Publicitat

Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Una interfície neuronal descàrrega la personalitat humana a un robot

Estatdexoc2.537 5 727👍 407
Concebuda per enginyers canadencs, servirà per crear clons de nosaltres mateixos

Enginyers canadencs han creat una interfície que descarregarà records, emocions i la personalitat des del cervell humà a un robot humanoide. La tecnologia es basa en un programa informàtic japonès capaç d'extreure imatges del cervell. Combinada amb IA, servirà per crear clons de nosaltres mateixos i assistents digitals que ens alleugin la feina.

Enginyers canadencs han desenvolupat una interfície neuronal concebuda per descarregar els records, les emocions i la personalitat d'un ésser humà a un robot humanoide.

Encara és només un projecte, però el laboratori que ha desenvolupat aquesta interfície, Beam Me Up, ha estat capaç fins ara de registrar més de 70 emocions humanes i de col·locar-les en un mapa tridimensional utilitzant per a això un casc de lectura neuronal.

Segons explica un dels seus inventors, Charles Bombardier, a la revista Forbes, això vol dir que ja és possible associar les emocions amb imatges i experiències, i que en conseqüència és hipotèticament factible crear un model informàtic de la personalitat humana.

La interfície es diu Zuuloo i és capaç d'accedir al cervell a través d'electroencefalografia i altres tecnologies similars. El seu funcionament es basa en un programa informàtic que ha estat desenvolupat en el Computational Neuroscience Laboratories del Japó, que és capaç d'extreure imatges del cervell.

Els científics japonesos, segons Bombardier, estaran en condicions, dins d'algun temps, de mesurar i copiar les imatges del cervell en servidors situats en el núvol, així com de reduir el temps necessari per a llegir les imatges cerebrals i transferir-les.

Per als enginyers canadencs, combinar aquesta tecnologia japonesa amb altres, com robots humaniodes i programes d'intel·ligència artificial, permetrà en el futur transferir a un cervell artificial les fotos i vídeos dels records emmagatzemats en la memòria humana i de traspassar-los a un robot humanoide o un assistent personal intel·ligent (també artificial).

Zuuloo serà l'encarregat d'aquestes tasques específiques necessàries per a transferir aspectes de la personalitat humana a un sistema artificial extern, segons Bombardier. El sistema no tindria necessitat d'estar físicament connectat a la persona, ja que sensors molt sofisticats podrien detectar les més mínimes variacions electromagnètiques del cervell.

Clonar a nosaltres mateixos

L'objecte del proyectp Zuuloo és descarregar tots els continguts relacionats amb la personalitat humana a un sistema artificial el més exacta i ràpidament possible.

Bombardier assegura que la primera idea que va tenir relacionada amb Zuuloo va ser molt més ambiciosa i es basava en la teoria de cordes, un model fonamental de física teòrica segons el qual les partícules materials són en realitat "estats vibracionals" d'un objecte estès més bàsic anomenat "corda".

A causa de la complexitat d'aquesta hipòtesi inicial, va decidir deixar en suspens aquest possible desenvolupament de Zuuloo per centrar-lo en la interfície més avançada que s'hagi concebut mai per relacionar el cervell humà amb un artificial.

Segons Bombardier, un cop desenvolupada aquesta interfície, algunes persones poden utilitzar Zuuloo per crear clons de si mateixos amb la finalitat de guanyar temps o augmentar l'eficàcia en el treball. Seria una mena de desdoblament controlat de la personalitat perquè una de les dues parts descarregui a l'altra part determinades tasques.

Continuant amb aquesta especulació, Bombardier afegeix que altres persones podrien utilitzar aquesta interfície per crear un assistent digital, que pot ser robòtic o fins i tot merament virtual.

Així mateix, podria valer per invertir el procés i descarregar records del doble robòtic en el seu propi cervell, permetent d'aquesta manera que qualsevol d'ells pugui estar en dos llocs alhora.

 https://www.tendencias21.net/Una-interfaz-neuronal-descarga-la-personalidad-humana-a-un-robot_a44363.html 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.301.492 missatges
  • 221.314 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat