Atenció: Aquest fil té més d'un any d'antiguitat, i els seus continguts podrien haver quedar obsolets.

Fòrum

Sondeig sociològic raconaire 21-D

laquintaforca5.630 7 380👍 644
Proposo un fil per recollir i aglutinar l'ambient i opinions del voltant de tots els raconaires: intenció de vot, traspassos de vots, anècdotes i mobilitació de cara el proper 21-D.

Respostes

Configuració
 • laquintaforca5.630 7 380👍 644
  Jo l'ambient no el sé perquè sóc fora actualment i no torno fins el 19, però la família i amics propers amb els quals he parlat TOTS repeteixen vot independentista sobretot cap a la CUP (tota la família) i ERC majoritàriament entre els amics. Humor trist en general però sense voler rendir-se.

  Com anècdota, una amiga pròxima filla d'andalusos que va anar a la vaga del dia 3 d'octubre molt en contra de la independència però horroritzada amb la violència NO votarà partits unionistes, votarà PACMA.
 • Marc Espasa15.938 13 115👍 4.159
  Se que em faig pesat però el meu màxim desconcert és la CUP. Molt gent i no només al Racó diu q la votarà i baixa a totes les enquestes.

  Aquest clima pro CUP no es reflecteix com si es teflecteix q el Puigdemont va cap amunt i ERC es desinfla.

  Veurem.

  I la gent jo la veig menys euforica pero igual de mobilitzada.
 • __29878__1.919 2👍 1.949
  Avui m'ha soprès el meu padrastre que és d'asturies dient que votaria la cup per primer cop, ell que sempre havia votat erc.
   
 • panagiotis547 3👍 479

  En el meu entorn conec gent d'ordre i dretes que votarà a la CUP. La meva família passa d'ERC a CUP, tot i que amb lo d'en Junqueras potser tornen a ERC.

  CUP baixa a les enquestes perque 27S va tenir molts vots de gent d'ERC que no volia votar en Mas. Ara tindrà el seu votant de sempre + gent desencantada tot i no ser cupaire.

  Com a curiositat, no conec ningú que voti Puigdemont però tot i així tots volen que sigui president després del 21D.

   

 • Desperdicis7.529 13 284👍 1.291
  En el meu entorn a les últimes ja es va votar molt majoritàriament a partits independendentistes i tot seguirà igual. Com a molt hi haurà trasvassament de vots entre partits indepes i entre partits unionistes. Això si, tinc un parell d'amics indepes que no podran votar per problemes amb el padró. 
  La única curiositat l'he vist a la meva feina. Hi vaig començar fa un parell de mesos però òbviament ja he fet les meves enquestes amb tothom que he agafat una mica de confiança Hi ha bastanta gent amb pares de fora de Catalunya i m'ha sorprès que els que tenen més de 35 anys són majoritàriament eapanyolistes i els menors de 35 anys majoritàriament independentistes. Això si, no se si són indepes des de fa anys o des d'aquests últims mesos. Sigui com sigui, és una bona senyal. 

 • Lyuh Woon-hyung2.429 3 745👍 2.525
  A casa dos votarem a la CUP i un en Puigdemont
 • Bowie F6.480 3 330👍 7.824
  Pare: C's -> C's (ex-PSC i sense perspectiva de tornar-hi)
  Mare: Abstenció -> C's (em sorprèn perquè mai havia anar a votar motu propio i ara està impacient per anar-hi)

  PD: QWERTY es fotrà una hòstia com un piano
 • Ruol684 3👍 874
  Doncs jo ja he començat amb els meus habituals sondejos a amics, propers i no tan propers.
  Començant pel grup d'amics propers, cap teniem dret a vot el 27s, per tant, les 9 persones a les que vaig preguntar i jo sóm vot nou i de Barcelona capital. Resultats: 4 ERC, 2 C's, 2 PSC, i 1 JxCat, per tant 5 a favor de la independència i 4 en contra, si em conteu a mí que votaré CUP surt a 6 a favor i 4 en contra.
  Després també he sondejat pels meus amics de la uni, tot i que no els he preguntat directament. Resultats: 13 votaràn partits independentistes, 1 tot i ser indepe diu que no anirà a votar (perquè és mig anarquista) i 3 que votaràn partits no independentistes, segurament Podemos o PSC. És a dir 13 vs 3 (com es nota la uni )

  El meu pare votarà Podemos amb el nas tapat, com sempre, ma mare votarà ERC, els meus avis PP (com sempre) i jo la CUP.
  Força bé el meu entorn 
  En quant a ànims jo no noto res en especial, molta indignació amb Espanya en general, el record de l'1O és ben viu, i cítica als líders independentistes.
 • Ezio3.199 6 624👍 416
  Al meu entorn hi ha algun vot que vira cap a la Cup, però en general ERC i en menor mesura JxCat. Tot i que estic notant el desinflament d'ERC pel factor Marta Rovira.
 • __32382__2.202 1👍 1.584
  3 vots per JxSí --> 3 vots per la CUP
 • Roderic17.177 14 98👍 8.460
  Tothom CUP.
 • __32381__1.151 1👍 500
  A casa meva. Pare segurament al PSC (no s'hi pot fer més, sort que encara va votar sí l'1O). Intentaré fer-lo virar cap a ERC, però ho veig difícil. Mare, germans i jo ERC. Per tant, 4 vots a ERC i un al PSC. 
  Entre les amistats, veig la meitat votant a Cs, i l'altra meitat del grup votant ERC, CUP, és possible que un vot a JxC i després hi ha 3 o 4 que eren podemites, però diria que acabaran votant ERC o CUP. 
 • grava3.145 1 631👍 4.794
  Doncs jo estic pensant com evitar que esclati el sopar de la farsa nadalenca, amb el franquista provocador del meu pare i el tòtil del meu germà -venut a uns sogres colons per la pasta- pel mig.  
  • Besnét Dencàs175 1👍 202
   Que Déu t'agafi confessat
  • Mr SISI2.555 5 715👍 2.120
   Buff, et compadeixo.
  • CèsarUsuari sumador16.267 14 110👍 14.090
   Posa laxant a la sopa de galets i els tindràs ben entretinguts. Jo sempre ho feia amb certs comensals...
  • Roderic17.177 14 98👍 8.460
   Renoi, cap aliança a la vista?
  • willybarna11.327 10 182👍 3.040

   grava escrigué:
   Doncs jo estic pensant com evitar que esclati el sopar de la farsa nadalenca, amb el franquista provocador del meu pare i el tòtil del meu germà -venut a uns sogres colons per la pasta- pel mig.  
   Son castellanoparlants la teva familia més directa?
   • grava3.145 1 631👍 4.794
    Negatiu. Diria que el tema ve més per manca de formació i una educació autoritària, afegida a l'antibarcelonisme -per exemple els molesta que parli el català normatiu -endoll? aquí tota la vida s'ha dit enxufe. Però si per alguna raó parlo castellà normatiu no es senten ofesos: és la situació natural contra aquesta artificial que es vol imposar. Aquesta és la psicologia.
    • Roderic17.177 14 98👍 8.460
     Complex d'inferioritat, doncs.
     • grava3.145 1 631👍 4.794
      En el fons sí. No es tracta de coentor perquè el català no s'abandona, simplement s'assumeix que no ha d'aspirar sinó al tracte quotidià vulgar: per als usos seriosos, l'idioma superior. S'assumeix per tant la visió de la pròpia llengua que té l'ètnia dominant. És colonització de la consciència.

      Però també hi ha una qüestió identitària, penso que no del tot il·legítima. Construir una nació implica inevitablement renunciar a particularitats locals, la qüestió és a qui reconeixes legitimat per imposar aquestes renúncies, i a qui consideres un impostor, un mitja merda igual que tu però que -intolerable- pretén fer com l'amo. Per un procés que gairebé podríem anomenar geològic, el costum ha legitimat l'estat castellà com a amo, i aquí podria estar l'explicació de l'antibarcelonisme i de l'anticatalanisme, en resum de resistències que poden semblar paradoxals en persones de les quals esperaries una actitud favorable.


      • Ramon Muntaner3.850 11 536👍 1.218
       Sóc valencià, de família valencianoparlant per ambdues branques i amb 16 cognoms catalans. M'he sentit molt identificat amb el teu missatge. Entenc que deus ser de les Terres de l'Ebre?
       • grava3.145 1 631👍 4.794
        Pur fang del Delta, company, encara que la vida m'ha arrossegat cap un altra banda. També tinc arrels valencianes per part de pare. Jo crec que aquesta mena de mecanisme mental explica els comparativament fluixos resultats de l'independentisme a les TE, si tenim en compte el percentatge de catalanoparlants. Pel que dius és similar al que actua al País Valencià, no m'estranya ja que allí baix el pòsit cultural valencià és molt important.

        Afortunadament la colonització mental és reversible (en dono fe! ), la clau és aconseguir legitimar una perspectiva autocentrada de la societat, si ho aconsegueixes la gent s'acaba convertint en allò que és senzillament perquè és la seva tendència natural. En el cas de Catalunya ha estat impressionant, n'hi ha hagut prou amb 30 anys amb unes mínimes eines de recuperació de la consciència nacional, i tot el treball d'educació en el provincianisme i l'autodi de tres segles ha caigut com un castell de cartes! .

        Gràcies pel missatge!
        • Ramon Muntaner3.850 11 536👍 1.218
         Molt interessant llegir-te

         El teu missatge és també esperançador per als nacionalistes valencians. Jo crec que podem seguir avançant en la renacionalització dels valencians, però desconec quin pot ser el nostre llindar. Ara bé, partim d'una posició tan baixa que això no ens ha de preocupar, de moment...

         Salut!


  • Lluis5914.452 8 138👍 4.621
   De fet, dependrà dels resultats que hi hagi hagut. Si guanyem amb vots i en escons, hauran de callar, però si no és així, val més que t'amaguis...
 • maori14.694 3 135👍 7.229
  Pares: tot apunta que votaran podemites o en blanc. Miren molt La Secta, no n'espero cap meravella

  Germana: indecisa, potser CUP.

  Cosins: un misteri i un caos; al 27-S dos germans a JxS però al ser ben joves crec que aniran a parar a la CUP, un menfotista, apassionat en el món de la informàtica i el parkour, que gairebé mai vota (em deia que només va votar un cop i era CiU), dos germans que sospito que a C's (un d'aquests fins i tot repiulava la campanya de Forocoches per trolejar enquestes i deia coses a l'estat de whatsapp com que les càrregues eren muntatge, vaig flipar perquè el tenia com un home assenyat), un neo-indepe ex madridista...fa poc m'he assabentat que un altre cosí segon s'ha afiliat a la CUP, no sense disputes familiars, un altre que imagino que votarà CUP, de la resta ni idea.

  Família del cunyat: tots indepes, d'arrels procedents de l'Alt Maestrat, no tinc clar a quin dels tres partits aniran a parar.

  Amistats o "camarades", segons lo feis: 22 a CUP (un d'ells sorpresa positiva, a la uni em titllava de "radikal" per no donar suport a la selecció espanyola i no creure en la Pepa del 78), 14 a ERC, 3 podemites, un a JxC, una altra que balla entre JxC i la CUP (farta de la manca d'atreviment del Govern en aplicar la República), un llibertari antibanderes i una del feis, que només me la vaig trobar un cop un dissabte, i no sé perquè collons em va afegir, que es troba entre C's i PP. 


  • Mr SISI2.555 5 715👍 2.120
   Que van votar els teus pares el 27S?
   • maori14.694 3 135👍 7.229
    La mare a QWERTY, ex-PSC (però s'està cansant del caràcter sobrat d'en PI) i el pare sospito que en blanc (però és molt troll, discutim fortament, tot i haver votat l'1-O, que ja és molt). Quan es van assabentar de la marxa d'en Dante, van dir la frase típica: "les esquerres, com sempre, desunides". Un abisme generacional, és el que noto.
   • maori14.694 3 135👍 7.229
    Canvis:

    Un cosí gran s'ha fet podemita (segons ma mare va flirtejant amb l'independentisme, tipus Albano) i un dels 3 podemites d'entre les amistats que conec va votar finalment ERC, cansat de les indefinicions constants dels comuns.
 • Tioronnie2.817 5 672👍 1.405
  A casa meva, el meu pare lo té clar i votara ERC, ell antic votant de CiU ala socialdemòcrata. La meva mare ni idea, suposo que votara JxC, ultimament votant Masista i ara Puigdemont, pero és una ex-PSC. Jo votaré CUP, les passades vaig votar JXSi i antic votant de ICV-EUiA. Els meus amics votaran segurament JXCat o ERC. Qui sap si puc convencer algun de que voti CUP.
 • Will20.576 9 71👍 2.489
  Germà: JxS---JxCat

  Pare: Unió----???

  Mare: Unió----JxCat

  Amics: gairebé tots van votar JxS i ara es dividiran entre JxCat i ERC, encara no he anat a fer gaire sondeig.

  Jo votaré JxCat, amb emoció i tot.
 • Indepessimista23.727 13 50👍 1.536
  Del meu entorn més proper, pare i àvia JxCat, mare ERC, germà CUP, dona i jo JxCat i sogra PSC. Per tant, 4 JxCat, 1 ERC, 1 CUP, 1 PSC.
 • Besnét Dencàs175 1👍 202

  La meva familia (cosins i tiets) vot unànimc a Junts per Catalunya en quasi total seguretat.

  Ma germana cada cop és més CUPaire.

  Ma mare i mon avia materna estaràn entre JxC i ERC.

  Mon pare és el que em fa patir més. Espero que JxC però no ho tinc gens clar...

  I jo encara no ho se, evidentment estarà entre els 3 partits indepes. Sempre he votat ERC però no ho tinc clar del tot.

  La familia de la meva parella suposo que serà un vot unànim a ERC.

   

 • popcalent11.346 11 181👍 3.999
  Jo en un referendum votaria independència, però en unes eleccions votaré als comuns. 
 • the_west_rulez14.938 3 131👍 14.063
  Família propera: 2 c's, 1 PSC, 3 abstencionistes crònics. Si busco més cosins o tiets el panorama és igual o pitjor.

  Amics: Entre CUP, ERC, JXC CeC i abstenció. Fa molt que no parlem del tema però m'atreviria a dir que majoritàriament guanya la CUP seguit de ERC i CeC, no sé en quin ordre. Coneixent-los, un votarà JXC i un altre ciutadans.

  Repatriats: 1 ERC, 3 indepes indecisos (és a dir, votaran indepe però encara no saben a qui), i una amiga que tot i ser indepe vol votar Esquerra Unida perquè hi va militar fa temps. Aviam com la convenço que els seus dins la coalició són un zero a l'esquerra. Espero que en Fachín m'ajudi.
 • Silmendil3.781 14 545👍 3.334
  Mallorca.

  Jo: 32 anys. Fins el 2007 vaig votar PSOE i PSIB (si, vaig votar Zapatero, mateu-me). Després em vaig passar a votar opcions nacionalistes com PSM (MÉS) i ERC a les generals. A partir del 2012 vaig fer un gir cap a la dreta i ara per ara ni de conya votaria esquerres si no fos de forma molt excepcional. Per exemple, ara votaria la CUP només perquè és l'única força independentista amb collons.
  A Mallorca em fan puta fàstic tots els partits polítics, incluint als traïdors de MÉS, que no han fet una puta merda al govern, només que besar culs als hotelers.

  La meva familia: Mare mallorquina, votant socialista de tota la vida fins el 2012, que va estripar el carnet i es va tornar nacionalista catalana com jo. Segueix però siguent progre i té certa simpatia cap els Podemites. 
  Pare de Madrid, també votant socialista de tota la vida, i nacionalista espanyol, això si, amb la boca petita per a no emprenyar-me  Ara es sent més proper a Podemos.

  Amics: Tots Podemites menys el meu millor amic argentí, que és anarco-feixista 

  P.d: quin puta blog que he escrit 

  • maori14.694 3 135👍 7.229
   A Mallorca em fan puta fàstic tots els partits polítics, incluint als traïdors de MÉS, que no han fet una puta merda al govern, només que besar culs als hotelers.
   Colló, per ser de dretes t'ha quedat un missatge ben bolivarià.

Publicitat

Fòrums

 • 9.237.606 missatges
 • 219.006 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat