Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

El CROAT COIN el BITCOIN Català

Segador_17147.514 14 287👍 27


Ja coneixes el CROAT COIN? El BITCOIN Català?

Ja tens CROATS?

Què és Croat?
 

Croat és una moneda virtual o criptomoneda basada en l'algoritme de codi obert anònim Cryptonote, que també utilitzen altres criptodivises conegudes, com Monero o Bytecoin. Encara que tècnicament no sigui una gran innovació en quant a grans canvis en l'algoritme, aquest no era el nostre principal propòsit. El nostre objectiu és crear un producte català, una eina destinada a ser utilitzada pel poble, governada pel poble, i que porti beneficis directament al poble.

Hi ha hagut altres intents de llançar una criptomoneda catalana. Alguns van fracassar a causa de fallades tècniques, uns altres no eren realment una criptodivisa descentralitzada, sinó més aviat un sistema de "cupons" centralitzat, relacionat amb alguna autoritat local. Els hem estudiat a tots. Vam aprendre dels errors que alguns van fer i de l'enfocament que uns altres van tenir, perquè Croat sigui la millor opció per a la gent comuna, sense relació amb cap institució o organització.

Encara que creiem fermament en el futur de Catalunya, no estem subscrits políticament a cap partit o grup polític. En el nostre grup de desenvolupadors hi ha persones amb diferents punts de vista polítics, però com a grup només creiem en el futur de Croat com LA MONEDA CATALANA. Tothom té el dret de poder accedir a Croat, independentment de les seves opinions polítiques. Al final, són només diners. I creiem fermament que la gent ha de tenir el dret de governar i controlar-ho, no les institucions, no els partits polítics, no els bancs centrals.

El projecte Croat va néixer de la necessitat d'oferir una moneda virtual al poble català. Catalunya té moltíssim potencial econòmic i Croat serà una eina forta per accelerar el desenvolupament econòmic de la nostra regió. No podem emfatitzar suficientment la importància del POBLE. Croat no va ser creat per cap institució, govern o organització oficial, sinó per un grup de persones comunes, desenvolupadors apassionats, amb Catalunya en el cor. Volem donar força a la nostra gent, donar-los una eina que funcioni per a ells i, el que és més important, una que els representi.

És obvi que altres criptomonedes també ofereixen els avantatges de la descentralització i la seguretat. Però Croat és molt diferent per diverses raons:
 
Malgrat tenir ús mundial per disseny, Croat es va desenvolupar i va començar a Catalunya. Tots els nostres esforços per donar-ho a conèixer estaran centrats en la comunitat catalana, tant local com internacionalment. Qualsevol persona pot participar, encara que no siguin catalans, per simpatia per la identitat, cultura i la comunitat catalana, o simplement perquè són capaços de veure una oportunitat de negoci en un altcoin molt diferent, amb gran potencial per tenir èxit. Però el fet que tot comenci a Catalunya, i la majoria dels usuaris de Croat, almenys al principi, siguin catalans, ajudarà directament al poble català quan el valor de Croat s'incrementi, perquè ells hi han sigut des del principi (Recordin que 100 dòlars invertits en Bitcoin al 2011 valen al 2017 més de 400 milions). Estaríem extremadament orgullosos de saber que hem contribuït directament al benestar econòmic de la nostra gent.

Com la majoria dels catalans, nosaltres, els desenvolupadors, ens preocupem per moltes causes que necessiten ajuda, com la lluita contra la desigualtat, la desocupació, l'exclusió social de certs grups, les persones afectades per malalties rares, el medi ambient, entre molts altres. I estem farts d'escoltar promeses i de veure als governs i institucions desenvolupar programes complexos i inútils que només malgasten recursos valuosos i poc ajuden als quals realment pateixen. El sistema Croat ens donarà la millor eina per poder ajudar directament a alguns dels quals ho necessiten. Tots els Croats pre-minats estaran destinats a garantir el desenvolupament continuu de la moneda, a finançar certes accions coherents amb la nostra filosofia i a ajudar als necessitats. Ja hem començat donant moneders amb Croats a diverses fundacions i organitzacions que compleixen amb aquests criteris. Continuarem fent-ho i, per a aquells que ho acceptin, divulgarem aquestes donacions a la nostra pàgina web i als nostres canals socials. Estiguin atents per conèixer els nostres plans, alguns d'ells són realment grans!

De manera similar a la idea que volem que Croat serveixi a la gent comuna, hem desenvolupat aquesta moneda només amb la gent comuna en ment. La interfície d'usuari és extremadament intuïtiva i fàcil d'utilitzar. No és necessari ser un expert per participar. Amb uns pocs clics, pot començar a minar i obtenir la seva recompensa molt ràpidament. L'algoritme que vam triar és el millor per a la nostra causa. Per què? Perquè és resistent a ASIC. Això sona complicat, però el que realment significa és que qualsevol pot minar. No és necessari invertir molts diners en equips especialitzats. Simplement utilitzi el seu ordinador personal, instal·li la nostra aplicació de client, i ja està! A més, el sistema és ecològic. A diferència de la mineria de Bitcoin, així com moltes altres altcoins, no necessitarà gastar enormes quantitats d'electricitat per poder minar Croat. Una vegada més, només necessitarà un ordinador normal i corrent. Això és genial per al planeta, però tampoc està gens malament per a les seves pròpies finances!

La consola Croat i el programa del moneder estan actualment disponibles per Windows i MacOS, amb una versió de Linux en desenvolupament, pendent de llançament en breu. També estem treballant actualment en una aplicació de moneder mòbil per Android i iOS, que estarà disponible en breu. Les especificacions tècniques detallades es poden trobar aquí - http://croat.cat.

Croat es va llançar sense demora, la qual cosa significa que la moneda no va ser significativament preminada i el nivell de dificultat en la mineria segueix sent baix. Aquesta situació ofereix una nova oportunitat per a aquells que es van perdre el tren del Bitcoin, per involucrar-se en una nova i prometedora criptomoneda.

Estem compromesos a crear més aplicacions per a la plataforma, augmentar la usabilitat i garantir un funcionament impecable, així com proporcionar actualitzacions i suport continuus. Tots els membres de l'equip de desenvolupament de Croat tenen anys d'experiència professional, el qual ens permet donar a l'usuari final un suport tècnic superior i crear software capdavanter en la indústria.

Els Croats poden utilitzar-se globalment, en qualsevol país, en qualsevol moment. Construït sobre arquitectura pública de codi obert, ningú posseeix o controla Croat, i qualsevol hi pot participar.

Per a aquells que desitgin realitzar un seguiment dels esdeveniments i notícies sobre Croat, si us plau, facin un cop d'ull a la nostra pàgina web en http://croat.cat, subscriguin-se al nostre canal de notícies i segueixinnos als nostres canals socials de Facebook i Twitter.

Si desitgen comentar o promoure Croat a la premsa o online, poden trobar el nostre kit de premsa a http://croat.cat.

Ara, que Croat s'ha llançat, necessitem la seva ajuda!

• El més important, uneixi's a la comunitat de Croat ARA. Instal·li el client Croat i comenci a minar tan aviat com sigui possible. Quants més miners tinguem, millor i més fort és el sistema i Croat aconseguirà un valor tangible més ràpid. A més, com més aviat s'apunti, més podrà minar, donada la dificultat molt baixa al principi.

• Voti perquè Croat sigui acceptat en els diferents exchanges (cases d'intercanvi) als quals ens hem apuntat (més informació a la nostra web). Això ens ajudarà a poder intercanviar Croat per diners reals més ràpid.

• Segueixi'ns als nostres canals socials al Facebook i Twitter i difongui la notícia, ja sigui en línia o entre els seus amics. Croat és una gran oportunitat de negoci, però no el tipus de negoci que funciona millor si un es guarda la informació i no la comparteix! Quants més siguem, millor!

• Demani a les seves botigues i comerços favorits, especialment als locals, per començar a acceptar Croat com a mitjà de pagament. Els primers negocis que comencin a acceptar pagaments amb Croat seran reconeguts a la nostra web com a participants primerencs per sempre!

Respostes

Configuració
 • Daixonses1.139 13👍 239
  L'e-croat, emulant el nom dels antics croats o xambergs amb la creu de Sant Jordi darrera (d'aquí el nom).

  És una bona iniciativa
 • HomenatgeABabel2.388 3 755👍 2.687
  No sóc gaire aficionat a aquestes coses, però val a dir que aquest projecte el teniu ben plantejat i sembla seriós.
 • thehorizon261 2👍 259
  En el moment en que entren en diferents exchanges, la gent no sols de catalunya invertirà i per tant el preu no pararà de fluctuar. No se n'adoneu que les persones per a utilitzar una moneda no volen que aquesta fluctue?

  El que cal fer és una moneda estable. Relacionar massa monetaria amb demanda. I no crear una massa monetaria determinada que es junta amb una demanda indeterminada ( la qual cosa crea la fluctuació). Tampoc serveix minar una moneda, ja que no s'està creant massa monetaria en relació amb la demanda.

  Si no canvieu això, aquesta moneda dificilment podrà ser utilitzada pel conjunt de catalans. Qui voldria tindre els seus estalvis en Croats si sap que demà podrien valdre la meitat del que valen hui i despús-demà el triple i al següent dia altra vegada tornen a caure?

  Si es vol fer una cosa seriosa cal lligar la demanda amb la oferta monetaria.


  Si el que voleu fer és relacionar-ho unicament amb l'economia Catalana teniu una altra forma d'evitar fluctuacions (tot i que al ser una criptomoneda amb aquesta formula tindrieu problemes, ja que gent de fora de catalunya podria invertir):

  P*Q=M*V

  P= nivell de preus.
  Q= nivell de producció.
  M= massa monetaria.
  V= velocitat dels diners.
  • BreuschUsuari sumador526 6👍 22
   Per això ens quedem amb els euros
  • FollUsuari sumador77.853 12 3👍 41.062
   Això no es pot fer per definició amb les criptomonedes perquè voldria dir que algú té la clau per decidir quantes se'n minen.

   A mesura que més gent va adoptant una moneda la volatilitat d'aquesta baixa com ja ha anat passant amb el Bitcoin. Eventualment si molta gent l'adopta per transaccions (no especulació i prou) la volatilitat encara baixaria més.

   El que dius del desfalcament entre demanda i oferta no té sentit en relació amb la volatilitat del preu, perquè per exemple l'or té una oferta bastant rígida. Sí si ara hi ha demanda potser es comencin nous projectes per minar d'aquí uns mesos, però és limitat i malgrat això manté molt més el valor que les monedes fiat.

   No és una oferta que s'adapti a la demanda sinó una oferta previsible que fa que els usuaris d'aquest mitjà d'intercanvi puguin descomptar la futura oferta que hi haurà.

   Evidentment encara queda per tot això, el Bitcoin encara està escalant en volum i capacitat de transaccions i és una tecnologia molt nova, però eventualment pot arribar a passar i de fet ja està passant, la volatilitat del Bitcoin és més baixa cada any, arribant a poder comparar-se amb alguna moneda fiat tipus la de Sudàfrica, amb volatiliats diàries del 5-7%. Pas a pas.

   P*Q=M*V

   P= nivell de preus.
   Q= nivell de producció.
   M= massa monetaria. 
   V= velocitat dels diners.

   Aquesta fòrmula i el pensar que això es pot mesurar i controlar i que un òrgan central pot decidir quanta massa monetària necessita l'economia és el que ha fet més mal i continuarà fent més mal a les economies de tot el món fins que ens n'adonem. Mentrestant de crisi en crisi.
 • catalàamallorca41.967 7 14👍 18.688
  Mentre no us dediqueu a minar croats d'aquests a través del racó endavant i sort amb la iniciativa. 
 • Pavel_Korchagin3.545 2 583👍 7.806
  Ja està operatiu? He intentat jugar una mica per veure com funciona aquest tema de les criptomonedes però no em funciona.

  Al mòbil he creat un moneder però no puc fer res. Com hi puc ficar un euro per començar a fer alguna cosa?

  Al PC no em deixa ni crear ni importar un moneder. Dóna Daemon error.
 • Proletari català2.980 9 653👍 592
  Ostia com mola el nom, amb tant de hislamiste que s'ha tornat la opinio publica occidental no creg que faci molta gracia peró.

  Un von nom també seria bitRal
 • Capuno90 1👍 61
  Ja he minat més de 100 Croats en 2 dies, però, al post a bitcointalk.org hi ha moltes discussions sobre si aquest coin suporta o no l'independentisme, coneixes a algun dev de Croat?, és o no indepe?, que em pica la curiositat.
 • ReiDeCasa1.525 3 978👍 1.329
  Donat que qui posa el fil té una estelada a l´avatar,  per evitar malentesos s´hauria de deixar clar que aquesta no es una criptomoneda independentista, és una moneda neutral sense ideologia d´una banda o l´altra.

  Extret de la seva página:

  "Encara que creiem fermament en el futur de Catalunya, no estem subscrits políticament a cap partit o grup polític. En el nostre grup de desenvolupadors hi ha persones amb diferents punts de vista polítics, però com a grup només creiem en el futur de Croat com LA MONEDA CATALANA."

  https://croat.cat/wordpress/wp-content/uploads/2017/08/CAT_Croat-comunicat-premsa.pdf
 • Arnau Mir de Tost205 2👍 78

  Les independències virtuals requereixen de monedes virtuals .... moneda molt coherent amb tot el que hem vist fins ara, on tot son gestos simbòlics.

 • univac56 6👍 25
  Vaja...i llavors que en fem del diner?

  http://diner.cat

  si en surten varies, no en triomfara cap

  (personalment m'agrada més el nom diner, que croat)
  • RexMontcada706 3👍 766
   És millor que hi hagin varies, per a evitar monopolis i col·lapses (com el del bitcoin). Això sí, també prefereixo el nom DINER que CROAT. Igualment no es poden minar Diners encara, no?
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  Jo el que no entenc de les criptomonedes es que si vols vendre un producte amb aquesta moneda, quin preu poses? Perque per exempe si poses un cotxe a vendre per 1 bitcoin, un dia val 10.000 euros, al mes seguent val 15.000 euros i a l'altre 6.000 euros.
  • RexMontcada706 3👍 766
   Oferta i demanda. Mira com fluctua l'or, la plata, etc. Potser vens un penjoll d'or un dia i et donen 7k i dos anys més tard t'haguèssin donat 12k. Normalment tot va ajustant-se a la "inflació". Tampoc sóc un expert de blockchains i l'estructura del bitcoin així que òbviament em deixo molta data tècnica, però bàsicament és això.

   Sent una altcoin, dubto molt que arribi a tenir aquest problema.
   • __32382__2.202 1👍 1.584
    Però l'or actualment no es fa servir com a moneda, i les criptomonedes en teoria són per això, per comprar i vendre, quina utilitat té una moneda que en una setmana experimenta unes variacions brutals?
    • RexMontcada706 3👍 766
     El petroli tampoc s'usa com a moneda, però el dolar representa, precisament, això. Entenc el que dius, la utilitat és, precisament, la d'un paper moneda (fiat), però sense un banc que la reguli, pel què suposa una llibertat enorme (no interferències sobre el valor de la moneda).

     A banda d'això, ja et dic que el valor de cada moneda no sé ben bé com es fixa. Va en banda de com de difícil són de solucionar les operacions (per minar) i la demanda d'aquesta en l'exchange. Més enllà, ni punyetera ideia 

     Allò que diuen, qui no risca no pisca. 
    • Rock140 3👍 69
     Tots aquests de "compro oro" estàn fent servir l'or com a """"moneda"""". Moneda = Diposit de valor.
 • ReiDeCasa1.525 3 978👍 1.329
  Sembla que ha sortit competencia, el Tabarnia Coin, pero a diferencia de les monedes catalanes, el Tabarnia Coin si es declara una moneda unionista que donara part dels beneficis a projectes unionistes.

  https://tabarniacoin.org
 • otger-golant232 1👍 26
  VIGILEU, ESTAFA A LA VISTA

  --------------------------------------------------------------------------------------------------

  Coses que he vist i fan molt mal als ulls:

  1.- No hi ha cap dada de qui hi ha al darrere d'aquest criptomoneda a la web. De fet, a la seva pàgina oficial no ofereixen cap correu ni dada de contacte.

  2.- Els desenvolupadors són totalment anònims. De fet, a la seva pàgina oficial no mostra tampoc l'equip. Encara que això podria significar una anomalia, ja que segons l'article 10 de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic d'Espanya, està establert que els qui desenvolupin activitats professionals a través d'internet han d'estar correctament registrats en el registre mercantil i han de disposar d'una sèrie de dades informatives tant a les autoritats competents com als seus clients.

  3.- El seu Github fa 7 mesos que no hi ha cap commit nou llevat d'un del gener que afecta a una única línia de codi (https://github.com/croatproject/Croat). El nivell de desenvolupament del projecte és com si estés abandonat.

  4.- La web està registrada per una persona que actualment resideix a Suïssa que es fa dir "Emma Puig".

  5.- Hi ha un empresari del sector immobiliari de 64 "castanyes" que va fent conferències dient que és l'ambaixador d'aquesta moneda, anomenat "Gerard Duelo" (http://gd-inmobrokers.com). Una empresa fundada el 2004 a l'inici de la bombolla urbanística.

  Que un empresari immobiliari es posi ara a muntar criptomonedes sembla tot plegat un intent per intentar-se folrar a costa de gent que no té prou coneixements de la mala pinta que hi ha darrere de tot això. A més aquest secretisme és certament, clamorós.

  Sembla que no hi ha un pam de NET. Ja ho sentirem a dir.


  • RexMontcada706 3👍 766
   Els punts 1 i 2 són absolutament normals a les criptomonedes. 
   El 3, si el blockchain és el que és, ja està. Van entrar a l'stock exchange que ja és molt i no paren de tenir activitat via Twitter.
   La 4 no sé quin problema té. La 5 ja em fa menys gràcia, però ves a saber.
  • heraldista141 3👍 94
   No veig per on hi pot haver una estafa, els croats es minen i no s’ha fet ICO. Personalment, si ho fos, els únics diners que hauria perdut jo són quatre duros en electricitat que es quedarà endesa, en cap cas els desenvolupadors.

   Sobre el punt 5: Si bé no conec en persona el senyor G. Duelo, he pogut parlar amb ell per Telegram i la sensació que em dóna és que creu sincerament en el projecte. Com que no els distribueix ell, els croats, no es farà ric venent-los a la primera de canvi. És el primer interessat a què la moneda pugi de preu a base de circular al carrer.


  • RepúblicaP2P613👍 376
   El desenvolupament tecnològic de les criptomonedes i el blockchain és el que és fonamental avui en dia, que es troben en fases primigènies. La seva eficiència i seguretat no s'aconsegueix creant duplicitat a base de copiar repositoris i tecnologia. Em sembla una forma d'aprofitar-se de la bombolla per a fer una "moneda troll", a la que no li veig més utilitat que la d'algú que es proposa imprimir i distribuir enganxies X amb una senyera al capdevall. 

   Qui hi ha darrera d'Ethereum per exemple és perfectament conegut, persones que es dediquen íntegrament al desenvolupament de la tecnologia blockchain. Ergo, "comprar un projecte" que simplement no introdueix res a nivell tecnològic i és totalment opac en quan a l'equip em sembla absurd, i doncs tampoc no li veig cap filosofia.  

   Per mi és bastant obvi que hi ha darrera un interès especulatiu, bastant troll, com en general ha estat passant amb la bombolla de les criptomonedes que no té cap ni peus. Una forma de pescar incauts. O bé, perquè els minin les monedes, o bé perquè facin fluctuar la cotització i li'n puguin extreure algun rèdit. 

   Jo si fos el cas, miraria de treballar, des d'una fundació o organització per tal de normalitzar les criptomonedes als comerços o bé proposar i debatre la creació d'un projecte descentralitzat a disposició de la gent a Catalunya, com a iniciativa social i cooperativista cosa que implica transparència i una filosofia. Tot plegat... 
 • FollUsuari sumador77.853 12 3👍 41.062
  Segueix el sistema de Monero per tant totalment anònimes les transaccions, bona elecció. 

  Crec que van dir que es destinaria una part dels diners a certs projectes de país? No acabo d'entendre com funcionaria això però bé, tot el suport.

  No sé si amb el croat però el moviment independentista no pot seguir donant l'esquena a les criptomonedes. Penseu que en els moments crucials del referèndum van embargar diners a Òmnium i l'Assemblea per escanyar-les. Si part dels diners es guardessin en Bitcoins això no passaria.

  En el sistema bancari l'Estat Espanyol pot veure a qui dones diners. I amb totes les represàlies i tot el que hi ha l'Assemblea no té ni una trista adreça Bitcoin per fer donatius anònims. 

  Mira que és fàcil i no costa gens de gestionar.
 • Josep-Dencàs32.886 12 24👍 3.292
  Corregiu el web, Pere el Gran era Pere II, no pas Pere III.

  Pere III era Pere el Cerimoniós (que ell mateix signava com a Pere Terç) i era tercer a tots els territoris, inclós a Aragó (on signava Pedro Tercero i no pas "Cuarto")

  https://croat.cat/historia/
 • RepúblicaP2P613👍 376
  La moneda no és independentista Publicitat

Fòrums

 • 9.297.827 missatges
 • 221.162 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat