Fòrum

[Zimbàbue] Robert Mugabe dimiteix de la presidència

Livius1.455 2👍 604

Robert Mugabe, ha dimitit avui després que l’exèrcit li retirés el suport la setmana passada. Ho ha anunciat el president del parlament, Jacob Mudenda, que ha suspès la moció de censura que s’havia engegat a la cambra, on la notícia s’ha rebut amb aplaudiments. Milers de ciutadans s’han aplegat al voltant del parlament per a expressar el seu suport a la destitució del dictador i han reaccionat amb alegria.

Des de la setmana passada, Mugaba ha estat sota arrest domiciliari. El seu partit, Zanu-PF, va revocar-lo aquest cap de setmana i va triar Mnangagwa com a nou líder, el qual ara es converteix en el màxim dirigent del país. Mnangagwa havia fugit de Zimbàbue a principis de novembre després d’haver estat destituït del seu càrrec per una facció pròxima a la dona de Mugabe, Grace Mugabe.

Mugabe, de 93 anys, ha governat Zimbàbue els últims trenta-set anys, des del 1980, i s’havia resistit a abandonar el càrrec malgrat la multitudinària protesta de la població de dissabte i les negociacions entre l’exèrcit i els emissaris de Sud-àfrica.


El president de Zimbàbue, Robert Mugabe i la primera dama, Grace Mugabe, al rally de l Estadi Chubuku al poble de Chitungwiza.


https://www.vilaweb.cat/noticies/mugabe-dimiteix-de-la-presidencia-de-zimbabue/

Respostes

Configuració
 • EPS60.050 13 8👍 8.790
  Com he dit altres vegades. Amb Zimbabwe es va perdre una oportunitat històrica de donar una altra imatge de l'Àfrica. No era un estat que ja neixia econòmicament fallit, fins i tot tenia no tenia males relacions amb UK, i tenia bones relacions amb el bloc socialista. El graner d'Àfrica en deien.

  Aquest senyor per ser un suposat heroi de guerra se li va permetre tot.
  • Livius1.455 2👍 604
   Curiosament el PIB de Zimbàbue va tenir tres 'grans valls' en la seva història amb aquest nom. La primera la va produir la revolució, com és el cas amb altres guerres. La segona, però, perquè Zimbàbue va acceptar el 'Economic Structural Adjustment Programme' (no cal fer traducció) del Banc Mundial. La tercera, irònicament, perquè el govern de Zimbàbue va decidir que l'ESAP no era una bona idea i calia tornar a la reforma agrària, causant una onada de sancions i intents d'aïllament per part dels EUA i la UE. Només a partir del 2008, amb ajuda Xinesa, l'economia zimbabuesa s'ha estat recuperant realment.
 • __28653__23.841 3👍 5.608
  Jo vaig posar la noticia en Castellà de Europa Press i no vaig veure la noticia en Català del Vila-Web

Publicitat

Fòrums

 • 9.173.961 missatges
 • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat