Fòrum

Barcelona recorre a les «app» de lligar per frenar el creixement de la sífilis i la gonocòccia

maori14.314 3 139👍 6.926


Barcelona ha optat per endinsar-se en nous camps per intentar frenar l'increment dels afectats per infeccions de transmissió sexual (ITS), i en especial de sífilis i gonocòccia. L'Agència de Salut Pública (ASPB) ha començat a promocionar en el darrer any les proves gratuïtes de diagnòstic precoç a través d'aplicacions que s'utilitzen per lligar, com Grindr, que és popular entre els homosexuals.

Segons l'ASPB, només aquesta app té 130.000 usuaris a l'àrea metropolitana. L'ASPB ha emprat dues vies en el 2017 per promocionar les proves: amb contacte directe d'usuaris a través de les apps i amb anuncis. Amb el contacte s'han transmès 3.000 missatges, que han derivat en 2.000 primeres visites, i els anuncis han tingut 8.800 visualitzacions i han contribuït a fer que es realitzin un centenar de proves. En total, s'han detectat sis positius de VIH i 13 reactius de sífilis.
 
Les darreres dades disponibles sobre les ITS corresponen al 2016. En aquell any es van detectar 1.072 casos de gonocòccia, gairebé el doble que l'any anterior (588), i 720 de sífilis (un any abans havien estat 508). Aquests registres difereixen dels que es van incloure a l'informe de salut del 2016 perquè llavors encara no eren definitius. En canvi, pel que fa al VIH i la sida la tendència és a l'estabilització respecte als darrers anys.

Segons la comissionada municipal de Salut, Gemma Tarafa, part de l'augment de les ITS es deu al fet que s'han modificat els procediments per declarar els casos, però també hi ha altres factors: la relaxació dels joves en l'ús del preservatiu i una part dels adults que encara no l'empren, però també "hi ha una tendència a l'alça que es dona a totes les ciutats d'Europa". Encara falta per veure quin és el pes de cada factor.

A més, la directora de l'Observatori de Salut Pública de l'ASPB, Maribel Pasarín, ha subratllat que la sífilis i la de sífilis i gonocòccia "tenen un tractament específic curatiu", raó per la qual "és probable que es baixi una mica la guàrdia respecte a l'ús dels preservatius". En total, la capital catalana ha incrementat entre el 2015 i el 2017 un 42% el pressupost per combatre les infeccions de transmissió sexual. L'any passat hi va pressupostar 1,2 milions d'euros.


https://www.naciodigital.cat/noticia/147515/barcelona/recorre/app/lligar/frenar/creixement/sifilis/gonococcia 
 

Respostes

Configuració

Publicitat

Novetats

Fòrums

  • 9.224.347 missatges
  • 218.559 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat