Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La “doble presidència” o “presidència simbòlica” de Puigdemont: l’enèssim engany al poble de Catalunya

Trumpista1004.945 2 436👍 4.790
Llegeixo que es planteja una “doble presidència de la Generalitat” on KRLS seria “president simbòlic” i algú altre seria presidenta “efectiva”. 

Realment si això es duu a terme i el poble de Catalunya ho accepta és que realment els votants mereixen que els tractin de subnormals. El tril·lerisme processista s’inventa una nova manera de xutar la pilota cap a endavant per tal de no afrontar la realitat. Això és com aquell que vol “nedar o no mullar-se” o estar a la platja i a la muntanya al mateix temps, o una cosa o l’altre, ambdues no poden ser. 

Si KRLS presideix ha de ser amb totes les conseqüències tant per ell com per els qui el votin com per la mesa. Si KRLS no presideix doncs d’acord, que hi posin algú altre però també amb totes les conseqüències, que significa acceptar el 155 i abaixar-se els pantalons, ja no ve d’aquí.

Però que prenguin el poble per subnormal amb això de la “presidència dual” és repugnant. Si el poble de Catalunya accepta això és que realment mereix que el timin. Això no és ni seriós ni adult. És més típic d’unes eleccions a delegat de classe d’estudiants de la ESO de 13 anys. Les institucions catalanes ja no podrien caure més baix. 

Si els politicastres catalanets no tenen collons de pagar el preu dels seus actes i afrontar les conseqüències, que es retirin i dediquem les energies a fer una altra cosa. El que no pot ser és el “ara si però no”, el “are ensenyo la poteta però només una mica”, el “vull la independència però no ben bé”.

Alfons Lopez Tena ja va dir que el poble de Catalunya no vol la independència, que el que vol és queixar-se. Si realment aquest timo humiliant i dengrant de la “presidència simbòlica” es duu a terme realment com a poble estem acabats.

D’altra banda, amb el nivell borderline que tenim a la política catalana, realment tampoc no et pots esperar gaire cosa més. Falta talent, falta inventiva, no saben ni el que volen, són com uns nens petits que viuen en un món de fades i no volen despertar de la realitat. Això de la “presidència dual” és tan ridícul que val més que a l’estranger no se’n assabentin perquè realment si la imatge de Catalunya ha està per terra, si això es consuma, la vergonya serà tal que els qui ara, a l’estranger ens critiquen es faran un fart de riure. 

Ja sabeu el que en penso de la CUP, però en aquest cas són els únics que són coherents, les coses com siguin. 

QUINA VERGONYA!


http://www.ccma.cat/324/puigdemont-jxcat-erc-investidura-brusselles-parlament-assemblea-electes/noticia/2835942/

Respostes

Configuració
 • Gurrea7.187 12 297👍 3.316
  I si enlloc de dir-li "presidència simbòlica" li diem "presidència legítima" vols dir que no colarà?
 • Daixonses1.139 13👍 239
  Si investim un nou president en l'autonomieta intervinguda i desinfectada que és ara la Generalitat, amb Espanya i els seus jutges-aiatolàs com a amos i senyors de les nostres voluntats de súbdits, només aconseguirem allargar el procés, perque depenem d'un canvi d'actitud d'Espanya i això és impossible, des del rei de Bastos fins l'esquerra caviar. Com a molt podem fer veure fora d'Espanya que ells mateixos incompleixen les seves pròpies lleis.

  És a dir, seguint el nostre tarannà pacífic, només podem forçar aquest canvi d'actitud dels espanyols amb pressions des de fora que facin de desllorigador i permetin d'iniciar negociacions. La forma més efectiva és restituir un govern, encara que sigui simbòlic, amb Puigdemont al capdavant. És una forma d'internacionalitzar el que passa i de que el món vegi les mentides d'Espanya, que es gasta milions de diners públics en imposar una visió esbiaixada del que passa aquí, fent veure que som una minoria dèbil i irrespectuosa i ells són els forts i els legals.

  Si volen empresonar a més gent que ho intentin. La seva imatge dubto que aguanti molt més si això continua. Cal seguir fent-ho tot pacíficament i tenir paciència. Ells ens llegeixen, ens inspeccionen, manipulen i interpreten les lleis com volen, és el seu país pagat amb els nostres diners... també nosaltres hem de decidir com fer-ho perque ho deixi de ser. El control que exerceixen després de segles d'ocupació i de bombardejos Espartero style, no se soluciona amb o sense el 155, sinó traient el centre de control econòmic i polític de Madrid i ara per ara passa per l'exili (i per la paciència, que hauria de ser el nostre motor)
  • Tuixec3.899 9 529👍 1.723
   Ha arribat a un punt en que al govern d'Espanya la imatge els importa una merda. Exactament la mateixa merda que els importa a la comunitat internacional. Que et fa pensar que per molt que facin aquí algún país farà res quan encara ara es deixa fer a Turquia amb tota impunitat al kurdistan a canvi de que contingui una mica l'allau d'immigració?  Espanya ja és del club i els hi deu pasta, així que ni tan sols la deixaran fora del club oficialment com van fer amb Turquia.

   Qualsevol posicionament internacional es basa en donar suport a una posició PREexistent al lloc del fets. Exceptuant casos d'interessos especifics de les grans potències on si per exemple volen petroli, alimenten ells mateixos al moviment al que despres donaran suport.
   • Daixonses1.139 13👍 239
    Estic d'acord amb el que dius. Ja hi compten que la seva imatge internacional estarà pels terres els propers anys i els hi és igual, perquè saben que un referèndum el perden i no tenen ni collons per atrevir-se a provar-ho ni tampoc qualitat democràtica per arribar a atrevir-s'hi en els propers anys, aquest comentari que he fet era secundari, però em referia més aviat a ser "obligats" a fer alguna cosa, no que a ells els hi importi, sinó a que a Europa pugui importar-lis a la llarga... I aquí poden maquillar una mica la imatge a l'exterior (i a l'interior), però si continuem igual, arribarà un punt que no es podrà maquillar. Ja vas veure els mitjans internacionals tota la tardor i l'hivern passats, atraure l'ull mundial no és difícil.

    El que costa i crec que ja estem mirant de fer-ho és tenir nosaltres el control i no deixar-lo a Madrid, amb les seves lleis i els seus jutges fidels a sou. Espanya sola no mourà fitxa, ni que posem de president a un funcionari dúctil de l'escola del Duran i Lleida. Però sí que pot moure fitxa si dins de l'espai Schengen els seus aliats veuen que no controlen el territori, que això se'ls hi envà de les mans o que no controlen l'economia d'una de les zones amb més càrregues impositives de l'estat. Per exemple: si controlem el territori (em refereixo a la gent, en contra de les forces públiques: seria una merda d'imatge per Europa i cridarien a Espanya a que fes alguna cosa), si controlem el flux econòmic (mitjançant altres formules de pagament d'impostos i/o de rebel·lia fiscal contra Espanya), etc. etc. Així doncs en el moment en que estem sembla prou clar que aquests "simbolismes" que intenten ridiculitzar des de Madrid, són alhora el que més por els fa.
    • Tuixec3.899 9 529👍 1.723
     Si el territori va en contra de les forces públiques i s'aconsegueix recaptar imposts al marge de l'administració central, llavors sí que hi ha partit.
     Això seria una posició al territori preexistent a la que des de l'exterior es podria donar suport. Ara, m'agradaria molt estar equivocat, però no veig que això estigui a l'horitzó.
     • Daixonses1.139 13👍 239
      L'horitzó ens el fem nosaltres. O no semblava lluny el que tenim ara respecte al 2008?

      El primer que cal és tenir les idees clares, més enllà de les ximpleries que surten als mitjans de comunicació.

      Control del territori i control dels impostos. Això és tot el que ens cal. Evidentment des del sofà de casa no farem la independència.
      • Picany7.361 11 291👍 1.932
       L'any 2007 la majoria de catalans estaven abduïts. Ara hi ha una mica més de concentració.

       abduir 


       v. tr. [MD] Separar (un membre o un òrgan qualsevol) del pla medià del cos. Els músculs que abdueixen l’escàpula. 
       tr. [LC] Un extraterrestre, segrestar (algú).
       • Daixonses1.139 13👍 239
        Ja ho pots ben dir: abduïts. Pensant-hi bé és molt probable que la raó del canvi no sigui tant històrica com generacional. I m'explico: les generacions que van arribar a votar la Constitució espanyola teníen por després de les diferents repressions militars del segle XX, que empalmaven amb les anteriors. Totes elles de matriu castellana i clarament catalanòfobes i centralistes. És la mentalitat del perdedor, que podem veure en gent més gran, la qual ha hagut de reprimir-se històricament.

        Les generacions actuals, per sort, no tenim aquesta por. Hem pogut viure una certa democràcia i una certa llibertat d'expressió (avui en reculada). Es pot dir que ens hem empoderat, com ja ho estaven els catalans del passat, per tarannà i lleis pròpies, tant diferents a les castellanes. A més, ara Espanya ja no pot emprar la política militar en la que la fi justifica els mitjans de la mateixa manera que abans. No oblidis que l'1-O es va fer per generar por i acoquinar-nos, però no poden anar molt més lluny o seran expulsats de la UE. Poden repetir un Aporellos, però hauran d'anar més a la guerra psicològica i legal (lawfare) per evitar perdre el relat (que algun assessor els dirà que sí que importa).

        Si seguim ferms ells tard o d'hora hauran de canviar el xip i assumir que la negociació és la única via. O això o convertir-se en una dictadura una altra vegada. Tot està en la pressió que nosaltres fem com a poble. Els polítics només faran el que nosaltres els hi demanem. De fet ells també són poble, se la juguen per nosaltres. Ara toca auto-organitzar-nos per ajudar-los a ells. No podem perdre mai la paciència. És una guerra que democràticament ens fa vencedors. Només cal persistir.
 • Ohtar17.660 7 95👍 8.588
  Ja té collons que la nostra màxima aspiració de llibertat i pel que estem lluitant ara mateix sigui per fer President a la persona que s'ha escollit a les eleccions. Per posar-se a plorar
 • Rigel63.360 10 6👍 31.708


  La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit que una investidura simbòlica de Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya implicaria desobeir també les ordres del Tribunal Constitucional. Segons Santamaría, el Parlament de Catalunya no pot investir simbòlicament Puigdemont sense incomplir les resolucions del TC, de manera que el president del Parlament, Roger Torrent, hauria de tenir en compte el que li ha dit el TC. ‘Els parlaments estan per investir diputats que compleixin la Llei i el que el reglament mana, que és anar allà i defensar el seu programa, i Puigdemont està en aquesta situació perquè està fugat de la Justícia, i perquè té una ordre de recerca i captura’.


  Fonts del govern espanyol han advertit que estaran molt atents sobre l’ús de diners públics a aquesta suposada investidura simbòlica i al manteniment de la figura de Puigdemont com a president.


  Respecte a la possibilitat que la investidura es produeixi al Parlament fruit d’un canvi de la Llei de la Presidència, han alertat que no es pot fer efectiu perquè les comissions del Parlament no estan creades i no poden iniciar les seves tasques fins a la constitució del nou executiu. Segons aquestes fonts, la investidura simbòlica de Puigdemont és ‘un disbarat’ que cal veure com pretenen materialitzar les forces independentistes. És a dir, si ho volen fer en forma de Llei, o bé si ho converteixen només en un ‘míting’. En tot cas han avançat que el Tribunal Suprem suspendrà els drets polítics de Puigdemont en els pròxims mesos i al final el president destituït haurà de donar explicacions davant del magistrat Llarena.  https://www.vilaweb.cat/noticies/saenz-de-santamaria-adverteix-torrent-que-una-investidura-simbolica-al-parlament-tambe-incompliria-les-ordres-del-tc/
  • Trumpista1004.945 2 436👍 4.790
   Pobre Torrent... tant trilerisme per no voler afrontar la realitat i pagar el preu com un home, i al final acabaeà pringant igualment per aquesta xarlotada grotesca de “la presidència dual”.

   Tot gestos, tot atrezzo, tot performance, twits, llacets grocs i tal, però quan és hora d’implementar les idees polítiques i fer efectiu el que es promet, aleshores es fan caqueta perquè hi ha penes de presó. Doncs clar! Que es pensaven? Que Espanya es quedaria de braços plegats?

   Si després de la proclamació-suspensió i la reproclamació KRLS i el seu govern haguessin estat coherents... però és que ni ho van publicar al DOGC! Clar, quan fas això, el teu contrincant s’adona de que anaves de farol i es creix i t’esclafa. Això és de primer de negociació.

   Si reptes a un estat i provoques Espanya tal i com han fet els processistes, és lògic (per qualsevol persona que no visqui en els móns de iupi dels nostres politiquets), que Espanya contraataqui amb tota la fúria i els esclafi.
 • Picany7.361 11 291👍 1.932

  s" sonora, una sola "s"

  enèsim -a 


  adj. [MT] Que, en una sèrie, ocupa un lloc indeterminat designat per la lletra n
  adj. [MT] Que és una de les parts d’una quantitat dividida en un nombre indeterminat de parts iguals designat per la lletra n
  m. [MT] Una d’aquestes parts. 
  adj. [LC] Que ocupa un lloc indeterminat, però molt elevat, dins d’una sèrie de fets o actes que es repeteixen. És l’enèsim intent en va que fa.
 • pitxuli402 4👍 397
  Això sembla l'armgument d'un capítol de South Park.

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.000 missatges
 • 219.056 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat