Fòrum

Rull i Turull acaten el 155 per poder sortir de la presó

pensa_i_actua!15.847 13 114👍 6.792
Extret de:

http://www.elnacional.cat/ca/politica/rull-turull-155-preso_214233_102.html

Rull i Turull acaten el 155 per poder sortir de la presó

L'advocat dels consellers Josep Rull i Jordi Turull han presentat aquest matí els recursos d'apel·lació a l'ordre de presó. Tots dos acaten l'article 155 de la Constitució.

La defensa dels exconsellers de Presidència i Territori Jordi Turull i Josep Rull ha demanat a l'Audiència Nacional que els posi en llibertat, al·legant que, com la resta de membres del Govern cessat, han acatat "expressament" les mesures de l'article 155, sense promoure cap "resistència".

En els recursos els dos consellers sol·liciten a la sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional que revoqui l'ordre de la jutge Carmen Lamela d'enviar-los a la presó preventiva, aplicant-los els mateixos criteris pels quals el Suprem va deixar en llibertat amb fiança la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres de la Mesa de Junts pel Sí.

Seguirà ampliació

Respostes

Configuració
 • Hades27.317 9 37👍 18.817
  No sé per què no van marxar a Brusseles.
 • Lluísfrancesc12.194 8 166👍 10.846
  L'important per a ells, per a les seves famílies i per al país és que siguin fora. El que diguin davant els colpistes me la porta fluixa.
 • GatNegre21.468 8 65👍 7.112
   seriosament, m'estic plantejant votar al PSC 


  És delirant, patètic, esperpèntic... Aquests nostrats polítics ens han portat al ridícul, a la vergonya i a la humiliació col•lectiva amb la seva mediocritat, amb la seva falta d'autocrítica, amb la seva falta d'estudi rigurós.

  Quin conglomerat de despropòsits, mare meva.
   • FuRTiUsuari sumador19.530 12 76👍 6.749
    Sí home, creu-t'ho que a les properes eleccions hi hagi un partit seriós... Ja ho dius bé ja, 15 anys. Jo el que preveig és primer una nova descomposició, tornem a les capelletes en partits i en organitzacions civils, cadascú amb la seva nova estratègia, i ves que no triguem 10 o 15 anys a tornar a anar coordinats amb una estratègia conjunta i que aquest cop tots siguem conscients de tot el què s'ha de tenir preparat abans de llançar-te al buit i cremar de nou l'únic cartutx.
   • willybarna10.925 10 191👍 2.652

    Bowie F escrigué:
    L'independentisme com a moviment efectiu en el curt termini s'ha cremat ja per als propers 15 anys. I tot indica que la propera legislatura no només no servirà per a posar el comptador a zero sinó que allargarà l'agonia processista. Ara toca mirar que per a les properes eleccions hi hagi a Catalunya un partit seriós que vulgui redreçar el desastre i sembrar la victòria per a la propera generació.
    Doncs si feu prediccions per a d'ací 15 anys per tal de que hi hagi algo serios en l'independentisme, suposo que almenys els que siuguem nacionalistes ací al forum, prenguem consciencia de que el % de catalanoparlants entre les persones amb dret a vot avui en dia o d'ací a 15 anys, o 20 o 10, no és un tema irrellevant.

    El voler organitzar-se adequadament és vital, pero el que no és pot obviar de cap de les maneres és el tema linguístic(factor demografic), que és un factor que ens marca molt clarament els nostres límits i que ens delimita els creixement de l'independentisme cap a sectors poblacionals que estan molt allunyats sociologicament de la catalanitat.

    Si es continuen en els proxims anys amb els mateixos mantres del catalanisme dels darrers 40 anys, no hi haura independencia ni en 15 ni en 20 ni en 150 ni en 200 anys.

    I la llengua catalana s'anira difuminant progressivament amb el pas del temps.
  • Argimont7.197 2 300👍 4.474
    Aquesta merda unionista anomenat  gat negre fa mesos va dir que no volia la independencia perquè hauria morts i ara se'n riu.
   Aquesta xurma cal fer-la fora del racó perquè no son trolls, son fracassats socials que bolen que tot vagi malament
  • Canyadesucre9.393 3 230👍 13.962
   Si votes el pesoe esbrino on vius i et cremo la casa amb tu a dins.
  • Taujà13.506 8 152👍 5.132
   Quin fàstic d'espanyol estàs fet 
 • AltairRC1.913 865👍 1.279
  Res a dir. Ara, la lluita ha de continuar.
 • Dogmatico458 11👍 594
  Tribunal inquisidor: declara creure en l'unic i veritable Déu i conservaràs la vida. Altrament, l'infern a la Terra i al més enllà.
 • Rigorós1.329 11👍 283
  Que diguin el que vulguin. Però no poden ser diputats. Ho sento. Hauran de renunciar a l'acta.

  El seu vot a qualsevol cosa que es voti al Parlament està segrestat per Espanya.
 • jonix85105 11👍 98
  La presó és molt dura i és injusta tant per ells com per les seves famílies. Si consideren que han d'actuar així tenen tot el dret del món!
 • resnoesmes2.916 3 653👍 2.935
  Els empresonats per sedició de la CUP segur que no l'acaten,...oh wait.. no n' hi ha cap.
 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
  Aquí la notícia ampliada:


  http://www.elnacional.cat/ca/politica/rull-turull-155-preso_214233_102.html  Un fragment de la mateixa:

  En la defensa de la manca de justificació per mantenir la presó provisional, la defensa al·lega que, tant Rull com Turull "han acatat expressament les mesures decretades a l'empara de l'article 155 de la Constitució sense efectuar ni promoure cap tipus de resistència a la seva aplicació". Asseguren així que "el risc de reiteració delictiva és avui completament nul", i posen com a exemple haver acatat el 155, tot i "discrepar políticament del seu contingut i legitimitat".

  El recurs d'apelació abans d'arribar aquí posa de manifest:

  1. indefensió.
  2. vulneració dels drets bàsics de qualsevol imputat.
  3. inexistència dels delictes que se'ls imputa.
  4. manca de prova alguna per reclamar fiança de 6,2M euros.
  5. referència a la disparitat de mesures processals i cautelars al TS(punt 1. 2. i 3.) així com l'assumpció per part del TS de la manca de fonaments per fiança demanada per la fiscalia.

  A partir d'aquí, al final de la pàgina 47 i inici de la pàgina 48 del recurs diu que després de l'aplicació del 155 cap dels querellats i, concretament tampoc els seus defensats, van fer cap acte de desacatament del 155.

  Recorda que estant en llistes electorals, reclamen el seu dret fonamental a sufragi passiu.

  I dit tot això i tenint en compte família, fills, amics... la defensa ha estat correcta i ha estat digna políticament no havent vist jo cap simptoma d'abjuració passada, present o futura. Això a qualsevol lloc del món democràtica i civilitzat hauria de ser suficient per sortir.... ni tant sols haguessin entrat a presó.... però com estem parlant d'un estat demofòbic no tinc clar que sigui suficient sinó es posen de genolls i juren davant d'un crucifix que són espanyols i que Catalunya és una me...

  I acabant, els falangistes com no pot ser de cap d'altra manera es salten el dret pel davant, pel darrera i pel mig perquè no toleren la més mínima discrepància en la unitat del seu estat corrupte i repressor.


  • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233   http://www.elnacional.cat/ca/politica/rull-turull-155-preso_214233_102.html   Un fragment de la mateixa:

   En la defensa de la manca de justificació per mantenir la presó provisional, la defensa al·lega que, tant Rull com Turull "han acatat expressament les mesures decretades a l'empara de l'article 155 de la Constitució sense efectuar ni promoure cap tipus de resistència a la seva aplicació". Asseguren així que "el risc de reiteració delictiva és avui completament nul", i posen com a exemple haver acatat el 155, tot i "discrepar políticament del seu contingut i legitimitat". • Indesquerra18.659 8 84👍 5.438
  Tema delicat. Molt delicat però faré una reflexió.

  Jo sé que la gent de la CUP en general no ho faria, la d'ERC ja hi hauria algún més que ho faria i la del PDCat penses que la majoria ho farien, però també sé que no posaria la mà al foc per assegurar que ningú de la CUP cauria i per contra algú del PDCat podria deixar en evidència algú de la CUP.

  Dit això, sabem, i és de justicia dir-ho, que ningú de la CUP es troba en eixa situació i "juguen amb aventatge", i per això fils com aquest, més enllà de la notícia, espere que no busquen (o es convertisquen) en una altra cosa, fins i tot sabent que sent gent del PDCat "no és d'extranyar".
 • __32381__1.151👍 500
  Bé, de moment no comento gaire res. Entenc que pot ser part de l'estratègia per sortir de la presó. Ara bé, si acaten això, tampoc podran fer gaire campanya electoral. O almenys hauran de mesurar molt i molt les paraules que diguin, el mateix que la Forcadell.

  També s'ha de dir que els diaris aprofiten per fer de titular qualsevol cosa, i això ho haurem d'agafar amb pinces mirant bé la seva defensa judicial.
 • autokrator11.866 2 170👍 7.567
  Totalment comprensible. Ara, que vagin a les llistes ja no. 
 • panagiotis542 2👍 471
  De fet ja el van acatar no aplicant la República el dia 27

  Per tant, que ho diguin per sortir de presó és indiferent

  Una cosa molt diferent és el que va dir la Forcadell, renunciant a la via unilateral
 • Trinxant10.953 8 189👍 3.116
  Són ells qui estan a la presó, no nosaltres: respecto qualsevol decisió que puguin prendre, però em costa d'imaginar com podran casar això amb fer una campanya electoral independentista a nivell personal i que la justícia no els porti problemes.
 • AviMarcelinero11.429 5 179👍 5.233
  El titular és tendenciós.

  Elmon l'ha hagut de canviar en linia amb LV.

  I ND (sorprenentment) han fet un titular digne i ajustat a l'objectiu de tots dos que es presentar-se a les eleccions sense cap tipus d'abjuració.

  Vilaweb ha estat correcte també.

  No tinc cap tipus d'esperança que els serveixi aquest recurs.

  Si més no el recurs en si demostra que són presos politics i si no li  accepten encara es demostra més. Com es demostra que els falangistes s'han petat la seva llei per tancar - los a tots.
 • quatreanys34.685 6 18👍 9.706
  MOlt bé, pero que no vagin a les llistes.
  • AviVicenç15.115 5 126👍 1.887
   La única que de moment ha sortit de la preso despres de la seva simbolica estada de una nit mitjançant la seva vull creure simbolica abjuració del simbolic acte de proclamació de la Republica i acatament simbolic del 155

   el partit més independentista i Republicà de tots els partits independentistes i republicans que es fan i desfan no ha tingut cap problema a aixoplugarla en la seva llista sense cap retret ni esguinçament de vestidures, ni he vist a la seva pubilla cobrir-se el cap de cendra

   Perquè negarlis el mateig tracte
 • Calidoscòpic20.658 14 70👍 13.403

  ¡Que viva España, señora jueza!

  El reu era conduït a l'interior d'una església atapeïda de públic i, després de resar el Credo, l'inquisidor llegia amb to dramàtic, per a espant dels fidels, les opinions herètiques de les que s'acusava al dissortat presoner. Després s'adreçaven a ell i el comminaven a confessar en veu alta i a mostrar penediment i acceptació de la pena. Si el reu es mostrava submís i col·laboratiu, se li oferia alguna possibilitat de benevolència: "... si dieres muestras de arrepentimiento suavizaremos tu penitencia, pero guárdate de no cumplir con lo que se te manda, porque si tal hicieres serás castigado como hereje pertinaz". 

   

  L'abjuració era una de les eines més eficaces dels tribunals de la Inquisició castellana. Estava molt reglamentada i servia per fer pedagogia social sota l'aparença d'un engranatge de confessió, penediment i, finalment, clemència. Per això l'abjuració de les creences havia de ser pública, davant la màxima quantitat de gent possible. El mecanisme era tan apreciat que fins i tot s'aplicava als condemnats a mort que anaven a ser ajusticiats. En l'últim moment, davant la foguera encesa, se li oferia al reu la possibilitat de morir estrangulat abans de ser cremat. Però havia d'abjurar.

   

  Espero que hi hagi infern només per encabir-hi aquells inquisidors. Els d'abans i els d'ara. Però aquella mena de justícia és la seva, no pas la nostra. En definitiva, que exigim que els nostres presos polítics surtin al carrer. Que tornin i que tornin ja. I si per aconseguir-ho hem de cantar el Que viva España i abonar-nos als toros, doncs ho fem. Jo, ja ho he fet al títol. Els volem aquí.

 • ansar17.217 12 96👍 6.470
  que han dit exactament?
 • SantsUsuari sumador30.900 14 27👍 10.159
  Ara vindrà en Rigel a dir que s'ha de votar CUP.
  • Rigel60.965 10 7👍 29.225
   Naturalment que cal votar la CUP. La indignitat de la rendició del govern el 27 d'octubre obre les portes a totes les indignitats. O què et penses, que els espanyols es conformaran amb això? Que no els exigiran que modulin el discurs polític d'acord amb els seus interessos? Potser és això el que hi ha darrere del fre que volen activar els dos partits...
 • AviVicenç15.115 5 126👍 1.887
  Despres de veure a la senyora Forcadell fer-ho i no tindre cap problema per anar en la llista del partit X, doncs be no entenc on esta el problema.

  Agradar-me, doncs veritablement no. Però ben mirat tampoc m'ilusiona que faixin el pressec quan la que va ser maxima dirigent de la societat civil que van senyalar i exigir als politics el camí a seguir va ser la primera.
 • llamp48.389 17 10👍 11.986  Tot és possible i fantasies a banda, els tindran agafats pels dallonses

  La clau ha de ser si tindrà més poder la mitja bruixa penjada aquella o la tripulació i el propi jo.
 • rotllan9.553 4 222👍 7.772
  No cal fer llenya de l'arbre caigut. El mal ja és fet, ara mateix és bastant irrellevant el que diguin.
 • Rigel60.965 10 7👍 29.225
  Això és el que passa quan et deixes segrestar pels espanyols en lloc d'anar-te'n a l'exili tot mantenint la llibertat. Evidentment, de gent que declarala independència i se'n va de cap de setmana no en podem esperar pas que es mantinguin ferms i no caiguin a temptacions d'humiliació a canvi d'una vaga promesa de llibertat personal. Una renúncia obre la porta a més renúncies, i així successivament.
 • Picany7.240 10 297👍 1.793
  I això què vol dir i què implica?

  Ja no creuen en la independència de Catalunya que van proclamar?

Publicitat

Fòrums

 • 9.173.961 missatges
 • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat