Publicitat


Fòrum

[Enquesta] Realisme vs legitimisme

Què vas votar i quina posició defenses?
CUP i sóc "legitimista"
21 (44.68%)

ERC i sóc "realista"
7 (14.89%)

JxC i sóc "legitimista"
5 (10.64%)

ERC i sóc "legitimista"
5 (10.64%)

CUP i sóc "realista"
5 (10.64%)

Crom dels Comuns
3 (6.38%)

JxC i sóc "realista"
1 (2.13%)

Vots emesos: 47
Capità·carxofa 950 👍 2.205
La batussa indepe dels últims dies ha tingut una habilitat sorprenent d'esberlar els blocs partidistes, per això trobo interessant aquesta enquesta, entenent que les postures sempre tindran més matisos dels que una opció binària reflecteix.

Per "realisme" entenem la posició d'ERC i el PDCat de formar un govern "efectiu" liquidant Puigdemont per tal d'acumular forces a llarg termini.

Per "legitimisme" entenem la posició de JxC i la CUP d'investir Puigdemont per tal de mantenir viu el conflicte a curt termini.

Respostes

Configuració
 • El_Drac Usuari sumador 7.082 5 302 👍 3.619
  Més que legitimisme o realisme és la capacitat individual d’acceptar les possibles penes de presó, embargaments o inhabilitacions. Estic convençut que les presons i els exilis han creat el “realisme” en aquells que estan més pròxims a la primera línia, o simplement aquells que hauran de donar la cara i aguantar-ne les conseqüències que demanen els “legitimistes”.

  Covardia? Potser sí, o potser que els valents casualment són molts d’aquells que no hauran de sofrir les seves pròpies decisions o exigències
  • Capità·carxofa 950 👍 2.205
   Això és tant com negar l'agència política de l'independentisme i assumir la victòria de la violència i les presons com un fet natural, sense haver ni de discutir-ho. No!!! La posició indigna d'alguns sectors de l'independentisme no té res de necessària, està perfectamemt continguda en les seves doctrines equivocades: de la llei a la llei, la democràcia sempre guanya, el món ens mira, etc.
  • Heikki 6.774 12 318 👍 1.081
   Tots els qui es van presentar a les llistes ja sabíen el pa que s'hi estava donant, a Turquia. Dir que no volen jugar-se-la es dir que ens prenen el pel.
 • Rigel 55.354 9 9 👍 22.891
  Vaig votar la CUP i sóc legitimista.
 • Indesquerra 17.498 8 91 👍 4.297
  El concepte que diferencia un i l'altre és en el fons la combativitat, no es tracta de realisme o legitimisme, sinó de defensar un independentisme combatiu.
  • Capità·carxofa 950 👍 2.205
   Penso que és més complex que això i que en qualsevol cas no és així com postul•len les diferents posicions (ni ERC diu que el seu "realisme" sigui menys combatiu ni JxC que el seu "legitimisme" ho sigui més).
   • Indesquerra 17.498 8 91 👍 4.297
    Ara encara no sabem que amaga (o que vol) cadascú, perquè a la fi parlem d'una investidura. Quan parlem de que es fa (i no tant en qui ho fa) sabrem si al darrere el que hi ha és la combativitat, que és en el fons el rovell de l'ou de tot plegat. I parle tant d'ERC com de JxCat.
 • Gesta_Comitum 26.250 13 41 👍 1.147
  Cup i realista, i l'únic mètode investir puigdemont i defensar les institucions fins la darrera conseqüència
 • llamp 46.084 16 11 👍 10.971
  Jo ho veig d'una altra manera.

  Primer de tot per mi Catalunya és ara mateix territori ocupat i tot el que passi no tindrà cap legitimitat, tot formarà part del periode d'ocupació.

  Sembla que la idea que portava (o una d'elles) l'Estat espanyol (tot ell) era que l'independentisme perdés el 21 D.

  Però no va ser així, i els cou i de quina manera.

  Si algú es pensava, o es pensa ecara, que acotant el cap els presos tenen més possibilitats de tornar a casa ja dèuen haver-se adonat que no serà així, ja van a per la segona onada de la seva llista de Schindler diabòlica.

  I serà així encara que es formi un Govern de Vichy col·laboracionista. Vichy no podrà fer "República" perquè el govern anterior no va poder desenrotllar un fotimé de lleis, Montoro va intervenir la Caixa i Zoido va pendre el comandament dels Mossos (i ja veurem si a en Trapero l'envien o no a l'habitació 101 perquè serveixi d'exemple al Cós).

  Per tant en principi no veig malament anar a noves eleccions sobretot si existeix la possibilitat com a mínim de tornar-les a guanyar (i si mimbés el suport de l'unionisme, especialment el de C's del que tan s'han rigut la gent aqui al Racó)

  Hauriem fet la bofetada el 21 D i la de tornada el X X i mentre l'Estat espanyol -tot ell- seguiria posant-se la corda al coll i ballant damunt el taburet.
 • MLC 8.630 3 248 👍 6.574
  Els d'ERC tenen molta cara, perquè el que ara anomenen realisme és el que els hi deia en Coscubiela o en Duran Lleida. El que sempre n'hem dit botiflerisme.
 • Heikki 6.774 12 318 👍 1.081
  Vaig votar ERC i estic alucinant amb la seva actitud covarda. 

  Per a que collons accepten la presidència del parlament si no volen correr riscos?   Totalment en contra de traïr el president Puigdemont.
 • alexpv 1.384 1 👍 763
  Canvia els noms de realisme per prussassisme i legitimisme per republicans. Ja n’hi ha prou de bajaneries i de pensar que Espanya vos tornarà les institucions. 
  És república o mort lenta de la sempre respectable nació catalana. 

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.026.854 missatges
 • 212.050 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat