Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

(Fil Actualitzat): Mercenaris espanyols es manifesten a Barcelona...

EstatpropiUsuari sumador163.709 11 1👍 26.784

Policies i guàrdies civils reclamen l'equiparació salarial amb Mossos a Barcelona

Redacció 20 Gen 2018 - 13.12

 

 

Policies i Guàrdia Civils es manifesten pel centre de Barcelona per reclamar l'equiparació salarial amb els Mossos d'Esquadra i l'Ertzaintza.

La marxa té el suport dels líders del PP català i de Ciutadans. Xavier García Albiol, Albert Rivera i Inés Arrimadas participen en la concentració.

La protesta ha començat a la plaça Urquinaona i ha baixat per via Laietana. Quan els manifestants han passat davant la comissaria de la policia nacional, hi han deixat flors mentre cantaven "aquesta és la nostra policia". La manifestació ha d'acabar a la plaça Catalunya.

 

La marxa arriba quan el ministre Zoido ja els ha promès l'equiparació total tant en sou com en drets laborals a la policia catalana, però encara no s'ha materialitzat.

 

La manifestació l'ha convocat la plataforma Jusapol, que s'ha creat justament per defensar l'equiparació salarial. Jusapol és crítica amb la proposta que planteja el govern espanyol perquè considera que té "molta lletra petita i clàusules abusives" que els podrien comportar la pèrdua de drets laborals adquirits.

 Al començament de la marxa, els seus portaveus han explicat que volen igualar els salaris, però sense perdre els privilegis adquirits.

Per aconseguir aquesta equiparació, calen que es destinin 1.500 euros dels pressupostos generals de l'Estat en 3 anys. Això significa un augment del salari mensual d'uns 700 o 800 euros per cada policia.

Actualment, un Mosso cobra uns 800 euros més que un Policia Nacional i uns 900 euros més que una Guàrdia Civil.

Salari net dels cossos de seguretat

Ertzaintza: 2.530 euros

Mossos d'Esquadra: 2.444 euros

Policia nacional: 1.575 euros

Guàrdia Civil: 1.511 euros

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.237.632 missatges
  • 219.007 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat