Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La CE urgeix Espanya a resoldre la crisi política a Catalunya

Rigel63.288 10 6👍 31.653

La CE urgeix Espanya a resoldre la crisi política a Catalunya

Lluís Bou 
Foto: CE 
Barcelona. Dijous, 1 de febrer de 2018
1 minut
El comissari europeu d'Afers Econòmics, Pierre Moscovici, ha considerat avui que la crisi política a Catalunya és, juntament amb les eleccions a Itàlia i la falta de govern a Alemanya, un dels elements d'incertesa per a l'economia europea. Ha demanat en aquest sentit que Espanya ho resolgui.

“Estem esperant que Espanya resolgui la crisi a Catalunya. Aquests són assumptes d'incertesa, però encara poden comptar amb Europa, que té un sistema financer fort”, ha dit Moscovici a l'obertura d'una conferència sobre serveis financers davant representants del sector.

Just abans, el comissari ha explicat que “tothom” a la Unió Europea espera que es formi un nou govern a Alemanya, on prossegueixen les negociacions per tancar una coalició entre democristians i socialdemòcrates, i que se celebrin amb normalitat els comicis a Itàlia, previstos pel 4 de març. Moscovici ha confiat que l'Executiu alemany es formi al mes de març, però ha puntualitzat que al país la situació política és “estable” i l'economia “forta”, mentre que en canvi les eleccions italianes fan preveure “un joc molt més complex”.

Malgrat aquests elements d'incertesa, el polític francès ha indicat que les previsions macroeconòmiques d'hivern que l'Executiu comunitari publicarà la setmana vinent mostraran que el creixement a Europa, que ha aconseguit cotes màximes en una dècada i que el 2017 es va situar en el 2,5 % del PIB, mantindrà aquesta embranzida “almenys el 2018 i el 2019”. Així mateix, ha considerat que les condicions financeres favorables -de baixos tipus d'interès- assegurades per la política d'estímuls monetaris del Banc Central Europeu es mantindran encara durant “un bon temps”, a causa que la inflació encara segueix en nivells baixos.

Moscovici ha subratllat la fortalesa actual de l'economia europea i la millora de les finances públiques després de la crisi i s'ha mostrat esperançat que tant Espanya com França, els dos únics Estats que queden per sota del procediment comunitari per dèficit excessiu, ho superin al mes d'abril.


https://www.elnacional.cat/ca/politica/comissio-europea-espanya-crisi-catalunya_234795_102.html

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.237.620 missatges
  • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat