Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

La política de “només la punteta” porta al fracàs. El que cal fer és fotre un bon clau i patir l’embaràs

ansar18.049 12 89👍 6.765

 

La política de “només la punteta” porta al fracàs

Val que Puigdemont és el president legítim, però Puigdemont hauria d’haver proclamat la independència després del referèndum, com havia promès. El que ha fet Puigdemont és com si un general envia els soldats a la guerra i poc abans de la batalla, tement una carnisseria perque l’enemic és poderós, substitueix les bales dels soldats per bales de fogueig i marxa a l'estranger. El que passa després és de calaix: l’enemic captura els soldats de l’avantguarda i la resta de soldats han de fugir a l’exili. És normal que els presoners de guerra (i els exiliats) se sentin traïts pel lider.

Val que Puigdemont és el president legítim, però si no té la intenció de proclamar la independència (i cridar a la gent al carrer per defensar-la) també és legítim fer una moció de censura (o, l’equivalent en aquesta situació política, no investir-lo president). Cal investir un president que vulgui tirar pel dret.

Això de “fer república” és el eufemisme modern de “fer processisme”. La república es fa en un dia, i es defensa durant mesos o anys, al carrer. No es pot fer la república poc a poc, dins del marc autonòmic. No es pot fer com diuen en castellà “dar las providencias más templadas y disimuladas para que se consiga el efecto, sin que se note el cuidado”.

El que estan fent alguns politics es dir “vull clavar la punteta cada dia i en 9 mesos tindrem un bebé sense que ella hagi de patir un embaràs”. Perdona però això és “wishful thinking” i porta al fracàs.

El que cal fer és fotre un bon clau, patir l’embaràs i en 9 mesos tindrem un nadó ben formós.
Hem de desobeir només una vegada, però tots al mateix temps, quan el president de la Generalitat (del partit que sigui) ho digui.

Respostes

Configuració
 • SantsUsuari sumador31.430 14 26👍 10.642
  Clar i català.
 • Marc Espasa15.946 13 115👍 4.164
  Hi estic d´acord.

  Només un apunt, la República no l´hem de defensar pq no la tenim.

  Hem de fer fora l´Estat Espanyol de Catalunya per tenir la república la cual cosa és encara més complicada i titànica.
  • ansar18.049 12 89👍 6.765
   es clar que el 3-O era el dia de proclamar la independencia. Necessitem un president que vulgui tirar pel dret, Puigdemont va perdre la seva oportunitat.

   I els primers que volen desempallegar-se de Puigdemont son la cupula unionista de PDeCAT, perque Puigdemont se suposava que el que havia de fer era mantindre la poltrona calenta fins que Mas pugues tornar... no revolucionar el pati i marxar a l'exili quan les coses es posessin dificils.
   • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
    D'acord en que Puigdemont va deixar escapar l'oportunitat d'or, però cada cop és més clar que si no fós per ell no s'hagués ni proclamat la República de fireta, i que més que ell, el problema és el seu partit de panxacontents i els cagadubtes d'ERC.
    • ansar18.049 12 89👍 6.765
     la republica no es va proclamar, ni res es va publicar.

     Puigdemont era el responsable que el resultat del 1-O es pugues aplicar 48 h despres. I no tenia cap pla. Probablement creia que no es podria fer el referendum.

     Junqueras era el responsable del referendum, i va ser un exit.
     • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
      El pla no el tenia ningú. Una cosa és el Referèndum, que va ser un èxit no volgut, i l'altra la implementació dels resultats, que NINGÚ sabia com coi fotre-ho. I això no és només problema del Puigdemont (sent-ne òbviament el principal responsable). Però sembla clar que mentre que el Puigdemont, el Junqueras i algun il·luminat més, sense saber com, sí que volen una República Catalana, els aparells dels partits no es volen ni mullar. 
      • ansar18.049 12 89👍 6.765
       si Puigdemont no sabia que fer despres del referendum, no haver-lo convocat i promes la independencia.

       El que no es pot fer es prometre una cosa sense tindre un pla per fer-ho possible.

       Veus Mas, com si que tenia un pla pel 9N? Sabia que el TC el prohibiria i tenia preparat un proces participatiu, i seguir despres amb l'autonomisme mentre es penjava la medalleta 
       • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
        Sí, aquí la va cagar. Però és que els partits no saben com frenar-ho. Ni el PDCat ni ERC. Perquè ara ERC podria seguir endavant amb la investidura i no ho han fet "fins que no hi hagi garanties etc". És a dir, fins mai, no sigui cas que ens empresonin a més gent i ens enfrontem a l'estat.
        • ansar18.049 12 89👍 6.765
         el PDeCAT (els dirigents) no volen la independencia.

         Investir Puigdemont només serviria per posar a la presó molts politics. Per res més. I això Puigdemont ho sap.
         Puigdemont no vol quedar com un paria, a l'exili, sense llegat. Aquesta és la seva unica preocupació ara per ara. No el pais, ni la resta de companys.
         • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
          Investir Puigdemont i tot el que comporta seria l'única possibilitat que tenim per tornar a un escenari semblant al del 1-0 o 3-O. Però des del PDCat i des d'ERC no es vol, es prefereix esperar ara uns anyets a que la cosa es calmi i tornar-hi hihihaha d'aquí a uns anys. Sembla, estimat ansar, que has caigut del costat dels processistes tu ara. Què proposes tu, ara, que han de fer les forces independentistes o la societat civil? M'interessa de debò. Perquè no veig res menys processista que investir a Puigdemont i que peti tot. Perquè segur que hagués petat, no hi havia possibilitat de peix al cove ni de res. 
          • ansar18.049 12 89👍 6.765
           Puigdemont va tindre la seva oportunitat el 3-O i es va cagar a sobre.
           Investir Puigdemont nomes serviria per enviar Torrent i altres politics indepes a la preso.

           Cal investir un president disposat a fer efectiu el resultat del referendum i a cridar a la gent al carrer per defensar-ho. Si Puigdemont vol fer-ho des de catalunya, benvingut. Pero des de Belgica no es pot fer.

           Per cert, els del PDeCAT han volgut desempallegar-se de Puigdemont des que va proposar el referendum
          • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
           La crítica al PDCat la compartim, d'acord. Però quin president està disposat a fer efectiu el resultat del referèndum, si ni el PDCat ni ERC estan disposades a fer-ho? Ja pots tenir al Puigdemont disposat, o a tu ansar, que si els dos principals partits et deixen caure, malament.

           I em sembla molt contradictori, pero no dir cínic, dir que Puigdemont només serveix per enviar persones a la presó, quan demanes la investidura per un president (qui? ningú, no hi ha ningú disposat) que tant bon punt prengués possessió del càrrec i informés de la voluntat de fer efectiu el resultat de l'1-O, faria enviar a la presó a les mateixes persones. Hem d'entendre que si s'implementen els resultats de l'1-O, equival a presó. 
          • ansar18.049 12 89👍 6.765
           per implementar els resultats de l'1-O necessites la gent al carrer.
           Si Puigdemont torna i ho vol fer, benvingut. Pero ho hauria d'haver fet en octubre
          • barcelonista10015.022 11 129👍 1.554
           Que sí, que no es va fer a l'octubre, gran cagada. Però ara, l'opció de fer sortir la gent al carrer és la de Puigdemont, no la de Pere Martí de President. 
          • ansar18.049 12 89👍 6.765
           basicament ho ha de dir el president des de la Generalitat (sigui que sigui) es l'unic amb l'autoritat moral i el poder executiu
   • Columbo1.264 2👍 1.759
    Cal no oblidar que molts, molts raconaires van defensar al Govern durant les setmanes de fer la viu-viu després de l'1-O. I això al racó, que som del nucli dur indepe. Imagina al carrer.

    A molts se'ns va acusar de posar "pedres sota les potes dels cavalls dels generals" perquè no estàvem d'acord amb que no es proclamés al república el 3-O i perquè ens vam tornar molt critics amb l'actitut del Govern després del 3-O.

    Ara, a toro passat, i no va per tu, molts comencen a dir "és que clar, és que calia fer-ho llavors". Se m'encén la sang quan escolto ara això. De nou, no va per tu. Però vull recordar que fins i tot aquí, bastió de l'independentisme, es va defensar majortariament el fer la viu-viu, perquè era part "d'un pla mestre que només saben els d'adalt".
    • ansar18.049 12 89👍 6.765
     qui diu el 3-O, diu el 30-O, no ve d'un dia

     Molt millor el 3-O, pero dir que vols dialogar uns dies no es cap problema, quedes com un estadista
     • Columbo1.264 2👍 1.759
      Tan bon punt els líders es van entregar o van fugir del país, i les institucions van ser entregades a Espanya, el poble hauria d'haver sortit en tromba a ocupar-les. Era l'única sortida possible de la situació. Ara ho veig tot tan, però tan pelut, que no puc imaginar un escenari realista on proclamem la república aviat. No abans d'uns quants anys.
      • ansar18.049 12 89👍 6.765
       sense un president (que te l'autoritat moral i el poder executiu) que cridi la gent, es impossible.
       • Columbo1.264 2👍 1.759
        Donat que no disposàvem/disposem de dit president, només ens queda la jugada inversa: que la gent es mobilitzi i com a conseqüència, es mogui el President.

        De fet és el que ha passat amb tot el procés, que els d'adalt han anat sempre a remolc del carrer. Sembla que haurà de ser així de nou o bé ens esperen vàries legislatures d'autonomisme.
        • ansar18.049 12 89👍 6.765
         els d'adalt han anat sempre a remolc del carrer.

         no exactament, des que PDeCAT es va fer amb el control (en 2012), el carrer ha anat a remolc del PDeCAT

         Despres Puigdemont va voler prendre el control, pero sense el suport del seu partit (i sense pla per despres de l'1-O)  ha estat un fracas
  • rotllan10.998 5 191👍 10.355
   Tristament és així. Jo no tinc interès en defensar la persona de Puigdemont, de fet he fet vot fe càstig votant la cup (sí, jo votant la CUP). Però ara mateix l'únic que manté una mica de tocada de collons  Espanya és la investidura de Puigdemont (sí, la investidura en si, no la persona de Puigdemont) i tinc exactament la mateixa sensació que tu, que els polítics processistes ens volen colar 4 anys d'autonomisme processista i lo pitjor que seria escenificació perquè el 155 no marxarà.
   He sentit mllta gent diguent com bé dius que ara no volen arriscar res, que estaven disposats a arriscar integritat, llibertat i patrimoni, però no si els polítics no van de veres, no per no res. I aquí rau el problema, potser tots ho hauríem d'arriscar tot malgrat els nostres polítics i passar-los per sobre.
   • Taujà13.646 8 148👍 5.359
    És que encara que retiressin el 155...es frustrarien totes les expectatives. És més, anys enrere els governs espanyols tenien un doble incentiu per fer gestos amb Catalunya: garantir-se majories absolutes al Congreso i la por a que l'independentisme no es fes majoritari al Parlament. Un cop trencat el bipartidisme a Escanya i demostrat que l'independentisme és un tigre de paper, no tenen cap motiu per no arrasar amb tot i fer-nos passar, encara més, per l'adreçador. I és exactament el que faran, sense necessitat del 155.
  • Marc Espasa15.946 13 115👍 4.164
   I restituir el Puigdemont a part del valor diguem simbòlic no és fer la viu viu 4 anys ??

   Aconseguirà la independència desde Belgica ? 

   Es exactament el mateix escenari.

   Per la resta d´acord.
 • willybarna11.346 10 182👍 3.046
  Teniu massa fé en els polítics independentistes processistes catalans, abandoneu tota esperanca abans de que el xoc amb la realitat us sigui molt pitjor del que podria ser.
 • llamp48.603 17 10👍 12.152
  Si m'ho permeteu:

  Em cago en tots els mentepensantes

  Em cago en els que s'enfotien de les tietes i encara s'en enfoten (jo només he vist tietes a les trinxeres i quatre joves)

  Em cago en els que han anteposat el Yo o el Nosaltres a Catalunya (és a dir tots els partits polítics -com a mínim)

  Estem plantejant una lluita democràtica i no hem aconseguit trencar el setge -també democràtic-

  I sabeu el pitxor?

  El pitxor no és l'herència franquista ni la població nouvinguda. El pitxor és el gandulisme, el mínim esforç -oficialment en dèien "racionalitzar esforços", serà per paraules vistoses...d'aquelles que queden bé a les làpides-, el "que inventen ellos", els jocs de mainstream, relats i altres fantasies de ayer y hoy (i no ho dic per les performances de l'ANC que al menys han estat exercicis de desplegament que ja voldria tenir la NATO)

  Que no es sondeja? Jo diria que no

  De fet ni es va sondejar quantes forces tenia l'Estat espanyol desplegades (ara resulta que els 12000 + CNI han quedat en màxim 6000. Què passa, que els portuaris dels collons no podien monitoritzar el nombre d'efectius de la task Force amarrada al port de Barcelona? Que els Mossosx Independència no tenien antenes?

  A què s'ha dedicat la gent, a tuitejar?


 • Jaume_I15.364 10 123👍 7.764
  I amb que defensarem la República?  Amb la polla? 
  • ansar18.049 12 89👍 6.765
   exacte, igual que s'ha fet en la majoria d'independencies recents i altres canvis de regim


   Imatge relacionada   Resultat d'imatges de street demonstrations independence soviet
   • Jaume_I15.364 10 123👍 7.764
    Les situacions no son comparables, no estem preparats per això i ho saps.
    • ansar18.049 12 89👍 6.765
     Les situacions en aquestos canvis de règim i independències tampoc eren comparables entre si, però es van solucionar amb la gent al carrer. 
     Que no estem preparats ho diràs tu, ho diràs per tu
     • Ballester7.672 7 279👍 2.553
      Si en Puigdemont cridés a defensar la República al minut de ser investit telemàticament, perfecte. Però el que els partits plantegen són 4 anys de legislatura per "recuperar les institucions", per un brindis al sol no té sentit que ens parteixin la cara.
      • ansar18.049 12 89👍 6.765
       estic parlant del que hauria d'haver fet Puigdemont el 3 d'octubre, o el que hauria de fer el proxim president independentista.

       I es clar que els partits estan demanant 4 anys de legislatura. Si el lider ens ha trait, seria estupid sacrificar-se per a res. I a mes, saben que la cupula de PDeCAT no pensen fer res per la independencia, sino que el que faran es intentant impedir-la, com sempre han fet.

       Puigdemont ara, des de Brusel.les, no te l'autoritat moral per demanar a la gent que se sacrifiqui mentre ell esta segur a l'exili.

       • lituslindus1.130 2👍 1.180
        tens tota la rao que la Republica calia declararla el dia 3 de octubre i Puigdemont com a responsable de fer-ho no ho va fer.

        El que no tinc tant clar es que tingues força per fer-ho. Donava per descontat que els convergents nomes estaven dins per boicotejar, pero tb m'ha sorpres desagradablement que a ERC tb hi ha molt procesista interesat a rebentar el neixament de la Republica
      • goulah19.325 14 79👍 5.400
       El Puigdemont hauria d'haver intentat arribar a Catalunya i apropar-se a la Ciutadella. Des d'allà la gent l'hagués defensat i l'hagués fet entrar sí o sí.
       Es defensa el Parlament el que calgui i mentrestant el govern espanyol s'enfonsa perquè els seus se'ls mengen.

       Com Puigdemont no vindrà mai sense garanties, això és fer història-ficció. Fixa't que la part més senzilla de fer de la història -que vingui al país- és la que més ficció conté.
      • Marc Espasa15.946 13 115👍 4.164
       No tenim cap república.

       No ens enganyem d´aquesta manera.
 • __32501__161 1👍 90
  O Puigdemont crida a la gent a prendre els carrers al minut de ser investit telemàticament o que s'oblidi, perquè tota la resta és política ficció.
 • Guillem Uàl·laç1.240 13👍 125

  ENS DESACTVEN I ENS PARALITZEN A COPS DE PEDRA. Cada dia ens apedreguen, cada dia, cada dia, cada dia…
  Però el Poble estem disposats a respondre’ls, ho volem fer de forma organitzada, per això encara no hem respost. Excepte el PRIMER D’OCTUBRE, que fou la derrota i la humiliació més gran rebuda per totes les institucions hispano-borbòniques DES DE 1898.
  Per això l’actitud del PRIMER D’OCTUBRE ens marca el camí.
  La foto actual és la de TOT UN POBLE a dalt del mur de Berlín, amb una cama que ja penja de l’altra banda del mur i l’altra fermament recolzada per a fer el salt inevitable i definitiu. Un salt que hem de fer alhora.
  Doncs això, RESPOSTA ORGANITZADA. Per tant als 3 partits i a les institucions catalanes no volem cap persona vacil·lant car necessitem només representants que SÍ que s’hi posin d’acord i que SÍ que ens donin instruccions clares i concretes. El Poble només volem saber QUÈ HEM DE FER, QUI, ON, QUAN I COM. Si no ho fem així seguirà passant el que passa ara, és a dir, que cada dia ja ens hauran consumat 15 o 20 PUTADES ABANS DE LLEVAR-NOS.
  SOM-HI!

 • Fabreu24 1👍 18
  Quan la gent perdi la por, veurem el potencial real de què disposem. Les idees no canvien de la nit al dia.

Publicitat

Fòrums

 • 9.239.139 missatges
 • 219.061 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat