Fòrum

Com fer efectiu el govern de la República Catalana

Daixonses1.139 12👍 239
Com tots sabeu la guerra bruta que està exercint Espanya contra nosaltres requereix mesures especials. Els nostres polítics tenen un nivell mes o menys acceptable, sobretot comparats amb els espanyols, però en el moment actual ens cal una resposta mes contundent tant pel que fa al desenvolupament del govern legítim com pel que fa a contrarrestar aquest relat farcit de mentides que Espanya ven al món. Començaria per ex recordant el cas del confident terrorista, de la il.legalitat de la Operació Catalunya i de la intervenció del govern feta contra la pròpia constitució espanyola, coses que no estan prou explicades o repetides pels nostres representants i que Espanya no podrà mai defensar davant dels seus aliats demòcrates.

Els nostres líders - els que no estan a presó - trobo que estan massa limitats per les circumstàncies, sigui perque estan en unes situacions personals lamentables (que requereixen el nostre suport incondicional) o bé per tenir un tarannà massa tou i boyscout davant de la maquinària que tenim davant. Per això crec que la única sortida viable per començar a construir la nova república és actuar com a poble, donant suport al govern, però creant nosaltres, des de baix, el govern, és a dir: no dependre de les estructures d'Estat espanyoles que avui dia tenen parcialment sota control la Generalitat.

Fa dies que hi penso, i sense líders (acallats o querellats en un estat autoritari on la llei no garanteix un tracte igual als qui no són del seu gust polític), cal que siguem nosaltres mateixos com a societat que ens anem auto-organitzant abans no tinguem el reconeixement com a estat, en suport al govern del nostre país. Per fer-ho caldrà disposar de finances pròpies sense que siguin requisades pel Ministeri d'Hisenda espanyol, i controlar el tema de la policia, la soberania nacional i la seguretat jurídica de les nostres lleis.

Una via podria ser impulsar a través de la societat catalana (centenars de milers de persones compromeses) diferents associacions populars, configurades com a ONGs, que confederades aconsegueixin finançament per vies privades (el poble català i simpatitzants). Aquestes associacions, com una mena de departaments d'Estat populars, podrien treballar conjuntament amb la Generalitat en totes les tasques de país sense que Espanya ho pogués evitar.

Grosso modo pensava en els següents punts:

1. La part econòmica precissaria tenir un control bancari que ara no tenim, ja que la cosa publica és capitalitzada per la Hisenda espanyola. Es podria trobar finançament a través d'aquest patronatge de les associacions populars privades, bé en entitats bancàries mes independents o bé amb criptomonedes o algun sistema ràpid i lliure per poder fer ús d'aquests diners. Això ajudaria a finançar les estructures d'Estat retallades que tenim ara: sanitat, ensenyament, etc, sense dependre de cap funcionari del règim.

2. La part judicial falla per les pressions del govern central, que designa a dit jutges i tribunals, sovint inadequats des d'un punt de vista jurídic, i amb resolucions impròpies d'un estat de dret normal. L'únic possible és apelar als tribunals internacionals, a través d'una associació popular que faci el paper de Consell de Justícia dins l'esmentada confederació d'associacions populars. Veig que l'associació Drets està començant a fer aquest paper, però vistes les dificultats potser caldria repartir-se el treball en àrees d'influència: Europa n'és una de fonamental, però es podria també denunciar a d'altres racons del món, com Argentina, Estats Units, etc.

3. La part mediàtica es podria reforçar a través d'una altra associació popular dedicada a la Comunicació que tingués voluntaris que, a través de les donacions, ajudessin a crear continguts amb finalitats didàctiques i que ajudin a pagar la tele, radio i premsa en català, avui dia en greu perill degut als atacs econòmics i polítics del govern espanyol, que seguirà intentant destruir els mitjans propis catalans. També crec imprescindible crear un canal internacional en anglès i un altre en castellà, per a donar la nostra propis versió de les coses al món. Això val diners, però em
sembla imprescindible en un estat del segle XXI. Si no hi ha prou diners, per ara podríem tenir un excel·lent sistema de doblatge multilingüe, sobretot en els espais informatius.

4. La política, com la justícia, passa per l'escena internacional. Sovint els polítics catalans són massa suaus alhora de denunciar les anomalies democràtiques que hi ha al nostre país, segurament degut a la persecució constant a la que es veuen abocats. Això portaria a crear una associació d'Assumptes Exteriors, que ajudés a explicar al món, en diferents llengües el que passa aquí: la catalanofòbia, els nostres motius, la nostra solidaritat contrastada (ja que ens volen fer quedar com insolidaris), la corrupció endèmica, la nostre historia de lluita per l'autogovern, les nostres Constitucions abolides fa 300 anys (i la nostra independència en el passat), etc.

5. La policia per ara no podem fer res. Potser només ajudar a crear un departament d'intel·ligència amb diners destinats per la mateixa via. Ara bé, si controlem els nostres diners serà mes fàcil controlar la nostra seguretat.

Cal que entre tots aportem idees. Què en penseu?

Respostes

Configuració
 • llamp48.405 17 10👍 11.992
  Jo aniria a por ellos. Fer-los caure la cara de vergonya i que se'n amaguin.

  a fer mons paral·les -que també sobretot uns bancs i un servei d'intel·ligència no oficial- sempre hi serem a temps.
 • Puigdomènech9.511 12 226👍 2.496
  Aportes algunes bones idees. En general tot es basa en el fet de què l'anonimat i la força popular han de ser els motors del Moviment o poca cosa farem.

  S'ha de tenir sempre present que qualsevol acció que fem serà atacada sense massa miraments democràtics perquè ells actuen sota el prisma de qui té la paella pel mànec i manega l'oli per on vol.
  I és en aquest sentit que penso que ja badem de no haver fet una denúncia davant dels Tribunals Internacionals sobre l'1 d'Octubre o la persistència i l'invent del 155.

  És diu que tenen la paella pel mànec, bé concretament el que tenen són tancs conduits per imbècils. És tracta de trobar maneres que la paella els hi pugui caure de les mans, i no és gens senzill.
  • Daixonses1.139 12👍 239
   Jo el que veig és un poble decidit al darrera amb mes de dos millions de persones compromeses amb l'independentisme i unes poques persones davant del govern legítim, els líders polítics, que no poden fer front sols a la màquina del fang i a la guerra bruta d'un estat amb molts fons públics. El regne d'Espanya s'ha entestat a destruir-nos per tots els mitjans, pagats amb un xec en blanc que després miraran de robar-nos de la nostra butxaca. Ho poden intentar amb uns pocs, uns centenars, però no poden amb milers i milers de persones. Sense uns líders amb espai per maniobrar no ens hem de quedar al darrera com a xais esgarriats. Cal actuar com a poble, apart del govern. Tots volem el mateix: auto-organitzem-nos!

   El rei i els principals partits del país veí semblen estar d'acord amb aquestes mesures fora de l'estat de dret, així que no podem demanar massa mes als polítics, que ja han tingut els collons d'arribar fins aquí tot jugant-se el patrimoni i la llibertat personal. Cal assumir que hi ha persones innocents que passaran anys a la presó sense haver comès cap crim, i fins d'aquí uns anys no es podran veure els resultats de les denúncies als tribunals internacionals, així que aquesta gent mereix tot el respecte i mes. Ara bé, hem d'evitar derrotismes i deixar de dependre dels qui ens volen eliminats del mapa, cal auto-organitzar-se, em sembla la única manera.

   Només que dels mes de 2 milions de persones aportessim uns 10€ mínim per cap tindríem un budget mes que acceptable per començar a fer feina. Hi ha molta feina. La clau és disposar d'uns diners que l'estat espanyol no et pugui requisar com a representant (encara) de l'administració publica. Pagarem 2 estats: el seu i el nostre... fins que el nostre es faci gran.


 • CarlesD36👍 31
  Crec que el que s'ha de fer es obligar-los a fer coses que no volen. Fins ara, és el que més resultats ha donat (si n'ha donat algun). Investir Puigdemont, que torni i que el poble el defensi. Amb això tindriem el president restituït tot i el 155, un altra tunda per part de la policia a la població i un president legitim a presó. 
  • Daixonses1.139 12👍 239
   Jo proposo que sigui el poble qui digui qui mana aquí. Ja sabem què controlen ells: el Banc d'Espanya, que és qui diu quins bancs poden existir i quins no; les forces policials, que són les qui garanteixen aquesta ocupació de la Generalitat (jo no parlaria de 155, el que han fet no és legal ni surt a la llei del 155); els tribunals que dicten sentència al gust dels senyorets sense vergonya d'haver-ho de demostrar amb proves; els mitjans de comunicació (ja que donen les llicències que ells volen pels canals de TV... els qui no són servils amb el règim, no reben la llicència), etc. Nosaltres controlem la democràcia i podem organitzar-nos com vulguem, lliurement. 

   El 155 no és res mes que l'Estat i el rei de Bastos. Després de la derogació del 155 seguirà sent tot igual. Cal agafar el poder: disposar dels nostres diners com a mínim i anar fent feina. Només amb un banc propi (que només podem crear fora del circuit públic espoliador d'Espanya, que manega com ell vol) podem fer tot això i mes.

   Som i serem catalans, no súbdits amb el lliri a la ma, com els de la beauté fleur (bella flor/lliri), que és l'origen del nom botifler, degut a l'escut dels Borbons. Mantinguem la llavor viva i organitzem-nos d'una vegada!
  • Daixonses1.139 12👍 239
   A part d'això cal restituir Puigdemont en el càrrec, això és evident. Només dic que fer pinya amb el govern no és només votar-lo i deixar-lo a les seves mans (que sovint són emmanillades), sinó actuar com a govern tots junts i en coordinació.
  • Màgor12.941 10 161👍 3.485
   És clar amb les ganes que tenien de detenir Puigdemont l'entreguem com si res.
 • Indecomuner3.771 2 543👍 3.765
  Poble i govern han d'anar junts, un sense l'altra no s'aguantaria dempeus ni dos dies. La majoria d'idees que has exposat ens les tombarien en un obrir i tancar d'ulls. 

  Cert que el govern està mig paral.litzat., i la iniciativa passarà molt probablement al poble, però sempre amb la idea d'anar fent pinya plegats.
  • Daixonses1.139 12👍 239
   Jo no he dit d'esquena al govern, just al contrari, ajudant-lo.

   Primer, que no vull que els nostres impostos serveixin per engreixar mes la repressió de l'estat espanyol, cal controlar els diners de la cosa pública. Actualment la Generalitat no disposa de diners i els pocs que té els hi poden substreure legalment des del Ministerio de Hacienda quan vulguin, per això cal recolzar el govern amb diners que vinguin d'altres vies, la política d'associacions no governamentals permet moltes coses.

   En segon lloc, dius que ens ho tombarien. Com? Si pots fer una ONG per finançar el projecte que vulguis, ho pots fer igual per finançar les polítiques del govern legítim, sempre en coordinació amb aquest govern. No podrien tombar res. Les finances no serien tutelades pel govern espanyol, sinó pels socis de la organització, que seríem tots els associats. La coordinació amb la Generalitat es podria fer amb contractes específics de col·laboració com ara passa amb l'associació privada Drets, que ajuda al govern amb qüestions de caire jurídic.
  • Picany7.242 10 298👍 1.794
   Cal aprendre'n més.
 • Dogmatico459 11👍 594
  Gràcies pel fil, és interessant. Voldria fer-hi un parell de comentaris.

  Respecte el sistema bancari, crec que ens cal pròpiament un banc català. La crisi bancària i la seva resolució ha significat la fi d'un sistema financer català. Els espanyols, que són grollers  però no imbécils, van veure l'oportunitat i es van menjar les caixes catalanes. Mireu com van deixar caure Caixa Catalunya, gràcies PSC, i no Bankia. Les criptomonedes, en particular el Bitcoin, tot i ser una genialitat no poden suplir el papers dels bancs.

  Hi afegiria també el factor humanitats i premsa. És un insult que diaris com La Vanguardia, El Periódico i la premsa 155 rebin un sol cèntim dels impostos dels catalans. No per la seva línia editorial, que és hostil, si no simplement per la qualitat dels articles d'opinió que publiquen, amb consells i diagnòstics 100% erronis. Cal canviar a un model on la despesa pública directa només sigui per proporcionar capital inicial, bones escoles i circuits d'exposició als que comencen i que la resta es destini a una llei de patronatge com Déu mana.
  • Daixonses1.139 12👍 239
   Estic d'acord que els bitcoins no donen seguretat, però cal trobar la manera de disposar d'un capital català que no pugui ser intervingut i dins el sistema bancari espanyol és complicat, així que cal trobar sortides. Si algú té idees que les proposi. Nosaltres som la societat i res del que fem, si és per vies democràtiques, pot ser impugnat o aturat des de cap despatx del règim. És la força de la gent. Si som una nació, demostre'm-ho, no ens quedem com els de Podemos amb les crispetes.

   Jo apostaria en primer lloc per molt treball voluntari, sobretot de divulgació mitjançant canals audiovisuals en diversos idiomes: això és fonamental, perque els mitjans els tenim al servei del poder i no del poble, a mes TV3 és controlada financerament per La Moncloa, com quasi tot. A mes d'això miraria vies de finançament que no puguin ser impugnades per a fer efectives les polítiques del nostre govern legítim. Per ex si hi ha un límit de capital propi de cada associació marcat per la llei doncs en crearíem mes d'una (per ex 10 associacions dedicades a la Comunicació, 30 a serveis socials, etc)

   Està tot a les nostres mans i hem de fer efectiva la nostra voluntat no esperant res de ningú, només de nosaltres mateixos. El milió i escaig de persones espanyolistes que tenim a Catalunya no podran fer res contra una societat determinada i ben organitzada que és majoria. Sense complexos, a mes, guanyarem la confiança de mes gent que veurà que Espanya no pot fer res per aturar la nostra República, però cal actuar ja!

   • willybarna10.961 10 189👍 2.682

    Daixonses escrigué:
    Estic d'acord que els bitcoins no donen seguretat, però cal trobar la manera de disposar d'un capital català que no pugui ser intervingut i dins el sistema bancari espanyol és complicat, així que cal trobar sortides. Si algú té idees que les proposi. Nosaltres som la societat i res del que fem, si és per vies democràtiques, pot ser impugnat o aturat des de cap despatx del règim. És la força de la gent. Si som una nació, demostre'm-ho, no ens quedem com els de Podemos amb les crispetes.

    Jo apostaria en primer lloc per molt treball voluntari, sobretot de divulgació mitjançant canals audiovisuals en diversos idiomes: això és fonamental, perque els mitjans els tenim al servei del poder i no del poble, a mes TV3 és controlada financerament per La Moncloa, com quasi tot. A mes d'això miraria vies de finançament que no puguin ser impugnades per a fer efectives les polítiques del nostre govern legítim. Per ex si hi ha un límit de capital propi de cada associació marcat per la llei doncs en crearíem mes d'una (per ex 10 associacions dedicades a la Comunicació, 30 a serveis socials, etc)

    Està tot a les nostres mans i hem de fer efectiva la nostra voluntat no esperant res de ningú, només de nosaltres mateixos. El milió i escaig de persones espanyolistes que tenim a Catalunya no podran fer res contra una societat determinada i ben organitzada que és majoria. Sense complexos, a mes, guanyarem la confiança de mes gent que veurà que Espanya no pot fer res per aturar la nostra República, però cal actuar ja!

    Si volem avancar ens haurem d'auto-segregar dels colons castellans residents al nostre país. Primer pas escoles separades i model educatiu propi diferent del dels castellans.

    A les nostres escoles que no hi vagui cap castella, ells que s'agrupin en les seves escoles i que utilitzin el model educatiu que es fa servir a Castella.
    • Daixonses1.139 12👍 239
     Model d'ensenyament diferent de l'espanyol hi estic d'acord, però no vull guetos al meu país... els pocs que hi ha han estat creats per Espanya (via Franco) no pels catalans. 

     Els qui voleu dividir feu el joc perdedor de C's, però a l'inrevés. Ningú em separarà d'un altre català demòcrata parli el que parli. Els colons, com dius tu, són una minoria molt cridanera, sobretot quan sap que té la Guàrdia Civil darrera, res mes. 

     A mes el model educatiu té un consens força ampli a Catalunya, som un país integrador, no empetitit per nimieses. Això sí: cal un estat que defensi els nostres drets i no permeti als feixistes fer el mico pels carrers impunement.
     • willybarna10.961 10 189👍 2.682

      Daixonses escrigué:
      Model d'ensenyament diferent de l'espanyol hi estic d'acord, però no vull guetos al meu país... els pocs que hi ha han estat creats per Espanya (via Franco) no pels catalans. 

      Els qui voleu dividir feu el joc perdedor de C's, però a l'inrevés. Ningú em separarà d'un altre català demòcrata parli el que parli. Els colons, com dius tu, són una minoria molt cridanera, sobretot quan sap que té la Guàrdia Civil darrera, res mes. 

      A mes el model educatiu té un consens força ampli a Catalunya, som un país integrador, no empetitit per nimieses. Això sí: cal un estat que defensi els nostres drets i no permeti als feixistes fer el mico pels carrers impunement.
      Estas de conya, no? 

      Fa 3 setmanes un 43% dels votants va escollir nacionalisme espanyol i gairebé un 30% ultra-supremacisme castella. Els indepes som un 47.5% dels votants.

      Confies massa en els polítics, sembles abduit per ells, t'has tragat les seves mentides, els guethos castellans a Catalunya ja fa més de 40 anys que existeixen, jo el que vull es que no s'estenguin a la resta del país, i per assolir aixó simplement es té que dividir la comunitat castellanoparlant a Catalunya en 2 parts, els que es consideren catalans i els que son colons castellans, amb aquests darrers n'hi ha prou amb aillar-los socialment de la resta de la població de Catalunya en el maxim d'ambits possibles, i si no es fa així llavors C's anira creixent fins als 50 diputats o més enlla, consequencia de no voler separar als catalans castellanoparlants de bé dels colons, permetent que aquests darrers els hi puguin enmerdar la ment i les idees per la seva influencia i la seva proximitat.

      Escoles només per a colons castellans ja! O no ens en sortirem mai els catalans com a poble, mai.

      Ja esta bé d'amagar la realitat de que a Catalunya hi viuen 2 colectius nacionals amb interessos diferents. Prou mentides
      • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
       Mai entendre que algú que es considera 100% català i és independentista sigui incapaç d’entendre i saber com és la seva societat...

       Ha desaparegut el camí i es veu com de perduts esteu molts, i per això feu propostes irreals per intentar trobar una via que tingui algun sentit per vosaltres.
       • willybarna10.961 10 189👍 2.682

        El_Drac escrigué:
        Mai entendre que algú que es considera 100% català i és independentista sigui incapaç d’entendre i saber com és la seva societat...

        Ha desaparegut el camí i es veu com de perduts esteu molts, i per això feu propostes irreals per intentar trobar una via que tingui algun sentit per vosaltres.
        Com penses aturar el creixement de C's en els propers anys?

        Pensa que entre els més joves el percentatge de catalanoparlants és menor que entre les generacions de més edat, i sumali el fet de que molts llatinoamericans que recentment han obtingut el dret a vot els voten.

        Vinga, iluminam geni!
        • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
         Geni diu...

         Fent escoles segmentades segur que ja no guanyarà C’s... ja que tothom sap que guanya pels vots del Berguedà i el Pla de l’Estany i no pel cinturó roig. Geni diu...
         • willybarna10.961 10 189👍 2.682

          El_Drac escrigué:
          Geni diu...

          Fent escoles segmentades segur que ja no guanyarà C’s... ja que tothom sap que guanya pels vots del Berguedà i el Pla de l’Estany i no pel cinturó roig. Geni diu...
          I la teva solució és ............ ?
          • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
           Obrir un fòrum cada dia!!!

           Ara mateix la meva solució és pensar en coses que m’afecten a mi i que puc controlar, quan els “savis” arribin a un acord que tingui sentit que m’avisin.
          • willybarna10.961 10 189👍 2.682

           El_Drac escrigué:
           Obrir un fòrum cada dia!!!

           Ara mateix la meva solució és pensar en coses que m’afecten a mi i que puc controlar, quan els “savis” arribin a un acord que tingui sentit que m’avisin.
           Sembla prou raonable.
      • Daixonses1.139 12👍 239
       Aviam, parlem de persones, no de bestiar, no els pots apartar. El tema de fons és: si aquesta gent que està "còmode" amb el que els dona Espanya, enlloc de tenir uns mitjans espanyols 100% que els hi expliquen contes i manipulen la realitat a plaer, tinguessin una quantitat mes alta de mitjans en la seva llengua (castellà) des de la òptica local catalana, tota aquesta gent canviaria mes ràpid d'ideologia del que et penses. Aquesta gent simplement només escolta una banda de la història, i llegint diaris espanyols i mirant teles espanyoles qualsevol pensaria que els catalanistes som delinqüents... és manca d'informació, que ara no poden contrastar.

       La única opció per subvertir això és posar diners, com deia, per crear estructures d'Estat, el mateix amb la comunicació. Avui dia gairebé tots els mitjans reben subvencions. A mes d'ajudar a tenir-ne en la nostra llengua, caldria crear plataformes de comunicació per aquesta gent, programació en castellà 100%, explicant-lis la realitat en el seu idioma. Tant senzill com això.

       I sobre les xifres, no n'hi ha per tant. Molts espanyolistes no estan ben informats i no són dels que porten la bandera amb el pollastre al mig. Sigui com sigui cal mirar el futur i catalans ho hem de ser tots els demòcrates, ara bé: qui no sigui respectuós o es cregui en temps de la guàrdia mora, que se'n torni al país del Valle de los Caídos, on podrà fer us de la seva ideologia sense problema.
       • Puigdomènech9.511 12 226👍 2.496
        No són tant ignorants com et penses.
        Hi ha una bona part d'ignorància, però és que quan deixen de ser ignorants encara són pitjors. L'anticatalanisme no el basis només en la ignorància perquè molt sovint és una ignorància volguda i desitjada. I si els hi expliques, t'ho negaran tot, i començaran a mentir encara més.
        • Daixonses1.139 12👍 239
         Hi estic d'acord. Hi ha molt anticatalanisme militant des de sempre i és volgut i conscient. Però aquesta part d'anticatalans els considero perduts, perque néixer a Catalunya i ser conscientment anticatalà és d'una psicologia digne d'estudi, és la mentalitat del fanàtic. Jo em referia a una part d'espanyolistes que ho són per ignorància o per desídia. Del milió i escaig que els van votar, un 25-30% crec que podrien canviar de jaqueta si entenen que ser espanyol va contra ells mateixos i que separar-se no comporta deixar de veure's i relacionar-se amb els seus familiars de fora. Ho deia per això.

         De fet, tornar a la Catalunya d'abans del franquisme és impossible. Així que cal acceptar la realitat actual (i els futurs escenaris demogràfics, que poden continuar canviant) i mirar de guanyar força social per tal de construir la República de Catalunya amb una dosi de realisme adequada. Prefereixo una Catalunya independent amb uns quants inadaptats (cosa freqüent en tots els països) que no pas una Catalunya autonòmica plena de catalanets de la ceba aspirants a ser "español del año". El mateix em val per la part francesa del país.

         Igualment estem d'acord. L'anticatalanisme militant cerca conscientment la nostra desaparició com a cultura. De fet és una mena de raó d'Estat per Castella/Espanya des de, com a mínim, el segle XVII i continua avui dia com a aliment per a engreixar l'espanyolisme. Sense això no podrien fer gran cosa. És insà i trist alhora, però així engreixen la bèstia.
    • Dogmatico459 11👍 594
     Un país com cal no pot deixar grans bosses de població  permanent sense integrar. Renunciar a l'escola catalana és passar de vocació de Nació i Estat a política de tribu i reserva índia.
     • willybarna10.961 10 189👍 2.682

      Dogmatico escrigué:
      Un país com cal no pot deixar grans bosses de població  permanent sense integrar. Renunciar a l'escola catalana és passar de vocació de Nació i Estat a política de tribu i reserva índia.
      Catalunya no és pas un país normal. A veure si us n'adoneu d'una puta vegada que tenim un país partit en dues comunitats nacionals amb interessos diferents quan no contraposats.
      • Dogmatico459 11👍 594
       Ja sé que a Catalunya hi ha dos grans grups ètnics. 'Un sol poble' és una agenda política, no un fet demogràfic.
       • willybarna10.961 10 189👍 2.682

        Dogmatico escrigué:
        Ja sé que a Catalunya hi ha dos grans grups ètnics. 'Un sol poble' és una agenda política, no un fet demogràfic.
        Doncs aquesta agenda ha fracasat estrepitosament. S'hauran de fer les coses d'una manera diferent.
      • Daixonses1.139 12👍 239
       Tots els països del món són així. Mira França, Regne Unit, Estats Units.

       Entenc la teva preocupació, però això és normal, fruit de la època històrica que vivim, la diferencia és que nosaltres hem de fer un esforç extra per integrar els nouvinguts, ja que amb un estat en contra, és molt difícil.

       Però si hem aguantat mes de 300 anys, ens en sortirem 
  • willybarna10.961 10 189👍 2.682
   Un banc catala a Catalunya no és possible.
   • Daixonses1.139 12👍 239
    Però 50 o 100 associacions no governamentals que ajudin a finançar projectes i exerceixin de banc, sí.
   • Dogmatico459 11👍 594
    Segurament no ho és; no tinc un criteri ben format al respecte de la possibilitat. Ara bé, cal posar-ho sobre la taula perquè és l'amenaça econòmica més gran, pitjor encara que el dèficit fiscal, a la que ens enfrontem mentre siguem sota dominació espanyola. És una amenaça tan gran, que inclús podria continuar després de la independència.
    • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
     Banca pública no, privada ja existeix, però la banca per si té al darrera accionistes que busquen objectius de rendibilitat a les seves inversions o capital. Una cooperativa de crèdit seria una opció però mai arribarà a tenir el capital per poder fer alguna cosa important que el faci d’alternativa a un estat ja existent i que cobra els impostos cada mes.
 • Desconfiat3.986 3 523👍 4.225
  Fent una petició a Change.org. 
 • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
  Els ingressos més importants venen de les empreses, via IVA, retencions de IRPF mensuals, més impostos varis com societats, ITPAJD, especials, etc.. Impostos que s’han de pagar sí o sí a l'agència correponen ja que són ells qui tenen la capacitat de coarció.

  Vaja, que mensualment pots arribar a recaptar el mateix que La Marató, en el millor dels casos, i el més probable és que sigui el mateix que ja ingressen entitats com ANC o Omnium dels seus associats (si no és menys degut a l'esforç que ja fem molts), el que no arriba per gestionar cap estat sinó només unes entitats.
  • Daixonses1.139 12👍 239
   Tens raó que les xifres al principi (a no ser que hi hagués un boom de simpatitzants amb la causa de fora de Catalunya) seria limitada, però no hem d'oblidar que Espanya estaria obligada per llei a seguir pagant les nostres institucions que financem en escreix amb impostos.

   Aquestes associacions podrien ajudar a fer front els extres que l'administració del règim no permet que es desenvolupin per vies d'escanyament econòmic o d'assetjament legal. No seria el pressupost de la Generalitat, el qual en un futur evidentment traspassaria tots els impostos que ara paguem a Espanya.

   Però en aquests moments complicats, amb una participació massiva de pocs euros cadascú, seria fàcil arribar al pressupost de, posem per cas, la radio-televisió catalana (uns 250 milions). Encara mes fàcil seria arribar al pressupost de les Delegacions a l'estranger (només 175.000€ mensuals abans que les tanquessin, 1€ al mes per cada indepe que va votar a les eleccions). Tot és proposar-s'ho. Una instància reguladora i transparent hauria de retre comptes de tot. És la única manera que hi veig ara.
   • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
    Saps que la caixa de resistència no ha estat suficient en aportacions no? Saps que demanar un doble impost a la societat significaria reduir la capacitat de compra de la població amb conseqüències negatives per molts no? Són idees de fum en un fòrum, res més, perquè una idea sigui fructífera ha de ser factible, i per ser-ho més val començar per coses més simples i més controlables, com per exemple crear un teixit associatiu al teu barri o poble on entre els que puguis convèncer fer això a petita escala, i si té èxit anar-ho estenen.

    L’exit passa per fer i no només en pensar o somiar.
    • willybarna10.961 10 189👍 2.682

     El_Drac escrigué:
     Saps que la caixa de resistència no ha estat suficient no? Saps que demanar un doble impost a la societat significaria reduir la capacitat de compra de la població amb conseqüències negatives per molts no? Són idees de fum en un fòrum, res més, perquè una idea sigui fructífera ha de ser factible, i per ser-ho més val començar per coses més simples i més controlables, com per exemple crear un teixit associatiu al teu barri o poble on entre els que puguis convèncer fer això a petita escala, i si té èxit anar-ho estenen.

     L’exit passa per fer i no només pensar o somiar.
     Un munt de coses fetes a petita escala si que pot ser realment útil.
     • __28170__Usuari sumador8.017 5👍 4.569
      De fet quan hem fet grans coses ha estat així, una suma de molts actes petits, des de les consultes que varen sorgir d’Arenys de Munt, als actes d’accions com La Marató (per recaptar), les assemblees com l’ANC, el 1-O, etc... tot allò que hem fet cadascú de nosaltres a petita escala però coordinat arreu és quan hem fet coses que ens han fet avançar, quan més amunt ha anat més dèbil ha estat.

      Així que per fer un bon castell cal fer primer una bona pinya, de baix a dalt i no al inversa, deixeu de només pensar i comenceu a actuar, sortiu al carrer i organitzeu-vos per anar creixent. Això sí que depèn dels vostres actes i no dels altres, i d’aquí sorgeix la nostra força de veritat.
      • Daixonses1.139 12👍 239
       Teniu raó en això, hi estic d'acord. A petita escala és millor, però de fet no he fet mai res en aquest sentit. Per això ho deia, per rebre opinions diferents i entre tots veure què és mes eficient.

       Igualment una cosa no treu l'altre. Tampoc penso que el que hagi escrit sigui una cosa irrealitzable. És una idea que, amb una bona organització, es pot dur a terme.

       Jo, si algú pensa que es pot fer una cosa semblant i vol que fem pinya junts amb objectius concrets, m'envieu missatge. Jo només vull ajudar. Si hi ha una bona comunicació tot és mes fàcil i parlar-ho abans no pot ser mai dolent.
   • Màgor12.941 10 161👍 3.485
    És clar i la gent serà prou burra de no pagar els impostos que li toquen i la puguin embargar i perdre els seus béns i sou.
 • Proletari català2.879 9 661👍 489

  Cita: Com fer efectiu el govern de la República Catalana

  Resposta:  Votant cup

  Encara que fem tot el que tu bulguis ho tindrem fotut amb el govern de la generalitat en contre

  • Daixonses1.139 12👍 239
   Les CUP han fet bona feina empenyent el procés, però la independència és cosa de tots, cal fer-ho de forma transversal. I els altres dos partits s'ho han jugat tot i són a la presó i a l'exili, no ho oblidis. Així que ara cal fer pinya tots junts, independentment de la ideologia, i si alguna facció indepe defalleix aportar solucions. De fet jo comentava que no ho podem fiar tot als polítics. Som centenars de milers de persones i tenim una força increïble. Només cal utilitzar-la.

Publicitat

Fòrums

 • 9.177.529 missatges
 • 216.862 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat