Fòrum

El PP català deixa d'ingressar 1 milió d'euros a l'any i es veu abocat a un ERO

bifurca2.128 3 812👍 8.203

El PP català deixa d'ingressar 1 milió d'euros a l'any i es veu abocat a un ERO

Els resultats del 21-D fan que passada d'ingressar 1,33 milions a sol 452.000 euros. Cs disposarà de més de 4 milions anuals per a les seves despeses.

El Partit Popular s'enfronta a Catalunya a un futur complicat. Després del 21-D ha passat de tenir 11 diputats a quatre. No es tracta només d'una garrotada política: s'enfronta a una inevitable reducció de costos, possiblement un ERE, per la retallada en les ajudes públiques que sofrirà quan es formi el nou Parlament.

Les partides econòmiques que es destinen a cada grup parlamentari s'actualitzen en començar cada legislatura, per la qual cosa encara està pendent de decidir quant s'assigna a cada formació amb representació al Parlament. Si s'agafen com a base les quantitats de la legislatura passada, es dedueix que el PP català passarà d'ingressar en les seves arques 1,33 milions d'euros a l'any a només 452.000 euros. És a dir: perdrà gairebé un milió d'euros anuals com a conseqüència dels seus paupèrrims resultats electorals.

Ningú en el partit s'ha recuperat encara del xoc que els ha produït veure com Ciutadans ha recorregut precisament el camí invers: de ser un partit minoritari en 2012, s'ha convertit en la formació més votada. De fet, la formació d'Inés Arrimadas passarà d'ingressar 2,99 milions d'euros anuals que venia rebent des de 2015, quan ja tenia 25 diputats, a més de 4 milions en la legislatura que ara comença. Una diferència de més de 3,5 milions d'euros respecte del PP, que ha provocat nervis a la seu regional dels conservadors.

Nous acomiadaments al partit

Fonts internes del partit recorden que després de les anteriors eleccions autonòmiques i municipals, el partit ja es va sotmetre a una profunda remodelació en la qual molts companys van ser acomiadats per l'asfíxia financera dels comptes. Amb els resultats del 21-D, aquelles baixes seran insuficients i la formació haurà d'afrontar nous acomiadaments.

De moment, els conservadors intenten esmorteir el cop que ha suposat la baixa de Juan Arza, que ha presentat la dimissió com a secretari d'Estudis Polítics, i creuen els dits perquè aquesta sortida no sigui "el principi d'una estampida".

Des que el vot exterior els va concedir el quart escó, que semblava perdut, en el PP no han perdut l'esperança de poder formar grup propi. Fonts del partit conservador reconeixen que, amb quatre diputats, es podria demanar prestat un escó al PSC o a Ciutadans per aconseguir el cinquè que dóna dret a constituir el grup. Això els evitaria haver d'entrar a engrossir el grup mixt, al costat de la CUP. D'aconseguir-ho, els conservadors s'assegurarien més recursos econòmics i més minuts d'intervenció al Parlament.

De moment, la formació que encara dirigeix Xavier García Albiol no s'ha posat en contacte amb les direccions regionals de Cs i PSOE per fer-los formalment aquesta proposta. No obstant això, fonts consultades en C's rebutgen per endavant aquesta oferta. No s'oposarien, en canvi, a rescatar la figura del subgrup parlamentari, que es pot formar amb tres diputats. Amb aquesta fórmula, dos partits tan antagònics com són el PP i la CUP podrien tenir representació en la Junta de Portaveus del Parlament.

Font: el español. Si voleu el busqueu, passo de d'enllaçar merda. He traduït el millor que he pogut. Encara que poso l'enllaç de la notícia que surt a https://www.naciodigital.cat/noticia/145878/ppc/abocat/ero/desastre/electoral/21-d

Però és que a el Español donen més detalls de la desfeta  

Que es fotin! 

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.177.984 missatges
  • 216.876 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat