Fòrum

(Alemanya) El canal infantil KIKA emet un documental d’una adolescent alemanya de 16 anys enamorada d’un nazi

Screen3.936 1 525👍 1.873
Que és el que passa més sovint a Alemanya...
-
En realitat el fil hauria d'anar de la pel.lícula extraordinària que es va emetre ahir a TV3: El cas Fritz Bauer.

La pel.lícula es pot trobar a Tv3 a la carta fins el 19 de gener

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/


Respostes

Configuració
 • Screen3.936 1 525👍 1.873
  Brutal, quan surt del camp de concentració nazi per acatar les lleis nazis i un company s'hi queda per no haver-les acatat... 


  Després marxa a l'exili a Dinamarca... 


  Què em recorda tot això ?
 • Screen3.936 1 525👍 1.873
  Retrat del Fritz Bauer real: per cert, aquestes rajoles apareixen al film.


 • Screen3.936 1 525👍 1.873
  http://www.ccma.cat/tv3/pellicules/el-cas-fritz-bauer-el-primer-judici-de-la-historia-contra-els-arquitectes-del-camp-dextermini-dauschwitz/noticia/2831080/


  UNA QÜESTIÓ DE JUSTÍCIA QUE TOTHOM HAURIA DE CONÈIXER

  "El cas Fritz Bauer", el primer judici de la història contra els arquitectes del camp d'extermini d'Auschwitz

  A LA CARTA 
  "El cas Fritz Bauer" és una pel·lícula sobre la determinació d'un jutge (Fritz Bauer) per dur Adolf Eichmann (SS nazi encarregat de les deportacions i exterminis massius de jueus durant la Segona Guerra Mundial) davant la justícia i de tots els impediments als quals va haver de fer front. La pel·lícula serà a la carta fins al 19 de gener.

  Adolf Eichmann va ser un tinent coronel de les SS nazis i responsable directe de "la solució final de la qüestió jueva". Aquest era el nom del pla dels nazis per dur a terme l'Holocaust durant la Segona Guerra Mundial. Eichmann va estar directament implicat en la deportació sistemàtica i l'extermini dels jueus. Tot i que durant un temps el govern alemany va estudiar la possibilitat expulsar els jueus en comptes d'exterminar-los, finalment es va optar per deportar-los massivament en guetos. Al final de la Segona Guerra Mundial, Eichmann va ser capturat per l'exercit dels Estats Units, que no sabien la seva autèntica identitat. Eichmann es va aconseguir escapar i es va amagar. Però què se'n va fer, d'aquest home que vivia en l'anonimat?  

  Fritz Bauer va néixer en una família jueva. Va estudiar dret i al cap d'uns anys va passar a ser jutge de la República Weimar. Va ser cofundador de l'Associació de Jutges Republicans a Wurtemberg i membre de l'SPD. El van detenir i portar al camp de concentració de Heuberg el 1933 per planejar una vaga general contra la presa del poder del partit nazi. Un cop fora de la presó, va ser acomiadat com a funcionari i el 36 emigra a Dinamarca. Durant l'ocupació nazi d'aquest país, va tornar a estar empresonat durant tres mesos en un campament. Però quan els nazis comencen a deportar jueus danesos al camp de concentració de Theresienstadt, fuig a Suècia.

  El 1949 torna a Alemanya i accedeix a diferents càrrecs públics dins la justícia fins que l'any 56 és nomenat fiscal general de l'estat federal de Hesse. La seva perseverança pels fets de l'Holocaust va fer que s'iniciés una investigació contra els membres i dirigents de les SS del camp de concentració i extermini d'Auschwitz, que implicava directament Eichmann. La primera a tot Alemanya.

  La pel·lícula narra com va ser la captura i condemna d'Eichmann, una recerca que va dur l'ex-tinent coronel de les SS nazis davant de la justícia. Una qüestió de justícia que tothom hauria de conèixer.

   

  FITXA TÈCNICA I ARTÍSTICA:

  Títol original: "Der Staat gegen Fritz Bauer"
  Direcció: Lars Kraume
  Guió: Lars Kraume, Olivier Guez
  Producció: Zero One Film, Terz Film i Westdeutscher Rundfunk (WDR). Alemanya (2015)
  Intèrprets: Burghart Klaußner, Ronald Zehrfeld, Dani Levy, Sebastian Blomberg, Laura Tonke, Robert Atzorn, Michael Schenk, Matthias Weidenhöfer, Götz Schubert, Jörg Schüttauf, Cornelia Gröschel, Lilith Stangenberg
  Direcció de fotografia: Jens Harant
  Música: Christoph M. Kaiser, Julian Maas


Publicitat

Fòrums

 • 9.175.456 missatges
 • 216.780 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat