Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Estaríeu disposats a anar amb la selecció espanyola/francesa en algun cas?

Anirieu amb la selecció espanyola/francesa?
No, mai.
24 (61.54%)

Crom el campió mundial de tamborí.
4 (10.26%)

Només en els casos C i D.
3 (7.69%)

Sempre.
3 (7.69%)

Només en els casos B, C i D.
2 (5.13%)

Només en els casos B i D.
2 (5.13%)

Només en el cas D.
1 (2.56%)

Vots emesos: 39
zzcc6.439 8 334👍 2.357
Us proposo la situació següent: sou esportistes d'elit sense selecció catalana reconeguda internacionalment. Vaja, la situació actual. Aclareixo ara que per acotar-ho només tindrem en compte esports olímpics, o com a mínim amb alts nivells de professionalització. És a dir, que queda exclòs el corfbal i el tamborí, per exemple, les seleccions catalanes dels quals estan reconegudes internacionalment.

He classificat els esports en 4 grups:

Grup A: Esports on les victòries són col·lectives (si guanyes, la victòria serà principalment de l'equip/selecció). Pots aconseguir un palmarès complet (o quasi) sense jugar amb la selecció. Mundials/Jocs Olímpics de rellevància relativa.
Exemple: Futbol. És cert que molts consideren el Mundial com la competició més important, però ningú qüestionarà un palmarès impecable amb el club però sense títols a nivell de seleccions (per molt que alguns diguin, el Messi podrà ser considerat el millor de la història sense tenir un Mundial).

Grup B: Esports on les victòries són individuals (si guanyes, la victòria serà principalment de l'esportista). De forma semblant al grup A, només a nivells de clubs o de forma individual ja pots guanyar quasi tots els títols importants.
Exemple: Ciclisme en ruta. El Mundial només és la 4a o 5a competició més important, i només serveix per completar el palmarès.

Grup C: Esports on les victòries són col·lectives. El Mundial i els Jocs Olímpics són indiscutiblement les competicions més importants, i difícilment podràs tenir un palmarès rellevant si no jugues amb una selecció.
Exemple: Se m'acut el Voleibol, però potser m'equivoco. Hi ha competicions importants a nivell de clubs, però on es talla el bacallà és a les seleccions.

Grup D: Esports on les victòries són individuals. Les grans competicions són totes a nivell de seleccions. L'altra opció és guanyar el títol nacional (campió d'Espanya o de França), i per tant, la situació és la mateixa.
Exemple: Atletisme. No segueixo especialment cap disciplina atlètica però, si no vaig errat, només et pots fer un nom si guanyes el Mundial/Jocs Olímpics/campionats nacionals.


Fins a quin punt sacrificaríeu part de la vostra carrera esportiva per la dignitat nacional?


Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.239.555 missatges
  • 219.075 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat