Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

The nota contraataca

Ballester7.738 7 277👍 2.621
El Periódico publica la segona part de la nota de la CIA:


http://www.elperiodico.com/es/politica/20180121/mossos-intentaron-destruir-alerta-eeuu-rambla-6567677 

Aquesta vegada, sembla que les fuerzas de seguridad del estado van trobar la nota original amb una traducció al catala en una incineradora on van interceptar els Mossos.


Entre la imminent reducció de plantilla drastiquíssima del diari i els draps bruts que van sortint sobre l'imam de Ripoll, tot plegat pot acabar sent entregingut 

Llastima que tinguin l'Assange castigat   


Respostes

Configuració
 • Hades27.901 9 36👍 20.123
  Fa pinta que tot el que diguin que va sortir de la incineradora aquella és un invent.
 • maori15.620 3 121👍 7.908
  Diria la frase bleda, però és que no me'n queda cap altra:

  A Enric Hernández li va pispar la maroma un catalanista quan era adolescent.
 • torraina_infernal38.267 11 16👍 23.379
  Està molt bé que el terrorisme espanyol i islamista vagin de la maneta contra els Mossos. Per això el 99% dels mossos és independentista. Per això i perquè saben que el primer que faria el PP, el PSOE i Ciudadanos si mai manessin és fer-los fora.
 • Sau de Treviac5.365 2 395👍 6.614
  No ho sé, Rick...
 • joan cf3.944 13 531👍 1.153
  Casualitat, oi ' que ERC al parlament del regne d'Espanya volgués preguntar al ministeri sobre l'imam de Ripoll i la seva condició de confident a sou del CNI ?


  https://twitter.com/gabrielrufian/status/955503975775784960
 • __28653__23.841 3👍 5.608

  Lo que hay que hacer para salvar un periodico....

   
  0 respostes0 retuitsA 0 els agrada
   
   
   
   
   
   El que fa falta per salvar un diari....
 • torraina_infernal38.267 11 16👍 23.379
  Val, ara ja sabem que l'atemptat el va muntar l'espanyolisme. Fem detencions o seguim esperant?
 • llamp48.615 17 10👍 12.154
  A veure...

  No va ser el cònsul dels USA qui va dir que una cosa així ell l'hauria d'haver sabut perquè la seva obligació és advertir als ciutadans nordamericans de possibles amenaces?

  És que Espanya ja fa fàstic. Té un alé a podrit que tira enrera!
 • foraviler1.477 12 991👍 1.515
  Però es que encara que fos cert (i la CIA mateixa va negar l'existència d'aquest document dos mesos més tard) aquest avis segueix essent irrellevant. Primer, perquè era un avis genèric, no senyalava cap cèl·lula concreta ni plans concrets. Segon, perque aquest avís va arribar a la intel·ligència espanyola i tots els cossos ho sabíen i tots varen arribar a la conclusió que no era un avís seriós.

  No sé per què insisteix en aquesta direcció quan aquest atemptat hagués estat pràcticament impossible impedir-ho, com tants a Europa. L'actuació dels Mossos fou equiparable a altres països. Encara que aquesta pot ser la verdadera motivació que hi ha en aquest assumpte. Molts no perdonen l'altura d'estat que demostraren Generalitat i Mossos en la gestió de l'atemptat.


  (Sí, es tot conegut però necessitava escriure-ho XD)
 • EPS61.687 13 8👍 10.429
  Al final com ha acabat el tema. Els espanyolistes n'han tret força punta al tema, pel que caldria aclarir-ho.
 • JoanVecord5.241 9 410👍 1.994
  Els d'El Periódico encara hi tornen, amb aquest article publicat ahir diumenge 12 d'agost de 2018 (i que reprodueixo perquè no en visiteu la web):

  LA CIA, A LA INCINERADORA

  L’agent d’intel·ligència dels EUA que va redactar la nota no es devia imaginar la tempesta que la seva feina desencadenaria durant els mesos posteriors a Catalunya. Es va posar davant del teclat, va escriure i va enviar el text.

  El 25 de maig del 2017, els Mossos, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i l’espionatge espanyol (CNI) van rebre el missatge. Era un avís de risc d’atemptat en llocs turístics de Barcelona, amb menció especial a la Rambla. L’avís no contenia detalls ni identificava fonts, només aquesta referència: "Veracitat desconeguda”.

  El 26 d’octubre, la nota de la CIA l’existència de la qual havien negat i renegat el Govern català i la seva policia, apareixia en un carregament de documentació que els Mossos enviaven a una incineradora per a la seva destrucció.

  ¿Què havia passat durant aquells cinc mesos amb el missatge de la intel·ligència nord-americana? ¿A què treia cap tanta pressa per desfer-se’n?

  La primera notícia

  El 17 d’agost, el terrorisme gihadista havia cobert de sang la Rambla de Barcelona. Unes hores després de l’atemptat, EL PERIÓDICO va informar els seus lectors que la CIA havia alertat al maig els Mossos del risc d’una acció terrorista a Barcelona. ¿Com disposava el diari d’aquesta informació?

  Els últims dies de maig, un alt membre del Govern de Carles Puigdemont havia confiat a un responsable del rotatiu la seva preocupació pel missatge de la CIA que els Mossos acabaven de rebre. A primers de juny, EL PERIÓDICO va confirmar la informació amb un segon membre de l’Executiu. Aquest va demanar que la notícia quedés embargada per no generar alarma social. El diari va acceptar la condició.

  El 17 d’agost, quan el terror va colpejar la ciutat, el compromís adquirit per EL PERIÓDICO amb les seves dues fonts governamentals va vèncer. La informació ja no podia crear alarma social. Desgraciadament, la tragèdia ja havia passat. No hi havia cap raó per no servir la notícia. Era deure del diari servir-la pel seu interès públic.
  El document

  Els dies posteriors, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el seu conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, van negar un rere l’altre la informació d’EL PERIÓDICO. El 30 d’agost, el diari va obtenir una còpia de la nota enviada per l’espionatge nord-americà als Mossos i l’endemà va publicar un extracte del document.

  El Govern de Puigdemont i el cap de la seva policia es van regirar de forma furibunda. Forn i Trapero van acusar EL PERIÓDICO de difamar i embrutar la policia de la Generalitat i el mateix Govern. En una insòlita roda de premsa convocada d’urgència, en la qual Trapero es va permetre assenyalar amenaçadorament periodistes del diari, tots dos van acabar admetent el que havien anat allà a renegar: que els Mossos havien sigut alertats el 25 de maig. No obstant, encara van refusar que l’espionatge dels EUA fos el remitent de l’avís.
  El linxament

  L’envestida de Forn i Trapero va obrir el camí d’una campanya de linxament d’EL PERIÓDICO en què van participar amb afany propagandistes i polítics nacionalistes i el seu desmesurat grup digital. Nombroses organitzacions periodístiques nacionals i internacionals van recolzar el diari i van denunciar els atacs a la llibertat d’informació. Hi va haver, no obstant, un silenci eloqüent, el del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

  La injuriosa campanya no tenia en realitat relació amb el dolorós cop del 17-A, sinó amb la revelació d’una notícia que els nacionalistes (en cap cas el diari) van interpretar que podia posar en dubte una peça estructural del projecte independentista català, que en aquelles dates s’acostava als seus moments àlgids de l’1-O i la declaració unilateral d’independència.
  La veritat

  Gairebé dos mesos després, el 26 d’octubre, la Policia Nacional va interceptar una furgoneta dels Mossos que transportava desenes de caixes de documents per cremar a la incineradora. L’Audiència Nacional va reclamar els papers i entre aquests va aparèixer la nota original de la intel·ligència dels EUA i un document d’ús intern dels Mossos que reproduïa i postil·lava el missatge que cinc mesos abans havia teclejat un agent nord-americà aliè a la tempesta que la seva feina desencadenaria a Catalunya.
 • JoanVecord5.241 9 410👍 1.994
  I El Confidencial també s'hi suma, amb un article que publiquen avui mateix: Tres alts càrrecs dels Mossos es van veure amb la CIA abans dels atemptats del 17-A [en castellà].

  Dues mostres de la credibilitat de l'article: (1) ja en el primer paràgraf aporta com a prova "the Nota" que El Periódico atribueix a la CIA; (2) més endavant, amb tot el cinisme del món, diuen que, per part de l'independentisme, hi ha hagut «una campanya de desinformació total, orientada a crear confusió, de manera similar a altres campanyes que han dut a terme aquests darrers anys contra l'Estat espanyol, entre les quals la del més que sospitós "espoli fiscal"».

  "The Nota" existeix però l'espoli fiscal no. Aquest és el nivell.
 • EPS61.687 13 8👍 10.429
  No hi entenc, però si els Mossos no són una policia que estigui dins els estaments internacionals, no seria més lògic que la informació la rebessin per part de la CIA, com a mínim, el CNP i la GC que si que en formen part?  i no a una policia local sense cap importància aparenment.
 • Tombatossals3.746 12 552👍 2.171
  És la seva forma de desviar l'atenció del fet que

  La policia espanyola sabia que l’imam de Ripoll havia desaparegut setmanes abans dels atemptats

  Igual que fa poc un poli espanyol va ostiar un periodista, i després el va denunciar. Fer-se la víctima és la tàctica preferida dels agressors i dels que tenen molt a amagar.
 • ArnauUsuari sumador6.056 16 353👍 1.005
  IGNOREU sempre el que digui o publiqui aquest homenot. Al servei de les clavegueres de l'estat, ja l'hem enxampat massa vegades mentint, com per ceure alguna cosa del que publiqui. Té la reputació sota terra.
 • fcim19.281 10 81👍 2.068
  Les fuerzas de seguridad del estado van trobar la nota original amb una traducció al catala en una incineradora on s'afirmava que, malgrat altres especulacions, la polla d'en Crom fa 30 cm, però encara no és prou gran com la de n'ALT que fa 31,5
 • Capuno90 1👍 61
  Edito: Em pensava que era una nova publicació amb aquestes mentides i no vaig veure la data del post.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  El CNI no es reuneix amb la CIA i els Mossos d'Esquadra si?

Publicitat

Fòrums

 • 9.268.250 missatges
 • 220.053 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat