Fòrum

"Els turcs som una raça superior"...

EstatpropiUsuari sumador158.326 10 1👍 24.460

"Els turcs som una raça superior"


"Els turcs som una raça superior, i Turquia pertany als turcs". És el lema del nou Partit de la Unió Ötüken. Va ser legalitzat el 20 de desembre per l'estat turc i culmina la deriva racista i xenòfoba de la república de Turquia. Defensa "l'absolut domini" dels turcs que estan units per "la sang" i no per la religió islàmica com defensa l'actual partit al govern, l'imperialista neo otomà AKP. Curiosament el partit racista argumenta que les terres turques pertanyen a la seva nació però la realitat històrica és ben diferent.

Fins a l'any 1071, a la batalla de Manzikert, els turcs no havien trepitjat l'actual Turquia. Òbviament no s'anomenava així sinó Anatòlia. Havia estat terra dels hurrites, hitites o grecs; cap d'elles nacions amb cap vincle amb els turcs. Encara avui els autòctons es refereixen als turcs com "els mongols". És un terme correcte històricament doncs els turcs provenen de Mongòlia, es van formar a Mongòlia i van sortir de Mongòlia. Només exterminant les poblacions autòctones com els bizantins (grecs), armenis o kurds (descendents dels hurrites) van fer-se amb el control del que avui diuen que es seu. Aquest extermini fou en totes les formes. Religiós; exterminant el cristianisme que era la religió hegemònica, lingüístic anorreant totes les llengües locals imposant-ne la seva, toponímic, eliminant les denominacions locals com Constantinoble o Bizanci i substituint-la per seves com Istanbul i demogràfic.

El genocidi de 1916 (Sayfo) va suposar la mort o trasllat de tres milions de persones de manera que la població grega, que poblava Anatòlia des de feia disset segles, fou exterminada o deportada, l'armènia executada i l'assíria desplaçada o morta. La població kurda, poblant Anatòlia des de mil set-cents anys de l'arribada dels turcs, fou la següent i pateix encara avui el genocidi supremacista turc. Impunement.

Respostes

Configuració
 • Saimdusan4.610 5 463👍 2.736
  Només exterminant les poblacions autòctones com els bizantins (grecs), armenis o kurds (descendents dels hurrites) van fer-se amb el control del que avui diuen que es seu
  Els turcs també són majoritàriament descendents dels autòctons de la zona.
  Fins a l'any 1071
  Ara volem denunciar conquestes de fa mil anys? Si ens posem així podriem queixar-nos de l'imperialisme romà (els catalans no són autòctons, van "exterminar" els íbers lingüísticament i religiosament!). No té ni cap ni peus.
  És un terme correcte històricament doncs els turcs provenen de Mongòlia
  No hi ha concens sobre on exactament va ser l'urheimat túrquic. És cert que van tenir molt de contacte amb els mongols, però els hongaresos també van tenir el mateix contacte amb els túrquics (fins i tot m'atreviria a dir que per un hongarès seria més fàcil aprendre turc que no pas finès) i no per això seria "correcte" anomenar-los turcs.

  No crec que inventar-se encara més fantasies nacionalistes sigui la millor manera de respondre al feixisme.
 • Xulomander5.860 3 359👍 6.174
  Ni turcs ni kurds, l'Anatòlia ens pertany a nosaltres els romans

 • catalàamallorca39.605 7 14👍 15.049
  Fins a l'any 1071, a la batalla de Manzikert, els turcs no havien trepitjat l'actual Turquia. Òbviament no s'anomenava així sinó Anatòlia. Havia estat terra dels hurrites, hitites o grecs; cap d'elles nacions amb cap vincle amb els turcs.
  250 anys abans que els catalans conquerissin Mallorca. I a diferència d'aquests no van massacrar i esclavitzar la població autòctona. Però ningú no diu que les illes no siguin de cultura catalana...
 • Eimeric7.857 11 273👍 1.685
  ja fa temps que en vaig conéixer de turcs d'aquesta mena.

  Eren propers al partit nacionalista turc o MHP que sol quedar tercer en les eleccions. Em sobtaven molt les ximpleries que deien, manipulant la història i parlant fatals dels kurds. De fet de la manera en que parlaven dels kurds com a mínim deixaven clar que els veien com a estrangers.

  Cada cop que he parlat de temes de política, societat o història amb turcs he tingut més clar la meva posició pro-Kurda i en contra de Turquia a la UE.
 • llamp48.400 17 10👍 11.991
  Superiors a què?
 • Maczek1.953 3 854👍 1.708
  Prou! amb els que es consideren una raça superior!, una nova demostració de que el feixisme europeu blanc, vol dominar i sotmetre a la resta de pobles del mon............... perdó l'atricle es refereix a turcs i assobre musulmans, doncs res retiro l'anterior i demano respecte per les seves creences i la seva cultura 
 • Hades27.317 9 37👍 18.817
  No hi ha cap dubte que gent que és capaç de deixar crèixer uns mostatxos com aquells ha de tenir una genètica superior. Probablement només estiguin a nivell de lluminositat dels espanyols i els ummites.
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Cap poble on tants d'ells moren només pel tarannà de la pròpia gent pot ser considerat superior.
  Encara que conduïsin aerocotxes i es comuniquessin per hologrames, mentres seguissin matant-se entre ells d'aquesta manera, no serien pas superiors.
 • Sukhoi448 1👍 739


  Algun dia...
 • virot8.763 4 249👍 4.137
  Així doncs a Anatòlia abans de l'arribada dels turcs hi vivien només grecs, armenis i kurds? No em sona haver vist mapes de cap d'aquests pobles habitant el centre de la península.
  • Xulomander5.860 3 359👍 6.174
   La cultura hittita té el seu origen al centre de la península, però no tinc ni idea de si seguien existint durant el segle XV.
   • Hades27.317 9 37👍 18.817
    Feia segles que totes les cultures d'Anatòlia estaven hel·lenitzades sota els regnes descendents de l'imperi macedoni primer i sota l'aparell romà després. 1300 anys. Parlar d'hitites és gairebé com parlar de sumeris a l'edat mitjana
    També era grega  en aquells temps de canvi d'alta a baixa edat mitjana la costa de Síria, encara avui queda un petit percentatge de població grega a Líban i la costa siriana que porta allà des de Roma.
    • Xulomander5.860 3 359👍 6.174
     Ho he dit perquè si els assíris segueixen existint bé poden existir els hitites, però ja he dit que no tenia ni idea
     • Hades27.317 9 37👍 18.817
      Sí bé, es fan dir així però realment es una mica agafat pels pels. Són la gent que descendeix dels assíris, igual que tota la resta de veïns seus. La diferència és que han conservat la llengua i s'han mantingut cristians, no deixant-se arabitzar. Però descendents d'assíris ho són tots els de la zona aquella del nord d'Irak i el sud de Turquia.
      I a Síria n'hi ha cristians que es fan dir arameus o siríacs, sobretot els que són de la part tirant a prop de la costa.
   • AviVicenç15.115 5 126👍 1.887
    Penso que per trobar el punt de assentament primigeni dels hihites cal cercar un punt ric amb carbó i ferro
  • Sukhoi448 1👍 739
   Pel que sé, Anatòlia (com tot l'Orient Pròxim) era un mosaic d'ètnies i llengües diferents; podríem parlar de kurds, grecs, armenis, azerís, arameus, pobles caucàsics, àrabs i pobles iranians (de fet, hui en dia hi són allà els "zazas", una mena de mescla entre kurds i perses), els quals segurament tindrien una forta presència en la part central-oriental de la península, donats els continus moviments de perses per la zona.

   La cosa és que als segles IX-XI l'Imperi bizantí és l'estat hegemònic per aquelles contrades, amb tot el que això comporta (difusió del grec com a llengua franca en la regió, cristianisme com a religió majoritària...) però els musulmans estan en plena expansió i necessiten forces de xoc per combatre els bizantins. Ahí entren en joc els turcs, que ja portaven uns quants segles relacionant-se amb perses i altres pobles musulmans (de fet, s'hi convertiren abandonant la seua religió primitiva). Als abàssides els venen de conya els turcs per tocar els collons als bizantins, i seguirien ocupant eixa funció dinasties després, fins que ja s'assenten definitivament en la regió i comencen a establir sultanats i demés estats, donant inici al gèrmen del futur Imperi otomà.


 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Per penjar la noticia al twitter, els del KurdisCat, m' han fet un re-twitt
 • AviVicenç15.115 5 126👍 1.887
  "Els turcs som una raça superior

  El supramacista  introductor del fil de ser turc i no català ho signaria sens dubte
 • Desconfiat3.982 3 523👍 4.221
  Veig que el concepte raça superior està molt devaluat. 

Publicitat

Fòrums

 • 9.175.455 missatges
 • 216.780 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat