Fòrum

Els presidents autonòmics espanyols farceixen de retrets contra Catalunya els discursos de Cap d’Any

Rigel61.114 10 6👍 29.440

Els presidents autonòmics espanyols farceixen de retrets contra Catalunya els discursos de Cap d’Any

Acusen els independentistes de 'sediciosos' i demanen que un 'càstig polític' per a CatalunyaLa situació política de Catalunya ha estat molt present en els discursos de Cap d’Any dels presidents autonòmics espanyols. Tanmateix, els missatges no han estat precisament en to conciliador. Javier Lambán, president de l’Aragó, ha estat un dels més durs amb Catalunya, també amb la posada en escena. El socialista es va dirigir als aragonesos des del monestir de Sixena, envoltat d’algunes de les obres que fins fa poc s’exposaven al Museu de Lleida.


Lambán
 va ser molt crític amb la classe política catalana per l’afer de Sixena i els va acusar d’actuar de manera irresponsable i il·legal. Sobre el procés va dir que és el problema més gran que té l’estat espanyol. ‘Segurament, per veïnatge, l’Aragó és la comunitat més afectada. Implicar-nos en la solució és una obligació, també per a defensar els nostres interessos’, va afegir.


Des de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va demanar un càstig polític per a Catalunya arran del procés. Segons ell, els atacs a la constitució espanyola no poden quedar impunes i les conseqüències han d’anar molt més enllà de les decisions judicials. ‘La deslleialtat no es pot premiar amb finançaments a mida o projectes que no garanteixen el respecte a la llei’, va concloure.

El finançament i la sedició
El president de Castella-La Manxa, Emiliano GarcíaPage, va assegurar que no es quedarà de braços plegats davant del procés independentista: ‘Estan en joc els nostres drets, la nostra sanitat, la nostra educació i el nostre finançament.’ Segons GarcíaPage, després de l’aplicació del 155, l’independentisme ara és conscient d’on és el precipici.


Des d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha qualificat el 2017 d’un any complex per Espanya i ha volgut agrair la feina de la policia espanyola i la Guàrdia Civil per ‘donar la cara per nosaltres’ davant de ‘l’intent de sedició d’alguns polítics de Catalunya.’

Turull respon
El diputat de Junts per Catalunya ha reaccionat als retrets contra el Principat amb un piulet. Turull exigeix que als presidents que respectin ‘la decisió a les urnes dels catalans.’

https://www.vilaweb.cat/noticies/els-presidents-autonomics-espanyols-farceixen-els-discursos-de-cap-dany-de-retrets-cap-a-catalunya-turull-lamban-feijoo-independencia

Respostes

Configuració
  • virot8.768 4 249👍 4.143
    El que passa és que aquesta gent -els espanyols- no consumeix mitjans de comunicació regionals, i així és impossible estar al corrent de les polítiques del teu govern autonòmic, o que tinguin cap rellevància en l'opinió pública. No m'estranyaria que coneguessin més els líders polítics catalans que els propis, igual com jo tinc més familiaritat amb la política barcelonina que amb la del meu propi municipi.

    Per això penso que, per transparència, els espais comunicatius i els nivells de decisió haurien de ser el més coincidents possible. Jo si fos un espanyol integral, advocaria per reduir a la mínima expressió l'autonomia de la meva CCAA. I tot aquesta dèria pel municipalisme que prové del món dels comuns, també me la miro amb escepticisme.

    Evidentment, allò rellevant aquí és que la catalanofòbia corre profunda a les Espanyes, però només era una reflexió que volia fer.

Publicitat

Fòrums

  • 9.178.015 missatges
  • 216.877 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat