Fòrum

Tardà: "La societat catalana va quedar profundament traumatitzada l'1-O"

Ezio3.196 5 624👍 399
Ara mateix a l'Objetivo de la Sexta. Un dia que podria tenir un significat de reafirmació nacional, de victòria popular democràtica, pervertit completament pels polítics processistes. I no és la primera vegada.

Respostes

Configuració
 • __29878__1.919 2👍 1.949
  Ha fet l'idiota el Tardà en la seva intervenció, és que ens fa semblar idiotes a tots plegats. Per que coi no conviden a algú de la cup a un programa sobre les eleccions catalanes? Ells si que els deixarien en evidència a tots el que hi són ara
  • __29878__1.919 2👍 1.949
   Fa el ridícul cada cop que obre la boca, és que és més ambigu que podem, i massa tou, es deixa trepitjar massa. Que enviin el rufiàn com a mínim a fotre canya, que a més parla castellà de puta mare, en Tardà no fa més que titubejar tot el programa..
 • quatreanys34.685 6 18👍 9.706
  Ell si que hi va quedar, veient la determinacio del poble catala.
 • AltairRC1.913 865👍 1.279
  Recordem que Tardà va justificar que Convergència negociés amb el PP l'any passat per tenir grup propi al parlament espanyol argumentant que en política tothom "es busca la vida" com pot.
 • llamp48.389 17 10👍 11.986
  Home, jo fins dos o tres dies després escoltar sirenes em posava en tensió i quan escolto un helicòpter sempre miro al cel per identificar-lo.

  a part d'aixó penso que els que van quedar traumatitzats van ser els polítics.

  Aquest Poble ja es va aixecar el 17 d'Agost dient que No tenia por i l'1 O la va dissimular prou bé.
  • Sònia91Usuari sumador16.775 10 102👍 2.847
   Ja veus! Anar a les cinc del matí a l'escola i que hi hagués mig poble... quan l'alcalde va dir amb un somriure que no patissim, que tot el material estava on havia de ser... durant el dia, tots els néts acompanyant als avis a votar i els avis contents per fer-ho... no m'agrada gaire el meu poble, però aquell dia he de reconeixer que va ser per estar-ne orgullosa!
 • BarratinaireUsuari sumador7.777 13 274👍 5.190
  Independentistes de boqueta

  Ben content que està de estar a Madrid i cobrar un bon sou, per ell la independència és un mal negoci
 • Marc Espasa15.606 13 119👍 3.810
  Esteu en mode tarats.

  Val que estem en campanya però una mqiueta de decència va...

  El que va fer la gent l´1-0 va ser històric. Una de les pàgines més glorioses de la història recent de Catalunya.

  Ara, intentar presentar als que s´han jugat presó, multes milionaries,detencions per part de les forces antiterroristes... i que van aconseguir malgrat tot aixó montar la infrastructura del referendum com a unes persones que els i fa nosa aquella votació és directament un puto insult.

  I a part d´un insult és de ser gent molt desagraida.
  • Capità·carxofa2.468 736👍 6.404
   Per què ens ho dius als simples espectadors i no als portaveus del teu partit que no n'encerten ni una i porten setmanes que no carden més que cagar-la?

   I consti que estic d'acord amb la dignitat antirepressiva i en no comprar el lumpenargumentari dels "covards" o els "enganys" a l'espanyolisme.
  • quatreanys34.685 6 18👍 9.706
   Seras un bon plom fins el dia 21.
   • Marc Espasa15.606 13 119👍 3.810
    Estaré calladet però m´escalfa aquesta cantarella que els que van montar el referendum ara sembla que volien que fracasés.

    Com si montar-lo hagués estat com baixar al super a comprar llet.
    • tocafon6.404 13 335👍 2.997
     no dir`pas això

     però que no surti desmoralitzant la tropa ni donant benzina als enemics, de traumatitzats res de res

     quan la mateixa gent que venia a votar i feia cua ens ensenyaven les primeres imatges de les carregues als apoderats i membres de les meses i tot i així els hi demanaven que és quedessin, i et deien i tant que em quedo, aquesta gent de traumatitzada res de res

     dignitat i valentia, això és el que va traspuar i demostrar el poble català.

     si no sap que dir que calli, però que no doni benzina a l'enemic
  • __29878__1.919 2👍 1.949
   Els que són a presó val, els que s'hi juguen penes de rebel·lió entesos, però el Tardà no s'hi juga res, ell va al congrés cada dimecres a fer el tonto una mica i au a cobrar el sou de diputat sense fer res mai.
 • Carles Martell2.633 1 700👍 4.183
  Doncs un bon grapat d'amics que tinc sí van quedar bastant traumatitzats. Jo mateix no m'esperava que es prenguessin tan seriosament el referèndum com per entrar a hòsties d'aquella manera, utilitzant pilotes de goma, arrossegant la gent per les orelles, donant puntades a ancians que passaven, estirant de la cabellera a gent asseguda, intentant atropellar gent, hostiant amb la porra a la cara a gent amb les mans alçades, fent autèntics banys de sang en alguns llocs...

  Encara recordo les imatges d'una noia jove plorant desconsoladament, d'impotència i de ràbia, davant de l'escola on havia d'anar a votar Puigdemont. I això que allà no van ser gens violents comparat amb d'altres llocs.

  Trobo que va ser realment traumàtic. La majoria de catalans som uns lliristes gens acostumats a veure/rebre aquest tipus de violència. I en molta gent, ha passat factura emocionalment. Sobretot en gent jove.

  Matiso que, amb els dies i en la majoria de casos, aquesta mena de trauma ha derivat en un rebuig o fins i tot odi envers l'estat espanyol. També entre gent que dies abans no era independentista o que no estava convençuda sobre la independència, cosa que ha provocat que per ells l'únic camí viable sigui la independència de Catalunya.
  • Xicoira3.139 2 630👍 2.781
   Doncs a la meva ciutat, l'ambient era animat, preocupat però tots estavem disposats a defensar les nostres urnes, passés el que passés.

   Si el senyor Tardà, com a molts catalans mentalment colonitzats, va quedar traumatitzat és que no s'ha llegit cap llibre d'història. Hi ha hagut centenar de milers de manifestacions on la gent ha rebut molt més que a l'1-O.

   Si no estem disposats a passar per aquell "trauma" un altre cop, ens mereixem romandre una colònia, i sembla que és el que voleu.

   Us sotmetríeu abans de lluitar amb els vostres ossos i la vostra sang, això em sembla patètic i gens patriòtic.
  • Biel Torrens6.686 11 319👍 1.505
   Dubto que siguin molts, estadisticament parlant, i encara mes que siguin especialment els joves. En el meu entorn el que va conmocionar va ser el 10-O. L'1 es recorda amb inmens orgull.

   Clar que tots els entorns son autoseleccionats i per tant no tenem rellevancia mes que anecdoticament. A veure si algun dia hi ha un estudi al respecte i en sortim de dubtes. 
   • Capità·carxofa2.468 736👍 6.404
    Llàstima que ja anem tard. Al final la història no és objectiva sinó que l'anem fent a mida que ens l'anem explicant. I per desgràcia des del mateix 1O que es va començar a fer circular una versió victimista d'aquella jornada heroica, recreant-se en el dolor i la repressió i no tant en les glorioses victòries obtingudes. I em fa l'efecte que com més temps va, més s'imposa aquest relat al de la victòria popular. No dubto pas que això no és gens casual, sinó directament relacionat amb les conseqüències polítiques desitjades d'aquell dia per qui ho promou (i ningú no se n'escapa: CDRs dirigits per quadres de la CUP fent "tallers de gestió emocional", etc.).
    • Gelir788 1👍 891
     Tallers de gestió emocional??! Què serà el següent, "zones segures" amb pilotes terapèutiques i puffs de coloraines habilitades al costat de sales de debat?

     MALEÏTS POSTMODERNS, ACABAREU AMB CATALUNYA.

     Cartellisme rus és el que cal per imposar el relat a la massa independentista despolititzada.
    • Benfresc12.038 5 168👍 9.693
     Qui té el control de la majoria de CDRs? Funcionaris i treballadors acomodats, gent kumba, gent idealista, més interessats en fer de bons com una finalitat en si mateixa que pas guanyar.
  • Gelir788 1👍 891
   Però si la gent jove és a qui més li exiten aquestes situacions, si em diguéssis tietes o nens encara. Més que traumada aquella noia hauria d'estar extremadament encoratjada. És més, et diré que aquella experiència era necessària i hauria de ser extremadament positiva per a la seva maduració. Llegir el racó és el que necessita.
  • __30817__1.772 1👍 3.189
   De quina mena de cau hippie surts tu? l'endemà a la feina TOTHOM que no era espanyolista sense remei estava amb una ràbia i una actitud revolucionària inèdita, fins i tot la gent més responsable, fins i tot aquells catalanets que per norma general eren superobedients. Fins i tot a l'hora de trucar per telèfon a un vigilant de seguretat que no coneixia de res se'm va acomidiar amb un macarrònic "vihca Catalunya compan!", sense venir a tomb.

   Al final tenia raó el Graupera amb la finestra dels 2-3 dies per declarar la República, però no per les raons que ell es pensava. Tergiversem el relat amb el pas del temps, i cada dia va a pitjor. Que no hem entès encara que presentar-nos com a víctima i no com a gos que mossega quan el maltractes és i serà la nostra tomba?
   • Carles Martell2.633 1 700👍 4.183
    A veure, que tinc amics de tot tipus. Jo només vinc a dir que és una realitat que existeix gent afectada pel tema. De fet, a RAC1 van sortir persones que van explicar malsons que patien arran del dia 1 d'octubre. Trobo que no és gens convenient amagar-ho.

    Ara bé, usar-ho per fer-nos la víctima com a estratègia fora de Catalunya, no és la millor idea. Tothom n'està fart del victimisme, tant aquí com fora. I mai en la història hem tret rèdit d'emprar-lo.
   • Capità·carxofa2.468 736👍 6.404
    Quines raons esgrimia Graupera?

    És evident que la República s'havia de proclamar el 3O, en plena onada d'empoderament popular, amb l'espanyolisme desmoralitzat sumant-se a les nostres manis, amb el govern espanyol en estat de shock, amb el PSOE no clarament posicionat prèvia intervenció reial, sense campanya de terrorisme econòmic de l'IBEX35...
 • Gelir788 1👍 891
  LOL, podem enviar oficialment en Tardà a la paperera de la història?
 • Xicoira3.139 2 630👍 2.781
  Doncs no, senyor Tardà, la paraula exacta és glorificat. Perquè malgrat la presència policial, els catalans van demostrar la seva voluntat diàfana per defensar les urnes. I hi van participar milions de persones.

  Potser us va espantar a vosaltres, simpatitzants dels Comuns i de la República espanyola abans que de la Catalana. Voleu una Catalunya agenollada davant dels interessos espanyols, i quan hi ha una crida a defensar les institucions, us amageu. Sou rates, no mereixeu el nostre respecte, no us heu guanyat el suport dels catalans.

  Els catalans som un poble amb collons i determinació. No som un poble de lliristes sotmesos, som una nació viva, amb esperit i voluntat de ser un Estat. No us podeu dir independentista. Marxeu del Congrés Espanyol si us queda una engruna de dignitat, cabrons.

  Us hauria de fer una vergonya immensa compartir cambra amb els vostres amos, agenollats com súbdits, com uns gossos que han fet bé la seva feina de bordar. Però que a l'hora de mossegar, geuen.
  • Marc Espasa15.606 13 119👍 3.810
   Delirant.

   Però tu qui creus que va montar el referendum fins a les 9 h del dia 1-0 ?

   Qui va passar les urnes per la frontera, qui les va amagar a casa, qui va fer seguir amb els preparatius fins i tot quan la poli de manera descarada et seguia quan anaves al cole a buscar els nens, qui ni va parar els preparatius quan van detenir a no se quantes persones de la cúpula de l´organització.

   Qui es va idear un sistema per poder votar després que fossin requisades les fulles del cens. qui va fer funcionar un sistema informàtic amb tot el CNI intentat reventar-lo i amb el centre de comunicacions de la GENE ocupat per la policia Espanyola.

   I tot aixó amb 10000 policies enviats a Catalunya amb l´únic objectiu de que els punts de votació no obrisin el dia 1.

   Tot aixó és va fer sol i per gent que no es creia el que feia, no?

   Quina poca vergonya de veritat...


   • Xicoira3.139 2 630👍 2.781
    Tu ets imbècil, o t'ho fas?

    Amb mi no mercadegis i no m'intentis fer passar com a bondats les merdes que els dirigents erquis estan deixant còrrer.

    Què és aquesta merda que l'1-O el poble va sortir traumatitzat, que és això que no hi ha majoria?

    El poble va fer tot el que va poder. Que jo sàpiga, els polítics ni tan sols van signar una DI.

    Ser a la presó és un risc al que s'havien compromés des del minut zero. Sempre ha sigut un risc.

    La diferència és que no ho van intentar. Creien que l'1-O la gent no surtiria a votar i que ens pararien els peus els espanyols. I ara estan en mode campanya per les autonòmiques.

    Si volem ser independents ens calen polítics amb collons i dignitat, no bledes, mitges merdes, lliristes i pocavergonyes apoltronats

    • Marc Espasa15.606 13 119👍 3.810
     Val val, em rendeixo.

     Van fer tote els preparatius de l´1-O pq la gent no anés a votar. Tu guanyes tiu dur.
     • Xicoira3.139 2 630👍 2.781
      Els preparatius no els van fer ells. Ells van signar un parell de coses, molt bé, però la seva feina era declarar la independència.

      Van declarar la independència, tot i tenir el suport majoritari del poble català?

      No, van optar per desinflar el sufflé. Això diu molt poc a favor vostre.

      I si et sembla seré un tio moll, sóc del Baix Llobregat i aquí ens juguem la nostra catalanitat dia a dia perquè estem colonitzats. Però resistim.
 • Calidoscòpic20.658 14 70👍 13.403
  Crec que no cal que polítics catalans vagin a donar explicacions a l'enemic. La venjança se serveix en plat fred. Estem en guerra i posar-nos en mans dels mitjans de comunicació espanyols és prescindible. Ara, també és bona estratègia fer-los creure que van guanyant...
 • __25089__5.344 9👍 910
  Suposo que deu ser una frase fora de context.
  Els indepes vam quedar ben orgullosos de la nostra resposta, gens traumatitzats. Més forts i convençuts de la nostra força.
  Sí que vaig veure gent traumatitzada: gent que se que vota el PSC, anant a la tarda al col·legi a votar en solidaritat per les hòsties. Cara desencaixada, emocionalment tocats. No entenien res. O ho entenien tot de sobte.

  El trauma el tenen els espanyolistes demòcrates en adonar-se de la cara violenta del que volen defensar.
 • Silmendil3.781 14 539👍 3.334
  Traumatitzats van quedar els polítics, fdp. No ens venguis a donar lliçons del que vam fer i sentir l'1 d'Octubre, colla de covards!! El poble català va ser valent i va donar la cara. Vosaltres no. I punt.


 • Rigel60.965 10 7👍 29.225
  Els qui van quedar traumatitzats van ésser polítics com ell. Es pensaven que els catalans érem un poble mesell i els vam donar una lliçó que no oblidaran mai. Per això ara fan el discurs de la por (sí, les referències a la "violència extrema", i "sang i morts al carrer", si no són una denúncia concreta i sistemàtica, com cal, només són discurs de la por) per tal que ens convencem nosaltres mateixos que la independència és impossible i els votem per a què gestionin l'autonomia. No tenen vergonya perquè mai no l'han coneguda.
 • SantsUsuari sumador30.901 14 27👍 10.159
  Doncs jo sí que vaig quedar traumatitzat... estic molt orgullós de la resposta que hi vam donar, però jo crec que no oblidaré mai la sensació que vaig tenir quan van repartir al meu col·legi, i després quan semblava que havia passat la tempesta que em vaig escapar unes hores per anar a dinar amb el meu fill i dur-lo al cine, i quan vam baixar al carrer i la meva dona i jo anàvem mirant cap enrere i als costats preparats per respondre per si vèiem uns piolins... ara ens en riem, però anàvem amb una paranoia 
 • enricmm15.644 10 118👍 4.935
  Algú podria editar aquest vídeo i fotre-hi en Tardà?

  https://www.youtube.com/embed/nfnz8R4yULc

  https://youtu.be/nfnz8R4yULc
 • alexpv1.763 2 910👍 965
  Quan en plegarà?
 • Picany7.240 10 297👍 1.793
  venuts
 • Picany7.240 10 297👍 1.793
  Massa troles (enganyifes).
 • StoichkovUsuari sumador14.172 14 141👍 2.443
  Traumatizada de què? N'hem vist moltes de càrregues policials en les darreres dècades. Es creu que ens traumatitzem per 4 cops de porra? Vam quedar moltes coses, enrabiats, emprenyats, amb ganes de venjança, etc. però traumatitzats NO!
 • Desconfiat3.981 3 523👍 4.222
  Quin fàstic de ploramiques, és lo unic que saben fer. 
 • Hades27.317 9 37👍 18.817
  Per això deu ser que el dia 3 estàvem en ple moviment revolucionari incipient
  Estan tractant de reconvertir el que vam fer en victimisme autonomista. Fills de puta. Per a això ens van rendir abans de començar el primer round.
 • SEGADOR BLAUGRANA11.414 11 180👍 1.715
  Quina merda de polítics.

  Però aneu a votar-los altra vegada, aneu 
 • foraviler1.464 12👍 1.488
  Comença a ofendre un poc aquest paternalisme que fan manifest els dirigents polítics i seguesc sense entendre per què. La convocatòria d'eleccions en dos mesos és el que ha frenat la DUI, no les amenaces de l'estat que ben havien assumit ja els ciutadans. Una victòria el 21-D legitima definitivament l'1-O i converteix el 155 en un cop d'estat. Aquesta es la idea que tenc en ment i la de l'independentisme en conjunt, pel que he vist i sentit.

  No sé per què segueixen amb aquesta estratègia. Es del tot contraproduent 

  ERC hauría de començar a espavilar un poc. Tot aquest hippisme i victimisme no porta enlloc. Necessita més energía, més determinació, una actitut més combativa. Fins i tot JxCat mostra més desafiament que ERC, el qual es preocupant.
 • RESILIENT1.514 2 987👍 1.138
  Els traumatitzats varen ser els convers i els zurdarepublicans doncs l'1-O es va saltar el mur de la repressió amb empoderament popular i van tenir que improvisar l'avortament de tot.

  Aquests són més d'activar a l'obedient catequista Marta Rovira i a l'especialista en focs artificials Rufián al Congreso de los Diputados.

  Pur i dur "gatopardismo" processista.

Publicitat

Fòrums

 • 9.173.969 missatges
 • 216.725 temes
Fixa la barra dreta
Accedeix als fòrums Normes dels fòrums

Fils
més votats

Accedeix als fils més votats
Publicitat