Fòrum

Comentem les llistes electorals 21D

Pavel_Korchagin1.840 1 878👍 3.028

https://www.boe.es/boe/dias/2017/11/19/pdfs/BOE-A-2017-13305.pdf

Es tracta de comentar coses interessants que trobem a les llistes.

Començo jo destacant la candidatura Convergents, que és una autèntica escisió. Si busqueu els noms dels integrants de la llista són gairebé tots membres o exmembres de CDC (gent amb càrrecs, no afiliats rasos) i molts han estat també al PDECat. Se n'està parlant poc. Creieu que serà un Unió 2.0 o serà capaç de treure representació?

Un altre element a destacar, la jugada del PSC amb els d'Unió i el Villarejo. Pot funcionar el seu discurs de "junts pel seny"?

També és curiós que la candidatura del president, JUNTSxCAT, no tingui suplents per Barcelona, té alguna explicació?

Per últim, una anècdota. Huma Jamshed Bashir, la regidora de districte expulsada per la Colau, va a les llistes de UNIDOS y SOCIALISTAS+por la Democracia, una mena de PSC on steroids nacionalistes espanyols. Seran capaços d'enganyar a uns quants i desgastar el PSC?

Respostes

Configuració
 • català_vilanoví927👍 985
  Veig que en David Fernàndez torna a ser a la llista  Però és l'últim 
 • Marc Espasa14.371 12 132👍 2.837
  ERC porta en un lloc de sortida una noia que porat vel islàmic i que serà diputada.
 • maori9.974 2 210👍 4.320
  1) PUM+J a Barcelona només ha aconseguit aplegar una sola persona 
  2) LA FAMILIA aquésta, pel que veig, gairebé no té catalans, sembla ser que sigui una candidatura d'evangelistes llatinoamericans (puta secta, us ho dic jo, i no ho dic per fer mal, és que són una colla de renta-cervells que destrossen vides).
  3) CONVERGENTS, aquésta no era la candidatura que originàriament es feia diur LLIURES, és a dir, la del marit de Doña Inés?
  4) DIÀLEG no era aquella candidatura auxiliar que faria servir l'independentisme per si Espanyistan il·legalitza?
  5) El PP, a Barcelona, hi inclou (en un lloc simbòlic, tot sigui dit) Hanan Serroukh Ahmed, qui "sospito" que és una mediadora sociocultural, que critica les interpretacions errònies de l'Alcorà que porten al terrorisme. Això pot implicar que Albiol deixi de banda el seu discurs islamòfob, o és simplement Tokenisme?
 • autokrator8.729 1 248👍 5.089
  El nivell dels polítics catalans ja porta anys que és baix, amb el procés ha caigut encara més perque només cal saber parlar d'un tema i -a més- és igual que el 90% del que diguis sigui mentida o no es pugui comprovar. Es podria pensar que amb els empresonaments la cosa havia caigut, però no es percep que els que venen siguin gaire pitjors que els d'abans. 
 • Indesquerra17.293 8 94👍 4.173
  Pensava que Xavier Safont, que podia tornar a ser diputat per la CUP perquè només ha estat uns mesos, estaria dels primers i veig que està dels últims de la llista. Quina merda, un "maulet" històric i me'l defenestren.
 • MOD762.702 11 682👍 256

  Com veieu l' Antoni Castellà? I Demòcrates en general?

  Van sols o integrats en algun grup?

 • pensa_i_actua!14.873 12 126👍 4.900
  Als que sou ERC i entorn, quina és l'estratègia exacta d'ERC per la llista aquesta de "Diàleg Republicà"?

  Vaja, teòricament la venen com a marca blanca en cas d'il·legalització, però de facto, si l'estat estigués disposat a creuar la línia vermella d'il·legalitzar ERC, amb tot el que representa i els costos que se'n deriven, NATURALMENT que no tindria cap tipus de problema de petar-se una segona llista.

  Ho dic perquè això de marques blanques (pensant en els bascos) només els hi va sortir (i mig) bé 1 sol cop, en el cas d'EHAK. I era, no ens enganyem, perquè l'estat estava en converses amb ETA i segurament deuria donar alguna ordre als seus aparells d'informació de "mireu cap a una altra banda". Anunciar des del minut 1 que "això és la meva marca blanca" com a estratègia efectiva no té cap recorregut.
  • Anònim1014.642 5 130👍 12.576
   Tinc una pregunta, la candidatura es pot enretirar d'ara en endavant? Ho dic perquè com hi sigui present ens pot fer perdre uns centenars de vots de babaus, i aleshores haurà estat un greu error.
  • noiqueintentaensenyar719👍 330
   Diria que en cap moment han dit que la llista sigui seva. Els mitjans d'informació se'n van assabentar perquè en aquestes llistes hi havia gent d'ERC i alguns de les JERC. 
  • radi2catUsuari sumador38.845 12 14👍 15.875

    només els hi va sortir (i mig) bé 1 sol cop, en el cas d'EHAK.

   Be, i II es va poder presentar i van quedar per davant del PP, oi? (tot i que van fer la tupinada dels resultats provisionals falsos perque ningu dones aquesta noticia l'endema de les eleccions)

  • arna1cb6.394 10 337👍 453
   Passa'm la notícia en què ERC anuncii que això és la seva marca blanca
   • pensa_i_actua!14.873 12 126👍 4.900
    A veure, ho explicaré d'una altra manera: si tu vols fer una marca blanca de veritat, poses un nom absolutament light i ambigu i SOBRETOT no poses ni un sol militant a la llista, ni teu ni de els teves joventuts, perquè sí per X raó l'estat decidís il·legalitzar ERC, hi ha prou exemples pràctics de que el següent pas és anar a les llistes que estan "contaminades" si entén que vol fer instrumentalment la mateixa funció que la llista 1. Fer una segona llista amb tot de militants teus o de les joventuts NO és fer una marca blanca, potser a nivell propagandístic  i tal serveix però per al presumpte objectiu és 0 efectiu.

    Vaja, no crec que ningú pensi que si l'estat s'atrevís a anar a totes i il·legalitzar ERC (partit al que li donen ser 1a força i que no pot acreditar una estratègia violenta), no faria res amb una segona llista farcida de militants del mateix partit... no em crec tant ingenuïtat (encara que vist el que s'ha vist amb el Procés, encara em portaria una sorpresa).
 • radi2catUsuari sumador38.845 12 14👍 15.875

  Creieu que serà un Unió 2.0 o serà capaç de treure representació?

  Si Unio amb omnipresencia mediatica i les enquestes dient que treurien fins a 7 escons no va entrar, com vols que entrin uns dels que ni tan sols haviem sentit parlar abans d'entrar a aquest fil 


Publicitat

Novetats

Fòrums

 • 8.985.853 missatges
 • 210.835 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums
Publicitat