Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

"Investir un altre President"...per a fer què?

Taujà13.640 8 148👍 5.348
Vull que algú m'ho expliqui.

"Recuperar les institucions"...per a fer què? Vull que algú m'ho expliqui.

"Acabar amb el 155"...per a fer què? Vull que algú m'ho expliqui.

"Eixamplar la base independentista"...per a fer què? Vull que algú m'ho expliqui.

Vull que algú m'ho expliqui des d'una òptica independentista. Som a una cruïlla i si hem de triar unir el nostre destí a Espanya mínim per una dècada o dues més i conformar-nos amb fer de masovers de l'amo espanyol vull que algú m'ofereixi arguments de pes. En cas contrari li desitjo molta sort al nou "President" perquè serà el President amb menys legitimitat de la història de la Generalitat, car no tindrà el suport de la oposició unionista ni el de centenars de milers de catalans republicans, entre els que m'hi incloc.

Respostes

Configuració
 • anselm_turmeda6.125 10 350👍 3.930

  Doncs perquè no hi ha res més, perquè el poble català no dóna per més, perquè el poble català, després de dècades de pujolisme i adoctrinament per part de TV3, ha perdut una cosa imprescindible per a qualsevol persona, però també per a qualsevol societat, per a qualsevol nació, la capacitat d'autocrítica: han aconseguit que la gent catalana es creguin que, quan una cosa va malament, "la culpa sempre és de Madrid", quan a Madrid tenen culpa de moltes coses, però els governants d'aquí també. Aquesta falta de capacitat d'autocrítica ha tingut dues conseqüències nefastes: no saber corregir els errors propis i, sobretot, creure que l'únic enemic és Madrid, quan, ho acabem de veure, per no tirar endavant la independència hem tingut enemics a tots els estats del món que no ens han reconegut, el món econòmic i bona de part de la població resident a Catalunya d'origen espanyol.

  Si no recuperem, a nivell col.lectiu, la capacitat d'autocrítica, no tenim res a fer.

   • anselm_turmeda6.125 10 350👍 3.930
    Home, però això no ho poden fer, que llavors molts perdrien la cadira...
   • autokrator12.640 3 164👍 8.408
    Si encara quedava cap dubte aquesta darrera campanya m'ha acabat de demostrar que la gent que vota enganyada realment vol ser enganyada. Relament té alguna justificació que t'enganyin amb coses que tenen una certa versemblança, sobre tot si no són els mateixos que ja t'havien enganyat abans. 

    La gent ha votat una cosa explicada pels mateixos que porten anys venent un procés que es irreal i que, aquesta vegada, s'han superat a sí mateixos prometent coses impossibles i fent correr rucades com que això era un referèndum convocat per una Europa que no vol saber res de nosaltres i ara encara menys. 
    • __32501__161 1👍 90
     Hi ha molta gent que necessita viure del somni. Si li trenques el somni s'enfonsen. Per molt que aconseguim ser un estat, molts no ho volen, ho somien i punt. Si som un estat s'hauran d'enfrontar a la realitat. És molt fàcil seguir ser esclaus i pensar que som moralment superiors. Si som un estat haurem de prendre decisions que ara les pren l'estat i que no són maques. 
 • Kevin Durant i Lleida4.710 1 456👍 2.797
  Per a què comenci la nova temporada d'El Procés, la sèrie de moda.
 • Jaume_I15.359 10 123👍 7.757
  Correcte. Gas i endavant, investir piigdemon i el poble al carrer. Prou autonomisme
  • the_west_rulez14.938 3 131👍 14.063

   Jaume_I escrigué:
    investir piigdemon
   Qui és aquest home?
  • panagiotis547 3👍 479
   De debò et creus que després de la investidura faran quelcom més enllà d'acatar el que diguin els tribunals? No van tenir collons de fer una crida a la resistència el dia 27, tampoc els tindran ara, no ens enganyem.
   • Astralcat3.578 2 574👍 3.107
    Si estem parlant d'autocrítica fem-ho del tot. Per a què la gent ha d'esperar al toc de xiulet i la proclama de resistència? És una cosa que ha de sortir de l'interior de cadascú, no? Tal com auxiliariem en dècimes de segon un amic de debò en greus problemes.

    En el fons, i no és cap crítica, el que has escrit és el reflex de quin tipus de procés independentista ha concebut la gent, aquell que ha estat teledirigit per govern-òmnium-anc, deixant en no res (mal que em dolgui, però seguint amb l'autocrítica) que el nostre moviment va 'de abaix a dalt'...

    Recordo l'interminable lapse entre el puto dia 10-O i el 27-O, quan qui més qui menys tothom es posava les mans al cap per l'obscurantisme i perplexitat de les inconnexes decisions del govern català. Recordo que feia crides constants a manifestar-nos davant les seus de juntsxsí/erc per a bramar-los què coi estaven fent...només vaig sentir grills. No podia entendre com la població no feiem un pressing contundent fins que sortís algú amb un micro i un atril i comencés a dir alguna cosa.

    No em vull extendre més recordant el que volem oblidar, el moll de l'os del que et dic és que la gent no ha estat a l'alçada (i no ho dic en quant a l'entrega d'ànima i temps) sino per què s'ha vist abduïda per les consignes institucionals i va oblidar que un grapat de persones gran emprenyades poden fer i desfer coses arreu on vagin.

    Una força de 1000 megatons mal administrada, mal canalitzada.
 • SantsUsuari sumador31.426 14 26👍 10.637
  Per mantenir obert el conflicte, per exemple nomenant Puigdemont conseller primer amb funcions executives (article).

  Per tornar a obrir els organismes que ha tancat Madrid, com per exemple les delegacions catalanes, i tornar a contractar la gent que hi treballava, que han fet una gran feina i no tenen per què estar a l'atur.

  Per repartir les subvencions i contractes al ritme normal, sense retards injustificats causats per Madrid que fan patir empreses, associacions i particulars.

  Per recuperar un espai mediàtic que ara hem perdut... si us hi fixeu, els polítics catalans només surten quan es parla del procés, però per exemple quan surt la notícia que les llistes d'espera s'han reduït o que l'atur ha tornat a nivells precrisi no s'entrevista ni el conseller de Sanitat ni el secretari general d'Economia. De fet, encara hem d'aguantar que surti el Montoro de torn a penjar-se les medalles.

  Per no normalitzar una situació d'excepcionalitat.
  • Taujà13.640 8 148👍 5.348
   Doncs ves per on, molta gent es pensava que això anava de defensar una República. Moltíssima gent.

   Si no és així, cap problema, però cal votar-ho. Que facin un programa que digui: "reobrirem una oficina a Djibouti per a fomentar les exportacions de cànem, donarem subvencions a l'Agrupació Escolta de Sant Sadurní de l'Heura i sortirem a penjar-nos medalles quan l'atur baixi pel cicle econòmic". Prou de prendre a la gent per ximples.
   • SantsUsuari sumador31.426 14 26👍 10.637
    ERC va dir claríssimament que el primer objectiu era recuperar la Generalitat i intentar fer un referèndum (i va rebre moltes crítiques per dir-ho). Convergència també ho va dir, el que passa és que no va ser clara i ho va tapar amb el "Puigdemont president" (no sé de què em sona). Els únics que han defensat la proclamació immediata de la República han sigut la CUP. Qualsevol que hagi seguit una mica la campanya electoral sap què defensava cadascú.

    Si Puigdemont vol fer avui el que hauria hagut de fer el 27O, per mi perfecte, i em tindrà al seu costat per al que calgui. Però si el pla és no fer res i estar-se tot el dia plorant pels racons perquè Espanya és molt dolenta i Europa no ens escolta, amb mi que no hi comptin. 
   • panagiotis547 3👍 479
    La República es va proclamar el dia 27 d'octubre i en cap moment el president va fer una crida a la resistència i a defensar-la. Prou de prendre a la gent per ximples.
    • Taujà13.640 8 148👍 5.348
     A mi no em vinguis amb sopars de duro que no te'ls compro pas. Evidentment lo del 27-O va ser una aixecada de camisa monumental. No pregunto això. Dic que si es renuncia a exercir la independència i a defensar la República en aquesta legislatura cal que ho diguin clar i català, i que se sotmetin a l'escrutini de les urnes, tant els uns com els altres.
     • panagiotis547 3👍 479
      Però si aquesta legislatura ni ha començat. I tampoc hauria començat ahir. Podem ja d'una vegada deixar de tractar a la gent per imbècils? Si ahir fan la votació per investir Puigdemont, als cinc minuts l'anul·len i tens a ERC i JxCAT acatant i fent el que digui el TC. Prou ja de pendre el pèl a la gent.
      • Taujà13.640 8 148👍 5.348
       Treu-te ni que sigui 30 segons el coi de carnet de partit de la boca i llegeix el que dic. Jo no parlo d'investir Puigdemont, parlo d'unes eleccionsa on ERC i CiU exposin a les clares que volen una legislatura autonomista en el marc de la Constitució espanyola. Li deuen a la gent. Si us penseu que l'1.8M d'electors que us varen votar s'empassaran aquest gripau com si res aneu ben errats. 
       • panagiotis547 3👍 479

        Pero i a mi què collons m'importen ERC i JxCAT, uns traidors que no van tenir valor en tirar endavant la República. Això que dius ja ho van deixar molt clar en aquestes passades eleccions quan de primeres ERC i JxCAT van acatar el 155 i es van presentar, forçant a que el independentisme hi tingués que anar. Si no van formar una Generalitat republicana, ens obligaven a anar a eleccions per la única Generalitat que hi ha, l'autonòmica.

        Que l'objectiu d'ERC i JxCAT era governar l'autonomia va quedar bastant clar durant la campanya. Uns parlaven d'acabar el 155 (ergo, res de República) i els altres de "restituir el govern legítim" (ergo, res de República).

        Això amb una majoria absoluta de la CUP seria bastant diferent

        • Taujà13.640 8 148👍 5.348
         Aleshores estem d'acord en allò fonamental, ERC i JxCat s'han escagarrinat...i és per aquest motiu que calen eleccions. La CUP ben bé podria treure 20 escons en aquest context. I sí, probablement no serviria de res per apropar-nos ni un pam a la independència, però crec que ens mereixem un Parlament que reflecteixi que una part considerable de l'independentisme no està pas d'acord amb la reculada.
         • willybarna11.327 10 182👍 3.040

          Taujà escrigué:
          Aleshores estem d'acord en allò fonamental, ERC i JxCat s'han escagarrinat...i és per aquest motiu que calen eleccions. La CUP ben bé podria treure 20 escons en aquest context. I sí, probablement no serviria de res per apropar-nos ni un pam a la independència, però crec que ens mereixem un Parlament que reflecteixi que una part considerable de l'independentisme no està pas d'acord amb la reculada.
          L'ideal seria que aparegues també un partit independentista de caire nacionalista totalment transversal, que anés reduint amb el temps el pes polític de Convergencia i Esquerra.

          Estem entrant en un escenari de supervivencia nacional company Tauja, el que s'haura d'evitar en els propers anys sera que el catalanisme més tebi vagi a parar als cants de sirena de Podemos i merdes similars. S'haura d'evitar que com a mínim els estudiants catalanoparlants estiguin escolaritzats en un entorn mínimament castellanitzat i espanyolitzat.

          Ara mateix i en els propers anys, podem utilitzar el factor de la protecció de la llengua com a eina per a aturar la devallada en l'ús de la llengua entre els més joves. Sota el pretexte que el govern espanyol vol anular l'autogovern catala per així poder eliminar mes facilment la nostra llengua, es poden crear a nivell de municipis associacions de pares d'alumnes per una escola 100% en catala, entitats descentralitzades en les quals els pares d'alumnes hauran de definir quin model educatiu volen pel seus fills, i reclamar la escolarització conjunta de tots ells en la/les mateixes escoles en el cas de ser prous per emplenar una escola en un municipi.

          S'haura de resistir la ofensiva recentralitzadora castellana d'alguna manera, i l'ambit educatiu és esencial. Com més ataquin la llengua més en evidencia quedaran el PSC i els Comuns.

          Amb accions desde abaix ens podem tractar de protegir com a poble al mateix temps que mantenim viva la nostra consciencia nacional i exercim pressió contra els processistes i tambe contra el PSC i els Comuns.

          Ara mateix no ens queden gaires opcions més, sobretot tenint en compte que l'actual suport electoral a la independencia amb prou feines supera el 47% i que a curt termini si es continua fent el mateix aquest suport no variara gaire i quedarem permanentment instalats en el dia de la marmota.
  • Calidoscòpic20.720 14 70👍 13.556
   Em temo que el 155 ha vingut per quedar-s'hi. A partir d'ara, si volem recuperar les competències o, encara més, posar-les a un nivell ni que sigui pre-republicà, les haurem d'arrabassar a l'estat. Espanya pretén continuar intervenint la Generalitat.
   • SantsUsuari sumador31.426 14 26👍 10.637
    Sí, sí, no t'ho nego, però això no vol dir que hàgim de renunciar als espais de poder que puguem ocupar. A partir d'aquí veiem què fem, però l'alternativa de no recuperar el govern, per minvat que estigui, em sembla pèssima.
    • Calidoscòpic20.720 14 70👍 13.556
     Més que recuperar el poder es tracta d'arrabassar-lo. I això crec que es pot fer més des de fora de l'estat que no des de dins. Aquest suport logístic exterior és imprescindible. Crec que és evident que he de buscar la manera de combatre l'estat de debò. Contràriament ens humiliaran encara més, sense escrúpols...
  • Rigel63.288 10 6👍 31.651

   Sants escrigué:
   Per mantenir obert el conflicte, per exemple nomenant Puigdemont conseller primer amb funcions executives (article).
   Una sortida absurda fàcilment blocable per Espanya (per exemple, mobilitzant altre cop el TC o vés a saber amb quina martingala). Arribats a aquest punt, el "presidentet" amb el nomenament del qual hauríem fet l'enèssima abaixada de pantalons es trobaria exactament amb el mateix dilema que en Torrent ahir.


   Sants escrigué:
   Per tornar a obrir els organismes que ha tancat Madrid, com per exemple les delegacions catalanes, i tornar a contractar la gent que hi treballava, que han fet una gran feina i no tenen per què estar a l'atur.
   Cosa que serà blocada per tribunals, ordres de Madrid, o més sibil·linament amb amenaces de presó si gosa fer-ho.


   Sants escrigué:
   Per repartir les subvencions i contractes al ritme normal, sense retards injustificats causats per Madrid que fan patir empreses, associacions i particulars.
   Cosa fàcilment blocable pel control financer a què Espanya sotmet la generalitat des del més de setembre (per tant, sense cap relació directa amb el 155).


   Sants escrigué:
   Per recuperar un espai mediàtic que ara hem perdut... si us hi fixeu, els polítics catalans només surten quan es parla del procés, però per exemple quan surt la notícia que les llistes d'espera s'han reduït o que l'atur ha tornat a nivells precrisi no s'entrevista ni el conseller de Sanitat ni el secretari general d'Economia. De fet, encara hem d'aguantar que surti el Montoro de torn a penjar-se les medalles.
   Es clar, ara resulta que si investim un "presidentet" la presentadora plagiadora o la del botox i el seu amiguet de l'upper aniran a veure els consellers per a què puguin vendre les excel·lències de llur gestió  


   Sants escrigué:
   Per no normalitzar una situació d'excepcionalitat.
   Precisament normalitzar aquesta situació és el que passaria si renunciem al president. La repressió continuarà (encara més forta, perquè els estarem confirmant que llur via és la correcta) però ells podran vendre que la stiuació s'ha normalitzat (quan serà tot al contrari). Per a Espanya això que proposes seria un win-win total.
   • panagiotis547 3👍 479
    I la investidura de Puigdemont no és blocable per Espanya? Et recordo que és la investidura a la Generalitat autonòmica i que duraria cinc minuts. De fet, per a ser president necessita de la firma de Felip VI. Ningú parla de renunciar a Puigdemont, però no cal desgastar la seva figura en una investidura que no portaria enlloc. Saps perfectament que si ahir hi hagués hagut investidura, als cinc minuts l'anul·len i tothom cap a casa.
    • Rigel63.288 10 6👍 31.651
     A Brussel·les és lliure, cosa que no seria qualsevol "presidentet" en territori sota control espanyol.

     Pel que fa a la resta del missatge, totalment esperpèntic, com l'interès de partit que us fan defensar.
   • SantsUsuari sumador31.426 14 26👍 10.637
    Tot el que obligui Madrid a fer anar els tribunals i torturar les seves pròpies lleis per bloquejar l'acció de govern els suposa un desgast, ja sigui tornar a destituir Puigdemont, empurar en Romeva per obrir delegacions o portar als tribunals la llei de pobresa energètica. Per ells és molt més còmode no haver de fer tot això i anar fent el discurset de "ara tot va bé, no com quan manaven els radicals venuts a la CUP"

    L'espai mediàtic és molt important... renunciar a sortir a TV3 dient que posarem impostos a l'energia nuclear i als bancs però que Madrid ens ho vol bloquejar és una estupidesa.
 • panagiotis547 3👍 479
  Som a una cruïlla i si hem de triar unir el nostre destí a Espanya mínim per una dècada o dues més i conformar-nos amb fer de masovers de l'amo espanyol vull que algú m'ofereixi arguments de pes.

  I qui diu que no seria així amb la investidura de Puigdemont? Et recordo que era la investidura per a una Generalitat autonòmica, no per una de Republicana. Puigdemont és el president de Catalunya, però també ho era la nit del 27 d'octubre.

  Dit això, 'recuperar les institucions' i 'acabar amb el 155' és un discurs que tenen Puigdemont i ERC, no l'independentisme de base. L'independentisme vol executar la República. Però tot i que la Generalitat autonòmica estigui totalment intervinguda, un té molt més marge d'actuació si en té el control. Quan més a prop vam estar de la independència fou quan govern i carrer van col·laborar en tirar endavant el referèndum.

  ERC, JxCAT i companyia parlen de restituir, parlen de tornar a on erem fa tres mesos. El que cal és construir però per això malauradament necessitem dues coses que ara mateix no tenim: un govern republicà que d'una vegada per totes transformi la Generalitat autonòmica en republicana i, en la meva opinió, una base social una mica més àmplia, clau de cara a tenir el control del territori.

  • Rigel63.288 10 6👍 31.651
   Trobar-se fora de territori controlat pels espanyols dóna una llibertat que no tindria cap "presidentet" de la vergonya.


   panagiotis escrigué:

   Quan més a prop vam estar de la independència fou quan govern i carrer van col·laborar en tirar endavant el referèndum.

   Quan líders i carrer, no pas el govern com a tal. Recorda que els mossos, que un més i mig abans havien suprimit un atemptat islamista, no van fer res per a suprimir els atemptats espanyolistes l'1 d'octubre. Vet aquí la prova que, de fet, la junta regional espanyola dita "generalitat" no l'hem controlada mai.


   panagiotis escrigué:

   un govern republicà que d'una vegada per totes transformi la Generalitat autonòmica en republicana i, en la meva opinió, una base social una mica més àmplia, clau de cara a tenir el control del territori.

   Aquí és on falla totalment el teu argumentari. És absurd pretendre crear la nostra República a partir d'una junta regional espanyola, cal crear-la de zero, no pas basar-la en una institució que és part d'Espanya.


   panagiotis escrigué:

   i, en la meva opinió, una base social una mica més àmplia,

   Si no hi ha voluntat d'anar a eleccions això no és res més que processisme.
   • panagiotis547 3👍 479

    Eleccions per a què? Et recordo que serien eleccions a la Generalitat autonòmica

    Deixeu ja de tractar a la gent com idiotes, fareu un favor molt gran. Aquí la penya es creu que si demà investeixen Puigdemont al dia següent faran una crida a la resitència i s'ocuparà el Parlament per crear una assemblea republicana i constituent, quan el que farien seria acatar el TC i cridar a la gent a anar a casa.

    I els mossos són l'ovella negra, no em serveix de res aquest argument. Dis-me, com tires endavant el referèndum sense el govern? És impossible.

    El que cal és d'una vegada per totes començar a construir la República, i això únicament és possible amb el govern i el carrer junts de la mà.

    • Rigel63.288 10 6👍 31.651

     panagiotis escrigué:

     Eleccions per a què? Et recordo que serien eleccions a la Generalitat autonòmica

     Eleccions per al que sigui (t'ho repeteixo, PER AL QUE SIGUI), perquè amb aquesta cantarella vam aconseguir, el desembre del 2015 i el juny del 2016, un misèrrim 31% de vots.

     I eleccions per a què? Doncs per a guanyar-les, que és el que hem de fer en totes les votacions (i que sembla que a alguns us fa mandra, o al·lèrgia, o vés a saber què).

     Pel que fa a la resta del teu missatge, és ben bé part de l'operació "evitar eleccions com sigui per tal que ERC s'estalviï una patacada de més en més previsible", sense tenir en compte res més que no sigui l'interès de partit, proposant receptes que qualsevol sap que són totalment pernicioses, un regal per a Espanya, però tot sigui per l'interès de partit. En definitiva, que esteu com una puta cabra per culpa del partidisme, i ni en una situació així teniu la decència de posar el país per davant.
     • panagiotis547 3👍 479
      Ets molt pesat i t'ho deixaré clar per enèsima vegada: me la suda ERC. Simplement vull saber què canviaria amb unes noves eleccions.

      Clar que s'han de guanyar les eleccions, però després què? Et tornes a trobar en el mateix escenari d'ara. Les eleccions ja les has guanyat ara i amb la major legitimitat del món: va ser la participació més alta de la història.
 • panagiotis547 3👍 479
  Ningú no està dient que no s'hagi d'investir Puigdemont, d'això ningú no en té cap dubte. El problema és que, degut a que el 27 d'octubre no es va tirar endavant la República, ara ens trobem en la investidura d'un president autonòmic, no republicà. JxCAT i ERC van acceptar el joc de l'Estat i per tant aquest ara fa el que li dóna la gana, fins i tot il·legalitats.

  Si el dia de demà es reuneix el Parlament i es fa una votació per investir Puigdemont, aquesta, a efectes de la legalitat espanyola, que és la qual en la que encara ens trobem malauradament, atès que no es va aplicar la llei de transitorietat jurídica, no tindrà cap valor, no es publicarà al DOGC, no constarà enlloc que Puigdemont és president i que pot entrar a la Generalitat o formar govern. L'últim cop que el Parlament es va reunir es va proclamar la República i quan aquell mateix dia el govern espanyol va aplicar el 155 i el TC va anul·lar la proclamació, ningú no va desobeir. Què ens fa pensar que ara sí desobeiran? Com fem que Puigdemont sí sigui president i pugui legislar després de la investidura?

  Per tant, si anem cap a un escenari de desobediència, necessitem que tracen una estratègia com fer realment efectiva la investidura de Puigdemont i que pugui legislar. No podem permetre que una altra vegada ens trobem davant d'una investidura "simbòlica", que la prohibeixi el TC i després els nostres dirigents no tinguin el valor de fer absolutament res. No podem permetre que ens tornin a pendre el pèl.

  Jo tinc diverses idees de com fer efectiva la seva investidura, no les diré públicament, però espero que els partits hagin pensat en el mateix.
 • Barney1.399 2👍 2.472
  Doncs per recuperar el control del xiringuito autonòmic. Molta gent no té ni idea de la quantitat d'empreses publiques i organismes que depenen de la Generalitat autonòmica.
  • Xicoira4.455 2 480👍 3.535
   Et creus que el creador del fil en té idea?
   • Rigel63.288 10 6👍 31.651
    El creador del fil sap tan bé com qualsevol de nosaltres que l'autonomia és una farsa, que Espanya la pot limitar i anul·lar com i quan vulgui sense cap impediment. A partir d'aquí, veure en la renúncia al president una claudicació sense cap contrapartida per a nosaltres és una evidència per a qualsevol.
    • Xicoira4.455 2 480👍 3.535
     Aleshores si no es pot fer res amb la autonomia, pleguem, no? O això o organitzem un grup paramilitar, cosa que no veig ningú disposat a fer

     El que no es pot dir és que l'autonomia no serveix per res quan el teu "pla mestre" és tornar-nos a presentar a unes autonòmiques amb l'esperança que Espanya ens deixi fer.

     Això no és cap pla mestre, és una pífia mestra. l una botiflerada gegant que l'únic que busca és perpetuar el joc del procés.
     • Rigel63.288 10 6👍 31.651
      Amb l'autonomia, efectivament, no es pot fer res de res. Ja ho hem vist, És absurd sacrificar allò que tenim per a "recuperar el control" [sic] de l'autonomia quan qui la controla, ara i sempre, és Espanya.

      Pel que fa a les eleccions, allò important és el recompte. Siguin la mena d'eleccions que siguin. Perquè ja portem uns quants exemples de deixar perdre eleccions perquè, els que ara ens proposen la rendició incondicional, deien que eren a coses que no tenien cap interès (excepte per a ocupar cadires, que això els interessa i molt).

      PD: Aquí no parlem de plans mestres, simplement de plans. Que és molt millor que la rendició incondicional i l'engegar-ho tot a rodar que els conservadors proposeu.
      • Xicoira4.455 2 480👍 3.535
       Que tu precisament em diguis conservador és prou irònic 

       Tornem-hi amb el mite del 51% dels vots. Vam fer un referèndum l'any passat on vam guanyar amb el 90% dels vots a favor i davant la repressió la comunitat internacional no va fer res.

       Què esperes que passi després d'una nova covocatòria d'eleccions? Creus que les coses et cauen com mannà del cel per molt que cridis, i no és així. Si proposes que unes noves eleccions ens "obriran les portes" a la independència, demostra'm-ho.

       Jo ja he fet una proposta, que és aprofitar la majoria independentista al parlament (el "recompte" del qual parles) per escollir President i que primer puguem recuperar moltes de les funcions pràctiques (no cal que ho torni a explicar, és dos missatges a sobre) i després elaborem una estratègia per proclamar la república

       El que sí que no convenç és que anem a unes altres eleccions, cridant fer president un convergent que és a Bèlgica i que al seu torn no va declarar la independència (o bé és un botifler o un covard), i que tu em diguis que això ens apropa a la independència.

       Ens apropa al ridícul absolut.
       • Rigel63.288 10 6👍 31.651
        Dius que guanyar no serveix de res. EL fet és que, encara que tinguessis raó, perdre encara serveix de menys. Aneu amb la façana de radicals, que no cal guanyar en vots, que no cal perdre ni un minut en això però resulta que la proposta dels conservadors és un gevernet de fireta, totalment sotmès als diktats d'Espanya, sense cap mena de poder polític ni econòmic, i presoner de l'amenaça de presó per a tots els seus membres. Conservadors és és una denominació massa radical per a respondre als que defenseu aquesta merda  
        • Xicoira4.455 2 480👍 3.535
         Ja hem fet eleccions. I voler eleccions no et torna progressista, no n'hi ha prou amb això. Segueixes sent més conservador que jo, i ho saps. Però si et plau fer veure el contrari, endavant
 • ausiàsmr1.254 1👍 118
  Jo t'ho explico, torraineta. Per assolir la independència d'un estat que no te la vol donar, a més de reconeixement internacional i aliats poderosos, cal:
  1. Una àmplia majòria social a favor (no es compleix)
  o
  2. Guanyar un enforntament armat (que no es podria).

  L'única solució factible és aconseguir el punt 1.
  • Taujà13.640 8 148👍 5.348
   Sóc el creador del del fil i no sóc pas en Torraina. Però el teu missatge és ideal per il.lustrar com alguns voleu seguir amb el tripijoc del burro i la pastanaga. La nova pastanaga és 'la majoria social'.

   Doncs bé: sigueu honestos i ensenyeu-nos documents o declaracions oficials del govern d'Espanya o de la Unió Europea que demostrin que amb una 'majoria social' a favor de l'independentisme permetran la secessió i una ràpida integració del nou estat a la Unió Europea.

   Si no teniu res d'això, els catalans tenim dret a exigir-ho i votar en conseqüència.
   • willybarna11.327 10 182👍 3.040

    Taujà escrigué:
    Sóc el creador del del fil i no sóc pas en Torraina. Però el teu missatge és ideal per il.lustrar com alguns voleu seguir amb el tripijoc del burro i la pastanaga. La nova pastanaga és 'la majoria social'.

    Doncs bé: sigueu honestos i ensenyeu-nos documents o declaracions oficials del govern d'Espanya o de la Unió Europea que demostrin que amb una 'majoria social' a favor de l'independentisme permetran la secessió i una ràpida integració del nou estat a la Unió Europea.

    Si no teniu res d'això, els catalans tenim dret a exigir-ho i votar en conseqüència.
    Ara seriosament, tu creus que tal com estan les coses ara mateix i amb el país que tenim, pot Catalunya assolir la independencia abans de 10 anys?

    Jo a curt termini no ho veig factible per varies raons, pero es que si en els propers 10 anys no es fan les coses d'una manera diferent, llavors ens tornarem a trobar igual(o potser pitjor) que ara.
   • Canyadesucre9.822 3 216👍 15.450
    Bé, ell t'ha confós amb en torraina i tu l'has confós amb un independentista. L'usuari ausiàsmr és votant declarat de Colono's i amant de la caspa.
 • Aleix841.047 2👍 802
  Puigdemont o Puigdemont. Que per això la gent l'ha votat. Sinó eleccions.
  • panagiotis547 3👍 479
   Eleccions per a que guanyi C's o ens tornem a trobar en el mateix escenari? No, gràcies
   • __32501__161 1👍 90
    Molts volen això (molts "independentistes"). Alguns et diuen que hem de forçar a l'estat fins que caiguin per les seves vergonyes i fins que algú de fora digui prou. Ningú dirà prou. Ja els hi està bé com està tot als estats del món. Prefereixen investir a Puigdemont, enviar a 9 persones a la presó i que ens ho anul·lin a les poques hores, abans que fer un govern efectiu, encara que això vulgui dir allargar la situació. Es pensen que tot se solucionarà màgicament, que Espanya no podrà mantenir tants presos, i que si en calen més doncs que n'hi hagi més.

    El que realment volen: tornar a l'autonomisme fent veure que són els garants del catalanisme i per fer això, volen investir Puigdemont per cremar-lo definitivament, enviar a uns quants líders a la presó, tornar a eleccions i tenir dos escenaris. Un el que PDECAT, ERC i CUP no sumen majoria i en el millor dels casos tenim Iceta de president, en el pitjor a Arrimadas. I un altre escenari que forci ERC a escollir entre un tripartit autonomista o quedar-se a l'oposició facilitant que a Iceta o Arrimadas presideixin la Generalitat, amb el cost que tindria per les properes eleccions. Fins que llavors, cert personatge ara inhabilitat s'erigeix com a garant i salvador del catalanisme, treu majoria i fa política autonomista i pactista perquè l'han "abocat" sí o sí la resta de forces independentistes.

    I això és un game OVER. L'altre opció és formar un govern independentista, ara que tenim la majoria, i donar un càrrec important a Puigdemont a Brussel·les perquè negociï i faci feina pedagògica, mentre aquí entre els 3 partits independentistes i ANC, CDRs i Òmnium replantegen una nova estratègia que ens acosti a la llibertat política.
 • Mcasas9.317 13 233👍 3.795
  No és qüestió d'estar sempre preguntant-te si fent tal cosa la independència arribarà en 3 dies, per què llavors no faríem res.

  Cal recuperar la Generalitat com més aviat millor per què hi ha tot un sistema educatiu i de comunicació que en depèn i que hem de protegir de la reacció espanyola. Un cop haguem tornat a la Generalitat, cal enfortir la unitat independentista, plantejar-se un programa de desplegament de la República i iniciar una ofensiva política i social en les zones on ha guanyat C's.
 • ansar18.037 12 89👍 6.763
  el president legitim va perdre la seva oportunitat en octubre.
  Si vol fer-ho ara, perfecte.
  Si no, que s'aparti, necessitem un nou president, un de valent, que proclami la republica i crdi la gent a defesar-la al carrer els mesos que calgui.
  En la situacio politica actual, triar un nou president es l'equivalent a una mocio de censura a Puigdemont.
  • broquil_is_over1.886 3 870👍 2.037
   el president legitim va perdre la seva oportunitat en octubre.
   100% d'acord. Era o caixa o faixa. Recordeu aquell argument de "sols tenim una bala"? doncs era cert. I van disparar a l'aire!!!
   Si vol fer-ho ara, perfecte.
   Alto: el que demana, es ser investit President i alhora es ambigu absolutament: sense capacitat d'acció, sense tornar, perpetuant el 155... Quan no ha sigut ambigu (en campanya) ha mentit. De fet, han mentit tots: CONVERGENTS i ERC.


   • ansar18.037 12 89👍 6.763
    Des de 2012 els d'ERC han mentit per no dir clarament que els dirigents de CDC son unionistes.
    La estrategia d'ERC es "nosaltres fem el que hem de fer, el que digui el president convergent de torn i, quan la gent vegi que no es pot confiar en ells, la gent ens votara".
    ERC ha ajudat a investir Mas i Puigdemont, han acceptat la llista unica, la renuncia del 9N, han aprovat presupostos, etc...
    Mas no va fer mai res del que se li demanava, perque no vol la independencia. Pero es que fins i tot, el primer president independentista de la Generalitat moderna, no va complir el que havia promes.

    Junqueras tenia l'encarrec d'organitzar el referendum i va ser un exit.
    Pero la gent continua votant els convergents. Son molt llestos.
 • anseso20.954 8 69👍 3.837
  Això d'eixamplar la base independentista sempre m'ha sonat com a "eixamplar el cercle de les amistats".
 • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
  Recuperar les institucions per:

  - Aturar la purga de funcionaris
  - Recuperar el control dels mossos
  - No entrar en bucle electoral
  - Expulsar el PP de les decisions que pren l’administració (ja ha nomenat alts càrrecs i contractes milionaris amb les seves empreses)
  - Fer tot allò que Puigdemont està signant que vol fer i que sense govern efectiu serà paper mullat.


 • enrauxat1.471 12 995👍 1.962
  Llegint aquest fil i llegint el que diu certa gent, sobretot propera a ERC, flipo. Tan sols es pot definir amb una paraula: RENDICIÓ.
  • broquil_is_over1.886 3 870👍 2.037
   Si senyor: i en nom del poble? Quins ous!

   Però els convergents no son uns angelets... mireu, jo em sento xantatjat des del 9N: vaig fer de voluntari, d'una cosa que hauria d'haver estat un referèndum vinculant i va ser una consulta. El cos em demanava que en Mas s'estavellès amb la seva merda de referèndum descafeïnat, però HAVIA DE sortir bé, pq sinó, ja era la fí del procés.

   A les eleccions de JxCat, vaig votar CUP, pq em negava a votar CiU. Mai votaré CiU. Per ser de dretes i per estar carregat de botiflers. No em surt dels pebrots. Ja s'albirava processisme fins a l'infinit... de fet, van retardar el referéndum tant com van poder.

   La absurda rendició el 10-O, la merda de la NO-DUI del 27, i ja la traïció de l'1-O, que no van manar als mossos que defensessin a la població (i convidant per exemple a que estiguessin malalts aquell dia als que siguin de la corda botiflera)  va ser de traca.

   Aquesta merda d'eleccions, imposades per Rajoy, no s'hi haurien d'haver presentat. Hauríem d'haver votat tots al PACMA o similar, per humiliar realment als caspanyols, ja posats... o aquest cop, i no l'anterior, era el d'anar junts. Collons. Però no, castigar-los, significava que els feixistes que posen medalles als que ens peguen a les àvies guanyessin el relat i governessin la colònia. Així que, novament, a empassar gripaus...

   I ara... he d'aguantar, a tort i a dret, plurals de merda: "els catalans HEM perdut" "no TENIM pebrots" "ho HEM fet malament" "HEM perdut la oportunitat" ... que se'n vagin a cagar!!! Els catalans han obeït uns líders que han decidit posar-se davant d'un moviment POPULAR, i la han cagat ben cagada ELLS, no nosaltres, que com a poble, hem fet, una i altra vegada, l'impossible, obeïnt més enllà del esperable, com aguantar les hòsties sense moure'ns ni respondre amb violència...

   ...així que... tots plegats, que se'n vagin a casa de una puta vegada i en vinguin de nous...

   Dit aixó: les opcions viables son, al meu parer:

   - Rendir-se, demanar perdó als caspanyols i esperar pacientment a que se'ls esgoti la bufeta de pixar-se a la nostra cara.

   - Vaga general indefinida, aturades de país, etc. Amb vistes a descavalcar caspanya per la via de la fallida econòmica. Els costos serien altíssims per nosaltres, i evidentment, els burgesos de CiU no hi estaràn disposats (pq ells tenen coses a perdre)

   - Col·lapse institucional: res de govern i anar fent eleccions una i altra vegada (el problema d'axiò, es que il·legalitzaran els partits i haurem de votar la opció PACMA que deia mes amunt)... i no semblen els caspanyols massa preocupats al respecte...

   - Noves eleccions, amb un govern de concentració amb CARES NOVES i CAP BOTIFLER a les seves files (ni cap imputat)

   Les opcions que descartaria, son:

   - Processisme + rendició: Les institucions no tornaràn a ser nostres en aparença com abans. Qui s'ho cregui, no coneix als caspanyols. L'amo ha de dar una lliçó a l'esclau que no oblidi en tota la vida.

   - Farsa de teleinvestidura: això provocaria un 155 etern, una ficció republicana a l'exili i els caspanyols seguint fent aquí de les seves


   No hi ha opcions bones, en qualsevol cas, han liquidat l'autogovern i no tornarà. Via TC anularan qualsevol cosa. Així, "eixamplar la base" fent polítiques socials, construïr república, etc. es una entelequia: asfixiaran al govern econòmicament, i encara semblarà que el govern independentista es incapaç de generar benestar...

   O caixa, o faixa, senyors...

  • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
   La rendició de la República va ser el 27S, per si no te n’havies assabentat. Tots els partits es van presentar a les eleccions AUTONÒMIQUES.
   • Rigel63.288 10 6👍 31.651
    Molt fàcil: qui vol la rendició incondicional que faci un pas endavant i es proposi liderar-la. Que n'assumeixi els costs.
    • dimissiopuntorg23.852 13 49👍 19.639
     El bucle electoral i deixar en paper mullat les promeses electorals és una rendició amb la boca petita, i molt covarda. Qui vulgui veure governar l’Arrimadas i petar-se 40 anys de construcció nacional que aixequi el braç i que n’assumeixi el cost.
  • Panda Vermell15.371 13 122👍 5.102
   Rendició, no. Però sí que si hem d'anar a la batalla, és millor tenir una estratègia pensada.

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.606 missatges
 • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat