora d'una mica d'humilitat i d'autocrítica a fons.
 • Toni Montagutí36.310 8 18👍 23.217
  Bon dia.
  No estic gens d'acord amb aquesta proposta, evidentment. Aquesta Espanya federal mai no existirà més que en l'ideari d'uns quants. Respectable? Sí, però impossible.
  Això sí: em sorprèn que amb el teu avatar ens vulguis fer creure que t'has empassat l'ham federalista. No em quadra gens ni mica.
 • Sau de Treviac5.049 2 425👍 5.769
  Patriotes o cagacalces?

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.632 missatges
 • 219.007 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat