Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Acord entre l´Ajuntament de Barcelona i el Port per reduir els creuers i ampliar l´espai públic

DK8.860 9 247👍 4.486
No pinta malament; sobretot tenint en compte que, com bé diu la Sanz, a priori l´Ajuntament té poc pes dins l´autoritat portuària -que és bàsicament un hortet de l´Estat-:

⚓️ Avui és un dia important. Hem presentat l’acord entre l’Ajuntament de Barcelona i el Port. Un acord que inicia una nova etapa i una nova relació entre la ciutat i el seu port i on destaquen dos aspectes: posem sostre i reduim els creuers a Barcelona i ampliem l’espai públic Port-Ciutat.
Són uns acords que responen a una idea clara, a un principi bàsic: Barcelona és una ciutat amb port, no un port amb una ciutat annexa.
Per aquest motiu, per la defensa convençuda d’aquest principi, el paper de l’Ajuntament ha superat el pes que representa en el Consell d’Administració de l’Autoritat Portuària: tenim només un dels quinze membres. Així ho regula la legislació estatal. Però no ens vam conformar. Barcelona havia de fer sentir la seva veu, havia de ser escoltada i havia de poder co-decidir quin port volem i cap a on volem que es dirigeixi. Per això hem acordat:

 Posar sostre al creixement de les terminals de creuers. Es limiten i redueixen les terminals de creuers: n’hi haurà un màxim de 7, ara en són 8. I on ara hi ha 9 vaixells de creuers i es plantejava que n’hi hagués més, amb l’acord n’hi haurà un màxim de 7. S’agruparan totes al moll Adossat un cop se’n completi l’ampliació. Això implica allunyar-les del centre de la ciutat i alliberar espais dels molls Drassanes i Barcelona per a l’ús públic i ciutadà.

A més d’un compromís clar per avançar en la reducció d’emissions del tràfic de creuers. El Port elaborarà un nou pla de millora ambiental del tràfic de creuers amb fites i objectius quantificats.

 La nova Bocana serà un nou espai ciutadà, formatiu, cultural i d’oci.
Es creen 14.000 m2 de nous d’espais de qualitat per a ús públic. Hi haurà una nova rambla per passejar on va estar situat el Rompeolas.

Es limita l’espai que podran ocupar els nous usos comercials i de restauració: cap edifici podrà tenir un ús exclusiu. I també es limitarà l’ús comercial a un 20% i l’ús de restauració a un 15% del sostre total de l’àmbit.

Es potenciaran els usos docents aquest nou espai, configurant-los com un important node docent i tecnològic sobre la Nàutica.

 Guanyem un espai ciutadà verd al Passeig de Colom i el moll de la Fusta, i acostem Ciutat Vella al mar. Properament s’hi instal•laran pistes esportives per tal que els veïns i veïnes de la zona es puguin fer seu aquest espai.

Som una ciutat de la Mediterrània, de mar. El nostre port és més que un port. Són les Rambles, les Golondrines, les Drassanes, és el Moll de la Fusta... Ara serà més coses. Torna l’esperit del Rompeolas. Ampliem l’obertura al mar i recuperem els usos ciutadans al Port. 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.239.538 missatges
  • 219.075 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat