Fòrum

Alfons López Tena: el procés és un culte messiànic previsible

Bowie F6.353 3 336👍 7.587
PREGUNTA. ¿L'ha sorprès  alguna cosa en aquest mes i mig?

RESPOSTA. No, res.

P. De debò?

R. Francament no. Quan coneixes la mentalitat dels diferents actors, que en aquest cas és fonamentalment el poble català, et pots equivocar com qualsevol, però acostumes a encertar sobre com reaccionaran davant els fets que es van produint. I des del 1 d'octubre no hi ha hagut res més que confirmació del patetisme.

P. Continua doncs el 'Procés'?

R. El 'Procés' és aquí per quedar-se, el 'Procés' és etern. Mentre la resta de pobles d'Europa i el món anaven aconseguint la independència, primer l'autogovern dins de l'estat en què estaven, com van fer Hongria o Grècia, i després l'escissió, els catalans es van passar 150 anys per aconseguir un règim d'autogovern dins d'Espanya. Segle i mig reclamant l'autonomia. Doncs ara passaran 150 anys reclamant la independència. Sense aconseguir-la, aquesta és la diferència.

P. Vostè va dir que només la violència podria canviar el guió després del 1 d'octubre. Bé, sembla que hi va haver violència.

R. No, no hi va haver violència. Abans d'entrar en aquest assumpte, hem d'entendre que en aquests set anys de 'processisme' entre Convergència i Esquerra tot ho han convertit en una paròdia, en una farsa. El dret a l'autodeterminació ho han convertit en la paròdia del dret a decidir, que no vol dir res. El referèndum van ser dues 'botifarrades', el 2014 ho van admetre i ja veurà com ara ho reconeixeran igual. També han convertit la DUI en una paròdia i ara estan convertint en una paròdia una cosa molt més greu, que és el concepte de pres polític i d'exiliat. Perquè aquests ni són presos polítics ni són exiliats.

Dins d'aquesta dinàmica de destruir-ho tot per convertir-lo en una burla hi ha el fet de dir que Espanya és franquisme. Es nota que ells no ho van combatre. Molts, per temes d'edat, però altres perquè no van voler. Començant per Artur Mas. Jo ho vaig fer i sóc una mica més jove que Mas. No sé si jo al Parlament m'hauria contingut com va fer [Joan] Coscubiela. És insultant. Aquesta gent no sap què és lluitar contra una dictadura perquè vénen de famílies que no ho van fer. És un insult a la gent que va patir presó real, exili real i execucions reals. Disculpi, però aquest tema m'encén.

P. Estava explicant per què l'1 d'octubre no hi va haver violència.

R. Deia que en aquest discurs que Espanya és Franco i ara aquest deliri últim que la Comissió Europea és nazi, ve això de "oh, ens van apallissar l'1-O". No, el que hi va haver va ser una actuació policial ordenada pels jutges en la qual havien d'impedir uns actes prohibits pel Tribunal Constitucional, com passaria en qualsevol Estat de dret. Davant d'això hi va haver una que va dir que li havien trencat els dits, que després va resultar fals, i altres que van ser a l'hospital per atacs d'ansietat. Era un Estat feixista quan una dona va perdre un ull en una manifestació de 2012 per una pilota de goma llançada pels Mossos d'Esquadra? O quan va morir un home al Raval després de ser reduït també pels mossos [any 2013]? Quan deia violència, em referia a enfrontaments als carrers amb ferits greus i morts.


P. Els fets l'1 d'octubre sí que han potenciat com a mínim el fervor independentista. O ni això?

R.- La clientela 'procesista' és victimista, perquè és el que vol. Sentir-se víctima per sentir-se superior moralment. Per tant, qualsevol cosa que hi hagi la agafaran per aquesta via i si no se la inventaran. Hauria passat exactament el mateix sense la intervenció policial.

P. Vostè va dir que el català desitja la independència però no la vol. ¿Les protestes massives de les últimes setmanes li han tret la raó?

R. Per què? Per participar en una comèdia l'1 d'octubre com van fer el 9-N? ¿Perquè van de processó de tant en tant? Doncs que continuïn anant, porten així set anys. Que segueixin 70 anys més. O 700.

P. Què hauria de fer llavors la gent?

R. La independència d'un país no és una ideologia, és un projecte polític. No poso en dubte que Puigdemont o Junqueras o Mas o l'ANC i Òmnium siguin independentistes, però el seu independentisme consisteix a declarar-s'hi com a tal, igual que tota la gent que els segueix, que no els demana comptes mai. Què han fet per aconseguir-ho? Què ha fet la CUP? Què han fet en les comissions parlamentàries aquests cinc anys, en els governs, en les entitats que han creat regades d'abundant diners públics? No dic manifestat, dic fet. Li responc: res. Si proclames una república no és molt normal anar-te'n de cap de setmana com va fer Puigdemont. Aquest dia van fer el triler, com sempre, i van enganyar a molts, a mi mateix fins que vaig llegir el text. Ni tan sols van fer l'acte simbòlic de baixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat.

P. I això que sembla tan evident, ¿el votant independentista no ho veu?

R. No. A mi em va costar d'entendre com és la mentalitat catalana, especialment la 'procesista', i no cregui que va ser un descobriment agradable. M'ho van fer entendre els analistes del camp soviètic i els seus satèl·lits, Polònia, Iugoslàvia i els dissidents de l'URSS. Això de què es crea una mentida i es manté de manera permanent i contínua. Christa Wolf, una dissident d'Alemanya Oriental, té una frase que diu: "Cap mentida és massa òbvia per al poble si aquesta s'acomoda al seu desig secret de creure-hi".

P. Si el poble català el que desitja és creure, parlem d'una religió.

R. Fa temps que ho és. Una religió en el sentit de culte messiànic. Això del poble oprimit ho han dit sempre, l'1-O no ha canviat res. El 'processisme' actua com un culte mil·lenarista, en el qual cal tenir confiança cega en el profeta perquè té una relació mística amb la veritat, en aquest cas amb el poble. A Catalunya el profeta és col·lectiu, va canviant. Recordeu aquell cartell que se li va fer a Mas el 2012 perquè ell encarnava la voluntat del poble. Els Jordis avui són sants. Hi ha sants que arriben i d'altres que se'n van. És una confiança cega en l'autoritat, perquè és l'autoritat la que té la condició mística i a aquesta no cal molestar-la ni demanar-li comptes ni preguntar res perquè sap coses que tu no saps i has de confiar perquè ho fan pel teu bé.

P. Com s'ha construït aquest suposat culte messiànic?

R. Amb la mateixa mentalitat catalanista. El pujolisme sempre va ser així. O recordi la frase de Lluís Companys: "Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a vèncer". Sempre som els bons i arribarà un moment en què la llum celestial baixarà a la Terra i ens salvarà. Ara qui més encarna això és Junqueras en dura competència amb Puigdemont. És com el cristianisme, que era un culte messiànic que esperava la segona arribada de Crist. "Cal fer això i vendre-ho tot per viure conjuntament perquè la segona arribada de Crist és imminent", deien. I quan Crist no va arribar doncs ja es va institucionalitzar com a religió, però sense perdre mai aquest horitzó messiànic.

Això era la Lliga Regionalista [1901-1936] i va ser el pujolisme [1980-2003]. En aquests rerefons se solen produir repunts com ara, on el plantejament és "estem malament, però veureu que si fem tot el que hem de fer, que és fonamentalment sotmetre'ns i obeir el que ens diguin els nostres pastors, tornarà el rei don Sebastià i restablirà l'imperi portuguès, o el rei Artur tornarà de la cova i els antics guerrers i els seus ramats sortiran de la terra dels anglesos, o sortiran els no creients de la terra dels jueus ". És una història molt estudiada, per això el que està passant és tan previsible.

P. No sé què guanyen Puigdemont i Junqueras liderant un culte que no va enlloc i que els pot reportar fins a 30 anys de presó.

R. Teniu en compte que alguns membres de la banda ja han començat a parlar. I què diuen? Que no hi havia res preparat. Després ve l'excusa. "Oh, és clar, és que no podíem perquè a Espanya són nazis". Però la qüestió prèvia és que no hi havia res preparat. Llavors de què va aquesta història, parlem seriosament o no? Com ells són uns trilers i han jugat de farol sempre, pensaven que l'altra part jugava de farol. I pensaven que això de La Caixa o Planeta o el Sabadell, que eren els únics que havien dit públicament que s'anirien de Catalunya, era només una amenaça. I que quan l'Estat els deia "no ho permetrem, actuarem penalment", era un farol. Pensaven que això era una partida pòquer i han vist que no.

P. Doncs ja cal ser molt ingenu.

R. Són gent molt incompetent, aquest detall és capital en aquesta història. Per això han arribat a aquest punt de jugar-se penes tan greus de presó. Molts al Govern vénen de ser alcaldes de poble, l'únic que volen és que la seva gent els faci petons al carrer. Per això al dia següent se'n va anar Puigdemont a Girona. O quan va rebentar en l'últim minut un acord amb el Govern per convocar eleccions perquè no volia que les seves filles les insultessin a l'escola. Aquesta és la mentalitat.

P. Puigdemont a Bèlgica. No em dirà que això també s'ho esperava.

R. Bé, és la paròdia dels governs a l'exili, que han existit quan has patit una invasió militar nazi, soviètica o quan el cop militar a la República espanyola. Per això va estar el Govern polonès a l'exili a Londres o l'espanyol a Mèxic, o el mateix català a l'exili després de la Guerra Civil. Però això de Brussel·les són quatre consellers de posar i treure que un dia hi són i l'altre cap a Barcelona. Això no és un Govern a l'exili, és un Govern a la fuga. Si exerciren de Govern legítim com diuen que són, estarien tots treballant, tal com va fer la República. Compari.

P. És un fet que la Generalitat ha encaixat el 155 prou bé.

R. Els funcionaris i polítics francesos que estaven al govern quan es va instaurar el règim de Vichy van dimitir, alguns es van anar a Londres i d'aquí va venir De Gaulle. Què fan els alts càrrecs d'ERC i Convergència encara a la Generalitat? Què fa el germà de [la diputada de la CUP] Mireia Boya encara de director general? [Josep Maria Boya és director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural des de juliol de 2017]. O sigui, tens una Generalitat intervinguda en què han cessat al Govern i als càrrecs de confiança, que són tots socis, cunyats i germans, i segueixes anant a treballar sense cap problema per al 'Estat feixista i franquista'. Doncs aquí els té.

P. Quina és la perspectiva judicial?

R. Puigdemont i Junqueras tindran penes de presó gairebé segur, però és impossible saber-ho. Dins dels deliris d'aquesta gent està que la Justícia espanyola està a les ordres de l'Executiu i això és mentida. Jo he estat set anys al Consell General del Poder Judicial i evidentment l'Executiu vol influir, aquí i a tot arreu, però la judicatura espanyola és independent. Això a Catalunya no ho han entès mai i d'aquí ve que Puigdemont exigís d'inici immunitat judicial i excarceració dels Jordis quan va negociar amb Rajoy amb la mediació d'Urkullu. Això l'Executiu és impossible que t'ho pugui garantir.

P. Cada vegada que l'independentisme sembla dividit, aquí està la Justícia per empresonar o el Govern per aplicar el 155 i tornar a aplegar les files sobiranistes.

R. Mireu-ho des d'un altre punt de vista. Els 'processistes' són victimistes, són addictes a sentir-se superiors moralment. Però amb aquesta sobredosi que se'ls està subministrant quedaran entrampats. Fixeu-vos que ja no criden "independència", ara diuen "llibertat per als Jordis". Ja no diuen "DUI", diuen "amnistia i llibertat". Madrid no és tan idiota, els està manant cap a una via morta perquè la seva reivindicació no sigui política sinó un pur sentimentalisme. Com es donaven satisfacció moral fins ara? En manifestacions en les quals cridaven "independència" amb banderes estelades. ¿Va veure alguna cosa d'això en l'última manifestació? No, cridaven "llibertat" i encenien la llum del mòbil.

P. Què ens ofereixen aquestes setmanes de campanya electoral fins al 21-D?

R. Hi haurà tres grans blocs. Un el dels 'processsites', amb ERC, Convergència i CUP, que aniran per separat sota el discurs 'llibertat, amnistia, estatut d'autonomia'. Això de recuperar les institucions, el "si no ens voteu a nosaltres, tornaran aquells", i ara també això de què Espanya és feixista i Europa és nazi. Anys setanta. Aquest discurs cohesiona per a les eleccions, però a la qual s'acabi el 155, als tres dies la culpa la va tenir l'altre. Que de fet ja ha començat, estan tots a matar, ni es parlen. Aquesta línia de "la culpa de no ser república la té l'altre" la veurem en campanya.

El segon bloc serà el de PP-Ciutadans, en el qual se'ls notarà massa les ganes de venjança, de dir "aprofitem això per posar la Generalitat on li correspon", com quan Rajoy va dir sent ministre que la Generalitat està per fer carreteres i poca cosa més. I enmig hi ha el tercer bloc, que ni és unionista ni sobiranista, que són PSC i els comuns. Els comuns s'estan alineant massa, però perquè a ells això de desestabilitzar el règim del 78 i fer caure l'actual sistema constitucional els agrada encara que no siguin independentistes. I aquí hi ha els resultats. Recordeu que van ser el partit més votat a Catalunya en les eleccions generals dues vegades seguides fa molt poc, se'ls va arribar a veure com a alternativa clara de Govern, i ara estem parlant que poden tenir entre 10 i 15 diputats.

Qui crec que pren la iniciativa de forma intel·ligent és Miquel Iceta [PSC] en convertir-se en el partit del "superem això, reconciliació". Del "aquests van tenir la seva oportunitat durant cinc anys i no han aconseguit res, així que passem pàgina". Aquest passar pàgina és tornar al de tota la vida, i aquí és on hi ha un electorat orfe. Aquell votant socialista que s'havia passat als Comuns i no diguem el de la pròpia Convergència, d'aquí l'adhesió d'Unió al PSC i altres que vindran. La campanya no serà un frontisme d'unionistes contra independentistes, serà una mica més subtil.

P. I si guanya el trio sobiranista, més 'Procés'.

R. Sí. Ja han guanyat dues vegades prometent allò que no volien complir, que era referèndum i independència, i ara prometran directament el que no poden aconseguir, que és canviar la Constitució i que indultin als empresonats. Però ja els va bé. Amb això poden anar tirant uns quants anys més.

LINK

Respostes

Configuració
 • llamp48.405 17 10👍 11.992
  He d'entendre que si un dia em trobo a en Tena i li deixo anar un gec de cops de porra ell no em denunciarà?

  I si li faig a alguna padrina de la seva familia tampoc?

  El jutge que va ordenar l'absurditat per cert de requisar urne per impedir una votació (ja veus tu quin crim!!!) ja va deixar dit que la cosa fós adequada i en canvi hem vist com PN's colpejàven a propis companys -ja m'estranyava a mi que haguessin tingut tantes baixes com 400 homes- i s'han guanyat el sobrenom de pegavelles.
 • Farao4.474 4 471👍 179
  Molt interessant. En comptes d'insultar-lo, crec que estaria bé reflexionar-hi i fer autocrítica.
  • Benfresc12.064 5 168👍 9.774
   És clar, a espanya hi ha una magnífica separació de poders, l'1 d'octubre no es va intentar reprimir violentament i l'actual règim espanyol no és pas gens hereu del franquisme, i ara.
   • Farao4.474 4 471👍 179
    El dit i la lluna.
    • Benfresc12.064 5 168👍 9.774
     Et sembla irrellevant totes aquestes bestieses que diu, pròpies d'un de C's o del PP?

     Mira que sóc crític amb el processisme i els seus líders, i sóc el primer que diu que perquè això arribi a bon port haurem de canviar moltes coses, però aquest paiu és tòxic les seves crítiques són destructives, pròpies d'un espanyolista, i no aporta solucions ni alternativa.

     Què vol dir exactament això de que ens fem les víctimes? No ens fem les víctimes, ho som, ell no es feia la víctima quan denunciava que espanya ens robava?? Doncs no, no es feia la víctima ni es feia res perquè es limitava a dir la veritat.
     • Farao4.474 4 471👍 179
      A veure, per parts:

      -Espanya no és el millor país del món quant a la separació de poders, no. Evident. Però una certa separació sí que existeix i a més és absolutament estúpid centrar-nos en això com a independentistes. Perquè el problema dels tribunals espanyols és que són ESPANYOLS i per tant han de treballar per mantenir Catalunya com un país ocupat. Suposem un poder judicial 100% independent. Et penses que no seria igualment ultraespanyolista? Potser més i tot.

      -Això de l'1 d'octubre reprimit amb violència crec que és un significat que ha canviat el Tena. Penso que aquí no ha estat prou honest. Ell va dir que no hi hauria violència, i com que n'hi hagut, doncs "No true Scotsman ".

      -L'actual règim espanyol és successor d'una manera o altra del franquisme i és evident que mai no es van depurar responsabilitats. Però té raó que parlem massa del franquisme. L'Estat NO és franquista. I com he dit abans, és un error per nosaltres: fem com si el problema fos aquest Estat en concret i no que és un Estat ESPANYOL. Estem fent una assitència de gol a Podem i companyia perquè ens puguin robar la nostra lluita. I nosaltres hi caiem de quatre potes. Fem servir franquisme com a eufemisme d'Espanya. La repressió anti-catalana ha passat sempre, el franquisme només n'és un període històric. A cada temps, una manera diferent.

      -Té raó que ens fem les víctimes. Justament perquè SOM víctimes no calen tanta sobreactuació ni plorera. Fem la independència d'una vegada o callem, coi.

      Fixa't que els punts explicats amb els eufemismes que fem servir de vegades són perfectament aprofitables pels Comuns, Podem i fins i tot gent del pal Unió-PSC. Aquest és el perill. Hi caiem de quatre potes. La democràcia, la justícia... tenen PÀTRIA. Un estat espanyol amb completa separació de poders i amb desvinculació total del franquisme seria igualment nociu per nosaltres.
 • EPS60.100 13 8👍 8.830
  Doncs en certs aspectes penso que la clava prou. Tot i així sóc del perer que aquest senyor ja va tenir el seu minut de glòria, i que ara sembla que estigui ressentit.
 • milicià català4.334 11 491👍 492
   ALT ets un boques. Abans el més radical  i ara el més botifler. Accepto que li reia les gràcies i els que encara ho feu hi hauríeu de reflecionar si no us està trollejant com un usuari del racó.
 • Menphis46.343 11 11👍 2.328
  Aquest no és lo que deia i repetia que no es declararia la República independent? xD
 • Picany7.242 10 298👍 1.794
  La declaració ja està feta, ara cal fer EFECTIVA la independència catalana.
 • __28509__255 3👍 324
  Es tracta d'un senyor que va fer una candidatura submari ( SI ) per tal d'impedir que Reagrupament entrés al parlament i les coses canviessin. Bons serveis prestats a espanya, cal no oblidar-ho.
 • rgb633 6👍 199
  La primera i unica vegada que el vaig veure en persona , fa uns quants anys, a la facultat d' Econòmiques,quan es pretenia crear una mena de partit independentista anomenat Solidaritat que s' ho havia de petar tot, el vaig poder analitzar una bona estona a escassos metres de distància mentre esperavem, a l 'entrada de l' edifici, abans de començar. Vaig sentir un calfred intern que em va recòrrer de dalt a baix, ben desagradable. No vaig comentar res als meus companys. Vaig preferir esperar. Però al poc temps vaig començar a madurar la idea de que es tractava d' un infiltrat. Aqui al Racó alguns recordaràn els innombrables esforços que vaig fer per carregar-m' el. Esforços que em van ocasionar l' antipatia de molts raconaires. Gràcies.
  • GatNegre21.469 8 65👍 7.119
   És absurd el que comentes. La persona et pot agradar més o menys però tractar-lo d'infiltrat és absurd. Aquest home era membre del Consejo General del Poder Judicial, un estatus força superior al de diputat del Parlament de Catalunya. 

   Senzillament té un temperament que l'ha portat a aquesta actitud amb el processisme, i l'entenc perfectament. Hi ha algunes coses que diu amb les q no estic d'acord, on segurament vagi accelerat, però diu veritats com a punys. Això no treu que, ni molt menys, ha sigut mai la persona indicada per liderar l'independentisme, perquè per a liderar l'independentisme s'ha de ser capaç de generar consens, cedir, entendre's etc. i és un perfil absolutament oposat a tot això.


   És evident que aquest home ha fet un canvi ideològic propiciat per la frustració; però d'infiltrat res de res. 
   • rgb633 6👍 199

    Frustració? Canvi Ideològic?
    N' estàs segur????

    Jo també tinc molts punts a  criticar al procés, i no per això he fet un canvi ideològic.
    I com jo entenc que moltissima gent

 • pitxuli402 3👍 397
  Més raó que un sant.
 • Ius Novum2.383 3 751👍 4.375
  Un dels errors més nefastos que cometem els catalans independentistes és que ens carreguem el missatge si el missatger no ens cau simpàtic o si les seves formes no ens agraden. És un comportament infantil, propi dels nens petits i dels adolescents immadurs.

  En López Tena, en aquestes declaracions, ha comès dos errors que, per a mi, són injustificables i que per a ell li suposen enterrar definitivament qualsevol mínima esperança que algun dia ell pogués retornar a la política.

  1. Dir que no hi ha hagut violència policial. Tots els mitjans internacionals i també un fotimer de polítics europeus han clamat al cel denunciant la brutalitat de la violència policial espanyola, i va el ALT i diu, amb dos ous, que no hi ha hagut violència perquè no hi ha hagut trets al carrer. Un argument impropi d'un (bon) jurista com ell.

  2. Dir que a Espanya hi ha independència judicial. Quan veus un ministre d'afers estrangers que públicament afirma que ja sap que el president anirà a presó, i a sobre et diu el nom de la presó on anirà (en comptes de dir que això ho haurà de dir el jutge XD), això de la independència judicial fa riure, per no dir que fa plorar.

  Per tant, ALT s'ha equivocat i molt. Però ALT és un cadàver polític.

  El seu error és parlar massa ràpid, massa impulsiu i parlar de manera precipitada. Això, en política, és una arma que se't gira en contra. I més en uns moments delicats com l'actual, que demanen fermesa, sí, però també empatia i tacte i sensibilitat alhora.

  Tanmateix, com que no m'agrada matar el missatger, llevat d'aquests dos comentaris que ell ha fet, i que són totalment injustificables, penso que l'encerta de ple quan parla del processisme.
  Fixeu-vos que abans de l'1 d'octubre ell ja va fer una radiografia política del que passaria, i l'ha encertat del tot.

  És de les poques persones que ha gosat denunciar públicament la manipulació mental i l'anestèsia col·lectiva que ha representat i representa encara això que en diuen "procés", un eufemisme fastigós per amagar un autonomisme camuflat d'independentisme, una nova versió pujolisme 2.0.

  El resultat el teniu aquí. Uns polítics incompetents, ingenus (com nens petits...) i que a la mínima s'ho han fet a sobre simplement perquè al darrere d'aquesta suposada independència no hi havia res, cap pla seriós de debò, cap proclamació real d'independència, improvisació pura, covardia màxima, ingenuïtat naïf i res més.

  Ja és hora que la gent desperti d'una puta vegada i s'adoni que ens han pres el pèl a tots plegats.
  No mireu tant a Madrid a l'hora d'assenyalar. Madrid fa la seva feina (on és la notícia?). Aneu a demanar responsabilitats als polítics processites del nostres Govern que han escalfat la cadira durant anys vivint gràcies al seu estimat prussés que al final s'ha demostrat que era un puto miratge autonomista.

 • rgb633 6👍 199
  Només 6 anys separen les actuals declaracions del ex-"Déu" de les que formulava al diari Ara quan deia que :

  “El motiu d'anar al Congrés és rebentar Espanya des de dins”

  https://www.ara.cat/politica/Alfons-Lopez-Tena-Congres-Espanya_0_557944287.html

   

  Si només fos això? Però si hom analitza la seva trajectoria permanent de crear mala maror, divisió, donar carnassa als unionistes, com quan s' enfrontava al llavors desconegut "Ciudadanos" fent el treball de sparring atotes les tertulies possibles, amb estridències i exabruptes diversos que espantaven a qualsevol....
  Per desgràcia , molts ingenus i  benintencionats independentistes hi van caure de quatre potes.


  Era un infiltrat que treballava pel Règim espanyol, como tants d' altres: Duran-lleida , Roca-Junyent i potser el mateix Pujol-Soley (encara que aquests mai van dir que fossin independentistes)


Publicitat

Fòrums

 • 9.177.544 missatges
 • 216.863 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat