Fòrum

Quin són els millors RPGs?

__30958__2.699 1👍 2.259
Ave Maria Puríssimaaa!!! Què tal jovenalla?

Doncs res, aquí el vostru kumpain ElCamell que ja he cremat moltíssim els Mass Effect, Red Dead Redemption, Witchers, Elder Scrolls varis (amb febre de mods també)... M'agradaria trobar un bon RPG que arribés al seu nivell... però mentre no surt el Kingdom Come: Deliverance, torno a jugar al Witcher 3 perquè la majoria no els hi arriben ni a les beceroles.

Grasies davanbraç

I de premit una Triss Marigold i un Geralt (cosplays russos, és a dir, proindependentistes) 


Respostes

Configuració
 • dikkens4.122 8 510👍 1.034
  Pokémon, òbviament. 
 • Xulomander5.860 3 359👍 6.174
  Si et va agradar tant el Mass Effect, la teva pregunta no es gaire complicada de respondre:  Això sí, pel Knights of The Old Republic 2 descarrega't el Restored Content Mod, o no veuràs ni la meitat del joc.

  I si els gràfics no t'importen gaire: Fallout, Baldur's Gate 1 i 2, Icewind Dale i Planescape Torment també són molt divertits.
 • Lluis_indp601 3👍 305
  Algun RPG Maker haha! Jo fa poc he jugat a l'Evoland 2 (m'agrada molt més que l'1 i com que no tenen res a veure pots jugar-lo sense l'1) també al Tales of Zestiria ja que buscava algun en estil anime. Chrono trigger i Elder Scrolls ja els han dit. Els Mario i Luigi RPG. I ara no se m'acudeixen més, tot i que en tinc...
 • Aldalar15.256 14 124👍 2.366
  Vinc a posar una mica d'ordre perquè això és un cau de novells i de pseudo-rolers que fa feredat.  Llegiu i apreneu. 
  Primer de tot cal saber que un videojoc de rol és millor quan més possibilitats et deixa a l'hora de resoldre un conflicte i més impacte tenen les teves decisions en el desenvolupament de l'argument.  Òbviament són molt més limitats que un joc de rol tradicional,  de taula,  on amb un bon màster les possibilitats són infinites. 
  Sense cap ordre concret,  però tenint en compte que demanes pels "bons":

  Fallout 2: no poso l'1 perquè absolutament tot és millor aquí.  
  Fallout New Vegas: per mi tan bo com el 2, però en 3d. Per a algú que no estigui acostumat a jocs més vells,  aquest serveix d'entrada.  Fugiu del 3 i el 4 si voleu un RPG. 
  Baldur's Gate 2: igual que amb Fallout,  la segona part supera en tot la primera: història,  rerefons,  secundaris,  manera de resoldre les situacions... 
  Planescape: Torment: de tots,  el que té una història i uns personatges més interessants.  Per gaudir-lo plenament és millor un protagonista amb alta Intel•ligència i Carisma. 
  Neverwinter Nights 2: Mask of the Betrayer: la saga Neverwinter Nights està més orientada al combat,  però aquesta expansió del segon tornava als origens de Baldur's Gate.
  Arcanum: of Steamworks and Magicka Obscura: un joc de rol de la desapareguda Troika,  ambientada en un món tipus D&D on els humans han fet la Revolució Industrial,  els orcs no salvatges són explotats a les fàbriques i els elfs veuen com la seva màgia es debilita. De tota la llista,  potser el joc de rol més aconseguit. 
  Vampire the Masquerade: Bloodlines: també de Troika,  i pel meu gust un dels millors de la llista.  T'acaben de convertir en vampir a Los Angeles i et veus atrapat en una guerra de clans abans de l'Apocalipsi. 
  Alpha Protocol: enfocat més a l'acció que els altres,  però amb efectes de les teves decisions més visibles. És un estil Cas Bourne. 
  Deus Ex: l'original és el millor,  però Human Revolution no estava malament si els gràfics 3d estil Half Life et tiren enrere.  Tot i així el primer és molt millor. 

  I me'n deixo més,  però són més nous o coneguts. Tens el Pillars of Eternity,  dels autors de Baldur's Gate,  i del que ara en surt la segona part.  Divinity Original Sin 1 i 2, amb moltes possibilitats en combat.  El Dragon Age Origins (fuig de les continuacions) també estava molt bé.  També hi ha el Torment: Tides of Numenera (hereu espiritual del Planescape), els Shadowrun,  els Wasteland...i un que és molt bo,  l'Age of Decadence,  ambientat en un món post-caiguda de l'Imperi Romà de fantasia. 
  Ja amb menys components de rol tens els 2 Knights of the Old Republic,  el primer Mass Effect,  Jade Empire (de kung-fu), i en general tot el que fa Bioware (cada cop menys).
  • Tobies19.684 14 75👍 11.092
   El Planescape Torment és un dels millors RPG que existeixen.
  • Columbo1.264 2👍 1.759
   Amb el degut respecte: no en tens ni idea del que és un bon joc de rol. I no ho dic per la selecció que has posat, que és boníssima, ho dic per la teva definició del que és un bon joc de rol. En tot cas deu ser el que a tu t'agrada més d'un joc de rol, no necessàriament el que el fa bo o dolent. Si tant t'agrada prendre un munt de decisions, compra't un llibre de "tria la teva propia aventura".

   Com dic, la teva selecció és boníssima, però aquest rotllo de "Vinc a posar una mica d'ordre perquè això és un cau de novells i de pseudo-rolers que fa feredat. Un bon joc de rol és això i punt." és per tornar-te a primer de RPG, primer dia de temari: "a cada un li agraden coses diferents". El poder prendre centenars de decisions trascendentals pot no ser el que tot jugador de rol de videjocs està buscant. Si és el que t'agrada a tu, genial, i disfruta-ho.

   Amb tot el carinyo, però és que quan entreu per la porta dient "tots a callar, aquí mana la meva polla"... 

   En RPGs, com amb tantes coses a la vida, no hi ha un absolut millor. El millor RPG, és com el millor vi, el millor formatge, la millor música o la millor parella: és aquell que a tu t'agrada més i et fa disfrutar més.

 • jueghje82 3👍 75
  Per a mi, els millors que he jugat han sigut el Tales of Symphonia per a la Game Cube (el primer, la seqüela per a la Wii és horrorós. I aprofito per recordar que van treure una "remasterització en HD" per a la PS3 i també per a Steam, així que si no l'heu jugat, teniu vàries opcions), i el Secret of Evermore per a la SNES. Ara mateix no recordo a quins més RPGs he jugat, però aquests dos sempre han sigut els meus dos jocs preferits, primer el SoE i després, quan va sortir, el ToS li va prendre el lloc.
 • FuRTiUsuari sumador19.535 12 76👍 6.756
  Per mi els millors són els de la SNES, n'hi ha uns quants d'impressionants: Chrono Trigger, Final Fantasy VI, Thales of Phantasia, Secret of Mana, Terranigma, Shadowrun (aquest no té el nivell però mola perquè a diferència dels altres és estètica cyber-punk), i hi afeggeixo els FF de la PSX (el VII, VIII i IX).

Publicitat

Fòrums

 • 9.175.451 missatges
 • 216.780 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat