Fòrum

'Elnacional.cat', Enquesta Feedback. L'independentisme manté la majoria absoluta

Argimont 6.186 1 348 👍 3.874
 

CIONS 21-D

'El Nacional' publicarà una enquesta continuada de la campanya del 21-D

David González 
Foto: Sergi Alcàzar 
Barcelona. Dilluns, 4 de desembre de 2017
2 minuts
Parlament de Catalunya, hemicicle
 

El Nacional publicarà a partir del proper dimecres 6 de desembre una enquesta continuada amb la projecció de percentatge de vots i escons de les eleccions al Parlament de Catalunya convocades per al proper 21 de desembre. El sondeig, elaborat per l’empresa Feedback, està concebut com un tracking amb entregues successives que s’anirà actualitzant en la campanya electoral.

 

El diari oferirà als lectors el percentatge de vot estimat i l’atribució d’escons en el proper Parlament de Catalunya a partir d’una mostra de dades obtingudes en el dia a dia de la campanya. Aquest sistema permet fer-se una idea molt més acurada de l'orientació de les preferències dels electors davant la cita amb les urnes i detectar millor les petites o grans variacions que s'hi van produint. Una informació que esdevé clau en un escenari tan complex com el de la campanya i les eleccions del 21-D.

El Nacional publicarà les dades referents al total de Catalunya i també de les quatre demarcacions(Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona) així com l’evolució del vot estimat en les diverses entregues del sondeig. Les primeres dades es publicaran els dies 6, 8 i 10 de desembre i hi inclourà el treball de camp amb enquestes telefòniques realitzades fins a les 16 hores del dia anterior. L'empresa Feedback a la qual El Nacional ha encarregat el treball està dirigida pel professor Jordi Sauret i té una dilatada experiència en processos electorals. Així, va ser responsable del Racòmetre de Rac-1 durant els anys 2006 al 2012 i dels treballs de camp d'enquestes per a La Vanguardia entre 2012 i 2015, a partir d'aquella data el diari del Grup Godó va encarregar les seves enquestes a l'empresa GAD3 de Narciso Michavila, responsable també de les enquestes del diari ABC i germà de l'exministre del PP José María Michavila.

Les enquestes elaborades amb mostres diàries són una de les eines d’estudi de l’evolució de les tendències electorals que usen els partits o les institucions per orientar les seves estratègies. I les incògnites que acompanyen les eleccions del 21-D encara les fa més imprescindibles.

 

Respostes

Configuració

Publicitat

Fòrums

  • 9.125.600 missatges
  • 215.199 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat