Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Jocs de taula

grinfildUsuari sumador24.907 15 45👍 3.781
Us agraden els jocs de taula? A mi m'encanten. Trobo que és una bona manera, sobre tot a l'hivern o a les nits d'estiu, de jugar una bona estona amb els amics i/o la familia. És una activitat sana, on per una estona la gent deixa de mirar la tele, la consola, els telèfons i fa unes rialles amb una activitat conjunta.

Quins jocs són els que us agraden més? Alguna recomanació per comprar per Nadal?. Quin tipus de jocs us agraden? Teniu anècdotes?

Un criteri bo per saber si el joc és bo, és el premi Spiel des Jahres, que és com "els oscars dels jocs de taula". Jo ho tinc comprovat, joc amb premi, joc bo. Per veure els guanyadors, només cal mirar a l'article de la wikipèdia corresponent:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Spiel_des_Jahres

Respostes

Configuració
 • Xulomander6.037 3 352👍 6.481
  No és ben bé un joc de taula, però ve en una capsa i es juga en una taula:  Citadels també està prou bé, és un joc de cartes on els jugadors construeixen una ciutat.
 • Faraday1.143 1👍 759
  Me'l vaig comprar aquest dimecres:  Joc ràpid i divertit, tant si jugueu amb la familia com amb els col·legues. De 2 a 6 jugadors, a partir de 8 anys, amb partides d'uns 20 min. màxim. Normes fàcils i ràpides d'entendre, potser amb alguna llacuna però bé. 
  Es tracta d'aconseguir ser el primer en reunir un cos sa format per 4 òrgans, i per aconseguir-ho hauràs d'infectar els pacients dels altres jugadors. 

  Us el recomano.
 • gerd8.635 12 250👍 1.612
  Algú ha provat el Terra Mystica?
 • rotllan10.689 5 198👍 9.772
  El Risk casi em porta el divorci
 • Afaitapagesos467 6👍 143
  Jo darrerament jugo força a aquests:  ¡Sí, señor oscuro!

  Joc de cartes que tracta de passar-se el marró entre els jugadors per a que el gamemaster no els carregui la culpa d'haver fracassat en la missió. A partir d'unes cartes amb excuses has de convèncer el senyor fosc que tu no l'has cagada sinó que ha estat un altre. Joc molt divertit quan la gent li posa imaginació i ganes de fer el ruc una estona.

  7 wonders:

  Joc de tauler on has de fer avançar la teva civilització al llarg de tres eres mentre aconsegueixes recursos i construeixes edificis. A mi m'agrada força ja que és competitiu però depens dels recursos dels altres per a avançar i, a més a més, tens diverses vies per a aconseguir punts per a guanyar així que fins el recompte final mai saps qui guanyarà. És de 3 a 7 jugadors però te una manera per a fer-ho de 2 a part d'ahver-hi una versió pròpiament de 2 jugadors.
  BANG!

  Joc de cartes que et porta al llunyà oest americà on cadascú tindrà un rol amb un objectiu (sheriff, bandit, agutzí o renegat) i un personatge amb una habilitat única. L'objectiu del joc és, segons el teu rol, matar la resta de jugadors que no formin part de la teva facció (en el cas dels sheriff i l'agutzí o els renegats) o matar tothom acabant pel sheriff (renegat). L'únic rol al descobert és el sheriff així que no sabràs a qui dispares fins que el matis.

  En tinc molts més però aquests són els que gairebé sempre trec quan ens reunim amb els amics i amb els que ens ho passem millor. També recomanaria el Zombies 15', Carcassone, Catan, Timeline, la Villa, Pandemic o Room 25.
  • Afaitapagesos467 6👍 143
   Per cert estava pensant en comprar-me algun d'aquests jocs però no em decideixo. Algú els ha provat?


   Arkham Horror
   Barcelona: la Rosa de Foc
   Dead of Winter

   • gerd8.635 12 250👍 1.612
    Si et crida l'atenció l'Arkham Horror: agafa't en comptes l'Eldritch Horror, que és la versió "actualitzada" i amb rentat de cara de les normes del joc. Les instruccions, tot i que considerables, són molt més senzilles que a l'Arkham Horror, mantenint el mateix esperit de joc. Essencialment s'elimina el conyàs d'haver d'estar mirant la guia de referència tota l'estona i de necessitar una hora per preparar el joc (cas de l'Arkham Horror), i manté l'essència narrativa de catàstrofe mundial que s'ha d'aturar abans que ens exploti a la cara. També redueix el temps de les partides, que ara duren unes dues hores i mitja en comptes de 4-5.
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Aquesta tarda sessió de jocs de taula per dos amb la Sra. Columbo: Odin's ravens i backgammon. Hem començat amb el backgammon i no em pinta la cosa bé 
 • Faraday1.143 1👍 759
  Comprat ahir: Timeline  Joc interessant i de "culturilla" a on has de saber posar les cartes on toquen, a partir d'una linia de temps. El però és que, com tots els jocs de pergunta-resposta, quan hi has jugat 50 vegades ja et saps les respostes de memòria.
 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Dedico aquesta partideta a la Jenny, que sé que passa per una època de vikings.

 • Faraday1.143 1👍 759
  He comprat recentment alguns jocs de taula com el T.I.M.E stories, el Kréus, el Ticket to Mars i el Boletaires.  Joc entretingut i interessant, amb un xic d'estratègia. Per dues persones amb partides d'uns 30min. Es tracta de caçar bolets per després cuinar-los. El que més punts de sabor aconsegueixi amb els plats preparats és el que guanya. Recomanable.
 • Senienc21.982 11 61👍 7.088
  Fa unes setmanes vam jugar a La fallera calavera i la veritat que mola. Senzill i entretingut.

 • gerd8.635 12 250👍 1.612
  Algú ha jugat al Terra Mystica?
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Monopoly, el Juego de la Liga i sobretot l' Attack!, a nivell simple
 • Faraday1.143 1👍 759

  Ticket to Mars.

  Un joc de GdeM de 2 a 5 jugadors, a partir dels 8 anys, amb partidetes de 15'. Joc interessant, hi he jugat varies vegades i encara haig de decidir si m'agrada molt o poc. Autor i il·lustrador catalans, per cert.

  Algú més el té? 


 • Columbo1.264 2👍 1.759
  Fa un parell de setmanes que jugo al Cribbage

  Resultat d'imatges de cribbage

 • Hanzel und Gretyl5.306 10 402👍 1.841
  A 9th Age, evolució del warhammer fantasy. Un hobby molt complet. 

  • barcelonista10015.014 11 130👍 1.535
   Jo fa anys i panys jugava al Fantasy. Quines novetats hi ha? Està basat en un altre època? I jugabilitat?
   • Tuixec3.875 9 532👍 1.711
    Ni idea sobre la 9th age, pero pel que vaig sentir Age of Sigmar és posterior a Fantasy. El Chaos s'ho peta tot i només queden nuclis de resistencia. L'anima de Sigmar i dels seus seguidors és reviscuda i lligada a armadures que és un nou exercit i en general les batalles tenen moltes menys miniatures i molt més grans i espectaculars. (En la línia habitual de vendre miniatures i que les de la versió anterior no serveixin per res, considerant que en la edició anterior, havien tret les normes de horda i les unitats amb 10 d'amplada eren molt i molt potents, fent inutils les caballeries que eren el moll de l'os de la previa i així anar fent).
   • Hanzel und Gretyl5.306 10 402👍 1.841

    T'explique.

    Jo també jugava fantasy d'adolescent, fins que als 16-17 meu vaig deixar per festa i xicones i poc diners per diversificar. Ara en 30 anys son un grups d'amics que em tornat ja tots en les nostres faenes i parelles.

    Fantasy va durar fins fa 3 anys. On en 8a edició del joc basant-se en número de miniatures venudes van vore que Fantasy venia mooolt menys que el germà futurista i per tant en una sèrie de noveles es varen carregar l'univers i van crear una cosa nova, Age of Sigmar.

    En aquest nou mon les antigues races moltes han desaparegut o canviat i n'han ficat de noves. S'utilitza un sistema de pena rodona com en 40k i les regles es simplifiquen moltíssim. S'aposta per personatges cada vegada més grans, com en 40k, i en definitiva el fet de comandar un exèrcit desapareix. Ara van molt més al muntó.

    Degut a això, moltíssima gent es va cremar moltíssim i des de el warhammer competitiu, els toes, es va decidir començar a fer un joc fet per la comunitat on es mantigueren els blocs i l'escència del Warhammer de tota la vida. En això han fet que el joc està més balancejat que mai i la comunitat ha crescut, tot i això, ja portem gairebé 3 anys de fase beta on s'han canviat moooltes coses i fins a final d'any no tindrem la fase definitiva, la GOLD, on perfí es podran possar a la venta reglaments i llibres d'exèrcit, mantenint però, el sistema actual, on tot està al forum públic de forma gratuita.

    Així però, per tema de copyright, els noms s'han canviat, i el lore ha evolucionat. El caos ja no son 4 deus, en son 7,  els altos elfos son High Born Elves, els skavens, vermin swarm. Tot en les seues respectives traduccions al castellà.

     

    • barcelonista10015.014 11 130👍 1.535
     Entenc llavors que per comprar les miniatures i tot, s'ha de fer a través de canals no oficials d'internet, no? I hi ha la varietat d'unitats que hi havia amb el Fantasy?
     • Hanzel und Gretyl5.306 10 402👍 1.841

      Hui ja no es com abans. Que tot havia ser de GW. Jo tinc tot el meu army i apenes 2 unitats de GW, tot lo altre de marques alternatives. Algunes més cares, altres més barates, però totes més al meu gust que el que ofereix GW.

      I hi ha moltíssima més varietat del que hi havia en el fantasy. Moltíssima.

  • Tuixec3.875 9 532👍 1.711
   Ja s'acabat la era de Sigmar? Si que van forts.
 • Lyuh Woon-hyung2.417 3 747👍 2.499
  Algú sap d'un lloc per anar a jugar a jocs de taula i que acceptin jugaodors nous?? Gigamesh i els llocs de la zona friki està molt bé però tens que anar en grup i diguem que els meus amics ja fa temps que van deixar de jugar (una puta pena, recordo unes partides del joc de rol d'Star Wars que flipes)
 • Faraday1.143 1👍 759
  Kodama. El vaig comprar fa mesos però fins ara no hi havia pogut jugar. Joc esteticament bonic i poqueta cosa més. De totes maneres per passar l'estona amb els nens està prou bé.

 • Faraday1.143 1👍 759
  Just ahir vaig aconseguir un 2x1. Vaig comprar-me el Hive pocket. Joc purament estratègic, una espècie de escacs i dames, altament recomanable! I això després de descobrir una botiga absolutament collonuda a Vic. La botigueta, perquè és minúscula, es diu Gargamel i tenen un assortit de jocs de taula interessants que ja els hi agradaria al Drim o a l'Abacus. Tremend! I no sols això sino que tenen jocs en préstec, per si te'ls vols endur per fotre-hi una partida. I també tenen un club de joc per si voleu quedar i fotre unes partides. Segons m'han dit queden cada quinze dies. Absolutament genial i de visita obligada si sou uns aficionats als jocs de taula.

 • Tuixec3.875 9 532👍 1.711
  Per si us interessa fa poc van desclassificar el joc de cartes "Collection Deck" que és una de les coses amb les que s'entrenaven els espies de la CIA. Us deixo uns enlla¢os que he trobat. A més així els tindré localitzats quan tingui temps per jugar-hi. Estan fent un kickstarter per una versió més cuidada.


  Versió Imprimeix i juga

  Enlla¢ al kickstarter
 • Faraday1.143 1👍 759
  Aquesta última setmana, gràcies a Gargamel, he estat jugant gairebé cada dia al The Island. Sincerament genial. Un joc de regles fàcils i interacció directa (o sigui puteig) a on has d'intentar salvar els teus exploradors i al mateix temps impedir que els dels altres arribin a lloc segur. Tot això mentre una illa s'enfonsa. Absolutament recomanable. Que se salvi qui pugui!

 • Faraday1.143 1👍 759
  Actualitzo el tema amb els jocs que han caigut a les meves mans recentment: 
  Exploradores, o Lost Cities pels qui els dolgui el títol en castellà, és un joc de cartes del conegut Reiner Knizia. Un filler amb mecànica de card set amb interacció indirecta. Fàcil i ràpid. Amb tres o quatre partides ja pots posar el pilot automàtic.
  Pros:
  Filler amb el que es poden iniciar els no jugadors. Fàcil d'explicar i ràpid d'aprendre.
  Contres:
  Que és un filler. Si espereu un joc amb profunditat, immersiu, amb bones dosis d'estratègia, i que us pugui entretindre tot el dia, no és el joc que busqueu. Va bé com a entremès però res més.
  Coses meves: No sé encara el perquè del tauler si sense funcionaria igual de bé i abaratiria el joc.

  Opinió del meu pare: Està bé.

 • Faraday1.143 1👍 759
  Esbirros, o Henchmania pels castellafòbics, és un joc de posicionament de treballadors amb majories, amb daus i cartes. Partides que van de la mitja hora a la hora. Amb interacció directa (puteig amb les cartes, tipus Magic the gathering, per entendre'ns). El podria comparar amb el Stone Age però recollint cartes en comptes de recursos. No està malament però les instruccions i els texts de les cartes deixen lloc a les interpretacions i a les incerteses. Potser la gràcia rau en els possibles combos que es podrien fer amb algunes cartes.

  Opinió del meu pare: "Una merda com un piano". De fet només he pogut fer partides solitaries perquè tal i com li he explicat les regles ha plegat a la primera ronda. No ha entès res.

 • Faraday1.143 1👍 759
  Código sectreto dúo, o Codenames duet, és un joc d'espies, en aquest cas cooperatiu, a on haureu d'endevinar 15 paraules en 9 torns. Per desxifrar les paraules s'hauràn de donar pistes que generalment involucrin dos conceptes que vulguis que el teu company endevini. La gràcia de tot plegat no només és trobar un nexe entre dues paraules clau sinó intentar entendre la ment del teu company d'equip perquè les pistes que li puguis donar siguin efectives. Joc de coco, de pensar. No és un party però és molt molt interessant i potser per això divertit.

  Per part meva em sembla molt molt molt recomanable!

 • Faraday1.143 1👍 759
  No em voldria deixar l'enorme Pandemic. Un joc cooperatiu, fàcil d'entendre i difícil de guanyar, amb tensió i a on es necessita estratègia. Molt inmersiu i enormement recomanable!! (El podeu trobar en català).
 • Op. Referendum11👍 2
  Per aquí hem jugat a molts. Des del mític HeroQuest, Risk o Monopoly fins als actuals Catan, Dixit o Carcassone, tot passant per Cruzada Estelar, Battle Master, Inkognito, Fórmula D, Castell... Tots ells de molt diferents estils, públics, duracions i mecàniques. Una experiència que, esperem, ens ajudi a fer realitat aquest projecte de joc de taula sobre l'1 d'octubre. Que no sigui el típic joc de les preguntes i respostes amb un nou tema, però que tothom s'hi pugui apuntar sense haver-se de llegir cap totxarro de normativa.

  Molt interessants les opinions exposades en aquest fil. I amb ganes de poder obrir un fil aquí i poder-vos preguntar sobre què en penseu del projecte. No n'hi ha tants, de fòrums on es pugui parlar sobre això.

  Op. Referendum
  Fb | Tw
 • Defectible5.204 411👍 17
  Doncs fa uns dies vaig tenir l'oportunitat de fer una partida a un joc anomenat Dungeon Fighter i m'ho vaig passar pipa com feia temps que no ho feia.

  És un joc cooperatiu, un navega masmorres a l'estil més clàssic, amb l'objectiu de derrotar el monstre final. Seria gènere rogue també, en el sentit que o te'l passes o mors pel camí. De 1 a 6 jugadors, ideal 3 o 4. Partida d'entre mitja hora i una hora, segons el ritme al que es vagi.

  Molt ben dissenyat, molt intuïtiu, s'entén de seguida el funcionament, i divertit pel tema daus, que s'han de tirar en una sèrie de condicions determinades pels personatges, armes i enemics. p.ex. Pots haver de tirar el dau donant una volta i amb els ulls tancats, amb l'objectiu de que caigui dins de la diana sempre.

  Molt recomanat. Jo diria que apte per nens de de 8 anys si són prou llestos i juguen amb adults, ja que és cooperatius (tot i que el tema tirar daus ja és prou complicat pels adults).

  https://www.youtube.com/embed/bcjQYEtCZqU
 • Capità·carxofa3.140 1 631👍 8.460
  En general em ratllen, però aquest estiu em vaig aficionar al Quorridor, una espècie de dames però on pots posar barreres i es creen dinàmiques interessants. M'agraden més els jocs abstractes que no pas els que tenen personatges i colorainesAlgú més hi ha jugat?https://boardgamegeek.com/boardgame/624/quoridor
 • Faraday1.143 1👍 759
  Que abandonat tinc aquest fil, amb la quantitat de jocs que he jugat (i comprat) aquests dies! Aprofitaré aquestes dates nadalenques per comentar-ne algún i potser així dono alguna idea per un regal de nadal, ves a saber.
  Un dels que em vaig comprar va ser el Dungeon Raiders (edició nova il·lustrada per Albert Monteys). Com el seu nom indica, un crawler de cartes a partir de 8 anys, de 3 a 5 jugadors i d'uns 20 min. per partida. El joc no és gran cosa, siguem sincers, però entreté i és en certa manera interessant. És un semi-cooperatiu a on s'ha de saber administrar bé la mà intuint què tiraràn els altres i recordant què han tirat anteriorment. El punt feble és possiblement la seva superficialitat, ni és immersiu ni ho pretén, pots rebre 50 ferides i seguir viu, és igual. És un divertimento. El seu punt fort, que permet que els no-jugadors hi puguin fer una partideta sense problema.


 • galetacuqui603👍 575
  Papilio
  És un joc de cartes on l'objectiu del joc és fer tantes parelles de papallones com sigui possible i acumular-les. 
  Com es pot aconseguir això? Doncs creant l'hàbitat més ric possible per atreure les papallones ja formades, caçant-les d'altres jugadors o intentar que es reprodueixin. Però sempre vigilant amb els depredadors i/o la meteorologia, que poden afectar negativament a les papallones.
  Hi ha versió en català. Per 2 a 5 jugadors. 
 • Faraday1.143 1👍 759
  No he comentat el Sagrada encara?? Som-hi.

  Joc de 1 a 4 jugadors, amb expansió per més, competitiu, a on es tracta de crear vitralls amb els daus que es tiren. És un joc tipus trencaclosques més interessant que divertit, però molt bo al meu entendre. De fet ha estat votat com a millor joc de Devir 2018. És un joc estranger però com el seu nom indica inspirat en la Sagrada Familia. Visualment molt bonic.
  Molt recomanable.

  • Defectible5.204 411👍 17
   Que xulo i original <3

   A BoardGameGeek diuen que és de 1 a 4 jugadors, però ideal per 2. Alguna opinió al respecte d'això? És estrany veure jocs on puguin jugar més de dos però et digui que l'ideal és 2. També veig que té expansions per a 5 i 6.
   • Faraday1.143 1👍 759
    Jo hi he jugat a 1 i a 4 sobretot per tant no puc dir si és millor o pitjor però suposo que és qüestió de gustos. Potser amb 4 l'entretorn es fa un pèl més llarg i més encara si hi ha jugadors amb anàlisi-paràlisi però no sé amb quins criteris ho hauràn triat així els de BGG. L'expensió està bé però no tant perquè hi puguin jugar més sinó sobretot perquè et dóna nous objectius privats que estàn bastant bé. 

    No és tan estrany veure jocs de taula per molts jugadors però que es recomanin per menys. El Virus! sense anar més lluny diu que és de 2 a 6 jugadors però quan va realment bé és a 3-4 jugadors, crec. I si no recordo malament el This War of Mine diu que és de 1 a 6 però la BGG puntúa com a ideal les partides en solitari. Hi ha altres jocs que, en canvi, sí que guanyen molt amb el màxim de jugadors.
    • Defectible5.204 411👍 17
     Gràcies per la resposta   Té sentit això que expliques de la durada dels torns.

     Jo em referia a que recomanessin específicament 2 sent compatible amb més. Acostuma a ser a l'inrevés. De 2 a 6 essent millor amb 3 o 4 doncs em sembla el normal.

     PS. El Virus és bo!

Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 9.222.873 missatges
 • 218.515 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat