Fòrum

Jocs de taula

grinfild Usuari sumador 24.622 14 46 👍 3.321
Us agraden els jocs de taula? A mi m'encanten. Trobo que és una bona manera, sobre tot a l'hivern o a les nits d'estiu, de jugar una bona estona amb els amics i/o la familia. És una activitat sana, on per una estona la gent deixa de mirar la tele, la consola, els telèfons i fa unes rialles amb una activitat conjunta.

Quins jocs són els que us agraden més? Alguna recomanació per comprar per Nadal?. Quin tipus de jocs us agraden? Teniu anècdotes?

Un criteri bo per saber si el joc és bo, és el premi Spiel des Jahres, que és com "els oscars dels jocs de taula". Jo ho tinc comprovat, joc amb premi, joc bo. Per veure els guanyadors, només cal mirar a l'article de la wikipèdia corresponent:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Spiel_des_Jahres

Respostes

Configuració
 • Xulomander 5.009 2 434 👍 5.249
  No és ben bé un joc de taula, però ve en una capsa i es juga en una taula:  Citadels també està prou bé, és un joc de cartes on els jugadors construeixen una ciutat.
 • Faraday 416 👍 242
  Me'l vaig comprar aquest dimecres:  Joc ràpid i divertit, tant si jugueu amb la familia com amb els col·legues. De 2 a 6 jugadors, a partir de 8 anys, amb partides d'uns 20 min. màxim. Normes fàcils i ràpides d'entendre, potser amb alguna llacuna però bé. 
  Es tracta d'aconseguir ser el primer en reunir un cos sa format per 4 òrgans, i per aconseguir-ho hauràs d'infectar els pacients dels altres jugadors. 

  Us el recomano.
 • gerd 8.443 11 255 👍 1.365
  Algú ha provat el Terra Mystica?
 • rotllan 6.957 4 308 👍 4.673
  El Risk casi em porta el divorci
 • Afaitapagesos 413 5 👍 111
  Jo darrerament jugo força a aquests:  ¡Sí, señor oscuro!

  Joc de cartes que tracta de passar-se el marró entre els jugadors per a que el gamemaster no els carregui la culpa d'haver fracassat en la missió. A partir d'unes cartes amb excuses has de convèncer el senyor fosc que tu no l'has cagada sinó que ha estat un altre. Joc molt divertit quan la gent li posa imaginació i ganes de fer el ruc una estona.

  7 wonders:

  Joc de tauler on has de fer avançar la teva civilització al llarg de tres eres mentre aconsegueixes recursos i construeixes edificis. A mi m'agrada força ja que és competitiu però depens dels recursos dels altres per a avançar i, a més a més, tens diverses vies per a aconseguir punts per a guanyar així que fins el recompte final mai saps qui guanyarà. És de 3 a 7 jugadors però te una manera per a fer-ho de 2 a part d'ahver-hi una versió pròpiament de 2 jugadors.
  BANG!

  Joc de cartes que et porta al llunyà oest americà on cadascú tindrà un rol amb un objectiu (sheriff, bandit, agutzí o renegat) i un personatge amb una habilitat única. L'objectiu del joc és, segons el teu rol, matar la resta de jugadors que no formin part de la teva facció (en el cas dels sheriff i l'agutzí o els renegats) o matar tothom acabant pel sheriff (renegat). L'únic rol al descobert és el sheriff així que no sabràs a qui dispares fins que el matis.

  En tinc molts més però aquests són els que gairebé sempre trec quan ens reunim amb els amics i amb els que ens ho passem millor. També recomanaria el Zombies 15', Carcassone, Catan, Timeline, la Villa, Pandemic o Room 25.
  • Afaitapagesos 413 5 👍 111
   Per cert estava pensant en comprar-me algun d'aquests jocs però no em decideixo. Algú els ha provat?


   Arkham Horror
   Barcelona: la Rosa de Foc
   Dead of Winter

   • gerd 8.443 11 255 👍 1.365
    Si et crida l'atenció l'Arkham Horror: agafa't en comptes l'Eldritch Horror, que és la versió "actualitzada" i amb rentat de cara de les normes del joc. Les instruccions, tot i que considerables, són molt més senzilles que a l'Arkham Horror, mantenint el mateix esperit de joc. Essencialment s'elimina el conyàs d'haver d'estar mirant la guia de referència tota l'estona i de necessitar una hora per preparar el joc (cas de l'Arkham Horror), i manté l'essència narrativa de catàstrofe mundial que s'ha d'aturar abans que ens exploti a la cara. També redueix el temps de les partides, que ara duren unes dues hores i mitja en comptes de 4-5.
 • Columbo 929 1 👍 1.246
  Aquesta tarda sessió de jocs de taula per dos amb la Sra. Columbo: Odin's ravens i backgammon. Hem començat amb el backgammon i no em pinta la cosa bé 
 • Faraday 416 👍 242
  Comprat ahir: Timeline  Joc interessant i de "culturilla" a on has de saber posar les cartes on toquen, a partir d'una linia de temps. El però és que, com tots els jocs de pergunta-resposta, quan hi has jugat 50 vegades ja et saps les respostes de memòria.
 • Columbo 929 1 👍 1.246
  Dedico aquesta partideta a la Jenny, que sé que passa per una època de vikings.

 • Faraday 416 👍 242
  He comprat recentment alguns jocs de taula com el T.I.M.E stories, el Kréus, el Ticket to Mars i el Boletaires.  Joc entretingut i interessant, amb un xic d'estratègia. Per dues persones amb partides d'uns 30min. Es tracta de caçar bolets per després cuinar-los. El que més punts de sabor aconsegueixi amb els plats preparats és el que guanya. Recomanable.
 • Senienc 21.658 10 63 👍 6.709
  Fa unes setmanes vam jugar a La fallera calavera i la veritat que mola. Senzill i entretingut.


Publicitat

Fòrums

 • 9.010.508 missatges
 • 211.536 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat