Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Els efectes del Preussenschlag

hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
Els efectes sobre el regne d'Espanya de l'aplicació de l'article 155 per part del govern de Madrid comencen a reflectir-se. Ja va passar l'altra vegada. Metroscòpia i GAD3 coincideixen:

Resultat d'imatges de sondeo abc ciudadanos gana

Mentre no siguem independents haurem de preparar-nos per una prova dura.

Respostes

Configuració
 • Anakin Skywalker769 2👍 829
  Desconfio força dels pronòstics favor de C's a les generals; ja hem vist com anteriorment els han sobreestimat. Ara bé, les eleccions del 21-D han afeblit el PP i reforçat C's, però caldrà veure si C's decideix boicotejar el PP juntament amb el PSOE per tal de forçar unes noves eleccions.
  • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
   Jo crec que tot això és un canvi més profund del que sembla. El règim fonamentat en el bipartidisme turnista i el pacte constitucional s'ha trencat. Encara no sabem què el substituirà. Les forces rupturistes (inclòs l'independentisme) encara no han triomfat ni de lluny, i l'altra força rupturista (rupturista en un sentit radicalment diferent), és a dir C's, pot ser que estigui en condicions d'imposar un nou règim, de tipus molt més sinistre. I están en el camí. Espero que ens escapem abans que això pugui pasar. Perquè no veig el món podemita esquerranós capacaç d'aturar-ho
   • Anakin Skywalker769 2👍 829
    Certament hi està havent una transformació a Espanya i aquells que dèiem que Espanya no canviaria mai ens equivocàvem; Espanya pot canviar, però a pitjor. Naturalment Podem no podrà fer-hi res de res.
   • autokrator12.642 3 164👍 8.408
    Ho veig com tu. De fet crec que el PP s'ha sostingut el cicle de les dues eleccions de manera artificial basant-se en la por a un govern PSOE-Podemos i, encara més, Podemos-PSOE amb 'sorpasso' en les eleccions repetides. Desaparegut aquest element de cohesió el vot del PP migra a Cs de la mateixa manera que del PSOE havia migrat a Podemos. 

    A Espanya, tot i que no ho sembli, la gegantina corrupció del PP sí que és coneguda i censurada i justifica un govern Cs-PSOE o PSOE-Cs encara que no sumi els 176 escons (que crec que els sumarà) perque ja ni Podemos podria justificar un vot contrari que deixés el PP en el poder. I el PP si se li descontrola la policia i la Fiscalia té tots els números per acabar com CDC. El canvi polític a Éspanya està cantat i, en gran part, és inevitable perque hi ha un factor molt fort que és generacional i no és pot canviar. La qüestió és que el principal partit que va obrir la porta a la fi del sistema de torn bipartidista, que va ser Podemos, no serà el que més s'aprofiti de la seva fi. En gran part per una acumulació d'errors propis de la cúpula podemita tant estratégics com organitzatius. 
    • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
     En Cotarelo ja va escriure un article interpretant el blocatge a les Corts durant el 2016 com el col·lapse del règim. Però jo crec que el veritable col·lapse va venir el setembre/octubre passat amb el que va fer el règim. De fet, sembla tot trencat, i C's pot substituir el règim. Els poders fàctics ja basculen cap al nou moviment alterrupturista, sense entendre massa bé cap a on els portarà.
     I un detall, la historia em fa desconfiar molt d'aquells moviments que branden la lluita contra la corrupció de manera populista, des d'Atenes el 432 aC fins a París el 1934.
     • autokrator12.642 3 164👍 8.408
      Jo crec que sí que saben cap a on van. Van cap a una reforma de la constitució recentralitzadora i a acabar de desmuntar el PP treient tots els casos de corrupció. Això, en teoria, si els surt be, podria portar a un nou bipartidisme amb el PSOE i Cs com a peces centrals i Podem i el PP minoritzats. 
      • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
       Més que una reforma de la constitució recentralitzadora jo diría la liquidació de l'Estat de les autonomies simplement. I probablement canvis importans en les estructures de poder i l'establiment de nous grups dirigents. Un canvi substancial, que en el fons no interessa a molts dels poders fàctics que ara manen. Una mena de revolució conservadora .
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Arribo tard, aquests resultats son estranys en número de escons ja que Ciudadans guanya en vots totals, però només queda tercer en número de escons totals.

  Aquí es plantegen 2 possibles pactes: Pacte Ciutadans+PP o PP+Ciutadans amb Albert Rivera o Mariano Rajoy com a President(Govern de Centre-Dreta o Dreta), o pacte Ciutadans+PSOE o PSOE+Ciudadans amb Albert Rivera o Pedro Sánchez de President(Govern de Centre, Liberal-Socialista o Socialista-Liberal)
 • Maczek2.054 4 820👍 1.773
  On està l'espanya plural, i els de la "ceja" ????
 • Hades27.578 9 36👍 19.392
  És un efecte molt semblant al d'altres moviments xenòfobs europeus, on el discurs racista de l'extrema dreta també es nodreix alhora dels sectors més reaccionaris de la vella dreta però sobretot de les classes humils menys polititzades.
 • foraviler1.476 12 991👍 1.513
  Aquí podeu veure al de Metroscòpia el·laborant la darrera enquesta, amb especial èmfasi a la línia evolutiva de C's:

 • Roderic17.180 14 98👍 8.461
  A Internacional fes el favor.
 • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
  I seguim, SimpleLogica:

 • torraina_infernal38.099 11 17👍 23.182
  A internacional o fricos.
 • __32501__161 1👍 90
  Ciudadanos sempre puja quan sembla que el PP baixa. Quan hi ha hagut eleccions (generals) s'ha demostrat que el PP no baixava tant ni Ciudadanos pujava tant. Ara tenen l'efecte guanyador, però una vegada es formi govern i la gent que consumeix els mitjans de comunicació vegin que no han pogut formar govern (perquè n'estic segur que molta gent es pensa que encara poden formar govern), tornaran a baixar i el PP tornarà a pujar i quan hi hagi eleccions el PP pujarà més del que indiquen les enquestes i Ciudadanos se la fotrà més, en comparació de les enquestes.
 • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376
  Jo ja ho vaig dir des del primer moment que Podemos i tota aquesta tropa no podria suportar donar ni aigua als catalans. Aquí ho teniu, els espanyols abans que tolerants amb el dret a decidir (per molt d'esquerres que siguin) són nacionalistes espanyols. 

  Per això som dues nacions incompatibles i per això la independència és la única manera de tenir justícia per la nació no-dominant. Desafortunadament la paradoxa és que com més necessites la independència més costa d'aconseguir.

  La garantia de que a Espanya res no canviarà és aquesta: que sempre podran matxacar als catalans sense por a perdre vots, més aviat el contrari.
  • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
   El que em sembla important d'aquestes dades és que certifica la mort del règim. I no només pels resultats de l'alterrupturisme de C's, sinó també pel vot ocult que s'intueix en P's. A hores d'ara no em sorprendria que en unes eleccions a Corts cap dels vells partits turnistes quedés primer o segon
    • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
     C's no és del règim del 78, és una nacionalisme molt més modern. I defensa posicions al marge del pacte constitucional.
     • FollUsuari sumador77.518 12 3👍 40.376
      Un pacte constitucional que als catalans no ens serveix de res, que ni ens reconeixeria com a nació, ni acabaria amb l'espoli fiscal ni ens reconeixeria el dret a l'autodeterminació.

      Tot són paraules "règim del 78" o "pacte constitucional" que per mi són completament buides. M'importa el mateix si governa PSOE, PP o Ciudadanos, és tot el mateix i el resultat pels catalans històricament sempre ha estat el mateix, fins i tot amb suposades cares i gestos "amables" (vegi's Estatut amb el PSOE).
      • autokrator12.642 3 164👍 8.408
       No pots analitzar la situació de la que parla el Hyaenodon pensant en termes exclusivament catalans. Pensar-ho tot en clau de política catalana és un dels ptijors efectes que ha produit el procés. La gent s'oblida que estem en un altre país en el que passen moltes més coses i que nosaltres no som ni el 20%.
     • goulah19.325 14 79👍 5.400      Nacionalisme modern ciudadanos... que cony t'has begut!?
      • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
       No entens què vol dir nodern, no és un qualificatiu positiu necessàriament. De fet, els nacionalismes moderns són els més sinistres i amb diferència
       • goulah19.325 14 79👍 5.400
        Si fas servir "modern" en sentit proper a "estar a l'última" amb C's és fals. A no ser que consideris com a nacionalisme modern, l'etnològic (aquell que es basa en odiar un grup ètnic proper per definir-se a un mateix) típic de principis del segle XX.
        • Indecomuner3.900 2 528👍 3.914
         No és només el discurs, és també l'estructura de partit, o la seva absència de presència territorial. El seu fncionament és excepcionalment centralitzat. Depenent dels mass media d'una forma sorprenent.

         El PP i el PSOE tenen una estructura caciquil, regionalista. En el fons reflecteixen un règim de Taifes, on es conjuguen interessos locals amb Estatals. En canvi, Ciudadanos és pura Madrid. Pur Ibex. Pur poder d'Estat. Són una cosa ben diferent.
         • goulah19.325 14 79👍 5.400
          Certament són el lobby polític del lobby IBEX espanyol.
         • autokrator12.642 3 164👍 8.408
          Estas parlant d'una realitat que ha canviat i que està canviant encara més. Cs no tenia un bon desplegament territorial però l'està començant a tenir i treballen amb un model que funciona. No ho dic perque m'agradi però els està funcionant, fan servir médotes empresarials més que polítics. 
          • Indecomuner3.900 2 528👍 3.914
           Però és una estructura mínima, precisament per mantenir la centralització brutal i no haver de condicionar el discurs per interessos locals o autonòmics, com els passa a la resta de partits d'àmbit espanyol.
        • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
         És substancialment més modern que el nacionalisme assimacionista de tipus decimonònic dels partits tornistes del règim. És molt diferent d'aquest. Tot i que va haver intents de formular una versió moderna durant el sXX, l'aznarisme fou el primer cop que es formulà amb certa coherencia i amb gran caacitat de penetració social. I C's és l'aznarisme en estat més pur.
         Ve a ser com comparar el nacionalisme magiar hegemònic d'abans del 1914 i el dels anys 30. És molt més modern, i a mi personalment em fa molta més por
   • autokrator12.642 3 164👍 8.408
    Crec que has fet una molt bona anàlisi de la situació. El sistema del 78 es va trecar amb la irrupció de Podemos i Cs i això no es pot ja recomposar, tot i que hagin pogut seguir governant un temps com si tot fos igual que abans. Això és irreal i ara veurem molts canvis. 
    • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
     Jo no ho diría així ben bé. La irrupció de de Podemos i Cs va esquerdar el règim, probablement de manera irreparable, però el trencament va ser la repressió dels catalans l setmebre/octubre passats.
     • autokrator12.642 3 164👍 8.408
      Sí, és que jo em referia al sistema bipartidista només. No al règim en sí mateix que inclou més elements com una determinada autonomia i uns partits nacionalistes a Euskadi i Catalunuya que no participen dels equilibris polítics. Això sí que tens raó que es va trencar el setembre/octubre. Ara mateix -excepte el paper que està fent el PNB que és molt per casualitat- els partits tradicionalment 'autonomistes' ja no són importants en els equilibris polítics a Espanya. I l'Estat 'autonòmic' ha deixat de ser qüestionable. 
      • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
       El paper del PNB també resulta curiós. Provant de salvar el règim (el que inclou una veritable autonomía per als vascos) quant ja ha volat pels aires. Depèn com evolucioni tot el PNB podría donar sorpreses.
 • Smilodon575 3👍 558
  Per mi un dels primers símptomes de canvi va ser el fet que el PP demandés al diari ABC per fer una entrevista a Arrimadas el dia abans de les eleccions, això vol dir que el PP ja no considera a l'ABC com un mitjà dels seus i amic. I l'ABC és el diari de la dreta monàrquica i tradicional, si aquests sectors li fallen al PP no sé qui li pot quedar.

  Molts dels grans poders fàctics de dins i fora Espanya estan conspirant contra Rajoy i el PP,  incloent probablement la monarquia perquè felip vi no té gaire bona relació personal amb Rajoy, des d'alguns sectors de la UE s'ha estat finançant C's i ja no diguem els poders econòmics de l'IBEX 35. El PP necessita aprovar els pressupostos per intentar allargar com sigui la legislatura i poder encarar les eleccions de la primavera del 2019 (europees, municipals i autonòmiques) com el partit més votat. Però el PP té un problema a Madrid, si a Madrid C's supera al PP, la qual cosa és força factible vista la relació de forces que hi ha allà, tenint en compte com funciona Espanya i el simbolisme de la capital llavors pot produir-se una desbandada massiva de votants cap a C's en una qüestió de setmanes-mesos que destrueixi els partits dominants des del final de la transició.
  • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
   El que no tinc clar és si els poders fàctics són del tot conscients de què és C's
  • Hades27.578 9 36👍 19.392
   Fa molt que ho dic, però com que cada vegada anirà semblant menys conspiranoia i més realitat, ho repeteixo. Cs és el pla del globalisme per assaltar Espanya, que "gràcies" al franquisme i la neutralitat en la 2a GM, les seves elits i el seu poder havia quedat aïllat del que havia passat al continent, on tot va conduït per el mateix grup de gent, mentre que Espanya és una mena d'oasi on fins ara havien manat els franquistes aquests mantenint un perfil baix i obeïnt més o menys aquella elit. Amb Cs, la gran banca i el globalisme entren a Espanya a full.
 • hyaenodon3.615 3 570👍 1.352
       Les modelitzacions són esfereïdores

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.631 missatges
 • 219.007 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat