Fòrum

Llívia i Os de Civís. Els llocs en sòl català on Puigdemont podria prendre possessió del càrrec de president

Trumpista1003.680 1 557👍 4.156
Seguint la informació que compartia ahir amb vosaltres del meu amic petdecàtor que em parlava de que les negociacions per formar govern entre JxCat i ERC han arribat a bon port i els dos partits s’han posat d’acord fàcilment, donada la situació política actual, em diu el Jordi també que des dels equips de negociació de cada formació s’han arribat a plantejar escenaris totalment de pel·lícula i totalment surrealistes perquè Puigdemont pugui prendre possessió del càrrec de president, complint la promesa de tornar a Catalunya (condició necessaria per prendre possessió) sense ser detingut. 

Actualment aquestes alternatives estan descartades perquè segons em comenta el Jordi no hi havien garanties de que Puigdemont pogués ser investit sense ser detingut però tot i semblar situacions grotesques i impossibles, val la pena analitzar-les perquè de poder-se realitzar serien de “putu master” i segons em diu el Jordi, en algun moment de la setmana passada es van arribar a considerar com a alternativa. 

Puigdemont juga amb la carta de que el parlament no necessàriament s’ha de reunir al palau de la ciutadella, es pot reunir en qualsevol territori en sòl català (dins l’estat espanyol) que la mesa ho consideri oportú. En primer lloc, per tant, l’independentisme s’hauria d’assegurar de que poseeix majoria a la mesa del parlament com a la legislatura passada, per poder invocar el parlament fora del palau del parlament de la ciutadella. 

En principi, l’independentisme poseeix la majoria, i per tant no hauria d’haver-hi gran dificultat perquè la mesa tingués majoria de JxCat i ERC, independentment de si Forcadell presideix al final o no - tot i que des de JxCat es defensa que sigui Forcadell qui presideixi per tal de resituïr la situació d’abans del 155. 

Amb la mesa amb majoria independentista, es consideren dos llocs en sòl català dins l’estat espanyol on es faria la invocació parlamentària. Llívia i Os de Civis. El que fa aquests dos indrets especials és que es troben en una situació geogràfica privilegiada per tal de que KRLS pogués fer una presa de possessió exprés, com aquell que fa un pit-stop, i després tornar corrents cap a l’exili. 

La primera opció que es va plantejar va ser invocar el parlament a Llívia, a la Baixa Cerdanya, concretament sobre la mateixa frontera amb l’estat francès. L’enclavament de Llívia és especial perquè està rodejat d’estat francès, és una illa totalment separada de l’estat espanyol i per arribar-hi s’ha d’entrar a l’estat francès. Això, a priori impossibilitaria de que Puigdemont pogués ser detingut perquè ni la PN espanyola ni els mossos ni la GC tenen jurisdicció a l’estat francès. El que els estrategues ex-convergents plantejaven és que Puigdemont s’acostés a la línia fronterera pel costat d’Estavar, amb els peus tocant a la línia de demarcació, i sense trepitjar territori de l’estat espanyol escoltés la ceremònia de proclamació a 1 o 2 metres de distància però dins de l’estat francès i just en el moment de posar-se el medalló de president i firmar la presa de possessió, travessés a l’estat espanyol com un llampec, firmés i immediatament després tornés a posar el peu a l’estat francès, com aquell que juga al parxis i es posa a les caselles de “seguru” on estàs a casa i no et poden agafar. No cal dir que les masses independentistes estarien a Llívia escoltant l’escena en quantitats de 200.000-300.000 persones mínim obrint un “corredor d’investidura” a KRLS perquè pogués prendre possessió i ràpidament tornar a Estavar.

El problema que els estrategues petdecàters van trobar i que va fer desestimar aquesta alternativa és que en el temps en el qual puigdemont corria des del sud de l’estat francès per tornar a la seguretat de Bèlgica, l’estat espanyol podia emetre una nova euro-orde de detenció abans que arribés a la frontera belga i per tant ser capturat a França i extreditat a Espanya. 

La segona alternativa que es va plantejar encara és més “de PRO” i val la pena analitzar-la. En aquest cas s’invocaria el parlament a la diminuta localitat d’Os de Civis, al municipi de les Valls de Valira, al Pallars Sobirà. El que fa especial aquest municipi és que es troba aïllat per terra de la resta de Catalunya, és a dir, només s’hi pot accedir per Andorra (llevat dels camins de carro que travessen les muntanyes i que a l’hivern estan totalment coberts de neu). En aquest cas, la GC, la PN i els mossos haurien de travessar la jurisdicció Andorrana per arribar en cotxe a Os de Civis, cosa que en principi seria un problema. No pels civils i els diputats que es podrien moure sense problemes, entrar a Andorra i tornar a sortir per entrar a Os de Civís. En aquest cas l’estratègia seria la següent. KRLS entraria a Andorra d’incògnit camuflat sota un anorac per un pas pirinenc nevat, i no pas per carretera. Acte seguit s’anunciaria que KRLS prendria possessió a Os de Civis entrant des d’Andorra cosa que provocaria que les masses independentistes en quantitats de centenes de milers inundessin Os de Civis preses per l’eufòria i vestides de color groc. La GC, la PN i els mossos podrien bloquejar per terra l’entrada des d’andorra de KRLS però en aquell moment, i en una maniobra totalment espectacular i sorpresa, KRLS, en una maniobra de distracció perdecta, faria una entrada triomfant i totalment inesperada per l’aire a bord d’un helicopter Apache (enlairat des d’andorra) i escoltaria la proclamació i investidura sense ni tan sols baixar de l’helicòpter. Aleshores, es desplegaria una escala d’aquelles de corda que porten els helicòpters Apaches i Forcadell o qui presidís el parlament treparia per l’escala (procurant que no se li veiessin les calcetes des de baix) per posar la medalla presidencial a KRLS i fer que firmés el nomenament (tot això,KRLS sense tocar terra, des de bord de l’helicòpter). Un cop investit, KRLS s’envolaria dins l’apatxe, al mateix estil de l’helicòpter que al 75, en mala hora i després d’una decisió equivocada abandonava la nostra ambaixada de Saigon, saludant al més pur estil Kaito Kid del detectiu Conan i quedant com el putíssim amo, obrint tots els telenotícies mundials i omplint internet de memes de “deal with it”.

El problema que va fer descartar aquesta opció és que Andorra no disposa d’helicòpters Apache per la investidura i que es podria emetre també una ordre de detenció a KRLS quan sortís d’Andorra per trepitjar França o fins i tot podria ser extradit directament des d’Andorra. 

Així doncs, en el moment actual és un secret saber com KRLS tornarà per prendre possessió en sòl català (recordem que és un MUST) però fonts petdecàters asseguren que KRLS tornarà. 


Respostes

Configuració
  • A la lluna de València360 2👍 172
    Una cosa que havia pensat, però que no se si a dins d'Espanya és pot fer és que en molts estats (Japó, p.e. ho diu en la seua constitució) les sessions parlamentàries, una volta començades no és poden interrompre per ningú de fora (policía inclosa). Llavors, si el Parlament de Catalunya te aquest reglament, Puigdemont pot entrar en el Parlament, fer la sessió i al acabar-la, tot i que ja podrán entrar els policíes, ell ja será aforat per la seua condició oficial de President. 
  • Almogaten3.840 8 531👍 5
    Un detall, kaito kid no és del detectiu conan, té el seu manga propi i de tant en tant comparteixen episodi o pel·lícula.
    Corregit el detall friki, em poso a llegir comentaris 

Publicitat

Fòrums

  • 9.175.449 missatges
  • 216.780 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat