Fòrum

Jocs de taula

grinfildUsuari sumador24.755 14 45👍 3.532
Us agraden els jocs de taula? A mi m'encanten. Trobo que és una bona manera, sobre tot a l'hivern o a les nits d'estiu, de jugar una bona estona amb els amics i/o la familia. És una activitat sana, on per una estona la gent deixa de mirar la tele, la consola, els telèfons i fa unes rialles amb una activitat conjunta.

Quins jocs són els que us agraden més? Alguna recomanació per comprar per Nadal?. Quin tipus de jocs us agraden? Teniu anècdotes?

Un criteri bo per saber si el joc és bo, és el premi Spiel des Jahres, que és com "els oscars dels jocs de taula". Jo ho tinc comprovat, joc amb premi, joc bo. Per veure els guanyadors, només cal mirar a l'article de la wikipèdia corresponent:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Spiel_des_Jahres

Respostes

Configuració
 • Xulomander5.860 3 359👍 6.174
  No és ben bé un joc de taula, però ve en una capsa i es juga en una taula:  Citadels també està prou bé, és un joc de cartes on els jugadors construeixen una ciutat.
 • Faraday981 1👍 649
  Me'l vaig comprar aquest dimecres:  Joc ràpid i divertit, tant si jugueu amb la familia com amb els col·legues. De 2 a 6 jugadors, a partir de 8 anys, amb partides d'uns 20 min. màxim. Normes fàcils i ràpides d'entendre, potser amb alguna llacuna però bé. 
  Es tracta d'aconseguir ser el primer en reunir un cos sa format per 4 òrgans, i per aconseguir-ho hauràs d'infectar els pacients dels altres jugadors. 

  Us el recomano.
 • gerd8.590 12 252👍 1.523
  Algú ha provat el Terra Mystica?
 • rotllan9.588 4 222👍 7.838
  El Risk casi em porta el divorci
 • Afaitapagesos466 5👍 141
  Jo darrerament jugo força a aquests:  ¡Sí, señor oscuro!

  Joc de cartes que tracta de passar-se el marró entre els jugadors per a que el gamemaster no els carregui la culpa d'haver fracassat en la missió. A partir d'unes cartes amb excuses has de convèncer el senyor fosc que tu no l'has cagada sinó que ha estat un altre. Joc molt divertit quan la gent li posa imaginació i ganes de fer el ruc una estona.

  7 wonders:

  Joc de tauler on has de fer avançar la teva civilització al llarg de tres eres mentre aconsegueixes recursos i construeixes edificis. A mi m'agrada força ja que és competitiu però depens dels recursos dels altres per a avançar i, a més a més, tens diverses vies per a aconseguir punts per a guanyar així que fins el recompte final mai saps qui guanyarà. És de 3 a 7 jugadors però te una manera per a fer-ho de 2 a part d'ahver-hi una versió pròpiament de 2 jugadors.
  BANG!

  Joc de cartes que et porta al llunyà oest americà on cadascú tindrà un rol amb un objectiu (sheriff, bandit, agutzí o renegat) i un personatge amb una habilitat única. L'objectiu del joc és, segons el teu rol, matar la resta de jugadors que no formin part de la teva facció (en el cas dels sheriff i l'agutzí o els renegats) o matar tothom acabant pel sheriff (renegat). L'únic rol al descobert és el sheriff així que no sabràs a qui dispares fins que el matis.

  En tinc molts més però aquests són els que gairebé sempre trec quan ens reunim amb els amics i amb els que ens ho passem millor. També recomanaria el Zombies 15', Carcassone, Catan, Timeline, la Villa, Pandemic o Room 25.
  • Afaitapagesos466 5👍 141
   Per cert estava pensant en comprar-me algun d'aquests jocs però no em decideixo. Algú els ha provat?


   Arkham Horror
   Barcelona: la Rosa de Foc
   Dead of Winter

   • gerd8.590 12 252👍 1.523
    Si et crida l'atenció l'Arkham Horror: agafa't en comptes l'Eldritch Horror, que és la versió "actualitzada" i amb rentat de cara de les normes del joc. Les instruccions, tot i que considerables, són molt més senzilles que a l'Arkham Horror, mantenint el mateix esperit de joc. Essencialment s'elimina el conyàs d'haver d'estar mirant la guia de referència tota l'estona i de necessitar una hora per preparar el joc (cas de l'Arkham Horror), i manté l'essència narrativa de catàstrofe mundial que s'ha d'aturar abans que ens exploti a la cara. També redueix el temps de les partides, que ara duren unes dues hores i mitja en comptes de 4-5.
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Aquesta tarda sessió de jocs de taula per dos amb la Sra. Columbo: Odin's ravens i backgammon. Hem començat amb el backgammon i no em pinta la cosa bé 
 • Faraday981 1👍 649
  Comprat ahir: Timeline  Joc interessant i de "culturilla" a on has de saber posar les cartes on toquen, a partir d'una linia de temps. El però és que, com tots els jocs de pergunta-resposta, quan hi has jugat 50 vegades ja et saps les respostes de memòria.
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Dedico aquesta partideta a la Jenny, que sé que passa per una època de vikings.

 • Faraday981 1👍 649
  He comprat recentment alguns jocs de taula com el T.I.M.E stories, el Kréus, el Ticket to Mars i el Boletaires.  Joc entretingut i interessant, amb un xic d'estratègia. Per dues persones amb partides d'uns 30min. Es tracta de caçar bolets per després cuinar-los. El que més punts de sabor aconsegueixi amb els plats preparats és el que guanya. Recomanable.
 • Senienc21.982 10 61👍 7.088
  Fa unes setmanes vam jugar a La fallera calavera i la veritat que mola. Senzill i entretingut.

 • gerd8.590 12 252👍 1.523
  Algú ha jugat al Terra Mystica?
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Monopoly, el Juego de la Liga i sobretot l' Attack!, a nivell simple
 • Faraday981 1👍 649

  Ticket to Mars.

  Un joc de GdeM de 2 a 5 jugadors, a partir dels 8 anys, amb partidetes de 15'. Joc interessant, hi he jugat varies vegades i encara haig de decidir si m'agrada molt o poc. Autor i il·lustrador catalans, per cert.

  Algú més el té? 


 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Fa un parell de setmanes que jugo al Cribbage

  Resultat d'imatges de cribbage

 • Hanzel und Gretyl5.165 10 416👍 1.631
  A 9th Age, evolució del warhammer fantasy. Un hobby molt complet. 

  • barcelonista10014.888 10 130👍 1.362
   Jo fa anys i panys jugava al Fantasy. Quines novetats hi ha? Està basat en un altre època? I jugabilitat?
   • Tuixec3.762 9 544👍 1.603
    Ni idea sobre la 9th age, pero pel que vaig sentir Age of Sigmar és posterior a Fantasy. El Chaos s'ho peta tot i només queden nuclis de resistencia. L'anima de Sigmar i dels seus seguidors és reviscuda i lligada a armadures que és un nou exercit i en general les batalles tenen moltes menys miniatures i molt més grans i espectaculars. (En la línia habitual de vendre miniatures i que les de la versió anterior no serveixin per res, considerant que en la edició anterior, havien tret les normes de horda i les unitats amb 10 d'amplada eren molt i molt potents, fent inutils les caballeries que eren el moll de l'os de la previa i així anar fent).
   • Hanzel und Gretyl5.165 10 416👍 1.631

    T'explique.

    Jo també jugava fantasy d'adolescent, fins que als 16-17 meu vaig deixar per festa i xicones i poc diners per diversificar. Ara en 30 anys son un grups d'amics que em tornat ja tots en les nostres faenes i parelles.

    Fantasy va durar fins fa 3 anys. On en 8a edició del joc basant-se en número de miniatures venudes van vore que Fantasy venia mooolt menys que el germà futurista i per tant en una sèrie de noveles es varen carregar l'univers i van crear una cosa nova, Age of Sigmar.

    En aquest nou mon les antigues races moltes han desaparegut o canviat i n'han ficat de noves. S'utilitza un sistema de pena rodona com en 40k i les regles es simplifiquen moltíssim. S'aposta per personatges cada vegada més grans, com en 40k, i en definitiva el fet de comandar un exèrcit desapareix. Ara van molt més al muntó.

    Degut a això, moltíssima gent es va cremar moltíssim i des de el warhammer competitiu, els toes, es va decidir començar a fer un joc fet per la comunitat on es mantigueren els blocs i l'escència del Warhammer de tota la vida. En això han fet que el joc està més balancejat que mai i la comunitat ha crescut, tot i això, ja portem gairebé 3 anys de fase beta on s'han canviat moooltes coses i fins a final d'any no tindrem la fase definitiva, la GOLD, on perfí es podran possar a la venta reglaments i llibres d'exèrcit, mantenint però, el sistema actual, on tot està al forum públic de forma gratuita.

    Així però, per tema de copyright, els noms s'han canviat, i el lore ha evolucionat. El caos ja no son 4 deus, en son 7,  els altos elfos son High Born Elves, els skavens, vermin swarm. Tot en les seues respectives traduccions al castellà.

     

    • barcelonista10014.888 10 130👍 1.362
     Entenc llavors que per comprar les miniatures i tot, s'ha de fer a través de canals no oficials d'internet, no? I hi ha la varietat d'unitats que hi havia amb el Fantasy?
     • Hanzel und Gretyl5.165 10 416👍 1.631

      Hui ja no es com abans. Que tot havia ser de GW. Jo tinc tot el meu army i apenes 2 unitats de GW, tot lo altre de marques alternatives. Algunes més cares, altres més barates, però totes més al meu gust que el que ofereix GW.

      I hi ha moltíssima més varietat del que hi havia en el fantasy. Moltíssima.

  • Tuixec3.762 9 544👍 1.603
   Ja s'acabat la era de Sigmar? Si que van forts.
 • Lyuh Woon-hyung2.273 3 777👍 2.247
  Algú sap d'un lloc per anar a jugar a jocs de taula i que acceptin jugaodors nous?? Gigamesh i els llocs de la zona friki està molt bé però tens que anar en grup i diguem que els meus amics ja fa temps que van deixar de jugar (una puta pena, recordo unes partides del joc de rol d'Star Wars que flipes)
 • Faraday981 1👍 649
  Kodama. El vaig comprar fa mesos però fins ara no hi havia pogut jugar. Joc esteticament bonic i poqueta cosa més. De totes maneres per passar l'estona amb els nens està prou bé.

 • Faraday981 1👍 649
  Just ahir vaig aconseguir un 2x1. Vaig comprar-me el Hive pocket. Joc purament estratègic, una espècie de escacs i dames, altament recomanable! I això després de descobrir una botiga absolutament collonuda a Vic. La botigueta, perquè és minúscula, es diu Gargamel i tenen un assortit de jocs de taula interessants que ja els hi agradaria al Drim o a l'Abacus. Tremend! I no sols això sino que tenen jocs en préstec, per si te'ls vols endur per fotre-hi una partida. I també tenen un club de joc per si voleu quedar i fotre unes partides. Segons m'han dit queden cada quinze dies. Absolutament genial i de visita obligada si sou uns aficionats als jocs de taula.

 • Tuixec3.762 9 544👍 1.603
  Per si us interessa fa poc van desclassificar el joc de cartes "Collection Deck" que és una de les coses amb les que s'entrenaven els espies de la CIA. Us deixo uns enlla¢os que he trobat. A més així els tindré localitzats quan tingui temps per jugar-hi. Estan fent un kickstarter per una versió més cuidada.


  Versió Imprimeix i juga

  Enlla¢ al kickstarter
 • Faraday981 1👍 649
  Aquesta última setmana, gràcies a Gargamel, he estat jugant gairebé cada dia al The Island. Sincerament genial. Un joc de regles fàcils i interacció directa (o sigui puteig) a on has d'intentar salvar els teus exploradors i al mateix temps impedir que els dels altres arribin a lloc segur. Tot això mentre una illa s'enfonsa. Absolutament recomanable. Que se salvi qui pugui!

 • Faraday981 1👍 649
  Actualitzo el tema amb els jocs que han caigut a les meves mans recentment: 
  Exploradores, o Lost Cities pels qui els dolgui el títol en castellà, és un joc de cartes del conegut Reiner Knizia. Un filler amb mecànica de card set amb interacció indirecta. Fàcil i ràpid. Amb tres o quatre partides ja pots posar el pilot automàtic.
  Pros:
  Filler amb el que es poden iniciar els no jugadors. Fàcil d'explicar i ràpid d'aprendre.
  Contres:
  Que és un filler. Si espereu un joc amb profunditat, immersiu, amb bones dosis d'estratègia, i que us pugui entretindre tot el dia, no és el joc que busqueu. Va bé com a entremès però res més.
  Coses meves: No sé encara el perquè del tauler si sense funcionaria igual de bé i abaratiria el joc.

  Opinió del meu pare: Està bé.

 • Faraday981 1👍 649
  Esbirros, o Henchmania pels castellafòbics, és un joc de posicionament de treballadors amb majories, amb daus i cartes. Partides que van de la mitja hora a la hora. Amb interacció directa (puteig amb les cartes, tipus Magic the gathering, per entendre'ns). El podria comparar amb el Stone Age però recollint cartes en comptes de recursos. No està malament però les instruccions i els texts de les cartes deixen lloc a les interpretacions i a les incerteses. Potser la gràcia rau en els possibles combos que es podrien fer amb algunes cartes.

  Opinió del meu pare: "Una merda com un piano". De fet només he pogut fer partides solitaries perquè tal i com li he explicat les regles ha plegat a la primera ronda. No ha entès res.

 • Faraday981 1👍 649
  Código sectreto dúo, o Codenames duet, és un joc d'espies, en aquest cas cooperatiu, a on haureu d'endevinar 15 paraules en 9 torns. Per desxifrar les paraules s'hauràn de donar pistes que generalment involucrin dos conceptes que vulguis que el teu company endevini. La gràcia de tot plegat no només és trobar un nexe entre dues paraules clau sinó intentar entendre la ment del teu company d'equip perquè les pistes que li puguis donar siguin efectives. Joc de coco, de pensar. No és un party però és molt molt interessant i potser per això divertit.

  Per part meva em sembla molt molt molt recomanable!

 • Faraday981 1👍 649
  No em voldria deixar l'enorme Pandemic. Un joc cooperatiu, fàcil d'entendre i difícil de guanyar, amb tensió i a on es necessita estratègia. Molt inmersiu i enormement recomanable!! (El podeu trobar en català).

Publicitat

Fòrums

 • 9.176.480 missatges
 • 216.823 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat