Fòrum

L' "Ulster" valencià

Bocairentista4.876 6 439👍 525


'¿Pero qué coño es todo esto?'

Per Víctor MacedaLi diuen Eva María Tena García i té set fills que considera en perill. De fa dos anys, cada dia s’esforça a denunciar la “imposición del valenciano” a les escoles amb una dedicació ímproba. Tanta, que les seues pròpies criatures li han posat un malnom simpàtic però implacable: Rastreator. Enfurismada per l’actitud de la Conselleria d’ençà de l’entrada de Vicent Marzà, ha estat una de les impulsores de l’Asociación Para la Defensa del Castellano en la Comunidad Valenciana, dins de la qual oficia com a vocal d’educació. L’entitat té una denominació tan paradoxal com l’acrònim que han ideat per sintetitzar-la: DDC, amb la ratlleta de la lletra “ñ” al capdamunt, com si es tractara d’un barret que el protegeix de la insolació pancatalanista.

El cas és que l’associació es mostra extremadament preocupada pel futur del castellà al País Valencià. Alerta que ens trobem davant un intent de “sustitución lingüística”. Ras i curt, al seu web assenyalen que DDC [disculpen, el teclat no deixa posar la ratlleta de l’acrònim, deu ser víctima d’algun virus filocatalanista] “nace como consecuencia del ataque que está sufriendo actualmente la lengua castellana en la Comunidad”. A parer dels seus membres, “el gobierno tripartito desarrolla una dinámica nacionalista, dirigida por el gobierno de la Comunidad Autónoma Catalana con acciones, actividades y subvenciones de millones de euros para lograr que la Comunidad Valenciana se una al objetivo político catalán de formar ‘los Països Catalans’ y su separación de España”. De fet, no dubten a assegurar que els actuals governants fan servir “instrumentos, herramientas y estrategias que ya se han probado en Cataluña durante 34 años y ahora los catalanistas-valencianos del tripartito están llevando a cabo en nuestra Comunidad”.

*Article sencer:

https://www.eltemps.cat/opinio/3012/pero-que-cono-es-esto

Respostes

Configuració
 • EstatpropiUsuari sumador158.710 10 1👍 24.635
  L'Ulster valencià és tot l'interior del país i algunes aberracions com Villena.
 • Bocairentista4.876 6 439👍 525
  Exemple d' "ulsterització":

  Ciutadans de Castelló denuncia "segregació lingüística" de les empreses per part del govern local

  El portaveu del partit considera que s'estan assenyalant els comerços on no es parla valencià

  https://www.diarilaveu.com/noticia/79108/ciutadans-discriminacio-linguistica-castello

  • EnginyCatUsuari sumador6.126 7 350👍 681
   Aquestes són les mentides flagrants que generen independentistes a Catalunya i que fa que la gent desconnecti d'Espanya. Perquè són un país de mentiders.

   Justament Castelló és una ciutat on el valencià està prou tocat. I que a sobre aquests vinguin a fer victimisme fals és de jutjat de guàrdia
   • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135
    Tocat, sí...però justament és Castelló l'única de les principals ciutats valencianes on el valencià té certa vitalitat.

    Per cert, C's a Castelló fa servir un discurs blaver ultra que em sorprèn. No només nega la unitat lingüística, sinó que té la barra de dir que el valencià normatiu (el de les Normes de... Castelló!!!) no és valencià, sinó que és català. El PP d'allà mai no havia fet eixe discurs (recordem que el moniato de Fabra defenia les emissions de TV3 al PV).

    En fi, que seguisquen remugant des de l'oposició. El valencianisme, mentrestant, a fer país des de les institucions

    • Bocairentista4.876 6 439👍 525


     A fer país, dius...

     Ara la senyora Ó es posarà a fer país... El BNV desaparegut es posarà a fer país...

     El País Valencià es farà des dels municipis, on la gent del poble i els integrats en el poble farà la política per al poble... A veure si tots els partidets comencen a entendre-ho! A veure si ho acabes entenent tu.
     P. S. Si critiquem al BNV i a ERPV i a la CUP... i a la senyora Ó, i al PSPV-PSOE... som prou 'impurs' o encara som massa 'uns catalanistes purs i autèntics'? Respon per favor!
     • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135

      Bocairentista escrigué:


      A fer país, dius...

      Ara la senyora Ó es posarà a fer país... El BNV desaparegut es posarà a fer país...

      No, òbviament entre les prioritats de no hi ha la de fer país, però Compromís és molt més que Mó. És una evidència que la presència institucional de Compromís és l'eina més potent que tenim per a fer país. Qui no vulga veure-ho ja s'ho farà...

      El País Valencià es farà des dels municipis, on la gent del poble i els integrats en el poble farà la política per al poble... A veure si tots els partidets comencen a entendre-ho! A veure si ho acabes entenent tu.

      Il·lumina'm amb el teu full de ruta, a veure si així ho entenc...      P. S. Si critiquem al BNV i a ERPV i a la CUP... i a la senyora Ó, i al PSPV-PSOE... som prou 'impurs' o encara som massa 'uns catalanistes purs i autèntics'? Respon per favor!

      Disculpa, però no entenc la pregunta. Em sap greu

      • Bocairentista4.876 6 439👍 525
       Doncs està clar que des de la Generalitat no s'estan fent passes per a canviar el país. S'estan fent més coses i s'ha avançat molt més des dels municipis. Sempre ha sigut així: hi ha més desacomplexament en la política municipal que no en l'autonòmica. I això sovint és perquè la societat civil de cada poble assumeix el que alguns, posats a intentar ser polítics professionals, no acaben fent. Els problemes reals els acaba arreglant la gent real.

       No sé a què esperen els del 'govern del Botànic' a emprendre accions més contundents. A vegades, s'ha d'actuar malgrat que amb això perdes la poltroneta...
       • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135

        Això ja depèn de com ho veja cadascú. Cert és que a mi, com a valencianista, m'agradaria que des de la GVA s'impulsaren més polítiques en clau de país, però hem de ser conscients d'on venim, en quina situació ens trobem i, el que és més important, de quina forma podem avançar cap on volem arribar. També cal no oblidar quina és la correlació de forces en l'actual govern. Per això, insistisc, toque els peus a terra a l'hora de valorar les polítiques en clau nacional del govern del Botànic.

        Jo el que destaque, malgrat tot, és que tenim per primera vegada consellers valencianistes, més batles i regidors (o jurats), alts càrrecs en diferents administracions, etc. Això és al que em referia quan deia que nosaltres (els valencianistes) hem de seguir fent país des de les institucions. Negar la importància de la GVA per a fer país i delegar-ho tot en la política municipal és absurd perquè ens suposa tornar arrere, a un escenari que ja hem vist quins fruits ens ha portat.

        Tenim el vent de cara. Com va dir Fuster: o ara o mai. Els espanyolistes, mentrestant, que continuen bramant des de l'oposició o la marginalitat més absoluta 


   • Bocairentista4.876 6 439👍 525
    Tant de bo ací també generaren independentistes... 
 • Puigdomènech9.511 12 226👍 2.496
  el castellà és l'idioma de Castella.

  Una cosa tan obvia, i mare meva que els hi costa d'entendre.
 • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135

  Quin desgavell de fil, per favor

  Començant pel títol, però és que el seu contingut és per a llogar cadires també. Parafrasejant Jordi Pujol (i ja de pas Maceda també), què cony és això de la DDC? Qui collons són eixos?  Quina necessitat tenim de fer propaganda d'una capelleta més valencianòfoba?


  • VIcent1979465 4👍 137
   Hi ha gent que necessita sentir-se victima... això ho he aprés del processisme...  necessiten sentir-se maltractas i ser els bons de la pelicula...
   • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135
    En el cas del catalanisme valencià jo diria que més aïna és l'esperit eixe de ser una minoria pura i autèntica. Com una mena d'elit intel·lectual que es troba per damunt del poble. Un nepotisme il·lustrat aplicat al terreny polític.

    Vaja, sé que és dur el que dic, però més de mitja vida de militància valencianista avala el meu pensament...
    • xicotiu9.502 2 227👍 2.008
     En el cas del catalanisme valencià jo diria que més aïna és l'esperit eixe de ser una minoria pura i autèntica. Com una mena d'elit intel·lectual que es troba per damunt del poble. Un nepotisme il·lustrat aplicat al terreny polític.      Tota la raó. I t'ha mancat per afegir els com els veu la resta del poble. A Llíria per exemple, la gent del poble, d'estos que porten el malnóm de la familia perque el seu besiaio va fer nosequè, no veges com els veuen ad esta gent. Que els integrats de cada poble faça política diuen...però si no ho estàn, d'integrats. Ben al contrari.
      

     Al dentista l'atre dia, la dentista, que li parlava en valencià a l'auxiliar que hi havia, que si "pacamunt" no se què , que li deia. A Llíria, els que parlant deien cap amunt eren vistos en una barrega de menyspreu i ràbia. Com si vegeres ad ú en un Fiat pensantse que van en un Ferrari. I com que la gent ho sap, que pensen d'ells, relatiu a dir "!aixina" o "pacamunt" , com si foren  analfabets ( mateix discurset que en Franco).... s'arriben a extrems curiosos, per al que siga de fora, perque per a mi no ho és, de la metgessa parlant..en valencià, en el pacamunt com analfabeta, a l'auxiliar. En valencià d'ací.


     Els integrats a fer política..si estàn prou des-arrelats.
     • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135

      Bé, segurament en el fons estic d'acord amb tu

      En tot cas, pel que fa a l'anècdota que comentes, pacamunt és una mera metàtesi de cap amunt. Com dir auïa en comptes d'aigua, quidrar per cridar o milacre en comptes de miracle. Són fórmules admissibles en la parla col·loquial, però res més. Vaja, que no hem de caure en el parany de tindre complex per parlar amb correcció la nostra llengua.

      Salut!

   • Bocairentista4.876 6 439👍 525
    Ara mateix estàs fent-te la víctima. No sé si n'eres conscient! 

    Deixa't de 'processisme' i mandangues i accepta la dura realitat valenciana. I, compte, que això no vol dir ser pessimista ni vol dir que no puguem millorar-ho.


    P. S. Sigues més crític i autocrític perquè és l'única manera d'avançar.
  • Bocairentista4.876 6 439👍 525
   Propaganda? Qui en fa, de propaganda? Més propaganda que els han fet convidant-los a les Corts Valencianes?


   Si vols posar el cap baix terra allà tu però la notícia no fa més que posar en evidència la realitat del dia a dia en moltes ciutats (sobretot en les grans capitals): i tu que eres d'Alcoi (segons dius) hauries de saber la minvant vitalitat de la llengua. Hauries de saber, ja que recorres el país (segons dius) que amb el blaverofeixisme que no cessa --ara amb C's com a principal agitador--, ens estan muntant una conflicte que, salvant les distàncies i la provocació del títol, ens acosta a una mena d' "ulsterització" (l'odi, de colons de 1a/2a/3a generació, visceral, a la llengua i cultura autòctona).

   I ja si tens temps argumentes una miqueta sense ser massa sectari; no em val el que digues que els 'catalanistes valencians...'. No. Jo he escoltat a valencianistes 'estrictes' (o 'tricolors' com els animeneu) volen construir un mur antiimmigracionista a l'interior valencià... I això sí que no té ni cap ni peus; i ho ha dit algú dels vostres. Desgavell dius? Potser, el desgavellat eres tu i la teua visceralitat sectària.

   Parles de 'purs i autèntics? I tu eres impur i fals? Quina pena em provoques!
   • Ramon Muntaner3.738 11 548👍 1.135
    Mira, malgrat les discrepàncies ideològiques que puguem tindre, em considerava més o menys pròxim a tu. Però a la vista dels teus darrers missatges, on directament et dediques a atacar-me, doncs què vols que et diga...bon vent i barca nova
    • Bocairentista4.876 6 439👍 525
     Tu has atacat l'existència del fil, has atacat el debat que hem pogut generar, has atacat la llibertat d'expressió, has atacat un sector del valencianisme sense vindre a compte... i, en definitiva, m'has atacat a mi --autor del fil i del seu títol-- sense ni tant sols donar raons. Per cert, tant d'atacar el fil i mira que n'has escrit, eh? Molt bé, i això és el que esperava; però el que m'indigna és que critiques els comentaris sense fer-ho directamentsinó que al·ludint i culpant, com sempre, els 'catalanistes'.

    • alexpv1.770 2 907👍 965
     Com som els valencians, e?

Publicitat

Fòrums

 • 9.178.003 missatges
 • 216.877 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat