Fòrum

La “doble presidència” o “presidència simbòlica” de Puigdemont: l’enèssim engany al poble de Catalunya

Trumpista1004.544 2 469👍 4.533
Llegeixo que es planteja una “doble presidència de la Generalitat” on KRLS seria “president simbòlic” i algú altre seria presidenta “efectiva”. 

Realment si això es duu a terme i el poble de Catalunya ho accepta és que realment els votants mereixen que els tractin de subnormals. El tril·lerisme processista s’inventa una nova manera de xutar la pilota cap a endavant per tal de no afrontar la realitat. Això és com aquell que vol “nedar o no mullar-se” o estar a la platja i a la muntanya al mateix temps, o una cosa o l’altre, ambdues no poden ser. 

Si KRLS presideix ha de ser amb totes les conseqüències tant per ell com per els qui el votin com per la mesa. Si KRLS no presideix doncs d’acord, que hi posin algú altre però també amb totes les conseqüències, que significa acceptar el 155 i abaixar-se els pantalons, ja no ve d’aquí.

Però que prenguin el poble per subnormal amb això de la “presidència dual” és repugnant. Si el poble de Catalunya accepta això és que realment mereix que el timin. Això no és ni seriós ni adult. És més típic d’unes eleccions a delegat de classe d’estudiants de la ESO de 13 anys. Les institucions catalanes ja no podrien caure més baix. 

Si els politicastres catalanets no tenen collons de pagar el preu dels seus actes i afrontar les conseqüències, que es retirin i dediquem les energies a fer una altra cosa. El que no pot ser és el “ara si però no”, el “are ensenyo la poteta però només una mica”, el “vull la independència però no ben bé”.

Alfons Lopez Tena ja va dir que el poble de Catalunya no vol la independència, que el que vol és queixar-se. Si realment aquest timo humiliant i dengrant de la “presidència simbòlica” es duu a terme realment com a poble estem acabats.

D’altra banda, amb el nivell borderline que tenim a la política catalana, realment tampoc no et pots esperar gaire cosa més. Falta talent, falta inventiva, no saben ni el que volen, són com uns nens petits que viuen en un món de fades i no volen despertar de la realitat. Això de la “presidència dual” és tan ridícul que val més que a l’estranger no se’n assabentin perquè realment si la imatge de Catalunya ha està per terra, si això es consuma, la vergonya serà tal que els qui ara, a l’estranger ens critiquen es faran un fart de riure. 

Ja sabeu el que en penso de la CUP, però en aquest cas són els únics que són coherents, les coses com siguin. 

QUINA VERGONYA!


http://www.ccma.cat/324/puigdemont-jxcat-erc-investidura-brusselles-parlament-assemblea-electes/noticia/2835942/

Respostes

Configuració
 • Rigel62.763 10 6👍 31.111
 • the_west_rulez14.857 3 132👍 13.932
  Una queixa comprensible però:


  Trumpista100 escrigué:
  Si realment aquest timo humiliant i dengrant de la “presidència simbòlica” es duu a terme realment com a poble estem acabats.
  No ens flipem, n'hi ha hagut de pitjors fins i tot dins del procés.
 • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
  Torno a fer la pregunta.

  Investim Puigdemont. Anulen investidura.

  Llavors que?? 

  Tenim algun pla secret pq la seva Presidencia no sigui simbolica igualment?
  • Rigel62.763 10 6👍 31.111
   Simbòlica ho seria qualsevol presidència autonòmica. Sense poder, sense accés al pressupost i sota el permanent xantatge espanyol ("o fas això o aniràs a la presó") qualsevol investidura autonòmica efectiva seria una rendició.
  • MLC11.184 4 186👍 8.843
   Si anulen la investidura, això implica un canvi de regles al mig del procés i una violació dels drets dels electors que es poden recòrrer a tribunals europeus perquè contradiu la jurisprudència que aquests han dictat. Hi ha moltes possibilitats de guanyar.

   En el cas Atutxa li van donar la raó. Però si el parlament accepta ordres de Madrid, deixa de ser un parlament català. 
   • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
    15 anys despres.

    Una jugada mestre se' ns dubte.

    Pero en quin món viviu... Porta 40 anys sota les ordres de Madrid el nostre Parlament.
    • MLC11.184 4 186👍 8.843
     Doncs va aprovar la DUI el nostre Parlament. I fins ara sempre ha escollit el president que ha volgut. Ara la sentència serà molt més ràpida perquè hi ha gent a la presó i l'economia se'n pot resentir.

     Realment no te n'adones que quan més vulguis cedir, més feble et veuran i menys et donaran? El verdader president simbòlic serà el que ERC vol escolir. Un president titella que obeeixi  plorant el que li diu Rajoy. 

     Ara mateix en Torrente si que és un president simbòlic perquè no accepta portar endavant el que li va demanar el president i és un president al servei del TC o del jutge Llerena. Més simbòlic que això?
     • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
      De veritat creus q fer President al Puigdemont significarà no estar a les ordres de Madrid ?

      En quins aspectes apart de la investidura en si ?

      Per cert el Torrent no té cap obligació de fer el que li digui el Puigdemont sobre qui i quan portar al debat de investidura.


      • MLC11.184 4 186👍 8.843
       Que no has llegit el que he posat? Fer Puigdemont president és fer el contrari del que vol el PP i vol dir seguir la lluita per la independència i plantar cara als tribunals europeus.

       I t'equivoques. El president del Parlament té que parlar amb les diferents forces representades i convocar un ple d'investidura amb el que té el suports necessaris. Aquesta és la seva obligació.

       El que no pot fer és proposar el candidat idoni pel pp perquè l'amenacen des de Madrid. Si no pot complir la seva obligació ha de plegar per donar pas a una persona més digna.

       No és fer el que digui Puigdemont, sinó fer el que havien pactat la majoria absoluta de diputats, ell inclòs. De fet, va fer veure que paralitzava per raons tècniques, però que Puigdemont seguia sent el candidat. Mentia?

       • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
        Justament. Si ERC no l´anava a votar aquell dia no tenia els suports necessaris.

        La seva obligació no és portar la la investidura al Puigdemont sinó qui tingui els suports necessaris per ser President i aquell dia ningú els tenia.

        I el 1er paragraf t´ha quedat molt bonic però no resol la questió, com es seguirá la lluita per la independéncia amb el Puigdemont a Bruseles amb un poder executiu igual a 0.

        Quin és el pla ? 

        El pla d´Erc ÉS UNA PUTA MERDA de pla de mínims però és que el pla Puigdemont quin és ? Anar als tribunals Europes que decidiran d´aquí a 10 anys ? Pendre el control de les Conselleries per la força ? 

        Ahh i pensa una mica per tu mateix en el sentit que fer sempre el contrari del que vol el PP (o diu que vol) no ha de ser sempre la millor opció.

        Tens l´exemple que el PP volia el cap del Mas si o si i la gent els deia a les CUP que volia el mateix que el PP, carregar-se al Mas.


        • MLC11.184 4 186👍 8.843
         Torno a repetir que ERC donava suport a Puigdemont o al menys és el que deia. Si no l'investeix no és perquè no vulgui, sinó perquè té por. Pànic. I això és el que no és tolerable.

         La investidura de Mas es va frustrar perquè la CUP no volia a Mas, no per por ni per ordres de Madrid. No per covardia. 

         El que és segur és que la lluita passa per investir Puigdemont i no rendir-se. Espanya no tindrà pressupostos fins que no hi hagi govern i això també aprèmia al PP. 

         Si s'escull Puigdemont i es va a Estrasburg com a mínim es generà una incertitud que ficarà pressió a Rajoy que va venent que ja ho té tot resolt. 

         Jo he votat ERC alternativament amb a CUP, però em costa de creure que no us n'adoneu si cometeu aquesta traicio, els votants mai us ho perdonarem. Vosaltres us voleu rendir de manera indigne, però els votants independentistes no. 
       • panagiotis547 3👍 479
        No és un tema que ho vulgui el PP o no, simplement ningu aquí no està dient que fer quan anul·lin la investidura i Puigdemont segueixi tenint el mateix status d'ara: president, si, però sense poder legislar. Recordem que és la investidura a una presidència autonòmica i per tant l'Estat pot fer el que li doni la cara. 
        • MLC11.184 4 186👍 8.843
         Evidentment el que s'ha de fer llavors és denunciar als tribunals internacionals que el president escollit democràticament ha estat tret de manera il·legal des de Madrid. 

         Fins i tot Puigdemont pot nomenar un vicepresident i dimitir de manera el Parlament l'esculli com a president i tingui la doble legitimitat.La que li dona haver sigut nomenat des de Brusseles i la del Parlament d'aquí.

         El que segur que no podem fer és senzillament acceptar que Madrid posi o tregui presidents catalans. Abans que això eleccions. 
         • panagiotis547 3👍 479
          Eleccions autonòmiques de nou? I qui es presenta si ja han dit que KRLS estara inhabilitat? No es millor tirar endavant la República?

          Oju, jo sóc partidari de fer el ple però s'ha de tenir una idea del que fer després. I tot apuntava a un nou 27O.
          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           I tan que és millor tirar endavant la república, però si Puigdemont no és escollit, serà perquè ni tan sols tenen collons d'aplicar una competència autonòmica com és escollir president, com faran una república?

           I al revés, si Puigdemont és escollit i Madrid fot el ridícul i no ho pot parar, potser es pot intentar fer una desobediència un passet més enllà.
          • panagiotis547 3👍 479
           Doncs és molt fàcil.

           Com hem dit estan investint un president AUTONÒMIC. Una Republica és fa desconectant de la legalitat espanyola. En la investidura aixo no ho fan. La diferencia es molt gran. És molt mes facil fer la independència que investir Puigdemont, perque si un d'autodetermina, Espanya pot dir misa pero si acatem la seva legalitat i volem investir un president dins del seu marc autonomic, doncs es normal trobar-nos en aquest merder.

           A veure si anem entenent d'una vegada per totes que estant dins d'Espanya ja no hi podem fer res, ni tan sols investir el president autonòmic que volem.

           PD: crec que finalment intentaran canviar el reglament del Parlament. Pero la idea hauria de ser un govern, sigui qui sigui, amb gent compromesa (KRLS no ho es) que unicament apliques la LTJ. Despres ja podrem investir a qui vulguem.
          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           No. Investir Puigdemont és molt fàcil. N'hi ha prou en convocar un ple i votar-lo. Espanya ho anul.laria, però ja estaria fet. igual que es va aprovar la DUI.

           Desconnectar de la legalitat espanyola és impossible ara mateix perquè ERC i el Petdegat s'han proposat obeïrla perquè si no els tanquen a la presó. I Madrid té els nostres diners i armes i la mala llet per fer-les servir contra civils. 


          • panagiotis547 3👍 479
           Doncs aixo no es investir Puigdemont, es fer el paripe de nou com el 27O. Investir Puigdemont es votar-lo, que torni, entrar a la Gene, desplegar la llei de transitorietat juridica i fer una crida a controlar el territori. Aixo es investir Puigdemont. 

           Prou ja amb la broma de fer-nos creure que la investidura era per a la Gene republicana. Era i es per una d'autonomica. S'hauria fet la votacio i ni s'hauria publicat al DOGC.

           El que proposeu es simplement mes simbolisme. Es vota Puigdemont, ho anul·la el TC i llavors que? L'ANC ens dira d'anar cap a casa?
          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           No, investir és investir. El que tu dius és una altre història. Però el fet d'impedir la investidura d'un president democràticament escollit és un delicte gravíssim que els tribunals internacionals no poden deixar passar.

           I a mi no m'hi fiquis en anar a casa. Jo he votat CUP i vull que els polítics desobeeixin i prenguem els carrers, però ara només tenim 4 diputats 100% independentistes.
          • panagiotis547 3👍 479
           Investir significa que despres de la votacio es president a tots els efectes i pot desplegar lleis, cosa que ara no fa.

           Es com dir que el 27O va ser fer la Republica.
          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           Torno a dir que investir és investir. Si dimiteix un minut després, haurà estat igualment investit. 

           I ja veurem com acaba tot, però el fet que el TC prohibeixi investir-lo és raó suficient per fer-ho, ni que sigui per demostrar que no som els seus esclaus. 

           No deixa de ser absurd que alguns defènsin l'obediència absoluta al PP amb la idea que Puigdemont no serà prou desobedient.

           Si això fot cagar les calces a ERC com pensar que faran una cosa més radicial?          • panagiotis547 3👍 479
           Pero que no ho publicarien al DOGC. I el resultat es el mateix.
          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           I si el resultat penses que és el  mateix, perquè tu i en Rajoy us hi oposeu tant? Alguna cosa falla. Per un cantó es diu que no és res i tot és simbòlic i resulta que tothom va boig per impedir-ho.
       • Tuixec3.875 9 532👍 1.711
        "Fer el contrari del que volen" és com a tàctica i com a estratègia lamentable. 
        • Perds tota iniciativa per marcar relat i esdeveniments.
        • Perds qualsevol sentit d'autocrítica, perquè sempre que facis "el contrari" serà vist com lo millor.
        • Et poden colar infinitat de gols for¢ant-te a fer X o el seu contrari, sent les 2 opcions nefastes. (Com ara és el cas, per cert)

        Dit això, jo veig varies opcions possibles.

        Que en Puigdemont vingui a ser investit i l'empresonin. Si no el deixen ser investit sense estar condemnat serà un escàndol més a sumar pel TEDH.
        Que s'investeixi a un altre temporalment, es modifiqui el reglament per permetre investidura telemàtica explícitament i desprès investir Puigdemont.
        Que s'investeixi algú altre i Puigdemont sigui nomenat conseller en cap i se li atorgui la representació internacional a la seva cartera i a posteriori totes les funcions que l'estatut no reservi específicament al president. Per la resta canviar la llei de la presidència perque Puigdemont pugui assumir quantes més millor.


        Cap d'elles és fer la presidència telemàtica sense una base legal per fer-la com es proposa ara mateix, perquè no sumarà al TEDH.
        • MLC11.184 4 186👍 8.843
         Plantar cara al PP no és cap tàctica ni cap estratègia, però complir les seves ordres de manera servil per por a les seves amenaces és renunciar a lluitar.

         De fet, la història és al revés. No és que es vulgui investir Puigdemont per fer el contrari del que diu el PP, sinó que és el PP el que vol impedir el consens previ dels grups independentistes a investir-lo. 

         La investidura telemàtica no té res d'il·legal excepte pels que heu comprat els arguments de la justícia espanyola. El reglament diu que és la mesa la que interpretarà el reglament i no hi ha res que ho prohibeixi.
     • freezamite11.086 10 188👍 4.937
      No, NO VA APROVAR CAP DUI.
      Si ni tant sols coneixeu la realitat política del moment absteniu-vos de fer cap plantejament polític perniciós.

      Investir Puigdemotn per acte seguit ACATAR LA PROHIBICIÓ DE LA INVESTIDURA no és desobeïr res, és fer el pallasso.

      I un President autonòmic, com Puigdemont ho era el 10O, pot proclamar la independència. Mira si pot fer coses. Puigdemont no ho farà, això ja ens ho ha demostrat.
      • MLC11.184 4 186👍 8.843
       Ets més pepero que els peperos a l'hora d'argumentar. Sobre si la DUI es va proclamar o no, hi ha un fet determinant. El govern espanyol va demanar per carta a tots els governs del planeta que no fessin cas a la DUI. Aixi que per tothom, menys per tu, la DUI va ser real i per ella estan sent empresonats i exiliats els nostres polítics. 
       • freezamite11.086 10 188👍 4.937
        No, mira, a mi els teus sopars de duro processistes no me'ls coles.
        L'única DUI que es va signar va ser fora del Parlament, perquè la presa de pèl del 27O va ser una ressolució que instava al President a bla bla bla.

        Mira, tu als qui ja deiem que el N9N era una merda ja ens acusaves de peperos llavors, però al final el que compta és que els qui manteniu Espanya ben unida sou els qui el 10O i el 27O li vau voler aixecar la camisa al poble català.
        • MLC11.184 4 186👍 8.843
         No. És evident que el poble català ha lluitat per la seva llibertat i la lluita serà llarga i dura, però les que us negueu a lluitar perquè no us agrada el pla de batalla sempre sereu sospitosos de quinta columna.


         • freezamite11.086 10 188👍 4.937
          Que ens neguem a lluitar? L'1O era on tocava jo, i el 10O vaig veure en directe com el teu amo ho engegava tot a la merda.

          I ara ens vens a vendre la moto que lluitar és posar al mateix que el 10O ho va engegar tot a la merda en una posició que li permeti engegar-ho tot a la merda un altre cop.

          Voleu investir Puigdemont sabent que el traïdor no té cap intenció de tornar ni de cridar a cap revolta popular pacífica, o el que és el mateix, que investir-lo ens durà de cap a eleccions.
          Aleshores culpareu ERC de no haver fet una investidura com Déu mana i d'haver-li parat un "parany" al traïdor i mirareu d'eixamplar la diferència o que canviïn les majories (alguna configuració del Parlament que impedeixi sumar) perquè ara mateix sabeu que si Puigdemont no torna i s'ha d'investir algú altre, no hi haurà prou força perquè aquest sigui de CDC.
          I evidentment, abans de permetre un President d'ERC ens n'anem a eleccions indefinidament fins que guanyi l'Arrimadas si fos per vosaltres, que ens coneixem.


          Sí, ja sé que la societat catalana és procliu a la imbecil·litat extrema (per això Puigdemont ha guanyat, ni que sigui per només 10.000 vots), però això no vol dir que tots els catalans ens mamem el dit.
          • Murri17142.494 5 733👍 2.973
           Per tu que t'agrada acusar als altres de traïdors : llegeix, llegeix 


           Marta Rovira revela que l’estat espanyol va amenaçar que hi hauria ‘sang i morts al carrer’ si es proclamava la independència

           'Ens informaven que ja entraven armes per Sant Climent Sescebes', ha dit

           La dirigent d’ERC Marta Rovira ha anunciat que el govern espanyol havia fet arribar al govern català que tenia intenció d’utilitzar l’exèrcit i les armes de foc per reprimir les possibles concentracions ciutadanes de defensa de les institucions catalanes tan bon punt es proclamés la independència. En una entrevista a RAC-1, Rovira ha explicat que el govern tenia totes les estructures i institucions a punt per a començar a desplegar la República, però que van decidir d’aturar-ho tot per l’amenaça que provenia de ‘fonts molt fiables i contrastades’ de què disposaven el president Puigdemont i el vice-president Junqueras que amenaçaven ‘de sang i morts al carrer’ si es duia endavant el desplegament del nou estat.

           ‘Vaig demanar moltíssimes vegades que això s’expliqués. Puigdemont, a Brussel·les, ja va parlar de violència extrema, i en els debats s’havia exposat l’amenaça de la violència, i, a més, veníem del primer d’octubre’, ha dit. Rovira ha assegurat que sabien que entraven armes a Sant Climent Sescebes, on hi ha una important base militar espanyola, i que venia l’exèrcit. ‘El govern espanyol ens feia arribar per múltiples vies que hi hauria violència extrema si continuàvem per aquest camí. Això de la violència ens va arribar de moltes fonts diferents, contrastades i fiables’, ha explicat.

           La dirigent d’ERC ha dit que l’independentisme havia fet un excés d’autocrítica, i que, a més, aquesta s’havia magnificat i amplificat mediàticament. Ha revelat que tan bon punt n’ha pogut parlar amb els consellers empresonats, aquests li havien dit que ‘ja n’hi havia prou’, que no era cert que no estiguessin preparats per a desplegar la independència. ‘Heu d’explicar a la ciutadania que estàvem preparats, però que no estàvem disposats a assumir un panorama de violència extrema’, li han transmès els consellers.

           I d’ací ve que Rovira hagi detallat més en aquesta entrevista en què consistia aquesta amenaça de violència que va fer aturar el desplegament de la República.

           Restablir el govern legítim
           Abans d’això, la dirigent i candidata d’ERC el 21-D ha explicat que l’objectiu del seu partit en aquestes eleccions era constituir un govern de concentració amb les altres forces sobiranistes (ha dit que havien parlat d’això amb el PDECat i la CUP i que havia allargat la mà als comuns). Rovira ha dit que si es mantenia la situació de repressió, el propòsit seria restablir aquest mateix govern legítim, amb Puigdemont com a president i Junqueras com a vice-president. Des d’un punt de vista operatiu, segons Rovira, això implicaria que hi hagués un altre govern executiu que administrés el dia a dia des de Catalunya.

           Ho ha explicat així: ‘En circumstàncies normals, Puigdemont no seria president si ERC guanyés les eleccions, però no sabem ben bé què passarà. Si l’un continua a la presó i l’altre a l’exili, i no poden fer campanya, el nostre objectiu serà restablir les institucions democràtiques i restituir el govern legítim de Puigdemont, Junqueras i els seus consellers.’


           https://www.vilaweb.cat/noticies/marta-rovira-revela-que-lestat-espanyol-havia-amenacat-amb-sang-i-morts-al-carrer-en-cas-dindependencia/          • MLC11.184 4 186👍 8.843
           Jo estic amb la CUP, però defensar al covart del Torrente és una vegonya. ERC passarà  es caga en la seva pròpia història. 
  • Trumpista1004.544 2 469👍 4.533
   Investir una presidenta titella per què? Perquè el Torrent pugui continuar guanyant 120.000 cuquesva l’any i creure’s que mana molt sense cometre cap il.legalitat? Per “aixamplar la base”? Per fer més processisme?

   Val, d’acord, si vols fer això, doncs és legítim, però llavors has de dir al votant clarament que el que vols és fer processisme i gestionar les engrunes d’una autonomia de fireta, el que no pots fer és pretendre tractar al votant de subnormal fent-li creure que “treballem per la independència” però “ara el que toca és recuperar les institucions i fer polítiques efectives”.

   La cosa ja no dóna per més, hi ha el que hi ha, la “política efectiva” és les engrunes d’una autonomia capada i sodomitzada i si ERC el que pretén és això perquè no vol que al Torrent li caigui un puro, doncs el que ha de fer és reorientar la seva estratègia política i dir-li al votant que “com que tenim gent a la presó, ens hem fet cacona i no la volem liar més, però volem mantenir la flama viva i atiant calculadament el conflicte però no massa, per tal de que la gent ens continui votant i treure rèdit d’excitar les masses fent-los creure que farem la independència”. Sempre hi ha subnormals que piquen i això et pot garantir uns quants diputats i càrrecs autonòmics.

   O sigui, no se, a can ERC i PetdeCat ja ho saben que proposar “fer efectiva la república”, els portarà problemes legals molt greus, si no tenen gent disposada a fer-ho, perquè no volen més problemes doncs que ho diguin i ja està, que la gent voti autonomisme o que no voti. El que no pots voler és nedar al mar sense mullar-te. Al menys la CUP, aquí és coherent, de moment.

   Si el camí és la independència, la única jugada possible és KRLS president amb totes les conseqüències i efectes, i pagar-ne el preu corresponent. Voler “la independència però dins la constitución” mentre vas fent tuits, performances i xarlotades varies no és possible, i em sembla que Espanya ja ho ha deixat claríssim de la mateixa manera que ha deixat claríssim que no canviarà i que no hi ha res a negociar.

 • Hades27.464 9 37👍 19.112
  No es tracta tant d'investir Puigdemont president com de forçar a Espanya a impedir-la, que és el suc de la cosa.
  • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
   Ja tenen el control de la Generalitat. Impedir- ho sera una publicació al Dog o al BOE anulant investidura i ja està, 0 mistica, 0 resso inteenacional... Tot continuará igual q amb el 155.

   A no ser que hi hagi un pla secret pq una vegada aixó passi fem alguna cosa pero no pinta massa...
   • Rigel62.763 10 6👍 31.111

    Marc Espasa escrigué:
    Ja tenen el control de la Generalitat.
    Exacte, el tenen ara i el tindran si us sortiu amb la vostra i acabem investint un presidentet qualsevol. Aleshores, no té cap sentit investir un presidentet quan ja sabem que no tindrà, a efectes pràctics, cap poder de cap mena.
    • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
     Pero quin és el pla per recuperar el control amb el Puigdemont al capdavant?


     • goulah19.325 14 77👍 5.400
      De control no tenim ni tindrem. Ho diuen a tort i a dret en les seves declaracions, d'amagat o directament: l'autonomia a Catalunya és morta. Fet i fet, fer el trol és l'única cosa que ens queda. Això o tirar endavant la República. I per decisió de JxS només queda fer la segona opció fora de les estructures autonòmiques, entregades ja per sempre a l'enemic. Missió quasi impossible, per desgràcia.
      • Marc Espasa15.849 13 118👍 4.009
       De veritat creus que farem molt el trol ?

       Si publicaran al BOE que suspenen la investidura i ja está, fin de la cita tot seguirá igual.

       Serà d´una epica i d´un trolisme 0.       • goulah19.325 14 77👍 5.400
        No gaire. El problema és que aquest és el nostre nivell d'incidència ara per ara.
        Si es fa el que digui PP-TC, el nivell d'incidència durant els propers anys serà per sota zero. No tornaran el control de les finances, no tornaran el control dels mossos i els aniran residualitzant, continuaran prohibint via TC qualsevol llei que ells no hagin aprovat prèviament, ... Quin sentit té cap Parlament en aquestes condicions? Que els seus representats cobrin mentre fan de govern de Vichy? Perquè seria això i prou.

        No em demanis solucions. Encara que les tingués no servirien de res. Qui les hauria de trobar són els nostres responsables -suposadament- legítims i posar-les en marxa. Però les seves preocupacions van per un altre camí molt diferent del que expressaven abans i durant la campanya. Insisteixo: Vichy o no Vichy.
      • Tuixec3.875 9 532👍 1.711
       Fer el trol seria presentar-se presencialment i demanar permís al jutge. O això, o esperar a modificar el reglament i la llei de la presidència per que inclogui expressament la opció d'investidura telemàtica, que el president temporal dimiteixi i s'investeixi a Puigdemont telemàticament, però amb base legal.

       Clar que en el segon cas diran que és anticonstitucional, perque al 79, ja se sabia el que era la video conferència i la Constitució en prohibeix l'ús. Seria bonic veure com ho argumenten.
  • Rigel62.763 10 6👍 31.111
   I no renunciar al president legítim.
   • Hades27.464 9 37👍 19.112
    És important el simbolisme, però al final és només estètica. Però sí, només per això ja ho hauríem de fer.
    El que és fàctic és que quan el règim del 78 hagi fet el pas de posar o treure presidents a gust del dictadoret de torn, això ja no pot tornar enrere i sí té un efecte en quant a que crea un precedent legal que se'ls pot anar de les mans en qualsevol moment futur. Potser no se n'adonen però la seva democràcia queda tocada de mort, com la nostre autonomia.
  • JoanGilOliveras601 11👍 86
   Saps que és el pitjor? Casos com el de Marta Rovira dient al mes 4 que en 18 no hi hauria una hisenda pròpia catalana completa i els representants de l'ANC territorial que l'escoltaven no li van dir res. Exemples de censura interna a l'ANC per parlar de la DUI per part d'alguns que havíem format part de les seves joventuts (l'ANJI) i que cap membre s'atrevís a dir que això sectaritzava l'entitat sobiranista. Respostes com les de Rufián -que és molt bo per fer discursos clars però sencills, a una pregunta d'un periodista espanyol sobre la defensa catalana i no recordo quina altre estructura d'estat; no concretant res i dient que s'havia de confiar en els polítics que estaven al govern català que ell feia el mateix -sent un polític rellevant.
  • henke56.743 11 9👍 9.499
   Gràcies per ser tan clar amb tota aquesta tropa.
 • MLC11.184 4 186👍 8.843
  Això de l'assemblea d'electes és la bogeria més gran que ha pogut imaginar cap botifler. Seria ridícul i contraproduent.
  • JoanGilOliveras601 11👍 86
   L'Assemblea d'Electes estaria molt bé si fos una AMI realment operativa per controlar el territori i defensar les institucions pròpies. Però ja estic somiant massa.
   • MLC11.184 4 186👍 8.843
    Evidentment. El grotesc és fer una investidura de veritat amb un president obedient a Madrid que demani perdó i una investidura de fireta per amb un president sense cap poder.

    Apart d'això, una assemblea d'electes que només representa a un 30% de la població no és legítima. Mentre Barcelona no hi sigui, no val per a res.
    • panagiotis547 3👍 479
     I quin poder tindria Puigdemont? La investidura de Puigdemont era al govern de la Generalitat autonòmica. Per tant, qui fiquin de president tindrà el mateix poder que hauria tingut Puigdemont.

     Imaginem que l'Estat no fiqués cap problema a la investidura a distancia i en KRLS es converteix en president a tots els efectes com ho era abans. S'aprova certa llei, no li agrada a l'Estat i de nou 155. En que afecta aixo a Puigdemont o que el diferencia d'un altre candidat? El 155, per exemple, no es una querella ni res semblant. Afecta igual a un president a Barcelona o a Tòquio: Puigdemont tornaria a tenir el status que té ara mateix.
     • MLC11.184 4 186👍 8.843
      Ho dius seriosament? No pots obviar que el pp ha promés públicament que no permetria investir Puigdemont. El fet que derrotar-los, ni que sigui durant uns dies, representa un tercer ridícul internacional, ens donaria molta moral i mostraria un senyal de que els catalans a les males no cedim.

      Els que proposeu una rendició sense lluita ni una mica heu de recuperar la moral. La lluita pot ser llarga i dura, però cal intentar fer-la.  
      • panagiotis547 3👍 479
       Rendició? Jo proposo tirar endavant la Republica i desplegar la llei de transitorietat jurídica. Altres unicament pensen en una investidura autonomica.

       Jo vull lluitar per la República, no per presidents autonòmics.
       • MLC11.184 4 186👍 8.843
        Doncs t'agradi o no, només pots lluitar a les batalles que es donin, no a les que t'imaginis. Ara hi ha una batalla entre el pp, psoe, c's, erc i sectors del pdcat per impedir al Parlament català escollir president. 

        Aquesta és la batalla i no altres. Un cop guanyada, potser anirem més endavant o potser no. 
  • autokrator12.263 3 168👍 7.974
   I encara que Espanya s'ho agafi com a una cosa inútil, perque poden fer com amb la DUI fake del Parlament i donar a entendre que aquí tota aquesta gent ha donat poc menys que un cop d'estat i començar a processar diputats, senadors, alcaldes i de més per sedició amb tota la barra del món. 
   • JoanGilOliveras601 11👍 86
    Certament el més trist del que estan patint les famílies i amistats dels presos polítics és que tot plegat s'està jutjant com si fos de veritat i es tracta d'un farol. I els mateixos jutges ho saben -potser no tots, perquè conec periodistes espanyols que no entenen la diferència entre Processisme i Independentisme i ho diuen seriosament.
 • foraviler1.471 12 997👍 1.508
  Em podría convencer un poc si la cosa fos així: un govern formal, delegat o "titella" a Catalunya que compleixi amb la legalitat espanyola, i el govern polític real (no simbòlic) a Bèlgica, que prengui les decissions. Podría ser possible, al cap i a la fi no veig molta diferència governar des d'un despatx a Barcelona que des d'un despatx a Brussel·les.

  I si creuen que és una tontería (al manco per part dels unionistes)se m'ocorre un símil molt divertit: la mateixa UE. A part de la Comissió l'altre òrgan qui pren decissions executives es el Consell de Ministres o Consell de la UE, on es reuneixen els ministres de cada matèria i de cada pais (agricultura, sanitat, etc....). Però a ningú se li escapa que en realitat qui pren les decissions es el Consell Europeu, on es reuneixen els primers ministres i presidents dels governs. Aquest órgan formalment no té poders executius, però a ningú se li escapa que és el verdader poder polític de la UE i son els qui tallen el bacallà.

  Si pregunten pel doble govern, doncs se li pot amollar això: "és el que fa la UE" 

  Tot i així, no m'acaba de convèncer aquesta opció . La clau per mí es qui dels dos governs és el que pren les decissions de facto. Si el de Brussel·les es només per decorar llavors no, es fer el ridícul.
  • goulah19.325 14 77👍 5.400
   I si et dic que tens un atac excessivament punyent de llirisme?
   • foraviler1.471 12 997👍 1.508
    No, atac cap, al cap i a la fi soc mallorquí, només donc la meva opinió XD. Però com he dit, la fòrmula no m'acaba de convèncer, però si l'unionisme vol passar-se de llest li poden clavar aquesta
    • goulah19.325 14 77👍 5.400
     El problema és que ço de pensar en abstracte pot amb tot. Per exemple -exagerant molt sense ànim d'ofendre-, un govern real a Bèlgica format per conills i un de legal format per llops aquí. Oi que t'has pogut imaginar els conills i els llops fent de polítics? Creure ara per ara que les mateixes persones que no van ser capaces de tirar la declaració d'independència endavant -dues vegades en un mes, per cert- ni mantenir un mínim de coordinació entre les diferents forces independentistes polítiques i civils durant els últims anys, serien capaces de mantenir una relació complexa de poder entre un grup de gent fora de les institucions i un altre que tindria el poder de l'estructura espanyola a les seves mans, no té cap base lògica.
     I, en el miraculós cas que funcionés i, a més, algú d'Europa els comencés a tractar com a interlocutors, què? Què va poder fer la Generalitat Republicana durant el franquisme tot i que la reconeixien estats? Perquè hauria el PP de deixar d'enviar lleis al TC? Perquè ens hauria de deixar el control dels nostres diners o dels mossos?
     Per què tot el que es pensa està encaminat a fer virtuosisme d'allò simbòlic? I, a més, es suspèn...
  • Sau de Treviac4.934 1 436👍 5.577
   Fa setmanes que ho dic! El de Brussel·les hauria de ser el govern real, el de la REPÚBLICA CATALANA. Res de Generalitat. 
 • JoanGilOliveras601 11👍 86
  El pitjor moment del processisme és aquest, no són ni polítics eficaços per mantenir una mínima autonomia i dignitat política.
  A mi se'm va insultar per dir-li al President que ens estava enganyant però sembla que l'estafa es reprodueix.
 • panagiotis547 3👍 479
  Això és molt fàcil: el 27 d'octubre Puigdemont, Junqueras i la resta de dirigents van decidir no tirar endavant la República i per tant ara ens trobem sota la legalitat espanyola.

  Es reuneix el Parlament, es vota Puigdemont, als cinc minuts ho prohibeix el TC, Puigdemont segueix sense poder legislar com ara mateix. Què proposeu? Com fem que Puigdemont sigui president i pugui legislar? No hi ha manera, i és perquè és la investidura a una presidència autonòmica, no republicana. Per tant, per molt injust que sigui, el que s'ha de fer és desplegar d'una vegada per totes la Llei de Transitorietat Jurídica, independentizar-nos i llavors sí podrem investir qui ens doni la gana.

  Puigdemont a Brussel·les té més llibertat de cara a la seva situació penal personal, però no política. Si KRLS es torna a convertir en prsident (ho és, ho dic en el sentit de la investidura) i al gobierno espanyol li torna a sortir dels ous aplicar el 155, això també afectaria a Puigdemont.
  • Rigel62.763 10 6👍 31.111

   panagiotis escrigué:
   Puigdemont a Brussel·les té més llibertat de cara a la seva situació penal personal, però no política.
   Personal i política. De fet, cap presidentet que investeixi el parlament no tindrà cap llibertat política de cap mena, i abaixades de pantalons com les de dimarts passat seran el pa nostre de cada dia.
  • autokrator12.263 3 168👍 7.974
   El més graciós de tot és que quan el PDCAT proposi un altre candidat tindrem als mateixos dient que s'ha d'investir a X sí o sí. 
 • Rigel62.763 10 6👍 31.111
 • CarlesD36 1👍 31

  Crec que no se'ls ha de facilitar les coses. Investir Puigdemont amb tots els ets i uts, que ho recorrin i que ho expliquin. Ja vàrem perdre la potestat de apel.lar pel cop d'estat del 155 acceptant les eleccions del 21D. 

  Sempre estem a temps de possar un president titella. Altra cosa es que hi hagin els pebrots necessaris per mantindre el pols a l'estat, pero com diuen el castrenses, el valor als càrrecs electes, se'ls hi suposa. Ara no és moment de política poltrona, calen sacrificis. Em podeu dir que és fàcil parlar des del sofà de casa pero mai podré tenir altra opció i estic segur que al Parlament hi ha diputats que hi estan dispossats. 

 • dumis1.854 6 878👍 1.134
  Jo penso que el que s'ha de fer és col·locar el Govern a Bruselles perquè allà si que serà efectiu, en canvi el que hi hagi aquí no. Jo faria una seu allà, les reunions les faria allà, donaria les declaracions a la premsa des d'allà. Que el nostre govern es faci a Bruselles fins que el puguem tenir aquí. Aquí no hi ha d'haver un president, ha d'estar a Brussel·les. Es tracta de mostrar que el nostre govern està exiliat a Brussel·les pq no pot estar aquí. Fer-ho molt evident. Bruselles està aprop i estem al segle XXI.
 • A la lluna de València373 2👍 196
  Home... si voleu ser una república, vos heu plantejat el sistema President amb Primer Ministre?
  Si segons l'administració autonòmica el President de la GenCat pot nomenar a qualsevol conseller o secretari, se pot perfectament fer un càrrec tipus "Conseller en Cap", "Conseller Primer" o "Primer Ministre", nomenar en Puigdemont i fer-lo aforat per que puga tornar.

  Jugada mestra! 
 • Sau de Treviac4.934 1 436👍 5.577
  Doncs jo penso que s'hauria d'investir Carles Puigdemont president de la REPÚBLICA CATALANA a Brussel·les, al costat del seu govern a l'exili, que hauria de ser el govern legítim i efectiu de Catalunya. I això en una gran i solemníssima cerimònia a la capital belga, amb tots els diputats independentistes i amb milers de catalans brandant estelades i senyeres, amb tota la premsa europea i mundial present.

  I aquest govern seria el govern efectiu que, a més de fer feina efectiva a nivell diplomàtic internacional, donaria les ordres al govern de la Generalitat, el govern independentista a  l'interior, un govern constituït segons la legalitat espanyola, que existeixi fins al moment del trencament definitiu amb l'Estat espanyol.
  • dumis1.854 6 878👍 1.134
   Gràcies ho comparteixo des de la primera lletra fins a l'última.  però clar, pel que sembla ens haurem de conformar amb una presidència "simbòlica" o un govern "simbòlic"..  Una llàstima, els catalans mereixíem més que simbolismes.. 
  • goulah19.325 14 77👍 5.400
   Si es fes de debò almenys tindria cert sentit polític. I coneixent l'estat espanyol es posarien histèrics i entre insults i gestos mal calculats els hi farien guanyar més legitimitat i poder al país del que tindrien en un principi.
   Posats a fer el trol seria millor que anar de virtualitats i simbolismes.

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.871 missatges
 • 218.514 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat