Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Es tracta de no legitimar mai l'opressor

bifurca2.337 3 764👍 9.714
I això comença pels gestos.

M'explico. Acabo de veure una piulada d'en Fachin on es pregunta si negar-se a fotografiar-se amb en Millo comporta inhabilitacions. Òbviament és irònic però trobo que encerta de ple.

La foto en qüestió sembla que està presa en l'àmbit del Mobile World Congress i apareix el virrei nomenat pel gobierno de Madrid envoltat de personalitats de la societat catalana. Podeu veure'ls vosaltres mateixos al final d'aquest comentari.

No n'espero res de la Colau, ni de l'alcaldessa de l'Hospitalet, ni d'en Nobita per citar-ne alguns (tot i que amb la boca petita han dit q desastre, qué mal todo en referència al 155), però d'en Trias i de la segona autoritat de Catalunya com és el President del Parlament, n'esperava una mica més.

La política és també gestos. I dignitat. I algú que ha estat nomenat per dissoldre les institucions catalanes senzillament no comparteix res -ni una foto- amb representants escollits democràticament pel poble de Catalunya. Si altres ho volen fer, endavant. Però en Roger Torrent -i en Trias, per què no- han perdut una magnífica ocasió per, educadament, això sí, fotre-li una plantofada a en Millo i de retruc al bloc del 155. Es tracta de, quan s'ha de fer la foto sortir-se'n, convocar la premsa i dir que no, que ells no tenen res a compartir amb aquest senyor i que la dignitat institucional els ho impedeix.

No té aquest comentari cap intenció d'aprofitar aquest moment per criticar en Roger Torrent pel seu paper en la investidura fallida. N'hi ha altres fils que en parlen i ja he expressat la meva opinió. Més aviat té a veure amb el sentiment que la fermesa també es demostra amb gestos i que, si volem ser respectats, hem de marcar el terreny molt clarament. En definitiva que ja n'hi ha prou que a sobre de cornuts pagar el beure.

Aquesta és la piulada en qüestió:

Respostes

Configuració
 • rotllan11.674 5 173👍 11.405
  Potser som uns vençuts però també uns obstinats.
  Hem de deixar clar que si poden fer el que vulguin perquè van guanyar una guerra i perquè tenen la força nosaltres mai ho aprovarem.
  Ells potser poden vèncer de moltes maneres però mai venceran a les urnes.
 • Astralcat3.578 2 575👍 3.107
  Fer-se la foto o no és lo de menys quan es participa en tot l'acte, s'encaixa la ma de tothom i es parla (segurament amb somriures quan no rialles). 
  El que hagués estat bé és dir als micròfons que 'l'actual situació d'inestabilitat que cal arreglar per a que tot es desenvolupi en normalitat', com va demanar el delegat del MWC, la resolgui l'agent encarregat de desestabilitzar la situació, el govern espanyol i la seva campanya de càstig colonial.

  No obstant per a què voldria jo demanar aigua d'on no hi raja..? Les prescripcions protocolàries funcionen així, s'ha de ser 'respectable' 
  • bifurca2.337 3 764👍 9.714
   Per descomptat que cal utilitzar tots els altaveus internacionals per denunciar la situació de Catalunya i els seus opressors. I aquest congrés n'ha de ser un.

   Respecte a el protocol i la necessitat de ser responsable, és justament el que denuncio, a la merda la respectabilitat en una situació d'esclafament com la que estem patint, ni encaixades de mans, ni còctels ni rialles, no vull que les autoritats del meu país normalitzin la presència d'un usurpador de les nostres institucions.

   I no em sé avenir com els interessats no ho saben veure.
   • Astralcat3.578 2 575👍 3.107
    Desgraciadament si hagués parlat així s'hagués creat un 'conflicte' i 'malestar diplomàtic' que contravindria la crida per a què 'tot s'arregli' del delegat del MWC. 24 hores després hagués fet un comunicat on es posa en dubte l'estabilitat de la ciutat per acollir el congrés i tota la desfeta humana mediàtica elperiodico, lavanguardia etc..Colau inclosa haguessin condemnat 'l'exabrupte' del republicà que bla bla.

    No esperem res d'ells que van molt bé en cotxe oficial i refrigeris d'alta cuina a tort i a dret i desestabilitzem-los d'una vegada. Canya a la púrria.

    Ells ja han normalitzat la situació pagant-se un AVE per anar engarjolats, fent crides per anar cap a casa en les concentracions de protesta oficials que hi ha amb compta-gotes i demanant que no fem l'ase per què ens cal un govern 'realista', 'operatiu' per a 'poder governar'.
  • malllamplll_3.786 2 547👍 2.498
   Tens instint de catalanet ploraner.  Podràs explicar als teus et que ahs assistit a tots els concerts per la llibertat i demanar-los que t'enterrin amb la senyera com a gran patriota
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Josep Pla va dira en una entrevista en el programa "A fondo", que no hi ha rés més profund en una persona que la seva superficialitat (per això no li agradava el titol del programa), i penso que té molta raó, en la superficie es veu el fons i el que es veu en la superfície, com en aquesta foto, es que estan mentalment dins espanya, els nostres representants ni han trencat amb espanya ni volen trencar-hi. Els catalans seguim fent el que hem fet sempre, fer veure que som el que no som. Així ens va.
 • henke56.773 11 9👍 9.603
  Ens hem rendit i això nomes n'és una mostra més. 
 • Benfresc13.186 6 159👍 12.691
  Quina puta vergonya tot plegat.
 • Toni Montagutí37.297 8 18👍 24.395
  Doncs sí. De la mateixa manera que aquell empresari, sabadellenc, crec, no va voler encaixar la mà amb el borbó, amb més motiu se li hagués hagut de fer el buit al virrei, responsable de la repressió. I se li hauria de seguir fent. 
  No cal que s'amoïni, senyor virrei Millo, ja no som al segle XVII i els segadors no duen falç. A vostè el fotrem fora d'una altra manera. Això sí, el nostre menyspreu se l'ha ben guanyat.


 • Canyadesucre10.193 3 211👍 16.705
  Doncs si, tota la raó.
 • bifurca2.337 3 764👍 9.714
  Recupero el fil que vaig obrir fa un parell de setmanes per il·lustrar amb aquesta notícia el que volia explicar.

  Penso que no cal dir res més. Jutgeu les actituds vosaltres mateixos.


  Alfred Bosch planta la inauguració del Mobile per la presència del Rei

  El president del grup municipal d'ERC a Barcelona, Alfred Bosch, ha decidit plantar aquest diumenge el sopar d'inauguració del Mobile World Congress per la presència del rei Felip VI. "No vull compartir taula amb la persona que simbolitza la repressió contra el poble de Catalunya", ha defensat en un missatge a les xarxes socials. 

  El republicà simbolitzarà així la seva protesta per "la repressió contra el poble de Catalunya de l’1 d’octubre i l’empresonament sense judici de persones innocents". "No podem compartir taula amb aquell que ha simbolitzat la repressió i la lluita contra la llibertat i l’expressió política", ha afegit el grup municipal a través d'un comunicat.

  Tot i això, Bosch ha volgut deixar clar que no té res contra el congrés, ans el contrari, i ha desitjat que "el congrés sigui un èxit" perquè "Barcelona ho necessita". 
   
  ERC se sumarà a la posició del secretari de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) del GovernJordi Puigneró, que tampoc hi assistirà pel mateix motiu. A més, tampoc hi anirà cap representant de la CUP, i des de l'organització juvenil Arran, lligada als anticapitalistes, han cridat a manifestar-se contra el Rei.

  Qui sí que hi assistirà, segons fonts municipals consultades per El Nacional, és el president del grup demòcrata, Xavier Trias. L'exalcalde de Barcelona ja fa anys que assisteix a aquesta inauguració, primer com a batlle de la ciutat, i ara com a cap de l'oposició i líder municipal del PDeCAT. Els demòcrates defensen que es tracta d'un sopar organitzat pel congrés i no d'un acte de la monarquia espanyola. 

  Font: https://www.elnacional.cat/ca/politica/alfred-bosch-mobile-rei_241752_102.html


 • Sau de Treviac5.365 2 395👍 6.614
  Totalment d'acord. Hi ha polítics que només es mouen per la cadira que puguin ocupar. A mi em faria fàstic fotografiar-me al costat d'aquest botifler anomenat Millo, però el president del Parlament (ERC) i en Trias (PDCAT), suposadament indepedentistes, suposadament fidels a la República Catalana, sí que s'hi fotografien. Quin fàstic!
 • Mafan1.014 2👍 991
  Exacte. Es aixi. Molt decepcionat amb el torretn i ultiament amb els d'ERC.

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.249 missatges
 • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat