Fòrum

El diari alemany Die Tageszeitung denúncia persecució política d'Espanya a Catalunya.

Murri17142.311 5 766👍 2.600
El rotatiu defensa la investidura de Puigdemont i recorda que l’única violència es va produir l’1-O per part de la policia espanyola.

La UE i la comunitat internacional guarden silenci davant la repressió judicial i la violència física de l’Estat contra l’independentisme. S’ha constatat amb les càrregues de l’1 d’octubre, amb els empresonaments de dirigents polítics acusats d’un delicte inexistent i també davant dels resultats del 21D, en què l’independentisme ha revalidat la majoria absoluta, en perill perquè cinc diputats són a l’exili i si tornen seran detinguts. Però la premsa internacional va per un altre camí i sovint es desmarca de l’estratègia dels líders europeus i dels caps d’Estat respecte a Catalunya i es mullen.

 

És el cas del diari alemany Die tageszeitung (Taz), fundat a Berlin el 1978 d’ideologia d’esquerres, amb unes vendes de 60.000 exemplars diaris, i el primer diari nacional alemany a digitalitzar tot el seu contingut. En un article signat per un enviat especial a Espanya, el rotatiu és contundent sobre la falta de democràcia a l’Estat: “El que passa aquí mereix només un nom: Persecució política. El govern de Madrid, encapçalat per Mariano Rajoy, que s’ha apoderat de l'administració de Catalunya, i també Cs i els socialistes, són els perdedors. Els independentistes han guanyat i tenen la majoria absoluta, i mantenir els polítics sota custòdia per infraccions "inexistents" o amenaçar-los amb detencions si tornen a casa és una maniobra política destinada a minar el resultat de les eleccions democràtiques”.

 

En aquest sentit, el rotatiu afegeix que els consellers i el president a l’exili també són víctimes d’aquesta falta de democracia, i remarca que tenen el dret a tornar de Bèlgica i prendre possessió dels seus càrrecs: “Puigdemont, igual que els altres exiliats i detinguts, té el dret constitucional de ser parlamentari i exercir càrrecs fins que sigui condemnat. Madrid ha de concedir aquests drets”, sentencia.

El diari considera que no hi ha d’haver debat sobre la possibilitat que Puigdemont pugui ser investit, perquè tot i que “Madrid, l’oposició catalana i la premsa madrilenya converteixin la investidura telemàtica en una qüestió central, és fals, la qüestió central és que l’independentisme està perseguit”. L’autor de l’article relata com els consellers i els Jordis han estat perseguits per delictes “inexistents”, delictes “tan exagerats que no van poder suportar una petició d'extradició de Bèlgica”.

 

I finalment, assenyala que el delicte de rebel·lió comporta violència, però “en les imatges dels últims mesos, la gent estava manifestant-se pacíficament. No hi havia gent encaputxada, sinó famílies senceres. Només una vegada hi va haver violència incontrolada: l'1 d'octubre, el dia del referèndum d'independència. La policia va vèncer brutalment i va deixar enrere uns 900 ferits. I ni així es va trencar la resistència pacífica”.


http://elmon.cat/politica/diari-alemany-die-tageszeitung-denuncia-persecucio-politica-despanya-catalunya


Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.175.452 missatges
  • 216.780 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat